Şimdi Ara

Toplu mail gönderiminde KVKK uyumluluğu nasıl sağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son dönemde KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) ile ilgili tartışmalar artıyor, özellikle toplu epos ta gönderimi yapanlar için. İşletmeler için müşteri verilerini güvenli ve yasal kullanmak artık zorunlu. KVKK uyumlu gönderimler için bazı temel noktaları paylaşayım:

• Açık Rıza: Alıcıların onayı olmadan toplu mail gönderilemiyor, İYS entegrasyonu bu konuda yardımcı oluyor.

• Veri Güvenliği: SPF, DKIM gibi protokoller veri sızıntılarını önlüyor.

• Abonelikten Çıkma: Her epos ta iletinizde çıkış linki zorunlu. Bu konuda 2025 için dikkat çeken trendler de var, mesela ai ile kişiselleştirme veya interaktif e-postalar. (Yorumum: ai harika bir araç, ama yanlış kullanırsanız KVKK ihlali riski var; her zaman şeffaflık ön planda olmalı veriyi aşırı kişiselleştirmeden.)

Siz toplu epostagönderirken KVKK için neler yapıyorsunuz? Karşılaştığınız zorluklar neler?

Mesela izin alma sürecinde mi yoksa veri güvenliğinde mi? Benim deneyimimde (tabii ki genel konuşuyorum), en büyük hata rıza almayı atlamak; bu yüzden çift optin şart. Detaylı bilgi için inbox'ın bu rehberini inceledim, faydalı olabilir: https://useinbox.com/tr/kvkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1998197235 -- 8 Eylül 2025; 9:36:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.