Şimdi Ara

Samsung HW-Q70T 3 kanallı Dolby Atmos Soundbar [inceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung HW-Q70T


    Soundbar başlığındaki yazımı kopyaladım. Profesyonel bir inceleme değil. Kaynak yetersizliği yüzünden yazdım. Maksat insanların işi görülsün.


    --------------------


    Normalde samsungun servisini arayıp randevu alıp kurdurmanız gerekiyor. Ben beklemedim kendim kurdum. Yaptığım görüşmede kutunun dışında darbe var ise samsungu servisinin de buna birşey yapamayacağını belirttiler. Ona istinaden bu kararı aldım. Yani bir problem olursa her halükarda kıvıracaklar. Darbesiz kargo bu güne kadar görmedim ben ki benim kutunun dışında da vardı.


    Her neyse ses testi yapamıyorum, mağlum telefonun mikrofonu ile birşey anlaşılmaz. O yüzden o işe girişmedim.


    * Philips TV ye ARC girişinden bağladım (EARC yok).


    * Önce subwooferın güç kablosu prize takılıyor. Sonra barın adaptörü prize takılıyor. Hiç bir işlem yapmadan eşleşiyorlar. Yani odanın herhangi bir yerine koyabilirsiniz. Sadece prize takmanız yeterli.


    *BT te hiç sıkıntısız. kumandadan BT moduna getirdiğinizde anında görüyor. Ekstra bir ayara ihtiyaç yok. Telefon bağlandı.


    *İlk başta TV'den bir türlü ses alamadım. TV'nin "genel ayarları" na girip oradan işlem yapmak gerekiyor, kurcalayarak buldum. TV'den TV'ye farklılıklar olduğu için denemeniz gerekiyor. Ancak marka ne olursa olsun % 90 "genel ayarlar"dadır. Sesi açıp kapamayı TV kumandası otomatik tanıdır. TV kapanınca sounbarda kapanıyor ve açılabilir. Aslında ses modları dışında soundbarın kumandısını kullanmaya gerek yok.


    *Atmoslu bir film açtım netflixten. Tabi bir halttan anlamadığım için bana ses çok iyi geldi :) Ses modlarını kullanabiliyorsunuz en iyisi adaptive gibi geldi. Dialoglar çok net oluyor.


    *Ondan sonra TV'nin ses ayarlarını kurcaladım. Orada gelişmişten "çok kanallı (atlama)" diye bir yer varmış. Onu seçince atmos destekli filmi bir daha açtım bu sefer soundbar üzerindeki LED ekranda dolby atmos yazısı çıktı, diğer ses modlarına geçiş yapamıyorsunuz o zaman. Ancak seste farklılıklar oldu. Tabi sesler arkadan geliyor gibi bir durum yok ama daha da iyileşti. Zaten bütün bunları bilerek almıştım bu modeli.


    *Bana göre müzik performansı, baslar da güzel. Ses seviyesi maksimum 20 yaptım. üstü sıkıntı, apartman ayağı kalkar :) 100 birim var. Ses çok temiz. Fiyatına göre orta seviye soundbar ancak hissiyat üst sınıf gibi. Hem ses hem de malzeme kalitesiyle.


    *Genel itibariyle TV'de filmleri TV hoparlörü ile seyredenler için çağ atlamayla eş değer. Ancak belli bir süredir bu tarz sistemlere aşina olan kişiler için ihtiyaçlarını karşılamaz bence. En basitinden arka hoparlörler yok.


    *Bu arada kutunun içinden HDMI kablo çıkıyor. Dandik birşeye benzemiyor. Ancak ben nolur nolmaz diye HDMI 2.1 (48gbps) kablo almıştım. Onu kullandım.


    *Samsung smart things diye bir program var. O programa bu cihaz wifi ile ekleyebiliyorsunuz ve telefondan cihazın ayarlarını yapabiliyorsuz. Aynı zamanda güncelleme vardı onu da o şekilde yaptım. Oldukça zahmetsiz. (Yani netten dl yapıp USB'ye atıp cihaza USB bağlamadan)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fir3blad3 -- 19 Mart 2021; 8:23:52 >







  • o kadar özenip yazmışsınız da neden kimse bakmamış bile.. tuhaf.. emeğinize sağlık.


    hala kullanıyor musunuz? ben de sony tv kullanmaktayım. Q80T modelini almayı düşünüyorum sizdekinin. Siz memnun musunuz 70'den?

  • Elimize emeğinize sağlık. Güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, urunu dun itibariyla kurdum. ek olarak samsung swa8500s arka hoparlor bagladim. ses ayarlari konusunda samsung smart things uygulamasini kullandim. atmos ozelligi icin almistim ama apple tv cihazim olmuyormus. 4k modeli ile ancak netflix atmos uyumu oldugunu ogrendim. amazon fire stick 4k da ise prime video da var. atmos otomatik oladak cikti.ornegin jack ryan dizisi. netflix ise amazon fire stick hdmodelinde oluyormus. google chromecast 2020 cihazi ile kullanmayi dusunuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma pek girmiyorum. Şimdi gördüm.

    @musuz

    Halen almadıysanız fikir sahibi olmanız adına çok memnunum. Fazla bi surround beklentiniz olmasın. onun için arka hoparlör eklentisi gerekli. Müzik konusunda bana gayet keyifli geldi. Sesler çok temiz. Basslar kararında. Sadece farklı markalarda gece modu diye bişey var. Bunda o yok. Onu biraz aradım diyebilirim. Onun dışında başlangıç seviyesi için çok çok güzel bir ürün.


    @e-com-man

    Teşekkür ederim.

  • Az onde deneme firsatim oldu. 2999₺ fiyati vardi. Nedense bana bassi cok kuvvetli gelmedi. Belkide magza ici acik alan oldugu icin. Baska bir magzaya geldim, birde orda modellere bakicam. Benim aradigim ozellik aslinda basi biraz kuvvetli olsun. Sanki eski creative marka 5.1 laptop/bilgisayarlara baglanan ses sisteminin bassi gibi geldi. Derin degildi yani. Belki ev icinde farkli olur bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Arka hoparlörlerle beraber q70 t kullanıyorum. 3000 lira böyle bir cihaz için çok iyi fiyat. özellikle subwoofer kalitelidir. 1300 'e de arka hoparlör aldın mı tamamdır


    düzeltme: kullandığım model hw q 70r, q70t ile ilgili deneyimim yok bu durumda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 3 Kasım 2021; 22:48:23 >
  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Hocam dun media markttaki elemanlarlada biraz muhabbet ettik, abi evde kurdugunda kapali ortam daha farkli olur dedi. Bilemedim, icime sinmedi. Evet ses kalitesi guzel ama bass olarak beklentimi karsilamadi. Surekli yurt disina ciktigimiz icin dun aksam jbl 5.1 siparisi verdim. Fiyat biraz daha uygun geldi bana. Onumuzdeki hafta almanyaya gidicem eger bir plan degisikligi olmazsa, eger kargo yetisirse donuste getirmis olurum yoksa 1 ay daha uzar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.