Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
279.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

Orijinalden alıntı: morrison

quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

Orijinalden alıntı: tonk

Merhaba. Siz benden önce yazmışsınız. Dün 2015 üretimi tanesi 175 TL'den 205/55/R16 91 V aldım. Lastik Polonya üretimi. 91w (Almanya üretimi) olanı da dün aynı fiyattan alabilecektim. Sizin aldığınız lastiğin bu gün itibariyle fiyatı zamlandı.
    Henüz 20 km kullandım. Şu an yorum yapamıyorum. Ancak, lastik beklediğim kadar sessiz değil maalesef. Continental kış lastiklerimden sonra ses/konfor olarak kış lastiğini arattı. Bir diğer dikkatimi çeken, virajlarda yanağın üzerine fazla yatıyor gibi geldi bana. Biraz daha kullanınca daha doğru yorum yapabilirim.

Benim Ceed'de de önde 2 kışlık, arkada 2 sert hankook vardı. Sesi kesmek için EGP aldım ama azalmadı malesef.

Hatta 18 derece havada bir kaç defa ilk lastik kombinasyonu ile ses ölçümü yaptım 70 dB idi içeride.

EGP'ler ile de ölçtüm, yine 70 dB. His olarak da azalma yok. Ceed biraz yol sesi alıyor, onu da eklemeliyim. Tüketim düştü ama, takribi 0.2-0.3 gibi etkisi olabilir emin değilim.

EGP lastikleriniz daha önce kullandığınız conti PC5 lere göre sizce nasıl dahamı sessiz, tutunması tüketimi vs tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim

Cpc5'leri ayni arabada kullanmadim ama ses farki oldugunu pek dusunmuyorum. Tutunma anlaminda ikisi de iyi olsa da cpc5 daha mi iyiydi diye aklima geliyor. Konfor olarak benzer karakterdeler, egp bir tik daha yumusak olabilir. Cpc5in bir dezavantaji var ki erken asiniyor. Egp o kadar kullanmadim henuz bir sey diyemeyecegim. Tuketim olarak kisliklarden sonra 0.3 gibi bir dusus oldu yaklasik olarak. Fp anlaminda egp kesinlikle alinir bir lastik, ses olarak bekledigimi alamasam da bu ceed den kaynakli biraz da. Pratikte cpc5 ile benzer ses urettigini dusunuyorum.

teşekkürler sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Acr07

Burada heskesin emin olamadığı ve bizim de emin olamadığımız konu bu. Gerçekten H, V ve W nin arasında sertlik yumuşaklık ve ses farkı var mı belli değil. Kendim kullandığım araçlarda da bunun farkına varamadım.

Şahsen kendim de 205/55R16 91W olanını kullanıyorum. W kullanmamın sebeplerinden birincisi W olanların almanya üretimi olması(klasik Türk mantığı:alman üretimi iyidir ) , ikincisi kendim biraz sert ve hızlı araç kullanıyorum belki dayanımı ve yol tutuşu daha iyi olur diye.

Ayrıca şu an elimizde H, V ve W 205/55R16 EGP mevcut. Elle kontrollerimizde lastiklerin yanaklarında ve tabanında herhangi bir kalınlık veya sertlik farkı göremedik. Tabi elle kontrolün ne kadar sağlıklı olduğu bilinmez

205/55R16 91V olanın AA gelmesini ben de çok istiyorum. Belki yılın ikinci yarısında böyle bir değişim olabilir ama şu ana kadar herhangi bir duyumum yok. Herhangi bir bilgi alırsam buraya yazarım.

İşin ilginç tarafı ise şu an EGP'ın AA etiketlilerinin tamamının XL lastikler olması. Bunu satış danışmanımıza sordum, o da üstlerine sormuş. Cevap olarak AA etiketi tutturabilmenin XL lastiklerde daha kolay olduğuyla alakalı bilgi vermişler. Ancak ben de bu cevaptan çok tatmin olmadım.

215-55-r16 93v nin AA olanı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: khaos

quote:

Orijinalden alıntı: Acr07

Burada heskesin emin olamadığı ve bizim de emin olamadığımız konu bu. Gerçekten H, V ve W nin arasında sertlik yumuşaklık ve ses farkı var mı belli değil. Kendim kullandığım araçlarda da bunun farkına varamadım.

Şahsen kendim de 205/55R16 91W olanını kullanıyorum. W kullanmamın sebeplerinden birincisi W olanların almanya üretimi olması(klasik Türk mantığı:alman üretimi iyidir ) , ikincisi kendim biraz sert ve hızlı araç kullanıyorum belki dayanımı ve yol tutuşu daha iyi olur diye.

Ayrıca şu an elimizde H, V ve W 205/55R16 EGP mevcut. Elle kontrollerimizde lastiklerin yanaklarında ve tabanında herhangi bir kalınlık veya sertlik farkı göremedik. Tabi elle kontrolün ne kadar sağlıklı olduğu bilinmez

205/55R16 91V olanın AA gelmesini ben de çok istiyorum. Belki yılın ikinci yarısında böyle bir değişim olabilir ama şu ana kadar herhangi bir duyumum yok. Herhangi bir bilgi alırsam buraya yazarım.

İşin ilginç tarafı ise şu an EGP'ın AA etiketlilerinin tamamının XL lastikler olması. Bunu satış danışmanımıza sordum, o da üstlerine sormuş. Cevap olarak AA etiketi tutturabilmenin XL lastiklerde daha kolay olduğuyla alakalı bilgi vermişler. Ancak ben de bu cevaptan çok tatmin olmadım.

215-55-r16 93v nin AA olanı var mı?

93V olarak sadece etiketi BA olan EGP bulunuyor.

AA olanlar sadece 97W XL ve 97H XL olarak satılmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: andan44

quote:

Orijinalden alıntı: tonk

quote:

Orijinalden alıntı: andan44

Dikkatimi çekti Goodyear EGP lastik üzerindeki araba resminin hareket yönü ile ilişkisi varmı ?Bu lastiğin yönünü mü gösteriyor ya da önemli degil mi?

Bahsettiğiniz arabaların bazıları ters duruyor.
    Bu lastiklerde sadece iç/dış yazısı var. Onu da lastik sökülünce diğer yüzde görebilirsiniz.

Düzeltme:Yazım hatası.

Araba resimleri dediğiniz gibi ters ( sağ ve sol lastiktekiler ters). İç dış yazısını görmedim.Buna da bakayım. Teşekkür ederim.

Lastiğin içe gelecek kısmında inside yazıyor. Ayrıca lastiğin iç ve dış tarafına gelen lastik kenar desenleri de farklılık gösteriyor. İç tarafa gelen yüzde daha fazla oluk var.

• lastikten anlayan forumdaşlara bi kaç sorum olacak cevaplarlarsa sevinirim hemen hemen herkes gibi cpc5 le gy arasında kaldım ve bunu almaya karar verdim geçen n11 %11 indiriminden tanesi 120den 4 adet 195/65/15 91v egp aldım lastikler geldi ancak satıcı 2 tanesini almanya (2015 11. hafta) üretimi 2 tanesini polonya (biri 2014 42. hafta diğeri 2015 4. hafta) üretimi göndermiş görüntüde tek fark almanya üretiminde sıfır lastiklerde olan şerit çizgiler var ancak polonya üretiminde yok

onun haricinde lastiklerin iç desenlerinde farklılık var

polonya üretimi olan

almanya üretimi olan

sorularım şunlar üretim tarihlerinin farklı olması bi sorun çıkarır mı bir de bu lastikleri kullananlar iç desenleri farklı olanları bir arada kullandı mı bi sıkıntı gören oldu mu şimdiden teşekkürler

• Hocam yanlis bilmiyorsam siz Goodyear lastik bayisisiniz.

Size bir sorun olacak resimde gorunen ug9 un yanak kısmından yarilma var. Sizce firmaya yollasam bir sonuc alabilir miyim?

Forumda konu actım bir cok kişi tamir olmaz dedi benimde aklimdaki yenisini almak

Sizin de bi yorumunuzu alabilir miyim?

• Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Evet Dedemizden beri Goodyear bayisiyiz.
    Öncelikle geçmiş olsun. Bu tür kesikler kaldırıma yanaşırken, asfalttan bankete ya da banketten asfalta geçiş esnasında, farketmeden keskin bişeylerin üzerinden geçerken olabilir. Yaralanma şekli lastiğin bir hasar sonucunda bu hale geldiğini gösteriyor. Yani kısaca bir kullanıcı hatası. Ama yine de içinizi rahatlatmak amacıyla bir goodyear bayisine gidip faturanızla garantiye gönderebilirsiniz. İnceleme sonucunda %99 kullanıcı hatası sonucu çıkacaktır.

Size tavsiyem az km yaptığınız için bir tane daha aynısından alıp bu lastiği kesinlikle kullanmamanızdır.

Pek olumlu birşey yazamasam da umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Tekara geçmiş olsun. İyi forumlar

• Teşekkürler yorumunuz icin.

Açıkcası benim aklımdan gecende bu lastiği kullanmamak ama az da olsa bisey olmaz tamir yapılır diyenler yüzünden kafam bulanık.

Birde toplamda daha 4000 km yapmış lastikler simdi 1 tane yeni alsam taktirdigimsa eski yeni farkı gibi bisey soz konusu olmaz değil mı?

4000km de lastik cok sert bir sürüşünüz yoksa neredeyse sıfır gibi sayılır. O yüzden içiniz rahat olsun.
    Ayrıca kullanmamakla alakalı doğru düşünmüşsünüz. Çünkü lastiklerin kenar bağları görünmüş. O lastiğin herhangi bi sert virajda esnemesi, yolda ısınması ya da bir çukura düşüp darbe alması durumunda patlama riski çok yüksek.

Hatta kendi aracımızda benim başıma gelmişti.
    2 sene önce yaşadığım yere 100 km mesafedeyken araca binmeden lastikte yara olduğunu farkettim. Ama değiştirmeyle uğraşmak istemedim. Bu zamana kadar birşey olmamış ne olacak varırım herhalde memlekete dedim. Lastikteki yarayı gündüz farkettim, gece yola çıktım. Biraz süratli de gittim, sonuç olarak gecenin ikisinde lastik tam o yaralı yerden yarıldı, hem de 100km/h ile giderken. Allahtan düzlükte yarıldı ki kontrolü kaybetmedim.

Diyeceğim o ki bu tarz yaralar ihmale pek gelmez, ummadık yerde başınıza iş açabilir.

Görüşmek üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acr07 -- 21 Nisan 2015; 0:16:55 >

• Hocam merhabalar, Fiat Brova 1.4 TJet aracıma almayı düşünüyorum. Arabalar konusunda çok cahilim, çevremdeki insanlara sorduğumda herkes farklı bir marka söylüyor, kafam allak bullak oldu.
    Bu Ürün A-B segmentinde, aynı ebatlarda A-A olanı var mıdır? Teşekkürler.
    http://www.kliksa.com/urun/goodyear-20555-r16-91v-efficientgrip-performance-oto-lastigi/901906928

Birde 91V-W 94 vs. gibi numaralar nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 21 Nisan 2015; 11:13:24 >

• fofer kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Hepimizin hayatımızda çok fazla lastik çeşidi kullanma şansı olmuyor. Herkesin de genellikle aldiği lastiği övme durumu var. Aslında çoğumuz sadece kulaktan dolma bilgilerle lastikler hakkinda bilgi sahibi olabiliyoruz. Cin mali lastik alip öven de çok insan var etrafımızda. Ama iyi olana boşuna para vermezsiniz. İyi olana gerçekten testlerde aldığı notlara, genel memnuniyet derecesine bakarak para verir alırsınız. Siz fazla kafa yormayın, seçenekleri eleyin, premium üreticilerden istediğinizi alın.

Neyse lafi cok uzattim:)

205/55R16 da AA etiketli EGP mevcut. Ama 94W XL olanı AA etikete sahip. 91 ve 94 gibi rakamlar lastiğin taşıyabileceği yük endeksini gösterir. V, H,W gibi harfler de dayanabileceği hız endeksini ifade eder. Dilerseniz internette arama yapip aciklamalar bulabilirsiniz. Tekrar egp'a dönücek olursak sizin işinizi BA etiketli olan fazlasıyla görür. AA olanın sadece yakıt tasarrufunda farkı var BA olana göre. AA olan çok pahalı olduğu için baştan o tasarrufu yapamadan cebinizden fazla para çıkmış olucak. Kisaca 91 V olani alip geçin derim ben

• Çok teşekkürler.
    Goodyear 205/55 R16 91V EfficientGrip Performance alıyorum.
    öncelikle geçmiş olsun .Daha önce sizin yaşamış olduğunuz durumun tıpatıp aynısı benim başıma geldi.bir iki yere sordum .yanaktan hasarlı lastik tamir olmaz dediler
    ustanın birisi ben yaparım abi çok sağlam olur oradan asla bir daha yarılmaz çünkü kamyon yaması koyacam dedi.dediğini de yaptı.30 tl ye yaparım dedi dışındanda içinden de
    yama yaptı.Dıştan yaptığı yama bir süre sonra açıldı.İçten yaptığı kamyon lastiğine koyduğu yamada sıkıntı yoktu.Ancak 110 km /h hızı geçtiğimde başlıyordu direksiyon
    titremeye .Çünkü yanaktan yama yapılan lastik balans tutmuyor.Size tavsiyem o lastiği çöpe atın acilen ...pişman olursun
  • Acr07 A kullanıcısına yanıt
    205/55/16 91H almak istiyorum.91 v den daha konforlu olacağını düşünüyorum.şu anda üzerinde bridstone 91 v lastikler var .değiştirmek istiyorum
    süspansiyonun yumuşaması için. araç Corolla 1.6
  • Teşekkürler hocam.
    150-200 lira icin hic riske atmaya gerek yok. 1 tane yeni alacağım.

Teşekkürler yorumunuz icin

• KIRŞEHİR K kullanıcısına yanıt
    205/55R16 Egp'ın H ,V ve W olanlarını satiyoruz. Üçünün de verileri ayni. Konforu yanak yapisi arttirir. Ama üçünün de yanaginda herhangi bir sertlik veya kalinlik farki henuz goremedik. O yuzden V grubu yada H grubu almanizin konfor farki olusturcagini dusunmuyorum. Bridgestonelar genellikle konforsuz olmalariyla biliniyorlar. EGP'ın hangi serisi olursa olsun konforunuz oldukca artacaktir.

• Etiket değeri bazı şeyleri gösterir ama kesinlikle herşey demek değildir.

Islak zemin frenleme etiketinin iyi olmasına dikkat edilmeli.

Fakat Yakıt tasarrufu etiketinin A seviye olması, yol tutuşun o kadar iyi olmaması anlamına gelir.

O sebeple daha iyi yol tutuşa sahip lastik arayanlar farklı markaların performans lastiklerini incelerlerse, Yakıt tasarrufu etiketinin C-D-E-F vb değerlerde olduğunu görebilirler.
  • Hepsiburadadan 169.90 tlden tanesi olmak üzere 4 adet sipariş verdim 50 tl de bonus kampanyası veriyo. Hayırlısı bakalım. 20014 megane 2 deki performansını değerlendiririm...
  • Bugun 4 tane 205 55 16 w91 taktirdim. Bridgestone turanza er300 den gecis yaptim.az biraz yol yaptim yorum icin erken ama arkadaslarin pamuk uzerinde gidiyorum yorumlarindan sonra hayal kirikligi yasadim. Kotu demiyorum ama cok buyuk beklentilerle almisim. Umarim lastik alistikca beklentilerimi karsilar.

Yakit olarak olumlu izlenimim var su anlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: branta

Bugun 4 tane 205 55 16 w91 taktirdim. Bridgestone turanza er300 den gecis yaptim.az biraz yol yaptim yorum icin erken ama arkadaslarin pamuk uzerinde gidiyorum yorumlarindan sonra hayal kirikligi yasadim. Kotu demiyorum ama cok buyuk beklentilerle almisim. Umarim lastik alistikca beklentilerimi karsilar.

Yakit olarak olumlu izlenimim var su anlik.

Lastik basınçlarını lastikler soğukken kontrol edin.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.