Bildirim
infrared ısıtıcılar
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: erdil83
arkadaslar arzum yeni bi infrared ısıtıcı cıkarmıs.burada 115 ytl ayaklı sekilde satıyorlar.pazartesi 200/4 taksite ayaklı ufo alacaktım.aranızda arzum kullanann varmı....yada kullanıpta memnun kaldıgınız baska bi marka?.......115 lira spot fiyatı
Arkadaşım ben de senin gibi infrared ısıtıcı almayı düşünüyordum. Isıtıcıdan beklentim elektirik sarfiyatının düşük olması ve odayı iyi şekilde ısıtması... Bunun dışında cihazın 10 Ytl yukarı veya aşağı olması önemli değildi benim için... Hangi ürünü araştırdıysam hepsinde ortalama %85 gibi elektrik tasarrufu yaptığını ve ortamı iyi ısıttığını yazıyordu... Tabi bunlarla yetinmeyip çeşitli forumlarda bu konuda yapılan tartışmalardaki yorumları okudum ve yorumlarda hep memnuniyet büyük bir çoğunluktaydı... Kimi günde 5 saat açık tutuyorum ve aylık elektirik faturama 7 YTL yansıdı kimi 2 saat açık tutuyorum oda hamam gibi oluyor vs... Tabi ben de günde ortalama 4 saat açık tutacağımı göz önüne alarak bu ısıtıcının tam bana göre olduğunu düşündüm... Ve markalar arasında da Zet'in 2200 wattlık ürününü aldım...
Aldıktan sonra ne mi oldu? Tam bir hayal kırıklığı çünkü ben yazılanlardan şunu anlamıştım... Ben ürünü alıp odada çalıştırdığıma;
örnek verelim 2200 wattlık bu ürünle günde 10 saat çalıştırdığımda 10x2200 watt harcayacığını beklemiyordum.... Yani sistem kendi içinde 2200 wattı %85 ler oranında düşürüp elektirk sayacını o oranda çevirecek diye bekliyordum... %85 olmasında %50 olsun... Yani benim anladığım şey buydu...
Oysa bu böyle değildi üründe kaç watt yazıyorsa, cihaz o kadar elektrik yakıyor... Yani düz mantık...
Peki bu söylenen elektrik tasarrufu yok mu? Evet var o da şu şekilde oluyor; Sen cihazı alıyorsun ve sürekli açık tuttuğun takdirde sürekli yanar ve aynı şekilde elektirik yakar... Ayarını düşürdüğünde termostat devreye giriyor ve belirli zaman dilimleri arasında cihaz kendi kendine yanıyor kendi kendine kapanıyor... İşte bize tasarruf denilen olay bu kapalı olduğu zaman zarfında yakmayan elektiriktir...
Aslında cihazın bu özelliği olmasaydı ben yine bu özelliği gündeme getirebilirdim... Ürünü hiç yakmam aylık %100 elektrik tasarrufu ederim... Yada ürünü yakarım başına da yiğenimi geçiririm... Her on dakika da bir aç kapa yaptırırım .. Al sana elektirik tasarrufu... :)
Ya harbiden şu pazarlama stratejisi içinde bizleri koyun yerine koymuyorlar mı? Anlam veremiyorum... Ya arkadaş sen ürününün artı ve eksilerini adam gibi yazsana neden kelime oyunlarına başvuruyorsun... Bir de günlük kaç YTL harcadığını yazıyorlar... Elektirik birim fiyatları ev işyeri ve bölgelere göre değişiyor... Benim aynı kilowatt elektrik sarfiyatımda ev ile işyerine farklı faturalar geliyor... Bu adamlar bunları nasıl göz ardı edip müşterileri yanlış yönlendiriyor anlamıyorum...
Sonuç olarak ben üründen ısıtması bakımından memnunum elektrik sarfiyatı bakımından aynı şeyi söyleyemem... Tabi yine de kullanmak durumundayım... Yani anlayacağın elektirik tasarrufunun, ürünün ne kadar kapalı ya da bir başka deyişle ne kadar açık durmasıyla orantılı...
Isıtması konusunda da birkaç şey söyleyeyim... Hani bazı yazılarda odayı ısıtmıyor, cihazı kapatınca oda soğuyor vs gibi... Sen istesen de istemesen de cihaz açık olduğu süreçte ister hep açık isterse termostat ayarında olsun belirli bir zaman geçtikten sonra kapatmak durumunda kalıyorsun... Çünkü gerçekten belirli bir zamandan sonra ister istemez odanın ısısı yükseliyor...Cihazı kapattığın zaman da hemen öyle soğuma olmuyor... Yani bir nevi ev sobasını düşün... Sobayı yakınca bir anda oda ısınmaz belirli bir zaman geçtikten sonra oda hamam gibi olur ve sobaya her hangi bir şey atmasan bile oda o odanın sıcaklığı örneğin akşamdan sabaha kadar gider... İşte cihazdaki etki de aynı şekilde...Yeterki oda hamam gibi olsun ... Daha sonra cihazı kapatmak durumunda kalacaksın ve o sıcaklıkda bayağı bir zaman götürecek...
Bunun dışında oda içinde oksijen tüketimi vs gerçekten yok... Yani ne bileyim zamanında katalitik vs gibi benzeri oda ısıtıcılarını kullandığımda başdönmesi vs gibi durumlar söz konusu oluyordu ya da odayı havalandırmak icap ediyordu... Bunda böyle bir durum sözkonusu değil...
Yani infrared ısıtıcılardaki bu elektrik tasarrufu kelime oyunu haricinde yazılanlar doğru... Ve memnun edici...
Sen yine de ürünü alacağın firmaya ya da yetkili kişilere bu elektrik tasarrufunun detayını sor... Çünkü ben yüz yüze sorduğumda bile, benim yazdığım şekilde değilde kafa karıştırıcı şekilde söylediler... :)
Neyse herşeye rağmen yine de tavsiye ederim...
-
slm
infrared ısıtıcılar gucleri ne kadarsa o kadar yakarlar bu degismez. 1600 watt ise saatte 1.6 kW, 3000 watt ise saatte 3 kW yakarlar. Aslında forumdada bu gercekler yazıyor ama sanırım gozunuzden kacmıs. Pazarlamacıların laflarına bakmayın satmak icin her yalanı soylerler. Bende yakın zamanda infrared aldım. Evimde kombi var ama kısa kullanımlar icin gerekiyordu. 2600 watt lık bir model. Gunde 4 saat kullansam ortalama 50 milyon bir yuk getirir faturaya. Bu aynı wattaki tum ufolarda aynıdır degismez. Ufoların kalitesi flaman omru, govde malzemesi, termostat ve yansıtıcı malzeme kalitesiyle olculur. Mesela ucuz olan kumtel lerin govdesi tamamen sac dan yapılmısken aynı firmanın pahalı urunu olan alaaddin modeli aluminyumdur. Flaman omru standart olarak 5000 saat civarıdır ama iyi modellerde bu 12000 saate kadar cıkabilir. Farklar bunlardır. Yoksa ısıtma olsun, elektrik harcaması olsun hepsi hemen hemen aynıdır degismez. Bir problemde karsınızda muattap bulup gunlerce surunmemek icin servis agına ve hizmet kalitesinede dikkat etmekte fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Aralık 2007; 18:05:33 >
-
3000 watlık infrared ısıtıcı kullanıyorum ve çocukların odasındada 1600 watlık var...Normal elektrik faturam ise aylık 50 ytl geliyor.(şofben,bulaşık ve çamaşır makinası)...
Akıllı sayaç kullanıyorum...Sabah saat 6 dan akşam 5 e kadar kw fiyatı 115 ykr,akşam 5 ten 22 ye 205 ykr,22 den sabah 6 ya kadar 70 ykr yaklaşık kdv dahil fiyatları.
Bir kere termostatlı çalışır ve sizide ısıtırsa 5 dk çalışıp 5 dak duruyor.Yani yarı yarıya.3 te 1 lik tüketim ise sadece çok düşük ayarda geçerli oluyor.10 dk durup 3 dk çalışıyor.
Kesinlikle oda sıcaklığı ile ilgisi yok.Termsotat zaman ayarlı çalışıyor ve şaşmıyor.Belli dakika durup belli dakika çalışıyor...
%50 yandığı hesabı ile bakın fatura bklentisi nedir ?
gündüz 11 saat 115 yrk den 5,5 saat yanıyor 5,5 saatte tüketim 3 kw tan = 16.5 kw günlük..
akşam 5 saatlik 201 ykr de 2,5 saat yanıyor 3 kw tan 7,5 kw yapar günlük...
gece ise 8 saatte 4 saat yanıyor tüketim = 12 kw...
16.5*115 = 1898
7,5*201 = 1507
12*70 = 840
günlük tüketim ytl olarak = 4,245 ytl...
Buda aylık olarak tek başına *30 =127,3 ytl yapar...
Sonuç olarak diğer odalar ısınmaz.Hızlı ısınır ve üşümezsiniz.Kapılar kapalı olursa bulunduğu oda çok daha sıcak olur ve daha az tüketir.Bu durumda aylık tüketim dahada düşer 80-90 ytl farkeder...
Çocukların odasında bulunan ayda 30-40 ytl farkeder...50 de öyle deseniz,,,
200 ytl elektrik faturası gelir...
-
quote:
Orjinalden alıntı: daihatsu3259
Kesinlikle oda sıcaklığı ile ilgisi yok.Termsotat zaman ayarlı çalışıyor ve şaşmıyor.Belli dakika durup belli dakika çalışıyor...
Ayrıntılı guzel yazmıssınız. Yalnız yukardaki olay aslında oyle degil. İnfrared ısıtıcılarda bildigimiz mekanik ısıya duyarlı termostat var. İc yapılarını biliyorum. Yansıtıcı aynanın arkasında bir ısı sensoru var ve yandaki termostata baglı. Govdenin ısısı ile tetikleniyor. Hatta termostatı odanın bir soguk oldugu zaman birde sıcak oldugu zaman cevirin tık sesini farklı yerlerde duyacaksınız. O tık odanın sıcaklık derecesini gosterir. Siz ayar yaptıgınız konumdaki ısıya gelene kadar calısır ve govde o ısıya ulastıgında o ısı derecesinde voltajı keser. Calısma mantıgı bu. İlk actıgınızda zaten uzun calısır soguk odadan dolayı oda ısındıkca yapılan ayara gore devreye girip cıkma zamanı kısalır. Odanın ısısıyla dogrudan ilgisi olamaz zaten cunku termostat govdede. Haliyle govde ısısı ile tetikleniyor. Odanın ısısına baglı calısması icin cihazdan uzakta harici bir termostatın odanın herhangi bir noktasına koymak lazım. Kombilerde oldugu gibi. Boylece odanın o noktasındaki ısıya gore calısacak termostat.
-
dostum bu ürünlerin fiyatları daha uygun
https://apex-shop.com/CategorySub.asp?Cat=11&CatS=67
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- 14 kpa emiş gücü ne demek
- çamaşır makinesi amortisör arızası nasıl anlaşılır
- wifi olmadan robot süpürge kurulumu
- beyaz eşyada inox ne demek
- en iyi yayık makinesi yorumları
- en iyi su sebili
- en iyi dikiş makinesi
- bebek kamerası
- en iyi robot süpürge
- en çok tavsiye edilen elektrik süpürgesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X