Şimdi Ara

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020'ye kadar Harrison Ford kesin ölür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollywood Reporter'a göre Steven Spielberg'ün sıradaki filmi Indiana Jones 5 olacakmış. Çekimler 2019 Nisan'da başlayacak. Filmin yeni vizyon tarihi 10 Temmuz 2020.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Spielberg: "Indiana Jones 5, Harrison Ford'un serideki son filmi olacak ve film serisi 5. filmden sonra onsuz devam edecek."

    4. film son filmi olmalıydı. Geç kalınmış bir karar.

    Bence 4. film hiç olmamalıydı.
  • Az kaldı artık söveceğim. Film çekilene kadar adam ölecek. Senaryoyu verdikleri adamda pırıl pırıl maşallah.
  • İndy ciler izlediniz mi filmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

    indy ve marion


    Duygulandırdınız be.

  • Bu konuyu aramış ama bulamamıştım. Ana konu bu demek neyse. Ulen başlıkta 2018 yazıyor film 5 sene sonra çıkmış. Vay be! Neyse incelemeyi buraya da yapıştıralım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Kusura kalma ama resmen seyretmeyin diyor bu kadar gömülmez bence yorumu yapan kendini biraz geliştirsin örnek star wars hayranlığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt

    Sinemada izlemeye değmez diyor. İlle de izleyecekseniz dijital platformlara gelmesini bekleyin diyor. Tabii hayranları bu görüşlere katılmayıp sinemasına gider, umursamaz. Bir önceki filme göre daha iyi demiş ama mizah sorununa değinmiş. Mizah konusundaki tespiti yerinde yani bu film için demiyorum genel olarak söylediği şey doğru. Toplumun mizah anlayışı değişebiliyor. Aslında birçok konuda anlayışı zamanla değişiyor ya neyse. Filmi henüz izlemedim ama ilk 4 filmi yakın bir zamanda tekrardan izlemiştim. Özellikle 4. filmden sonra beklentilerim açıkçası diplere nmiş bulunmakta. Bakalım düştüğünde ben de bakarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veda filmi olarak nostajik olsun diye epey jenerik bir Indiana Jones filmi tarzında çekilmeye çalışılmış bir Indiana Jones (hikayenin kuruluşu, işlenişi, gidişatı, diğer karakterler ve verdikleri tepkiler olsun) ama son bölümü ilginçtti. Filmin orijinal bir yanı varsa o da artık iyicene yaşlanmış Indiana Jones'a daha fazla odaklanarak karakter olarak kendisini daha fazla ele alıp geliştirmesi. Artık Indiana Jones'u daha önce hiç yapmadığı bazı yorumları yaparken, olayları sadece öylece yaşamayıp bunlar hakkındaki içgörülerini ve gerçek hislerini paylaşırken görüyoruz. Haliyle bu filmde Jones doğal olarak formdan düşmüş gözükmesine rağmen önceki filmlere göre çok daha "insan" gibi bir karakter. Burada Jones basit sarkastik kurumlu kahramanın ötesinde bir tip, artık tam anlamıyla oturmuş biçimde belirgin bir dünya görüşüne, basit kahraman maceracılığının ötesine geçen gerçek motivasyonlara ve daha doğal tepkilere ve yorumlara sahip, artık verilmek istenen özü iyicene kavranmış ve iyi yansıtılmış bir karakter.

    Bu filmin güçlü yanları:

    + Gülümsetebilecek bazı ince detaylar.
    + Indiana Jones sadece o bildiğimiz dövüşen, mağrur, sarkastik, üstünde fazla durmayacak kadar kurumlu bir hazine avcısı değil. Bu yönünü aslında her anlamıyla koruyor ancak tepki ve yorumlarında çok daha "insan" bir Indiana Jones ile karşı karşıyayız. Kristal Kafatası'ndaki Jones'u insanlaştıran "aile" temalarından sonra bu insanlaştırma çabası bu son filmde bir adım daha öteye taşınmış. Bu çok iyi olmuş.


    Yaralıyken içindeki adanmış profesyonel arkeolog bilim insanının ortaya çıkıp Pön Savaşları sırasındaki Siraküza'da beni bırakın diye tutturması, ailemi zaten kaybettim geride hiçbir şeyim kalmadı ve antik dünya benim tüm hayatım, yaşamımı antikiteyi incelemeye adadım yaklaşımında olması gerçekten 10 numaraydı. Bir yandan yaşadığı bilindik fizik üstü olaylar karşısında yalnızca açıklayamadığım şeyler yaşadım biliyorum demesi ve aslında büyüye inanmam demesi oldukça enteresan ve önceki filmlerdeki olağan üstü deneyimleri ve bunlar karşısındaki umursamaz görünmeye çalışan mesafeli tavrı hakkında çok şey anlatan bir yorumdu. Yani artık sadece yaşayan ve oldu bitti diyen ve üzerinde asla durmayan değil, gerçekten yaşadığını bir insan olarak deneyimleyen ve kafasında kendince çözümleyip tutarlı bir tavır geliştiren, alaycılığının ve kurumlu asabiliğinin ya da doğa üstü olaylar karşısındaki tuhaf sessizliğinin içini dolduran bir Indiana Jones var.


    Zayıf yanları:

    - Bazı boşluklar, cevapsız sorular.
    - Çoğunlukla unutulup gidecek jenerik aksiyon. Geleneksel Indiana Jones çizgisini korumak için bu tarz aksiyonu seçtikleri aşikar ama bu filmi genel anlamda insanın içini zıplatmayan alışıldık sahnelerle dolu kılıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok çok keyifli filmdi 1 sn bile sıkılmadan izledim ..benim gibi indi hayranları çok begenecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt

    Adam dibine kadar haklı, bok gibi filmdi, neden boşuna övsün filmi ?

  • Jungian_Shadow kullanıcısına yanıt

    Senden önceki kişi beğenmiş göreceli bi kavram bok kelimeside yakışmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm seriyi izlemiş biri olarak hiç sevmediğim, izlerken keyif almadığım seridir. Bu son filmide sinemada asla izlemeyeceğim. Malum ortamlara düşünce bakarım.

    Not: Oyunları filmlerinden daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi izledim sinematikleri basariliydi ama iki saat bir seyin pesinden gitmeleri sıktı biraz 7/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedri Pasta -- 8 Temmuz 2023; 15:54:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam 80 yaşında Indiana Jones u canlandırmaya devam ediyor. helal olsun diyecek başka şey yok.

  • film çok güzeldi tavsiye ederim

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    fastaki sahnelerden kısıp zamanda geriye gittikleri kısmı uzatsalardı çok daha iyi olurdu arşimetle karşılaşması sahnesi müthişti
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt

    Halen daha yaşıyor. Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) 

  • ya dede gelmişin 90 yaşına yürümeye mecalin yok zaten 4.filmde içine edip bırakmışsın serinin ne güzel aradan 15 yıl geçmiş unutulmuşken sifonu çekmek için bu filmi yapmaya gerek var mıydı

  • Sean Connery'nin yaptığı gibi "son macera" olarak son bir film çekip elini ayağını çekse artık. Bence seri yeni jenerasyona adapte edilmeli. Bu filmi daha seyretmedim ama bir önceki filmde yaşlılığı bir hayli belli oluyordu.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.