Şimdi Ara

## Indilinx'in Yeni SSD Kontrolcüsü 230MB/sn'lik Hız Desteğine Sahip ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Indilinx'in Yeni SSD Kontrolcüsü 230MB/sn'lik Hız Desteğine Sahip ##

Fabrikasız yonga tasarımcılarından Indilinx, Barefoot kod adıyla Ekim 2006'da başladığını projesini tamamladı. Firmanın hazırladığı yeni SSD kontrolcüsü SLC (Sİngle Level Cell) ve MLC (Multi Level Cell) tipi NAND Flash yongalarını destekleyebiliyor. 90nm üretim teknolojisiyle hazırlanan kontrolcü SLC NAND yongalarıyla 230MB/sn'lik okuma ve 170MB/sn'lik yazma hızlarını, MLC NAND yongaları ile de 200MB/sn'lik okuma ve 160MB/sn'lik yazma hızlarını destekleyebiliyor. Ayrıca yeni kontrolcünün 512GB'a kadar farklı kapasitelerde SSD'ler kullanılabileceği ve SATA-II uyumlu olduğu belirtiliyor. ECC ve BCH desteğine de sahip olan yeni kontrolcünün hacimli üretimine yılın son çeyreğinde geçilmesi bekleniyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• SSD lerin fiyatları bu seviyede iken kontrolcüsü daha bir maliyetlidir. Bakalım ne zaman fiyatlar ssd için düşerde bitane alırız
  • 170/mb yazma hızımı off çok deli bisi bu SSD'ler!! bide son kullanıcılar yani bizler kullanabilse..
  • ya aklım almıyo. enerji kesildikten sonra hala nasıl veriyi koruyabiliyo? enerji kesilince transitör ilk konumuna geri döner
  • quote:

Orjinalden alıntı: melyyh

ya aklım almıyo. enerji kesildikten sonra hala nasıl veriyi koruyabiliyo? enerji kesilince transitör ilk konumuna geri döner

usb bellekler nasıl koruyabiliyosa bu da aynı şekildedir muhtemelen.
    yani elektronik olarak açıklamasını bilmiyorum ama mantık aynı sonuçta.
  • remler sadece bir çeşit değildir. rem ,dinamik ram, statik rem, rom vs gibi çeşitli türleri vardır... hem yazma hem okuma ve kalıcı saklama için ise EEPROM adı verilen random access memory(rem)' den yavaş read only memory(rom)' dan hızlı olan hafıza tipi kullanılır. flash belleklerden tutun gündeme gelen solid state lere ve anakartların üstünde bulunan bioslar bunlara örnektir.
  • eee çeşit çoğalıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne kadar hızlı ve büyük cıkarsa o kadar alt tabaka ucuzlar... iyidir iyi .. darısı tblıklara...
  • Fiyatlar makul seviyeye ulaşana kadar Raid e devam.. ama okuma yazma hızları hoşuma gitti. Bunalrdan 4 tanesiyle bide Raid0 oluştırduğunuzu düşünsenize... Sürat Sürat Sürat ..bas gaza bas gaza :)
  • Bu SSD ye windows kurduğumuzda, mevcut standart uygulamaların çalıştırılmalarındaki performansı nasıl olabilir? Örneğin, video işleme programlarındaki performansı ciddi biçimde artar mı? Bu konuda uzman arkadaşlar bilgilendirise seviniriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

Bu SSD ye windows kurduğumuzda, mevcut standart uygulamaların çalıştırılmalarındaki performansı nasıl olabilir? Örneğin, video işleme programlarındaki performansı ciddi biçimde artar mı? Bu konuda uzman arkadaşlar bilgilendirise seviniriz.

Video işleme sırasındaki performansınız değişmez ama yüksek okuma yazma sayesinde dosya alırken veya dosya kaydederken bunları daha hızlı yaparsınız. Uygulamalar ve windows açılış süresine etki eder mesela bir oyunu 10 saniye yerine atıyorum 4 saniyede açarsınız loading ekranları vs. kısalır ama oyun esnasındaki fps artmaz

• Hızlı okuma, yüksek çözünürlüklü video (HD) üzerinde çalışırken / efek uygularken takılmaları azaltır. Örneğin sn'de 250 MB okuma hızına sahip olan bir SSD ile, her karesi 10 MB'lık ardışık resimlerden oluşan bir videoyu, saniyede 25 kere, yani gerçek zamanda oynatabilir/işleyebilirsin.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Sata2'nin 300 MB/sn veri transfer sınırı, bu gidişle kısa zamanda aşılacak galiba.

Geleneksel harddiskleri sadece terabytlık yığın depolama için kullanacağımız günler geldi :)
  • teknoloji gelişo tabi olcak böle şeyler
  • Geçen bende SATA II limitlerini düşünüyordum. Kesinlikle acilen SATA III'e ihtiyacımız var ama esas oyuncular harddisk üreticileri olduğundan SATA III'ün gelmesine daha çok vakit var. Baktım 2010 gibi bekleniyormuş. Bu disklerden alıpta RAID yapmanın bir anlamı filan kalmadı.

Birde benim bu kontrolcü teknolojilerinde en çok sevindiğim MLC teknolojisi bile çok iyi performans vermeleri zira MLC'ler SLC'lere göre acaip ucuzlar böylece belki şimdiki SSD'ler ile aynı fiyata bile mal edebilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gun

Geçen bende SATA II limitlerini düşünüyordum. Kesinlikle acilen SATA III'e ihtiyacımız var ama esas oyuncular harddisk üreticileri olduğundan SATA III'ün gelmesine daha çok vakit var. Baktım 2010 gibi bekleniyormuş. Bu disklerden alıpta RAID yapmanın bir anlamı filan kalmadı.

Birde benim bu kontrolcü teknolojilerinde en çok sevindiğim MLC teknolojisi bile çok iyi performans vermeleri zira MLC'ler SLC'lere göre acaip ucuzlar böylece belki şimdiki SSD'ler ile aynı fiyata bile mal edebilirler.

Yanılmıyorsam; SATAII 300Gbit/s bant genişliğini destekliyor, 2 tane SATAII kullandığınızda bu bant genişliği 600Gbit/s olarak hesaplanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 12 Ağustos 2008; 23:42:18 >
  • 230 MB/sn gerçekten iyi bi değer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.