Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.764
Cevap
209
Favori
1.820.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ableton

Yakin zamanda Istanbulda bir klinikte implant tedavisi gördüm. Bir faciaya dönüstü sonuc.

Implantlari alt öndeki iki disin yerine yapildi. Fakat implantlari fazla iceriye dogru yapmislar.
    Vida takildi, sirkonya ve seramik kapli disler yapistirildi, ama cok kötü duruyorlar yamuk yumuk. Ve iceriye cok batik. Dilim hep iceriye tokmak gibi sisik gibi duran dislere sürtüyor. Dogal hic birsey kalmamis.

Bu tedaviyi baska bir doktor tarafindan düzeltebilirmiyoim, ve nasil yapilabilir bu?

Bana bu implantlari takan klinige suc duyurusunda bulunabilirmiyim. Nasil olur, neler yapmak gerekir.
    Sikayetciyim. Hem paramdan oldum hep bosuna acilar cektim. o kadar ucak biletleri git geller, günlerim bosuna gitti, rezil oldum valla.

Bana yardimci olabilirseniz memnun olurdum.

Kemşk seviyesinden kaynaklı öyle yapılmış olabilir, bekleme süresince sizin kemiğinizde bir erime meydana gelmiş olabilir.

Eğer yeterli kemik varsa ki olduğunu zannetmiyorum sökülüp iyileşmesi beklendikten sonra en baştan başlanır. Ama yeterli kemik yoksa zor.

Sonuçta yapılan işlem ve yapılan kişilerin çeneleri standart değil. Herkese aynı şey yapılamıyor ne yazık ki...

Suç duyurusuna gelince yapılan işlemin bir standartının olması gerekir. Sğalıkla ilgili bir işlemin standartı olmadığına göre bu neredeyse imkansız.

• Kemik erimesi "oldmadigini" basdan söylemislerdi bana. Röntgen cekmislerdi. Implant yapmak icin hersey cok uygun ve sorunsuz dediler. Disleri söktükleri gün zaten implanti hemen aninda yerlestirdiler ve
    bir kac gün sonra dikisleri söktükten sonra implantlarin oldugu yeri gördüm. Belirttigim gibi fazla iceriye dogru yapildigini fark ettim.

Bir kac ay sonra yeniden geldigimde doktora belirttim, implantlarin fazla iceride olmadimi diye? Dedilerki cok iyi olmus diye. Civatalari implantin üstüne oturttuklarindan sonra baya bi iceride kaldigi cok belli oldu ve ondan sonra aniden didilerki...
    Sizde kemik erimesi oldugu icin biraz iceriden yaptik diye.
    Bence yanlislik yaptilar ve implantlari hatali olarak cok iceriye diktiler ve bana bu hatayi caktirmamak icin, aniden kemik erimesi var diye bana yutturmaya calistiklarini anladim. Cünki yaptiklari normal degil yani bence.

Zaten civatayi implanta vidaladikdan sonra cok uzun zaman onu öne dogru egilmesi icin cok matkapla calistilar. Nerdeyse her gün klinige gitmek zorunda kaldim, cünki disi her takmaya calistiklarinda fazla arkada oldugu icin, yeniden matkapla üzerinden alip alip öne dogru egmeye calistiklarini anladim. Bana caktirmak istemediler fakat ben anladim bu yaptiklari hatayi göz arasi düzeltmeye calistiklarini fakat sonuc iste elde.

Cok amatörce bir sonuc olustu. Bu durumda kalmasini kattiyen istemiyorum, cok kötü olmus yani. Hic bis yönünden iyi olmadigi belli.
    Sikayetci olmayi düsünüyorum.

• Çok geçmiş olsun, eğer doğru anladıysam sizin bu saatten sonra istediğiniz dişlere kavuşmak için önce o implantlatın sökülmesi ve 3 ay bekleme süresinden sonra çene kemik nakli yaptırmanız (çenenin başka bir bölgesinden kemik alınıp eriyen bölgelere nakledilme işlemi) ardından yine 3 ay kemiklerin kaynamasını bekledikten sonra implantların yerleştirilmesi lazım. Ama bu çok ağır bir süreç, özellikle kemik naklinde psikolojikmen ve fiziksel olarak çok sağlam olmanız lazım. Ben şuan kendini bilmez bir doktor yüzünden bu süreci geçiriyorum, ilk başta çok araştırmadan koltuğa oturdum şimdi acısını çekiyorum işte, neyse ki şimdi ki doktorum gerçek bir uzman, hem işinin ehli hem psikolojikmen hastaya yardımcı oluyor hem ilgili arar sorar, zaten haftanın 3-4 günü çalışır, temiz iş yapar yani, bence iyi doktor ameliyat esnasındaki sterilizasyon titizliğinden, iş disiplininden belli eder kalitesini.
    Diyeceğim odur ki bu saatten sonra emin olmadan bir adım atmayın.

İmplant taktırmayı düşünenler de bu işi hafife almasın, implant sonrasında farklı sonuçlarda doktorların çoğu çaresiz kalıyor sonunda sıkıntıya siz giriyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Çok geçmiş olsun, eğer doğru anladıysam sizin bu saatten sonra istediğiniz dişlere kavuşmak için önce o implantlatın sökülmesi ve 3 ay bekleme süresinden sonra çene kemik nakli yaptırmanız (çenenin başka bir bölgesinden kemik alınıp eriyen bölgelere nakledilme işlemi) ardından yine 3 ay kemiklerin kaynamasını bekledikten sonra implantların yerleştirilmesi lazım. Ama bu çok ağır bir süreç, özellikle kemik naklinde psikolojikmen ve fiziksel olarak çok sağlam olmanız lazım. Ben şuan kendini bilmez bir doktor yüzünden bu süreci geçiriyorum, ilk başta çok araştırmadan koltuğa oturdum şimdi acısını çekiyorum işte, neyse ki şimdi ki doktorum gerçek bir uzman, hem işinin ehli hem psikolojikmen hastaya yardımcı oluyor hem ilgili arar sorar, zaten haftanın 3-4 günü çalışır, temiz iş yapar yani, bence iyi doktor ameliyat esnasındaki sterilizasyon titizliğinden, iş disiplininden belli eder kalitesini.
    Diyeceğim odur ki bu saatten sonra emin olmadan bir adım atmayın.

İmplant taktırmayı düşünenler de bu işi hafife almasın, implant sonrasında farklı sonuçlarda doktorların çoğu çaresiz kalıyor sonunda sıkıntıya siz giriyorsunuz.
    Cevabiniz icin tesekkür ederim.

Fakat benim tam olarak anlamadigim, bende kemik erimesinin olmadigini düsünüyorum. Sadece implantlar biraz ic tarafa takilmis.

Implantlar söküldükten sonra, 5mm daha ön tarafa yeniden takilmasinda sakinca varmidir sizce?

• Dediğim gibi benim ki bir tahmindi o doktorun bileceği iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Dediğim gibi benim ki bir tahmindi o doktorun bileceği iş.
    Kayseri'de hekim öneriniz var mı.

Orijinalden alıntı: memzin

Kayseri'de hekim öneriniz var mı.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Dün akşam bende iki adet implant yaptırdım. Tamamen herşeyi hekime bıraktım. Amerikan malı ve ömür boyu garantili olduğunu söyledi. Korkulacak hiçbirşey yokmuş. İlk başta bir gerginlik oluyor ama asla acı hissetmiyorsunuz. Sonrasında çok hafif bir ağrı oluyor o kadar..

Orijinalden alıntı: gryclt

Merhabalar,

Dün akşam bende iki adet implant yaptırdım. Tamamen herşeyi hekime bıraktım. Amerikan malı ve ömür boyu garantili olduğunu söyledi. Korkulacak hiçbirşey yokmuş. İlk başta bir gerginlik oluyor ama asla acı hissetmiyorsunuz. Sonrasında çok hafif bir ağrı oluyor o kadar..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu post olayı nedir ? Doktorum bizde yok dışarıda post yaptırırsan ben takarım dedi. Ne demek istedi acaba ? Vidayımı al getir dedi, yoksa vidayı taksınlar ben üstünü yaparımmı demek istedi hiç anlamadım. Post nedir bilmediğim için orada da soramadım. Ne yapıcam ben şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ableton

Cevabiniz icin tesekkür ederim.

Fakat benim tam olarak anlamadigim, bende kemik erimesinin olmadigini düsünüyorum. Sadece implantlar biraz ic tarafa takilmis.

Implantlar söküldükten sonra, 5mm daha ön tarafa yeniden takilmasinda sakinca varmidir sizce?

Merhaba İmplant Cerrahisi sırasında Her zaman istenilen açıda implant yapmak mümkün olmayabiliyor.. Röntgen filminde ve ağız içi muayene sırasında yeterli gibi gözüken çene kemiği cerrahi sırasında flab açıldıktan sonra bıçak sırtı gibi incecik olabiliyor.. Özellikle alt çene ön bölgedeki anatomik yapıdan dolayı implantlar genellikle hafif iç tarafa açı konumlandırılır.. Ama bu sorun protez aşamasında açıyı düzeltebilen açılı abutment denen parçalarla giderilir.. Protezin dilinize takılacak kadar açılı olması bence protez safhasında giderilebilir.. İmplantları sakın ola söktürmeyin derim.. Kişiye özel Custom abutment yapılarak 45 dereceye kadar eğimli implantlar dümdüz yapılabilmektedir.. İmplantların sökülmesi yapılmasından çok daha zordur ve çeneye daha çok zarar verir.. Yeni yapılan tüm protezler ilk olarak dilinize farklı gelebilir.. Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

Arkadaşlar bu post olayı nedir ? Doktorum bizde yok dışarıda post yaptırırsan ben takarım dedi. Ne demek istedi acaba ? Vidayımı al getir dedi, yoksa vidayı taksınlar ben üstünü yaparımmı demek istedi hiç anlamadım. Post nedir bilmediğim için orada da soramadım. Ne yapıcam ben şimdi

post uygulaması dolgu, İnley,onley gibi materyallerle restore edilemeyecek durumdaki aşırı madde kaybı olan dişlere uygulanan tedavi yöntemidir.. Fiber, döküm post, prefabrik post gibi çeşitleri vardır.. Dişin içindeki kanala yerleştirilerek üzerine yapılacak olan restorasyon için destek görevi görür. post yapılmış olan dişin üzeri genellikle kaplanması gerekir.. Doktorunuz post uygulamasını kendi yapmıyor ise size böyle bir seçenek sunmuş olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanturki

quote:

post uygulaması dolgu, İnley,onley gibi materyallerle restore edilemeyecek durumdaki aşırı madde kaybı olan dişlere uygulanan tedavi yöntemidir.. Fiber, döküm post, prefabrik post gibi çeşitleri vardır.. Dişin içindeki kanala yerleştirilerek üzerine yapılacak olan restorasyon için destek görevi görür. post yapılmış olan dişin üzeri genellikle kaplanması gerekir.. Doktorunuz post uygulamasını kendi yapmıyor ise size böyle bir seçenek sunmuş olabilir..

Alıntıları Göster
    Hocam Merhaba,

Üst çene 15 ve 16 numaralı eksik dişlerime salı günü akşamı özel bir klinikte iki adet implant yaptırdım. İlk günden beri arada hafif ama bazen artan bir ağrı mevcut. Yüzüme dokunduğumda bir acı hissi oluyor. Bölgede hafif bir morarma mevcut. Doktorumu az önce aradım olmaması gerekir şu anda ağrı dedi ve baticon ile gargara yapmamı geçmezse kontrole gelmemi söyledi. Sizinde değerli fikirlerinizi almak istedim. Yaklaşık 72 saat olacak operasyon yapılalı. bu ağrı normal midir? Tahmini sebebi ne olabilir..

Şimdiden Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gryclt

Hocam Merhaba,

Üst çene 15 ve 16 numaralı eksik dişlerime salı günü akşamı özel bir klinikte iki adet implant yaptırdım. İlk günden beri arada hafif ama bazen artan bir ağrı mevcut. Yüzüme dokunduğumda bir acı hissi oluyor. Bölgede hafif bir morarma mevcut. Doktorumu az önce aradım olmaması gerekir şu anda ağrı dedi ve baticon ile gargara yapmamı geçmezse kontrole gelmemi söyledi. Sizinde değerli fikirlerinizi almak istedim. Yaklaşık 72 saat olacak operasyon yapılalı. bu ağrı normal midir? Tahmini sebebi ne olabilir..

Şimdiden Teşekkürler.
    Merhaba
    İmplant cerrahisi sonrası oluşan ağrı,şişlik, morluk gibi semptomlar subjektiftir.. genellikle 2. günden sonra ağrı çok çok hafifler.. Bazen tüm çene implant uygulaması sonrası hafif bir şişlik olurken 1 ya da 2 implant gibi daha küçük uygulamalarda beklenenden fazla şişlik olabiliyor.. henüz 3 gün olmuş implant uygulaması ağrı olması normal bir durum.. Antibiyotik ve ağrı kesicinizi almaya devam ediniz.. Dikişlerde herhangi bir açılma kopma yoksa kısa sürede şikayetiniz geçecektir.. Dikişli olan bölgeye temiz bakmamız gerekiyor.. Susamlı, Tanecikli gıdalar tüketmemeliyiz.. Dikiş aralarında ve yara içine gıda birikmesi enfeksiyon sebebi olabiliyor.. Gargara kullanarak buna engel olmanız gerekiyor.. Geçmiş olsun..

• aslanturki kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yakın zamanda umarım şikayetlerim geçer.

iyi günler.

Sanırım kamuya ait bir yere gitmişsiniz... Onlar da yapamadığı için "git özel bir yerde vidayı taktır gel" demiş. Genelde gösterişli güzel gözüken binaları olur ama pek fazla malzeme olmaz. Postun implant ile alakası yoktur.
    Nasıl bir şey olduğunu şu video'dan göstereyim. Dediğim gibi malzemeyi veririm ama neden ve nasıl kullanılacağını diş hekimi bilir o yüzden çok fazla ayrıntıya girmeden nasıl bir şey olduğunu şu videoalardan izleyebilirsin... Videoalarda önce kanal tedavisini, sonra post yerleştirilmesini ve ardından dişin kaplanmasını anlatan bir süreç... Bence direk olarak bir özel diş hekimi muayenahensine gidip orada hepsini birden yaptırsanız daha iyi olur. Bir kısmı bir kısmı burada, bir kısmı şurada tamamlanan işten pek hayır gelmeyebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: SosyalNet

quote:

Sanırım kamuya ait bir yere gitmişsiniz... Onlar da yapamadığı için "git özel bir yerde vidayı taktır gel" demiş. Genelde gösterişli güzel gözüken binaları olur ama pek fazla malzeme olmaz. Postun implant ile alakası yoktur.
    Nasıl bir şey olduğunu şu video'dan göstereyim. Dediğim gibi malzemeyi veririm ama neden ve nasıl kullanılacağını diş hekimi bilir o yüzden çok fazla ayrıntıya girmeden nasıl bir şey olduğunu şu videoalardan izleyebilirsin... Videoalarda önce kanal tedavisini, sonra post yerleştirilmesini ve ardından dişin kaplanmasını anlatan bir süreç... Bence direk olarak bir özel diş hekimi muayenahensine gidip orada hepsini birden yaptırsanız daha iyi olur. Bir kısmı bir kısmı burada, bir kısmı şurada tamamlanan işten pek hayır gelmeyebilir...

Bunun ömrü nedir ? implantmı daha uzun ömürlü bumu ?
    Bu post-core toplam kaça mal oluyor ücreti ?

• quote:

quote:

quote:

Ortalama diş hekimliğinde yapılan her şeyin ömrü 7 senedir.

Doğrudur, implantın ömür boyu gittiği oluyor ama bu bunun da ömür boyu gitmeyeceğinin anlamını taşımaz.

Şansınız yaver gider, temiz bakarsanız her ikisi de uzun yıllar kullanılır, ama siz sizden istenileni yerine getirmezseniz bunu 3 yılda kaybedersiniz belki, başka bir şeyi de 5 yılda kaybedersiniz.

Bir şeye ömür biçebilmek için kendimize ömür biçebilecek kabiliyette olmamız gerekir.

Toplamda ise bu işlem kaça mal olur? GÜzel soru, yapılacak dişe göre değişir. Bazı dişler videolarda gördüğünüz gibi tek kanallı, bazıları 2 kanallı, bazılar 3 kanallı... Bazen tek post yapılır, bazen çift post yapılır, bazen metal post yapılır, bazen fiber post yapılır.

Fİyat verebilmek için diş hekimlerinin dişinizi görmesi gerekmektedir. "NAsıl yani?" derseniz. Şöyle söyleyeyim, üstünce ki core kısmı hazırlanırken kullanılacak mazleme miktarına ve işin zorluğuna göre fiyat değişebilir. Ayrıca üst yapısının porselen mi zirkon mu kaplanacağına göre de fiyat değişebilir.

Ama ne olursa implant da dahil olmak üzere hiçbir şey sizin kendi dişinizin yerini tutmaz. O yüzden ömür-fiyat karşılaştırması değil de "kendi dişimi kaç sene kullanırım?" onun hesabını yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Zaten bahsedilen şey sağlıkla alakalı bir şey ve paarlık söz konusu da olmaz doğal olarak. 3-5 kuruş için kendi ömrünüzden bir kaç günü feda edebilir misiniz?

Aynı şekilde yaptıracağınız dişleriniz sayesinde yaşam konforunuzu arttıracağınızdan ömrünüzü de arttırmış olabilirsiniz. Ömrünüzün bir kaç hafta daha uzun olmasını ya da en azından ömrünüzün bir kaç yılında konforlu bir dişle yemek yemek istemez misiniz?

Para konusuna gelince bu kadar şey yazdım ama parası da "bir at+bir deve parası" değil :) Tahmini post+core'lu tedavinin ücreti 370 lira ila 1100 lira arasında değişiyor olacaktır. nedenlerini yukarıda saydım. Bu kadar paraları neye harcamıyoruz ki? En basitinden ben günde 2 paket sigara içiyorum. En ucuzundan paketi 6 tl, günde 12 tl yapar... kendimi zehirlemek için sigaraya 1 yılda bir kaç tane implant parası harcıyorum(implantın tanesi 1100 lira 3200 lira arasında)... Sağlığıma neden harcamayayım?

Eğer tam bir fiyat istiyorsanız size hem endodonti ve hem protez, hem de implantoloji, yani her 3'ünün de üzerine tecrübeli hocaların adreslerini özel mesajla verebilirim.. Muayene olduğunuzda daha iyi bir bilgi almış olursunuz.

Sizin için implant mı daha sağlıklı yoksa bu post+core mu daha sağlıklı olur gerekli bilgileri onlar verir. Ama kendi dişinizi 3 sene bile fazladan kullanma imkanınız olacaksa kesinlikle ve kesinlikle bir implant satıcısı olarak post+core öneririm. Belki 5 sene de fazladan kullanırsın.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 31 Ağustos 2014; 0:34:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

quote:

quote:

Ortalama diş hekimliğinde yapılan her şeyin ömrü 7 senedir.

Doğrudur, implantın ömür boyu gittiği oluyor ama bu bunun da ömür boyu gitmeyeceğinin anlamını taşımaz.

Şansınız yaver gider, temiz bakarsanız her ikisi de uzun yıllar kullanılır, ama siz sizden istenileni yerine getirmezseniz bunu 3 yılda kaybedersiniz belki, başka bir şeyi de 5 yılda kaybedersiniz.

Bir şeye ömür biçebilmek için kendimize ömür biçebilecek kabiliyette olmamız gerekir.

Toplamda ise bu işlem kaça mal olur? GÜzel soru, yapılacak dişe göre değişir. Bazı dişler videolarda gördüğünüz gibi tek kanallı, bazıları 2 kanallı, bazılar 3 kanallı... Bazen tek post yapılır, bazen çift post yapılır, bazen metal post yapılır, bazen fiber post yapılır.

Fİyat verebilmek için diş hekimlerinin dişinizi görmesi gerekmektedir. "NAsıl yani?" derseniz. Şöyle söyleyeyim, üstünce ki core kısmı hazırlanırken kullanılacak mazleme miktarına ve işin zorluğuna göre fiyat değişebilir. Ayrıca üst yapısının porselen mi zirkon mu kaplanacağına göre de fiyat değişebilir.

Ama ne olursa implant da dahil olmak üzere hiçbir şey sizin kendi dişinizin yerini tutmaz. O yüzden ömür-fiyat karşılaştırması değil de "kendi dişimi kaç sene kullanırım?" onun hesabını yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Zaten bahsedilen şey sağlıkla alakalı bir şey ve paarlık söz konusu da olmaz doğal olarak. 3-5 kuruş için kendi ömrünüzden bir kaç günü feda edebilir misiniz?

Aynı şekilde yaptıracağınız dişleriniz sayesinde yaşam konforunuzu arttıracağınızdan ömrünüzü de arttırmış olabilirsiniz. Ömrünüzün bir kaç hafta daha uzun olmasını ya da en azından ömrünüzün bir kaç yılında konforlu bir dişle yemek yemek istemez misiniz?

Para konusuna gelince bu kadar şey yazdım ama parası da "bir at+bir deve parası" değil :) Tahmini post+core'lu tedavinin ücreti 370 lira ila 1100 lira arasında değişiyor olacaktır. nedenlerini yukarıda saydım. Bu kadar paraları neye harcamıyoruz ki? En basitinden ben günde 2 paket sigara içiyorum. En ucuzundan paketi 6 tl, günde 12 tl yapar... kendimi zehirlemek için sigaraya 1 yılda bir kaç tane implant parası harcıyorum(implantın tanesi 1100 lira 3200 lira arasında)... Sağlığıma neden harcamayayım?

Eğer tam bir fiyat istiyorsanız size hem endodonti ve hem protez, hem de implantoloji, yani her 3'ünün de üzerine tecrübeli hocaların adreslerini özel mesajla verebilirim.. Muayene olduğunuzda daha iyi bir bilgi almış olursunuz.

Sizin için implant mı daha sağlıklı yoksa bu post+core mu daha sağlıklı olur gerekli bilgileri onlar verir. Ama kendi dişinizi 3 sene bile fazladan kullanma imkanınız olacaksa kesinlikle ve kesinlikle bir implant satıcısı olarak post+core öneririm. Belki 5 sene de fazladan kullanırsın.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    Kayseri'de tavsiye edebileceğiniz doktor yok mu?

• iyi günler benim dişim şuanda resimdeki gibi ,yani baştaki kanal tedavisi işlerini halletti ,bundan sonraki süreç kaç saat sürüyor,doktor uzun sürecek dedi ,nekadar uzun 2saatmi 2seansmı..anlamadım

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!!

Orijinalden alıntı: gael

iyi günler benim dişim şuanda resimdeki gibi ,yani baştaki kanal tedavisi işlerini halletti ,bundan sonraki süreç kaç saat sürüyor,doktor uzun sürecek dedi ,nekadar uzun 2saatmi 2seansmı..anlamadım

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!!

Ortalama 1 hafta kadar sürmekte. Özel muayenehanelerde bazen bu sürec istenirse 1 güne kadar bile düşürebilirler belki... Labaratuarlarımızda genelde öncelik onlardadır... Ama ideali 1 haftalık süreçtir. İhale usulü çalışan büyük hastane, merkez tarzı yerlerde işler genelde 1 aya kadar uzamakta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 31 Ağustos 2014; 13:43:22 >

• tmm teşekkürler ben zannettim işin çoğunu bitirdi sadece üstüne diş yapıcak ve bitecek hemen dedim biraz zahmetli bir süreçmiş
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.