Şimdi Ara

İnfraredli Isıtıcılar(ufo,kumtel,hit,zet vs)Ne kadar Elektrik Tüketir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
15.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soğuk bir yerde yaşıyoruz ve burada odun kömür sobası kullanıyoruz ve içerisi cayır cayır yanıyor
    ama arkada çok küçük bir oda var oraya kurmayı düşünüyorum
    genişliği 2.80 uzunluğu 3 m yaklaşık 9 metrekare oluyor herhalde
    ben 1800 watt düşünüyorum

Ortalama bir infrared ısıtıcı 1800 watt diyelim günde sekiz saat çalışsa ne kadar elektrik tüketir acaba ?

Markaya göre elektrik sarfiyatında bir fark olurmu ?

Büyük Bir salona değilde Küçük bir odaya watt değeri yüksek bir ısıtıcı alsak daha karlı olmazmıyız (termostad olayı)

• bir cvap yokmu üstadlar
  • Arkadaşım elektrik fiyatları malum yüksek, bence biraz daha paraya kıyıp klima al. Hem yazları da kullanırsın hem de daha tasarruflu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zihnigonen

Arkadaşım elektrik fiyatları malum yüksek, bence biraz daha paraya kıyıp klima al. Hem yazları da kullanırsın hem de daha tasarruflu.

yazları burada değilim yaylaya çıkıyoruz hocam
    benim alacağm cihaz 100 ytl
    alınabilecek orta sınıf bir klima 600-800 arasında değişiyor üstelik
    burada çok çok yoğun kış şartlkarı var klima çalışmaz
  • 1800 watt = saatte 1,8 kw elektrik yakar
    Günde 8 saat çalışsa 8 x 1,8 =14,4 kw yakar
    ayda da 14,4 x 30 gün = 432 kw yakar

elektriğin kw ı tüm vergiler dahil 0,228 kuruş
    98,5 ytl yakar ama akıllı sayacın varsa yakma işlemini de akşam 10 - sabah 6 arasında ağırlık verir diğer vakitleri de daha az yakarak geçiştirebilirsen buda sana %20-30 tasarruf sağlar.
    Bu sadece infrared ısıtıcı için değil hangi ısıtıcıyı alırsan al akıllı sayacı dediğim şekilde kullanırsan faturan 70-75 e kadar düşer kullanmazsan ayda yukarıdaki gibi yuvarlarsak 100 ytl yakar
  • en küçük ufo tarzı ısıtıcı bile çok elektirk çeker.
  • mecbur değilsen bu tür ısıtıcıya gerek yok bende var kullanıyorum.mecbur değilsen alma derim ama ya bazen acil lazım oluyo lazım olmadığı zamanda kaldırır bi köşeye koyarım diyosan ucuzundan bi tane al derim.havayıda çok çabuk kurutuyo gerek yok abi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @siirlerefendisi

Helal ya açıklama budur abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leo -- 14 Aralık 2010; 16:11:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.