Şimdi Ara

İng Öğretmenliği mi Uluslararası İlişkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye tekrar üni sınavına gireceğim 2.üniversitemi okumak için. 4 tane ihtimal var kafamda:

- Uluslararası İlişkiler: İsmi çok cezbediyor. Ülkeleri ve onların ilişkilerini takip etmeyi incelemeyi severim. Ama tek bir u.ilişkiler kaynağı açıp bakmadım. Kanım çok ısındı bu bölüme. (Hislerim ağır basıyor diyeyim.)

- İng Öğretmenliği: Halihazırda ortalama bir üniversite öğrencisi düzeyinde İngilizce bilgim var. Fakat saf İngilizce okumayı hiç düşünmemiştim. Öğretmenliği severek yapacağıma inanıyorum fakat U. İlişkiler kadar beni cezbetmiyor. Bu alandan sınava çalışırken güzel bir yeri kazanamasam bile İngilizcemi geliştireceğ im. Uluslararası için çalışırsam sadece Genel Kültürüm gelişecek. Bence İng gelişmesi daha önemli. (Burada da mantığım ağır basıyor diyeyim)

-2 sınav için de çalışmak zor olacak benim için. Yoksa 2 sınava da çalışsam mı ?

Ve amacım yurt dışında bir ülkede çalışmak. Sanırım İng öğretmenliği daha iyi gibi gözüküyor bu iş için.

- 4.ihtimal ise açıköğretim okuyup (yada dandik bir ünide bu bölümler yada başka bir bölüm) okuyup aynı zamanda bir işte çalışmak mı ?

• Bence ing öğretmenliği en azından ataması zor değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonuçta iki sınav için de tyt çalışman gerekecek. Eğer ing iyi olduğunu söylüyorsan ydt yani ingilizce kısmına çalışmadan da bir yerlerde ing öğretmenliği okuyacak puanı tutturabilirsin eğer tyt iyiyse. Tabii hedefin top yerlerde okumaksa çalışman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onrtmz

Sonuçta iki sınav için de tyt çalışman gerekecek. Eğer ing iyi olduğunu söylüyorsan ydt yani ingilizce kısmına çalışmadan da bir yerlerde ing öğretmenliği okuyacak puanı tutturabilirsin eğer tyt iyiyse. Tabii hedefin top yerlerde okumaksa çalışman lazım.
    TYT'yi bir şekilde hallederim.

AYT için de çalışırım ama hangisi benim için daha iyi olur kararsızım.

Başka seçenek de Rusça ya da Çince ile alakalı bir bölüm seçmek. Fakat bunlar Latin alfabesi kullanmadığı için pek sıcak bakamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batgul

Bence ing öğretmenliği en azından ataması zor değil
    Kardeşim amacım pek atanmak değil

Tek istediğim işe giderken iyi ki bu mesleği seçmişim demek
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum dostum öğretmenlik farklı bir boyut. Günün sonunda istemediğin bir konumda da olabilirsin çok mutlu da olabilirsin. Eğer ilgin yoksa sırf Çincede para var vs diyerek o tarz bölümlere girmeni tavsiye etmem.
  • Bence yine İngilizce öğretmenliği yani eğlenceli bence.okuması da eğlencelidir eminim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onrtmz

Bilmiyorum dostum öğretmenlik farklı bir boyut. Günün sonunda istemediğin bir konumda da olabilirsin çok mutlu da olabilirsin. Eğer ilgin yoksa sırf Çincede para var vs diyerek o tarz bölümlere girmeni tavsiye etmem.
    Bir ara Rusça'ya heves etmişim kursuna gitmiştim Kiril alfabe olduğu için sevmemiştim. Bizdeki P'yi onlar R diye okuyor vs bir de bir tane harf yazmak bile işkenceydi latin alfabesi boyutundan büyük yazıyordum sürekkli

Rusçada böyleyse Çinceyi düşünemiyorum
  • Merhaba hocam. Ben İngilizce Öğretmenliği okuyorum birkaç öneri verebilirim.

Eğer amacınız hem genel kültür hem dil geliştirmeyse İngiliz Dili Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık gibi bölümlere yönebilirsiniz.

Ama pedagoji eğitimi de almak istiyorsanız ortalama bir vakıfta İngilizce Öğretmenliği kazanıp Uluslararası İlişkiler bölümleriyle yandal veya çift anadal yapabilirsiniz. Nispeten kolay oluyor diye biliyorum. Çünkü bu bölümü gerçekten öğretmeyi sevecek, eğitimci olacak insanların okuması gerektiğini düşünüyorum. Ben şahsen okumasını da zevkli olduğu kadar ufuk açıcı buluyorum.

Kesinlikle Rusça ve Çince okumayın hocam. Tavsiye etmem. Başlı başına dört yılda öğrenebilecek diller değil, iş bulması da sanıldığı kadar kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestidigitation

Merhaba hocam. Ben İngilizce Öğretmenliği okuyorum birkaç öneri verebilirim.

Eğer amacınız hem genel kültür hem dil geliştirmeyse İngiliz Dili Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık gibi bölümlere yönebilirsiniz.

Ama pedagoji eğitimi de almak istiyorsanız ortalama bir vakıfta İngilizce Öğretmenliği kazanıp Uluslararası İlişkiler bölümleriyle yandal veya çift anadal yapabilirsiniz. Nispeten kolay oluyor diye biliyorum. Çünkü bu bölümü gerçekten öğretmeyi sevecek, eğitimci olacak insanların okuması gerektiğini düşünüyorum. Ben şahsen okumasını da zevkli olduğu kadar ufuk açıcı buluyorum.

Kesinlikle Rusça ve Çince okumayın hocam. Tavsiye etmem. Başlı başına dört yılda öğrenebilecek diller değil, iş bulması da sanıldığı kadar kolay değil.
    Seve seve öğretirim fakat okurken uluslararası ilişkiler daha zevkli olur diye düşünüyorum.

Ve dediğim gibi amacım macera yani yurt dışı. Yurt dışında kim beni işe alır ki ana dili İngilizce olan öğretmenler varken. Haksız mıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Seve seve öğretirim fakat okurken uluslararası ilişkiler daha zevkli olur diye düşünüyorum.

Ve dediğim gibi amacım macera yani yurt dışı. Yurt dışında kim beni işe alır ki ana dili İngilizce olan öğretmenler varken. Haksız mıyım ?

Alıntıları Göster
    Yurt dışı için şöyle diyebilirim. Bence İngilizce Öğretmenliği için iki yol var.

Birincisi akademik kariyer. Uygulamalı dilbilim doktorası için, iyi de bir öğrenciyseniz, Amerika'daki üniversitelere başvuruyorunuz size 5-6 yıl boyunca teaching/research assistant olarak alıp tamamen burslu olarak maaş veriyorlar. Sonrasında kalması daha kolay olur.

İkinci yolu yurt dışına İngilizce öğretmeye gitmek. Bunun için CELTA, DELTA gibi sertifikaları almaya ihtiyacınız olacak. En prestijliler bunlar. Eski Sovyet ve Uzak Doğu devletlerine İngilizce öğretmeni olarak gidip bir hayat kurmak inanılmaz kolay, Türk olmak için sıkıntı çıkarmıyor çünkü çok büyük bir açık var. Batılı ülkelerde durum daha zor ama elbette yapılmayacak şey değil. Ana dili İngilizce olan öğretmenler ile olmayan öğretmenler arasındaki farka artık çoğu kurum çok dikkat etmiyor alanda. Sertifikalarınız varsa işinizde de iyiyseniz olabilir. Çünkü Amerika'daki sınıfta öğreteceğiniz kişiler dünyanın her yerinden olacak mesela, bunun Çinlisi de var Macarı da var vb.

Uluslarası ilişkiler ise pek bilgiye sahip değilim ama neymiş ne değilmiş diye bakmak için AÖF'ten bir iki dönem okunabilir.

• quote:

Yurt dışı için şöyle diyebilirim. Bence İngilizce Öğretmenliği için iki yol var.

Birincisi akademik kariyer. Uygulamalı dilbilim doktorası için, iyi de bir öğrenciyseniz, Amerika'daki üniversitelere başvuruyorunuz size 5-6 yıl boyunca teaching/research assistant olarak alıp tamamen burslu olarak maaş veriyorlar. Sonrasında kalması daha kolay olur.

İkinci yolu yurt dışına İngilizce öğretmeye gitmek. Bunun için CELTA, DELTA gibi sertifikaları almaya ihtiyacınız olacak. En prestijliler bunlar. Eski Sovyet ve Uzak Doğu devletlerine İngilizce öğretmeni olarak gidip bir hayat kurmak inanılmaz kolay, Türk olmak için sıkıntı çıkarmıyor çünkü çok büyük bir açık var. Batılı ülkelerde durum daha zor ama elbette yapılmayacak şey değil. Ana dili İngilizce olan öğretmenler ile olmayan öğretmenler arasındaki farka artık çoğu kurum çok dikkat etmiyor alanda. Sertifikalarınız varsa işinizde de iyiyseniz olabilir. Çünkü Amerika'daki sınıfta öğreteceğiniz kişiler dünyanın her yerinden olacak mesela, bunun Çinlisi de var Macarı da var vb.

Uluslarası ilişkiler ise pek bilgiye sahip değilim ama neymiş ne değilmiş diye bakmak için AÖF'ten bir iki dönem okunabilir.

Alıntıları Göster
    Akademik kariyer için çok başarılı öğrenci olmak lazım 2. dediğin için de sanırım para lazım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Akademik kariyer için çok başarılı öğrenci olmak lazım 2. dediğin için de sanırım para lazım ?

Alıntıları Göster
    Birincisi için öyle çok paraya ihtiyaç olmaz ama dediğin gibi ineklemek gerekebilir.

İkinci dediğim için biraz birikim gerekiyor doğrudur. Ama bunu da okurken özel ders vererek, çeviri yaparak hatta özel kurumlarda çalışarak elde edebilirsin. Mezun olmadan iş teklifi alan çok tanıdığım var.
  • Prestidigitation kullanıcısına yanıt
    Saygılar hocam
  • quote:

Birincisi için öyle çok paraya ihtiyaç olmaz ama dediğin gibi ineklemek gerekebilir.

İkinci dediğim için biraz birikim gerekiyor doğrudur. Ama bunu da okurken özel ders vererek, çeviri yaparak hatta özel kurumlarda çalışarak elde edebilirsin. Mezun olmadan iş teklifi alan çok tanıdığım var.

Alıntıları Göster
    Yurt dışına ingilizce öğrenmeye gitmek demişsiniz sanırım o '' yurt dışına şu şu belgeleri almak için gitmek '' diyecektiniz ?

+ olarak hangi ünide okuyorsunuz ing öğretmenliği

Ve başka bir avrupa dili mi (Örnek: Fransızca İtalyanca İspanyolca) yoksa İng. Öğretmenliği her türlü daha avantajlı mı ?

Yurt dışına dil öğretmeye gitmekten bahsettim sadece hocam, çalışmaktan. Dediğim belgeleri Türkiye'de de alabiliyorsun rahatlıkla.

Boğaziçi'nde okuyorum. Diğer sorun için İng. Öğretmenliği her türlü daha avantajlıdır diyebilirim. Çünkü bu bölümde bir seviyeye kadar öğrendiğin her dili öğretme eğitimi de veriliyor.
  • quote:

Yurt dışına dil öğretmeye gitmekten bahsettim sadece hocam, çalışmaktan. Dediğim belgeleri Türkiye'de de alabiliyorsun rahatlıkla.

Boğaziçi'nde okuyorum. Diğer sorun için İng. Öğretmenliği her türlü daha avantajlıdır diyebilirim. Çünkü bu bölümde bir seviyeye kadar öğrendiğin her dili öğretme eğitimi de veriliyor.
    Son dediğiniz cümle belki de sadece Boğaziçi Üni için geçerlidir ?
  • quote:

+ olarak şu sıralamayı yaparsan ing. öğretmenliği yaz aşağısını yaparsan yazma diyecek olursan hangi sıralama dersin ?

Mesela alt sınır gazi olsun mu ?
    Sanmıyorum. Çünkü diğer incelediğim bölümlerde de "dil becerilerinin öğretimi", "yabancı dil edinimi", "çocuklara yabancı dil öğretimi" gibi dersler mevcut. İngilizce öğretmenliği bölümlerinde derslerde İngilizce üzerinden gidiyorsunuz ve İngilizce öğretmeni olarak mezun oluyorsunuz ama genel anlamda dil öğretimi konusunda edindiğiniz bilgiler ve aldığınız formasyon eğitimi ile bildiğiniz her dili öğretebilirsiniz teoride. Çok farklı şeyler değil. Bizim bölümden örnek vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama bir başka tanıdığım okulda aldığı seçmeli İspanyolca dersleriyle dilini geliştirdi şimdi yurt dışında İspanyolca öğretiyor vs.

edit: Sıralama konusunda şimdi kesin bir şey diyemem ama en azından 6000 altına düşmemekte fayda olabilir. Gazi Eğitim Fakültesi köklüdür, iyidir ama çok kendini geliştiremeyebilirsin. Bilgi, Bahçeşehir vs. gibi vakıfların yurt dışı olanakları daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestidigitation -- 26 Temmuz 2018; 10:7:2 >

• quote:

Sanmıyorum. Çünkü diğer incelediğim bölümlerde de "dil becerilerinin öğretimi", "yabancı dil edinimi", "çocuklara yabancı dil öğretimi" gibi dersler mevcut. İngilizce öğretmenliği bölümlerinde derslerde İngilizce üzerinden gidiyorsunuz ve İngilizce öğretmeni olarak mezun oluyorsunuz ama genel anlamda dil öğretimi konusunda edindiğiniz bilgiler ve aldığınız formasyon eğitimi ile bildiğiniz her dili öğretebilirsiniz teoride. Çok farklı şeyler değil. Bizim bölümden örnek vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama bir başka tanıdığım okulda aldığı seçmeli İspanyolca dersleriyle dilini geliştirdi şimdi yurt dışında İspanyolca öğretiyor vs.

edit: Sıralama konusunda şimdi kesin bir şey diyemem ama en azından 6000 altına düşmemekte fayda olabilir. Gazi Eğitim Fakültesi köklüdür, iyidir ama çok kendini geliştiremeyebilirsin. Bilgi, Bahçeşehir vs. gibi vakıfların yurt dışı olanakları daha fazla.
    https://www.basarisiralamalari.com/ingilizce-ogretmenligi-basari-siralamasi-taban-puanlari/

Şuradan bir bakıp söyler misin şu üninin altına düşme diye.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.