Şimdi Ara

İnceleme: Audioengine A5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu hafta Audioengine firmasına ait A5 i inceliyoruz.

Masaüstü sistemlerde, o kadar kötü sesler dinledik ki, kulaklarımız artık iyi bir ses duydu mu sarılıp bırakamıyor. İşte A5leri ilk dinlemeye başladığımda böyle bir his oluştu. Showroomda içerideki lambalı amfileri, hi-end ses sistemlerini bırakıp saatlerce dinledim A5 leri, merak içinde.

Tasarım:
    Akustik tasarımı başarılı, iki yollu ve boyutuna göre tahminimden ağır olan A5ler oldukça özenli bir ambalajdan çıkıyor. Her iki hoparlörün de çantaları var. Gerekebilecek tüm ara kablolar düşünülmüş. Amfi sol hoparlörün içinde. Sağ hoparlör bağlantısı için gayet yeterli ve kaliteli bir hoparlör ara kablosu kutu içeriğinden çıkıyor. Hoparlörün arkasında ve tepesinde bulunan 3,5 mm'lik ses bağlantısı sayesinde tüm taşınabilir müzikçalarlar bu sistemle kullanılabiliyor. Sub out var.Laptop ya da şarj ünitesi takabileceğiniz entegre priz de unutulmamış. Ayrıca üründe şarj için bir USB portunun bulunması faydalı. Siyah ve beyaz renkleri mevcut.

Ses:
    Ürün aynı segmentteki rakiplerinden çok daha detaylı ve göz alıcı bir ses veriyor. Duvara yakın konumlamalarda basların biraz yükselmesi ihtimali var ki bunu 15-20 cm lik bir arka boşluğuyla çözüyorsunuz. Ses mühendislerinin monitör sistemleri genellikle naturel ve makyajsız, dengeli bir ses verir. Miks ve mastering için bu çok önemlidir ama monitörlerden müzik dinlemek te bir o kadar zevksizdir. A5ler hem profesyonelleri, hem de müzik dinleyicilerini düşünerek, hafif bir makyajlama yapıyor hissine kapıldım. Hem bir monitördeki dengeyi bozmayacak detaylar, hem de dinlemekten zevk alacağınız bir sahne etkisi var. Böylelikle dinleyici kitlesini de ses mühendisleri, ofislerinde müzik dinleme zevkini tatmak isteyen orkestra şefleri, müzisyenler oluyor. Yalnız öylesine hesaplı bir fiyatı var ki bu zevki laptop, bookshelf tarzı müzik dinlemek isteyecek herkes evlerine taşıyabiliyor. Showroomumuzda hem A5leri, hem de küçük kardeşi A2 leri test edebilirsiniz.

Dinleme:
    Bir iphone sahibi olarak ilk testim internet radyo (tunein radio) üzerinden Linn jazz kanalını dinlemek oldu :)Detayları kapatmayan kontrabaslar, hafif köşeli piyanolar ve mid ve tiz detaylarını tam olarak hissettiğim vokaller hiç te hafife alınmayacak bir sistem olduğunu ispatladı. Klasik müzik olarak Vivaldi dinledim. Yine müzik beni içine çekti. Barok döneme ait tüm enstruman renkleri, yaylılar, hepsi detaylı ve birbirinin üzerini kapatmadan geliyordu. Pop ve rock performansında max level da yüksek ses seviyelerini dahi zorlanmadan verdi.

Ankara'da olup ta dinlemek isteyecek tüm dostlarımızı ATRA showrooma davet ediyorum.

Mustafa Kemal Mahallesi 2131 Sokak No:22/A Çankaya, 06520 Ankara
    tel:+90 - 312 - 219 68 84 (pbx)
    https://forum.donanimhaber.com/m_52695425/tm.htm

Facebook sayfamız. Ürün incelemelerimizi ve yenilikleri takip için lütfen "beğen"i tıklayınız.
    www.facebook.com
    ATRA Mühendislik Ltd. Şti.
    http://www.facebook.com/AtraMuhendislik

Ürünü Türkiye'ye Mavi HiFi getiriyor.
    http://www.mavihifi.com/urunler1.asp?islem=detay&ID=13&KatID=32&UrunID=126&UstID=32

Audioengine markası üzerine:
    Harman/Kardon, Gibson Guitar, Alesis Studio Electronics, Escient, ve Apple Computer gibi markalarla 36 yıllık tecrübe üzerine 2002 yılında profesyonel dinleyici kitlesini hedef alarak, hesaplı pro-studyo monitörleri tasarlamak üzere kurulmuş Amerika Ve Japonya bağlantılı bir şirket. 2005 te geliştirdikleri teknolojiyle en az CD çalarlar kadar macbook ve airport express üzerinden kayıpsız medya (flac vs) ve sıkıştırılmış (mp3 vs)kaynaklardan aldıkları hi-fi ses başarımıyla tanındılar.

TİP
    RAF
    SİSTEM AKTİF - 2 YOLLU
    SÜRÜCÜ 13 Cm Kevlar Bass
    2 Cm Silk Dome Tweeter
    GÜÇ ÇIKIŞI 50 Watt RMS/75 Watt Peak
    SES ŞİDDETİ 95 dB
    FREKANS ARALIĞI 50-22000 Hz
    AMP TİP Dual Class AB Monolithic
    GİRİŞLER Çift 1/8" Stereo Mini Jak
    ÇIKIŞLAR USB TİP A - RCA L/R Audio
    EBATLAR(YxGxD) 25x18x20
    AĞIRLIK SOL (6.4Kg) - SAĞ (4 Kg)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komedik -- 17 Ekim 2011; 12:25:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audioengine a5+
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.