Şimdi Ara

2300w ısıtıcıya 2500w tel takarsak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kumtel 2300w ısıtıcımız var 2. kışı geçirdi mutfakta duruyor. Rezistans teli arızalı. Buna 2500w tel takarsak bir sıkıntı yaşar mıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 29 Nisan 2017; 14:56:31 >

• rezistans ömrünü tamamlıyor... rezistans da oluşan kısmi yıpramalar nedeniyle akımı taşıyamıyor bunun sonucunda ark yapıyor.. parlak ışık yaymasının sebebi ark..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kablo kesitleri önemli ama 2300 ile 2500 arasında fark olacağını sanmıyorum ... sıkıntı yaşamazsınız ...

• Tak geçsin sıkıntı olmaz
  • Isiticiya istediğin rezistansi tak hiç bir sorun olmaz elektriği ne kadar yakmasini istiyorsan o kadar yüksek watt tel takarsin elektriği az yaksin diyorsan düşük watt tel takarsin benim ısıtıcı da 1200 watt rezisdans var normalde 2000 watt vardı ben kullanıyorum sıkıntı yok

Sen 2500 watt takacagim diyorsan eğer saatte 2.5 kw elektirik yakar yani faturayı kabartir ayrıca çık yüksek güçte elektirik çekeceği için de prizden çektiğin kabloların çok isinir hatta yanabilir en güzeli 1500 watt idaal yani saygilar

• Malicarpar1985 kullanıcısına yanıt
    Hocam normal watt değerinden az takarsakta rezistansı yakarsa ? veya ömrü kısalırsa ?
  • Eğer cihazın içinde resistansı kontrol eden devre gibi bir şey varsa dikkat etmek gerekir.Orjinal 2300 w - 2500 w yakın olduğu için sorun olmaz.

Ama sen 3000 w - 4000 w tel takarsan cihazın kontrol devresini yakabilir.Aynı gerilimde düşük güçte resistans
    bağlarsan yayılan sıcaklık azalır.

Cihazda termostat varsa aynı resistansı takmak daha iyi olur.
    Resistansın gücüne göre AÇ - KAPA süresi değişebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 volt ısıtıcı rezistans .
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey olmaz ben 2000 watt lik ısiticiya 1200 luk tel takiyorum hiç bir sorunda yasamiyorum

• 2300 ü taşıyan kablı 2500 de neden ısınıp yansın?
    Ayrıca termostatla n'alakası var? Termostat sıcaklıkla kontrol eder.

Bu tip aletlerde rezistans direk şebekeye bağlı olur. Şebeke gerilimi uygun olduktan sonra rezistans kaç waatsa(yani direnci kaça ayarlanmışsa) o kadar elektrik yakıp ısıtacaktır...
    Başarılar...
  • çamaşır makinemin rezitansı 2000w fakat 1700 watt olan taksam sıkıntı olur mu?

• Linyit hocam hayatta misin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.