Şimdi Ara

[İNCELEME] Edimax EW-7438RPN vs TP-Link TL-WA850RE Kullanıcı Deneyimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeni internet aboneliğimi uydunetten yapmayı düşünüyorum.Ancal kablodem fiyatlarına baktığımda çok yüksek olduğunu görüyorum.Ev içinde de bir çok cihaz ile wireless internet bağlantısı yapmak gerekiyor.Bu sebeple arkadaşımda bulunan Netmaster CXC-150 1 Ethernet+1 USB Port Kablo (uydunet) Modem e daha önce satın aldığım ve çok başarılı bulduğum elimde atıl olarak bulunan Edimax EW-7438 RPn wifi extenderi ethernet kablo ile bağlarsam ev içi wifi(kablosuz modem gibi) yaratıp her yerden internete bağlanabilirmiyim.
    Özetle Edimax EW-7438 RPn wifi extenderi ethernet kablo kablolu modeme bağlayıp wireless cihazlarla evin her yerinden nete bağlanabilirmiyim.Wifi extender access point gibi iş görür mü?

şimdiden cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler....
  • miammar kullanıcısına yanıt
    Sanırım demek istediğiniz, Wifisız modeme ethernetten EW-7438'i bağlayıp eve Wifi yayabilir miyim? Hayır.

EW-7438RPn sadece Wifi ağları ile çalışmakta, yani ethernetten bağlayıp base station gibi wifi ağı yaymıyor. Mevcut Wifi ağını genişletiyor (range extender) veya evinizdeki bilgisayarda wifi özelliği yok, ancak apartmanınızda wifi modemi olan biri var ve onun internetini kullanmak istiyorsunuz, o zaman 7438rpn'yi ethernetten kendi bilgisayarınıza bağlayarak komşunun internetini kullanabilirsiniz. 7438Rpn'nin etherneti o şekilde çalışıyor.
  • cevap için çok teşekkürler.
    Kablosuz uydunet uyumlu modem alacağız anlaşılan.
  • Edimax EW-7438RPn kullanıyorum ancak söyle bir sorun yaşıyorum veya bu bir sorun mu yoksa bu cihazlar böyle mi çalışıyor anlamadım...

İnterneti yan daireden alıyorum. İnternet yan daireye yakın odada 2 çubuk çekiyor diğer odalarda çekmiyordu. Wifi sinyali diğer odalara da yayılsın diye bu cihazı aldım. Taktıktan sonra diğer odalarda 5 çubuğa kadar çekmeye başladı. İyi güzel oldu ama bu seferde interneti kullanmak tam bi kabusa dönüştü. Web siteleri kağnı gibi açılıyor, açılsam mı açılmasam mı diye düşünüyor sanki :) yan daire yakın olan odadan cihazı kapatıp internete giriyorum sayfalar daha hızlı açılıyor, takılmalar yok.. Bu bir sorun mu anlamadım yoksa ayarlarında birşey mi eksik?
  • csenturk kullanıcısına yanıt
    İnternet bağlantısı olmadan tek başına 7438RPn'yi prize takınca Wifi sinyali varmış gibi gösterir. Ancak internet yoktur. İyi bir verim almak istiyorsan, cihaz üzerindeki en üstteki sinyalin sürekli yandığı veya uzun aralıklarla, yavaş yavaş yanıp söndüğü bir yerde kullanmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 28 Ekim 2013; 11:41:24 >
  • Miasmus kullanıcısına yanıt
    Zaten cihazı sinyalin en çok olduğu bölgedeki prize taktım. Cihaz açıkken internetin çok yavaş olması kapalı iken internetin normal olması beni düşündürüyor...
  • slm, bu cihaz ile wi-fi repeater arasındaki fark nedir ? Biri ranger extender diğeri repeater ama aynı şey değil mi sonuçta ?
  • cucuko kullanıcısına yanıt
    Repeater, modemin ağını çoğaltır, aynı isim şifre vb.

Range extender, mevcut wifi ağına yeni bir ağ gibi eklenir.

Repeaterlar daha idealdir, ancak piyasada zor bulunur ve pahalıdır. Çoğu üründe repeater yazmasına rağmen, range extender olarak çalışırlar. Yani modeminiz ile aldığınız ürün aynı ağ olarak gözüküyorsa repeater, 2 ayrı ağ varsa range extender.
  • Merhabalar,
    Eğer mekan büyük ve çok odalı ise birden fazla extender kullanılabilir mi ? Eğer evet ise wps ile tanıtma nasıl olacak, 2. veya 3. extender nasıl tanıltılacak ?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,
  • lakaja L kullanıcısına yanıt
    Modeme bağlanılıyordur çok büyük ihtimal. Yani modem ortada bir sağdaki, bir soldaki odaya koyarak normal bir şekilde WPS'den modeme bağlanabilir.

Esas sorun extender diğer extendera bağlanıyor mudur? Olabilir ama 2 durumu da denemedim açıkçası kesin bişey söyleyemem. Ancak mantığa çok uzak gelmiyor.

Ama şunu unutmamak lazım, bu cihazlar yayın yapmak için değil, yani evin içinde az çeken bir yerde daha iyi sonuç almak, hız arttırmak için. Söylediğim gibi benim TV'de wifi üzerinden PC ile bağlantı (DLNA) kurup film izleyemiyordum takılmalar oluyordu, ancak internete girebiliyordum, çünkü yüksek hız gerekmiyor, bu cihazı kullanmaya başlayınca artık TV'den full hd dahil bütün filmleri takılmadan DLNA ile izleyebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 15 Aralık 2013; 13:05:05 >
  • Arkadaşlar ülkemize Vatan bilgisayar ile yeni giren ZYXEL WRE2205 ürünü bulunaktadır (Bir başka Range Extender).

ZYXEL WRE2205 ürünü Edimax EW-7438RPn ile tamamen aynı donanıma sahiptir, aralarında dış görünüş, yazılım arayüzü gibi kozmetik farklar bulunmaktadır, sağlanan destek (firmware update) bakımından hala Edimax öndedir, ancak dış görünüşü veya fiyatı daha uygun ise Zyxel tercih edilebilir, ama tekrar söylüyorum kullanılan donanım birebir aynıdır sadece üzerindeki marka farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 28 Aralık 2013; 12:45:46 >
  • Dostum inceleme için teşekkürler.

Bir konuda kanaatinizi öğrenmek istiyorum. Evime internet bağlanacak ama bağlantının evin her tarafına ulaşacağından veya aynı şekilde ulaşacağından şüpheliyim.
    Dubleks daire ve büyük bir terası var. Modem alt kattaki salonda bulunacak. Ev yaklaşık 240-250 m2 net ama terasla birlikte 300 m2'yi geçiyor.

Bu cihaz işimi görür mü sizce? Teşekkürler
  • son 3 gündür WA850RE ile uğraşıyoruz (TP Link Müşteri Hizmetleri ile), ama sıkıntı halen çözülebilmiş değil. vereceğim telefon faturası cihazın fiyatını geçecek yakında...
    modemim de TP Link, böylesine sıkıntılı olacağını bilseydim kesinlikle almazdım...
  • Ben TP Link TL-WA850 kullanıyorum, Aldığımda ilk kullanım klavuzuna göre kurdum, hiç kullanamadım. sürekli kopuyordu. Sonra müşteri hizmetlerini aradım. Kullanım klavuzunda tarif edilmeyen farklı bir yöntemle kurulum yaptırdılar. Şu an sorunsuz kullanıyorum. Müşteri hizmetlerinin genel yaklaşımı ve bilgisi gayet iyi. Salonda 2 kademe çeken wifi şimdi aynı noktada full çekiyor. Kurulum sonrası için kullanımı gayet iyi...

Alan arkadaşlar boşyere kendileri zaman kaybetmesinler müşteri hizmetlerinden destek alın.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bu tip bir ürün bakıyorum,üst kattaki modemden alt kata internetim geliyor iyi de çekiyor diyebilirim ama her nokta da aynı performansı alamıyorum açıkçası

Bu ürünlerden bir tane kendi evime,alt kata alıp taksam modem ile arasındaki bağlantı nasıl yapılacak bunu izah edebilen bir arkadaş var mı acaba..??

Kablosuzu tekrar kablosuz olarak genişletmek istiyorum..??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miasmus

Arkadaşlar ülkemize Vatan bilgisayar ile yeni giren ZYXEL WRE2205 ürünü bulunaktadır (Bir başka Range Extender).

ZYXEL WRE2205 ürünü Edimax EW-7438RPn ile tamamen aynı donanıma sahiptir, aralarında dış görünüş, yazılım arayüzü gibi kozmetik farklar bulunmaktadır, sağlanan destek (firmware update) bakımından hala Edimax öndedir, ancak dış görünüşü veya fiyatı daha uygun ise Zyxel tercih edilebilir, ama tekrar söylüyorum kullanılan donanım birebir aynıdır sadece üzerindeki marka farklıdır.

Merhaba,

2 yıl önce aldığınız Edimax 7438rpn ürünümüzü beğendiğinize memnun oldum :)

1 ay önce yeni Edimax ürünleri getirdik, sizinkinin biraz daha ufak ve özellikleri gelişmiş versiyonu 7438rpn Mini ve 7438 Air.

http://www.hepsiburada.com/edimax-ew-7438rpn-air-300mbps-kablosuz-menzil-genisletici-p-BD804229

http://www.hepsiburada.com/edimax-ew-7438rpn-mini-300mbps-kablosuz-menzil-genisletici-access-point-p-BD804228

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.