Şimdi Ara

İnanılmaz Sorun. Atikmdag.sys ? PC açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarda 2 gb olan Ram miktarını 4 gb ta çıkarım. 4*1 şeklinde. Ramlerin hepsi kingston ve aynı model. Windows 7 64 bit işletim siteminde 3 rami takarsam 3gb olarak açılan pc 4 gb ram takınca mavi ekran veriyor. Mavi ekranda resimdekine benzer bir hata çıkıyor. BResim sadece bilgilendirme amaçlı. Son 5 satırı aynı. msconfigten bellek miktarını elle 4096 yapınca pc açılıyor bu kezde rami 4gb görsede 3,25 gb kullanılabilir diyor. Konu açaçağım yeride zor seçtim fakat ekran kartı bölümünün daha doğru olacağını düşündüğümden butaya açmaya karar verdim. 64 bit sistem kurmamın nedeni 4 gb ram kullanmak için. Ekran kartı 2600 xt. Diğre bileşenleri sistem butonundan bakabilirsiniz. 3 gb ramle sorunsuz açılan pc 4 gb neden açılmaz. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 7 Temmuz 2009; 18:43:21 >

• pc ye daha once oc yaptıysan bıos ayarlarını default et tekrar dene.dusuk bı ıhtımal ya ram slotu ya da ram arızalı.ram lerın yerını degıstırıp bı dene.bana kalırsa ısletım sıstemı de problem cıkartıyor olabılır cunku kullandıgın surum nıhayetınde rc surumu ve ms sıstem arızalanması konusunda uyarı yapıyor zaten.
  • İşletim sisteminde kaynaklanıyorduk büyük ihtimal .. cakiciselo38'in dediği gibi nihayetinde RC sürümü şuanda .. XP yada Vista yükleyip tekrar dene derim ben ..
  • ramlerve ve ram slotlarında hiç bir sorun yok. Vista 64 te de aynı sorunu veriyor.
  • 32 bit'lerde normal mi ?
  • 32 bitlerde normal
  • Beyler yokmu bu soruna bir çare...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu hakkında buradaki bilgilere bakın bi ; www.atikmdag.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Konu hakkında buradaki bilgilere bakın bi ; www.atikmdag.com

İngilizce olunca tam anlayamadım ne yapacağımı :(
  • aeroyu kapatın.
    Driver yüklemeden önce vista güncellemelerini yapın.
    Ati yönetici program varsa başka kaldırın komple.
    amd nin sitesinden son drievri indirin kurun.
    ramlerin slotlarını degiştirin birde.

Çözülmesi gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

aeroyu kapatın.
    Driver yüklemeden önce vista güncellemelerini yapın.
    Ati yönetici program varsa başka kaldırın komple.
    amd nin sitesinden son drievri indirin kurun.
    ramlerin slotlarını degiştirin birde.

Çözülmesi gerekir.

Sağol hemen deneyeceğim.
  • olmadı bea
  • anakartın desteklemiyodur 4gb rami :D
  • senın kart 8gb a kadar kaldırıyo ama.tek care 32 bıt de calıstırcan madem sorun cıkarmıyo.belkı de sıstem 64 bıt ı desteklemıyo ondan bı problem cıkarmıs olabılır.
  • 64 biti kullanıyorum ama 3,25 görerek :) 4 gb olunca yazdığım sys dosyası yüzünden mavi ekran alıyorum. 3,25 le devam edicem artık.
  • format atarken 2 gb ramle format atın ve vistayı yükledikten sonra vista x64 sp1 i yükleyin yükleme ve güncelleştirme işlemi bitince pc yi kapatıp diğer 2 gb rami takın sorun çözülecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

Bilgisayarda 2 gb olan Ram miktarını 4 gb ta çıkarım. 4*1 şeklinde. Ramlerin hepsi kingston ve aynı model. Windows 7 64 bit işletim siteminde 3 rami takarsam 3gb olarak açılan pc 4 gb ram takınca mavi ekran veriyor. Mavi ekranda resimdekine benzer bir hata çıkıyor. BResim sadece bilgilendirme amaçlı. Son 5 satırı aynı. msconfigten bellek miktarını elle 4096 yapınca pc açılıyor bu kezde rami 4gb görsede 3,25 gb kullanılabilir diyor. Konu açaçağım yeride zor seçtim fakat ekran kartı bölümünün daha doğru olacağını düşündüğümden butaya açmaya karar verdim. 64 bit sistem kurmamın nedeni 4 gb ram kullanmak için. Ekran kartı 2600 xt. Diğre bileşenleri sistem butonundan bakabilirsiniz. 3 gb ramle sorunsuz açılan pc 4 gb neden açılmaz. ?

bendede aynı sorun var,battlefield 3 oynarken bı anda takıldı ve res attı,açılırken bu hatayla karşılaştım..
    yaptıgım şeyler guvenli kipte girip ekran kartı driverını sılmek,
    sonra windows açıldı ama ekran kartını tekrar yukledıgımde aynı şey oluyor,şu an durum bu..
    hp pavilion dv6 3055et leptop kullanıyorm

• Selamlar,bios'u fabrika ayarlarına alıp genellikle çoğu bios'da olduğu gibi sizdede işlemcinin 32 veya 64 bit hangi modda calıştıgını belirten bir yer var 32 bit ise 64 bit yapıp deneyiniz sorununuz düzelicektir
  • çok teşekkurler
    biosu fabrıka ayarlarına getırın derken,biosa girip herşeyi default yapmamı mı onerıyorsunuz yoksa başka bı şekildemi,teşekkurler cevabınızdan sonra yapıp tekrar yazıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSSE

Selamlar,bios'u fabrika ayarlarına alıp genellikle çoğu bios'da olduğu gibi sizdede işlemcinin 32 veya 64 bit hangi modda calıştıgını belirten bir yer var 32 bit ise 64 bit yapıp deneyiniz sorununuz düzelicektir

biosta dedıgınız turden yer yok,heryere baktım,
    pc bilgilerinin yazıldıgı yerde de yok..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.