Hoca Türk öğrenci Türk biz niye ingilizce ders görüyoruz burada? 10 yılda bir yabancı akademisyen-öğrenci gezmeye gelecek diye mi? Bakın bu bir dramdır, derste hocaya soru soruyorsun "Pliz aesk it in ingliş". Yaw türkçe söylediğimi herkes anladı sen de türksün, soruyu ingilizceye çeviricem diye beyin gücü harcamak istemiyorum. |
İNGİLİZCE EĞİTİM SAÇMALIĞI

-
-
O zaman Türkçe bölüm seçiceksin. -
Olayı anlamamışsın sen. Gelecekte işe başlayınca ingilizce lazım olacak diye öğreniyorsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmeinnow -- 8 Aralık 2020; 1:17:48 > -
O zaman Kürtçe bölüm seçiceksin.
-
Bir ara bana da garip geliyordu ama çok iyi üniversitelerde okuyan ve mezun olan kişilerden anladığım kadarı ile bu zorunlu bir şey .
Çünkü kaynaklar hep ingilizce .
Bir ara araştırmıştım ve Avrupadaki gelişmiş bir çok ülkede lisans eğitiminin anadilde olduğunu görmüştüm.
Almanlar almanca , Danimarka danca , Norveç’te norveççe .
Buna başta şaşırdım ama araştırdım ve anladığım kadarıyla oralarda dersler anadilde anlatılıyor ama bir üniversite öğrencisi bizim bir çok akademisyenden çok daha iyi ingilizce biliyor. Yani sanırım kitaplar genelde ingilizce ama dersleri kendi dillerinde alıyorlar .
Ama yüksek lisansta ingilizce bir çok program mevcut .
Yani kısacası akıcı ingilizce bilmek şart ama bizde dil öğrenimi çok yetersiz . Adamlar ingilizce öğretmeye daha anaokulunda başlıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 7 Aralık 2020; 19:10:7 > -
ilk bine girmisim ytu mu yazicam?
-
İşte demek istediğim o zaten. İşlerine gelince üniversite bilim yeri size bir şey öğretmek zorunda değiliz, işlerine gelince ingilizce öğrenin yavrum çok işinize yarayacak. İngilizce öğrenmek isteyen kendisi öğrensin.
-
Bahsettiğin ülkelerin ekonomik seviyesi tavan noktada. Türkiye ile bu ülkeleri kıyaslaman mantıksız. Bizde de zibilyon tane Türk firması olsaydı gerek kalmazdı İngilizce öğrenmemize.
Bunu da konu sahibine yazıyım
ingilizce öğrenmek istemiyorsan türkçe bölüm yaz illa bine girdin diye ytü yazacak değilsin birçok türkçe bölüm seçenekleri var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 7 Aralık 2020; 19:32:26 > -
Türkçe bölümlerin bile çoğunun kaynağı İngilizce.Kendini geliştirmek istiyorsan İngilizce bilip kullanmak zorundasın. -
quote:
Orijinalden alıntı: ekanosfer456Bahsettiğin ülkelerin ekonomik seviyesi tavan noktada. Türkiye ile bu ülkeleri kıyaslaman mantıksız. Bizde de zibilyon tane Türk firması olsaydı gerek kalmazdı İngilizce öğrenmemize.
Bunu da konu sahibine yazıyım
ingilizce öğrenmek istemiyorsan türkçe bölüm yaz illa bine girdin diye ytü yazacak değilsin birçok türkçe bölüm seçenekleri var
İngilizce okul okuyup ingiliz firmalarında çalışanların ülkeye yararı ne oluyor?
Bu ülkenin vatandaşıyım, sınava yıllar boyu çalışıp ilk bine girmişim. İyi bir ünide ana dilde eğitim almak hakkım değil mi?
-
ben de bu durumu anlayamıyorum hocam. öğrenci türkçesini anlayamıyor ingilizce anlatılıyor. insanın ana dili gibisi var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brosbeforehoes -- 7 Aralık 2020; 20:28:0 > -
İngilizce okuyan herkes yurtdışına gitmiyor ki zaten, bu bir kriter. Zaten bir mimar mühendis vs. olacaksan yabancı insanlar veya kaynaklarla etkileşim halinde olacaksın. İşinde kendini geliştirmek için şart artık.
-
Dostum Türkçe bölümleri olan üniversiteler var. Oraları tercih edebilirsin. Ben okulumu bitirdikten sonra Yüksek Lisans’a gideceğim yurt dışına ve geri dönmeyeceğim buraya. Neden Türkçe görmeye mecbur kalayım ki? En basitinden Bilgisayar mühendisliği örneğin, bu bölümü okuyan birisi İngilizce bilmezse hiçbir şey beceremez Kendi dilimiz ile çünkü açık kaynak yok hiçbir şey yok. İlaveten, yabancı dil bilmeyen birisi evrensel olamaz ki. Yerele tıkılıp kalır. Bu kişinin tercihi, türkçe mühendislik okumak istersen İTÜ hala orada seni bekliyor, imkan var yani.
Sınavda ve hayatta başarılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: QualityDommage
Dostum Türkçe bölümleri olan üniversiteler var. Oraları tercih edebilirsin. Ben okulumu bitirdikten sonra Yüksek Lisans’a gideceğim yurt dışına ve geri dönmeyeceğim buraya. Neden Türkçe görmeye mecbur kalayım ki? En basitinden Bilgisayar mühendisliği örneğin, bu bölümü okuyan birisi İngilizce bilmezse hiçbir şey beceremez Kendi dilimiz ile çünkü açık kaynak yok hiçbir şey yok. İlaveten, yabancı dil bilmeyen birisi evrensel olamaz ki. Yerele tıkılıp kalır. Bu kişinin tercihi, türkçe mühendislik okumak istersen İTÜ hala orada seni bekliyor, imkan var yani.
Sınavda ve hayatta başarılar.Herkes konuyu yanlış anlamış, ingilizce öğrenmeyin demiyorum. Ben bir türk olarak türklerin olduğu bir sınıfta türk hocayla niye ingilizce anlaşıyorum? İngilizceyle bir sıkıntım yok, türkçe bilmeyen adamla ingilizce konuşacaksın zaten.
-
Hocam düzenlemede yazdım da hata verdi tekrar yazayım o kısmı sonradan gördüm.
%100 haklısınız. Türk öğrenci türkçe soru sorabilmelidir. Bizim ünide girdiğim derslerdeki bütün hocalara soruyoruz Türkçe sorular ve gerektiğinde hocalar türkçe açıklıyorlar; exchange öğrenci varsa ve onların da anlaması gerekiyorsa(ki her derste minimum 5-10 kişi oluyor)onlar için de İngilizcesini söylüyor.
Ama dediğiniz gibi olan, kraldan çok kralcı olanlara ayar olmamak elde değil; %100 haklısınız. Maalesef insanımız 1 değil zaten içinde bulunduğumuz 2020 Trsinden bunu açıkça görebiliyoruz.
Kardeşim hoca ingilizce eğitim vermeyi seçiyor sen de almayı kimse ikinizi de kolunuzdan zorla tutup götürmedi oraya.
Hem hocanın hem de öğrencilerin İngilizcelerinin yeterli olmadığı durumlar için destekliyorum ben bu düşünceyi çünkü sağlıklı iletişim ortamını kaldırıyor ortadan. Bu durum hiç de seyrek değil bence. Birkaç üniversite dışında oransal olarak akıcı ders anlatabilen, derste İngilizce yeterlilikte doğru düzgün soru sorabilen az. Bu arkadaşın dediğinin toptan çöpe atılıp dalga geçilmesine katılmıyorum. Onun haricinde İngilizce eğitim çok önemli en önemli artısı da dendiği gibi kaynak/literatür takibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hynxilk bine girmisim ytu mu yazicam?
tobb yaz türkçe tıp yaz
-
Yalnız Tobb %30 İngilizce ve hazırlığı geçmek için TOEFL’a giriyorsun :) -
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=JLBtLroFFzg
5. dakikadan itibaren izlemenizi tavsiye ederim konuyla çok alakalı
O zaman Türkçe bölüm seçiceksin.
|
O zaman Kürtçe bölüm seçiceksin. |
Olayı anlamamışsın sen. Gelecekte işe başlayınca ingilizce lazım olacak diye öğreniyorsun..
|
Bir ara bana da garip geliyordu ama çok iyi üniversitelerde okuyan ve mezun olan kişilerden anladığım kadarı ile bu zorunlu bir şey .
Çünkü kaynaklar hep ingilizce . Bir ara araştırmıştım ve Avrupadaki gelişmiş bir çok ülkede lisans eğitiminin anadilde olduğunu görmüştüm. Almanlar almanca , Danimarka danca , Norveç’te norveççe . Buna başta şaşırdım ama araştırdım ve anladığım kadarıyla oralarda dersler anadilde anlatılıyor ama bir üniversite öğrencisi bizim bir çok akademisyenden çok daha iyi ingilizce biliyor. Yani sanırım kitaplar genelde ingilizce ama dersleri kendi dillerinde alıyorlar . Ama yüksek lisansta ingilizce bir çok program mevcut . Yani kısacası akıcı ingilizce bilmek şart ama bizde dil öğrenimi çok yetersiz . Adamlar ingilizce öğretmeye daha anaokulunda başlıyor . |
ben de bu durumu anlayamıyorum hocam. öğrenci türkçesini anlayamıyor ingilizce anlatılıyor. insanın ana dili gibisi var mı? |
Benzer içerikler
- ayt edebiyat kaç günde biter
- 2025 yazılımcı maaşları
- 2026 dgs ne zaman
- meslek seçemiyorum
- aile evinde üniversite okumak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X