Şimdi Ara

İNDÜKSİYONDA ANLAMADIĞIM NOKTA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Burada akının manyetik alana,arada kalan açının cos'una ve alana bağlı olduğunu söylemiştik ama;

Burada ise süpürdüğü alanı hesaplıyoruz. Anlamadığım nokta ilerlerken arkasında kalan manyetik alanı nasıl hesaba kattığımız. Sonuçta teli genişletmiyoruz sadece hareket ettiriyoruz. Açıkalayabilecek birisi çıkarsa çok sevinirim,iyi forumlar.

dipnot: soru çözüm bölümü çok ıssız olduğu için konuyu buraya da açtım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gektu -- 9 Mayıs 2020; 10:36:44 >

• Tam ne demek istediğini anlamadım ama dik kesitini veya izdüşümünü alıyormuşuz gibi düşünebilirsin sina olmasının sebebini soruyorsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sayısal bir soru gelmeyecek fazla takılma.Önemli olan manyetik akının değişimine(azalıp artmasına)bağlı indiksiyon akımı oluşmasıdır.
  • Bidebayılistiyosanferiha B kullanıcısına yanıt
    Hocam teli hareket ettirince neden akı değişiyor demek istiyorum yani alanı değişmiyor açısı değişmiyor manyetik alan değişmiyor izdüşümü olayını anladım alan buluyoruz orada problem yok sadece neden alanı buluyoruz onu merak ediyorum
  • BLACKFACT B kullanıcısına yanıt
    hocam orası öyle ama aklıma takıldı yani ezbere gider gibi hissettim mantığıma yatırmadan da devam edince rahatsız oldum

teşekkürler yine de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gektu -- 9 Mayıs 2020; 12:18:56 >
  • Sen sorunca benim de takıldı bak doğru diyorsun ben de göremedim manyetik akı değişimini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk durumda içinden bi akı geçiyor ama sen teli döndurunce içinden geçen akı miktarı azalıyor paralel yapınca sıfırlanıyor bu sistem elektrik motorunun çalışma prensibidir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KolaMentos K kullanıcısına yanıt
    valla anlayamadım hocam
  • korkmazharun K kullanıcısına yanıt
    Hocam döndürsek tamam da döndürmüyoruz ki ilerletiyoruz sadece
  • hocam ilk kısmı biliyorsunuz zaten karenin içinden geçen toplam manyetik alan çizgileri
    ikinci kısımda ise ben şöyle düşündüm: Sağ el kuralı ile çizgiye sol tarafa doğru bir f uygulanıyor manyetik alan tarafından. bu alanı ne kadar hızlı alırsak o kadar fazla hız kazandırmış oluruz bir o kadar da fazla tersibe f uygulanmış olur. t'ye bölmenin sebebi bu. alan ise fark ettiysen sin ile yani manyetik alana dik olan uzunlukla, toplam ilerlediği uzunluğu çarpıyor. tam anlamatamadım ama galiba böyle
    hocamıza soralım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alttaki resimde, düzgün manyetik alanda iletken bi çubuğun w açısal hızıyla döndürülmesi gibi bir şey, o yüzden oluşuyor emk. aradığınız cevap bu mu bilmiyorum :D
  • Forumda bizim derslerden soru görünce cevaplamak istemiyorum (nedenini biliyorsunuz). Sitede zaten bunlara sorup cevap alabiliyorsunuz. Bu paylaşımda durum nedir bilemiyorum. Kimseyi suçlamak doğru da değil. İnsanların emeğine saygı gösterme konusunda gereken uyarımı yapayım gerisi sizlerde. Bu konuyu tartışmazsak sevinirim ayrıca.

Geleyim soruya. Alttaki örneğin, U şeklindeki bir tel üzerinden çekilen çubukla yapılan halini görmüşsünüzdür. Orada alan hıza bağlı olarak değişiyor. sin mi cos mu oradan da görebilirsin. Alan değişimi nelere bağlı diye.

O yüzden ben de süpürülen alan üzerinden anlatıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.