Şimdi Ara

İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO - Arçelik 9683 Ultima (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
8
Favori
16.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tv nin kanal düzenleyicisini kullanarak 1.5 saatte kendimce bir siralama yaptım. Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.yalvac kullanıcısına yanıt
    Sizde servis kurunca mı bu şekilde oldu ? Acaba bazı tvlerde ev modu sorunlu bazılarında değil mi? Forumda bulanık olmasından şikayetçi çok kişi gördüm. İşi bilen servis direkt o şekilde mi kuruyor yoksa. Bizim tv de şu an hd ile 4k arasında çok fark yok ama gelişmiş modda kurulum yaptım.

    Bu arada ben hangi kanalları izleyeceğimi önce kağıda yazdım sırasını sonra buna göre aradım yer değiştim çok uzun sürmedi zaten 25 kanal var sürekli izlediğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 22 Ocak 2017; 9:53:5 >
  • hocam dediğiniz modda yani gelişmiş modda kurulum yaptım, yüksek enerji tüketimine sebep olabilir yazıyordu ordan emin oldum. yalnız uydu alıcınız desteklemiyor diye bir uyarı geldi ve kapatmak zorunda kaldım arttırılmış 4k yı kapatın diyordu kapattım öyle izledim değişen bişey olmadı yine kendim manuel ayar yaptım ortalamanın üstünde bir görüntü elde ettim
  • RovcaniN kullanıcısına yanıt
    Kendi uydu alıcısınımı kullanıyorsunuz yoksa harici mi? Harici bir uydu alıcısı gibi anladım. Bende o şekilde bir hata vermedi ben kendi uydu alıcısını kullanıyorum. Eğer hariciyse tvnizin uydu alıcısını deneyin , değilse bilemiyorum sorunu kablonun 1. girişe takılı olup olmadığını kontrol edin. Aynı model tvlerde farklı uydu alıcı kullanmış olmaması lazım.
  • crazyowl C kullanıcısına yanıt
    Hayır Hocam. Servis duvara montajını yapıp hemen açtı ve kanalları usb den yükleyip işini bitirdi. Bende ölü pixel ve ışık testi yaptım. Hayırlı olsun deyip, gittiler.
    Bende menüde iken arka plan ışığının bir artıp bir azalmasından şikayetçiyim. Kumanda dan tuşlara basarken oluyor sanırım. Tam anlayamadım ama hani menüden exit deyip tv ye geçtiğimizde ekran parlaklığı otomatik artıyor ya, işte o artırım sanki menüde iken de bazen oluyo ve geri azalıyor gibime geldi farklı tuşlara bastığımızda.. Yazılım güncellemesini ekteki fotolarda görüldüğü gibi yaptım. Umarım bir hata yapmamışımdır..

    Birde TV'nin saatini sanırım değiştiremiyoruz değil mi? Örneğin x kanalında iken saat 16:56 görünüyor ana menüde, y kanalına geçtiğimde saat 17:56 oluyor. z kanalına geçtiğimde 17:54 oluyor. Sanırım uydudan veya İnternetten sürekli kanala göre saati güncelliyor. Bunu sabit yapmanın bir yolu var mı acaba hocam?

    İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO  - Arçelik 9683 Ultima

    İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO  - Arçelik 9683 Ultima



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.yalvac -- 25 Ocak 2017; 17:10:24 >




  • m.yalvac kullanıcısına yanıt
    Işık ayarı dinamik olunca içerdeki ışığa göre yada görüntüye göre ışık kapanıp açılıyor.Kullanıcı ayarı yapıp arka plan ışığıı sabit tutabilirsiniz. Sensörü kapatma menude vardı sanki.

    Saat konusuna dikkat etmedim geri olduğunun farkındayım ama kanala göre değiştiğini farketmedim. Ayarlarda saat ayarı olacaktı . Ama şöylede bir sorun olabilir zamanlanmış kanal kayıtlarında o tvnin zamanına göre başlamayabilir.

    Update 100 olup tv açılmışsa sorun yok zaten versiyon son hali yenisi daha yayınlanmadı. Takip ediyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 25 Ocak 2017; 20:8:45 >
  • Ben saat ayarını göremedim hocam. Saat ayarı yolunu söyleyebilirsiniz sevinirim.

    Update ı hata vermeden %100 e kadar getirip restart yaptı. Tv hakkında kısmında yazılım bilgisi fotodaki gibi değişmiş halde idi. Ancak ben bir farklılık göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.yalvac kullanıcısına yanıt
    Menü>Ayarlar>Zamanlayıcı>gelişmiş>saatve tarih >manuel yaparak kendiniz ayarlayabilirsiniz saati.

    Benim gördüğüm fark tarayıcıda mouse sanki biraz daha düzgündü. diğer güncellemeler zaten hataları kapatmak için filandır kanal geçiş hızı bizim çok farkında olmadığımız detaylar. Smartı zaten webden kendi yenileniyor
  • crazyowl C kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde yapabildim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sonuç olarak görüntüden, netlikden memnunmusunuz?
    Özelliklerine baksanız neredeyse hiç bir tv de bu kadar özellik yok gibi...
    saygılar
    exper2006
  • exper2006 E kullanıcısına yanıt
    Smartı hariç memnunum şu anda , tabi ihtiyaca göre dezavantajları var oyun oynayacak biri için input lag çok yüksek 90-100ms . Tivibu üyelik+modülle 650 tl ben 3000 e aldım 49 inçi 2350 tl ye bu tvyi almış oldum. dediğim gibi smart hariç memnunum.
    tabi benim tvnin panelinde dış kısımda bir eğrilik var karşıdan ışık vurunca yaansıma düz değil burkuk olyor sinir bozuyor gece yada karşıdan ışık vurmayınca sorun yok . Çok canımı sıkarsa 3-4 tane ölü piksel var bahane edip panel değişimi isterim ama karşıdan ışık vurunca düz yada eğri hertürlü bir yansıma var...

    Işık sızması var. normal görüntüde sorun yok ama çoğunluğu tam siyah olan sahneler ala bula (film sonu jenerik gece gökyüzü gibi..)Tabi bu sorun tüm lg panellerde var.

    Birde bahsettiğim gelişmiş kurulumla ev kurulumu arasında benim tvde dağlar kadar fark var .

    +Servis sabah erken ararsanız gün içinde değilse ertesi gün geliyor.

    +Tv tasarım olarak güzel

    +Ses Güzel

    -Smart kötü
    -Tarayıcı orta altı


    Birde benim içim tv kanallarında normal yayınlarda trt belgesel hariç diğer kanallarda pek birşey yoktu tivi bu da ihtiyaçmış mantıksız gelmeyince 2350-2500 gibi bir fiyat için bence çok iyi bir tv .


    Benim içim bu fiyat için rahat. Keyifle izliyorum...
    Tabi tavsiye etmiyorum beğenmezsiniz benim görmediğim kusurlar vardır vs.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 26 Ocak 2017; 13:38:36 >




  • Bilgilendirmeler için teşekkürler.
    benimde dün 65 ekran BEKO 9683 5S kuruldu. Genel intibağım olumlu.
    Işık sızması sol üstte ekranın 1/12 kadar var ama servis de ki yarı yarıya olmadık dan sonra sorun değil dedi. Bende izlerken rahatsız olmuyorum. Ölü piksel hiç görmedim. Servis menüsünden kontrol ettiler ama daha sonra ayrı videolarla baktım.

    Herşey normal ayarlarda ki parlaklık, canlılık fazlasıyla iyi, hepsini kıstığım halde ciddi boyutta net ve parlak bir görüntü var. Dediğim gibi geceleri hatta keşke biraz daha kısılsa diyorum. Kontras ilk kurulumda %100 geliyor onuda epey kıstım. Başka yöntemi varmı bilmiyorum. (Ev ayarında sanırım, servis ayarladı)

    Fakat servis elamanlarının çok bilgili olduğunu söyleyemem biran önce kurup gitmek derdinde. Tivibu kurulumu yaptı ilave kanal arayalım dedim hiç bir müdahale yapamazsınız dediler servis gittikden sonra bal gibi de yaptım. modülü başka yerde kullanamazsınız dediler harici uydu-receiver'ımda canavar gibi kullanıyorum.

    Tv'nin uydu aramasını full tekrar yapacağım, çünkü tivibu ile sadece 150-200 kanal geldi. Servis elamanı yeni arama yaptırırsanız tivibu çalışmaz dedi. Bu doğrumu bilmiyorum. Sizde sil baştan arama yaptıkdan sonra tivubu da sıkıntı yaşadınız mı?

    Birde sanırım Beko menüsü sizin grundig'dekilerle farklı galiba sizin bahsettiğiniz arka ısık kapama ayarı bendeki tv de gelişmiş seçeneklerde yok. Düşük ayarı var sadece.

    TRT 4K nın görüntüsü çok iyi değil, bir 4K video izledim mükemmeldi herhalde yayından diye düşünüyorum. Birde hotbird deki 4K lara bakacağım. SD yayınlarda bu kadar büyük ekranda izlememe rağmen çok kötü değil. HD yayınlar bence oldukça başarılı

    Kanal sıralama editor bulabildinizmi ben TV uydusunu hotbird'ü de ekleyeceğim için editor'e ihtiyaç duyacağım. Bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

    Saygılar
    exper2006



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 27 Ocak 2017; 11:36:10 >




  • exper2006 E kullanıcısına yanıt
    Şuan benim tvdeki ışık sızmaları karanlıkta diriliş ertuğrul izlerken :D (Çok fazla karanlık ve siyah sahne var) çok az var rahatsız etmiyor.
    8 milyon pikselde bir yerde toplanmamışsa birkaç ölüpiksel izleme mesafesinden görülmüyor.Belki pilot gözü olanlar görebilir:p

    Tivibunun şu şekilde sorunları var,
    1-eğer tivibu için kanal taraması yaparsanız eski kanal taramasının üzerine yapamıyorsunuz eski listeyi siliyor. Normalde uydu taraması yapmak istediğinizde eski kanallar kalsınmı diye soruyor tivibu ile yapılınca tüm kanallar silinecek diyor.

    2. Normal kanal düzenleyicide sıralamak istediğinizde sıralayamıyorsunuz. Bunun çözümünü şu şekilde yaptım tüm kanalları favorilerden birine ekleyip sıraladım.

    3.- ekstra uydu eklemek istiyorsanız şu şekilde bir sorun var hernekadar 166 kanal olsada 700 küsürüncü sıraya kadar işgal ediyor tivibu buda uydu kanalları ve radyolar için yeterince yer olmamasına ve tüm kanalları bulamamasına sebep oluyor. Tv nin listesi 1000 kanal hafızalı ama 500 kanal bile olmadan tivibudan dolayı doluyor. O yüzden ya istemediklerinizi sileceksiniz yada istediğiniz kanalları tektek ekleyeceksiniz.

    banada tivibu kurulursa tv yi değişirsek çalışmaz dediler ama modulu başka cihazda deneyemediğim için bilmiyordum demek yanlış bir bilgiymiş.

    Tivibu araması 166 kanal getiriyor tivibu süper pakete bakınca 522 ye kadar gidiyor ama aralarda boşluk var o yüzden 522 değil 166 kanal geliyor.

    Sadece türksattanda tivibunun kanalları geliyor ama hepsi gelmiyor.çok eksik var

    Işığı azaltmak istiyorsanız arkaışığı kullanıcıya getiriceksiniz ve altta ayar yeri çıkacak birde 55-65 inçlerde localdiming de var manuel olarak bölgesel de kısabiliyorsunuz diye biliyorum ama benim tv de olmadığından tam nasıl çalışıyor bilmiyorum

    Kanal sıralayıcıyıda vakit bulursam bakacam :D




  • bilgilendirme için çok teşekkürler
  • local diming ayarını bir türlü bulamadım belki servis ayarlarında olabilir ama oraya nasıl girilir bilmiyorum
  • exper2006 E kullanıcısına yanıt
    local diming - yerel karartma diyemi çevirdiler acaba 49' in menüsünde olmadığı bilmiyorum açıkçası ama servis menüsüyle lakası yok zira özelliklerinden biri. Görüntü ayarlarında olması lazım.microdimingiin altında filan yokmu acaba
  • guzel calisma icin cok tesekkurler,



    bende de beko A55L 9683 5S var, heralde forumda ilk alanlardan biri benimdir.



    soylediginiz gokyuzundeki, duvarlardaki titremeler, karincalanmalar bende de oluyordu birseyi kapattim gitti sonra ama hatirlayamadim simdi.



    ev kurulumu ile arttirilmis kurulum olayini da hic bilmiyordum ama bazen görüntü kotu iken bazen inanilmaz oluyordu, simdi yeniden kuruluma gectim artirilmis yaptım bakalim ne farkedecek,



    elektrikte de ne kadar fark edeceği önemli tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sHowManTR kullanıcısına yanıt
    Sonuçları paylaşırsanız memnun olurum.Görüntüde fark var mı? Birde arka tarafta usb hdmi girişlerinin ordan içerisi görünüyor sizin tvlerde pcp(devre kartı) ne renk. Ben önceki tvde siyah kaliteli bir pcp gördüm diye hatırlıyorum bu tvde yeşil kart var .
  • İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO  - Arçelik 9683 Ultima

    İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO  - Arçelik 9683 Ultima

    İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO  - Arçelik 9683 Ultima



    goruntu olarak biraz zamama ihtiyacim var, pek anlayamadim, bakıp yazicam insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sHowManTR kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflar için teşekkürler. Sizdeki de yeşil.
    Uydu yayınlarında Doğalı seçmenizi ve gürültü azaltmaları kapatmanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.