Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.790
Cevap
210
Favori
1.825.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sorumun cevabını ticari kaygı gütmeden yorum yapan bir tanıdık vasıtasıyla aldım. All on sixi falan geçtim, zaten dün de başka bir hekime tedavi oldum, sağolsun net şekilde anlattı. Özellikle alt çenedeki dişlerim nerdeyse çene kemiğimin sonuna kadar uzanıyorlar yani sapa sağlam o dişler çekilmez dedi. Aynı klinikte 2 farklı hekim şunu öneriyor;

1.si
    Üst çene implantsız sadece kaplama, alt çenede de tamamen kaplama sadece sol ve sağ arka taraflarda kanat köprü yapılacak.

2.si hekimde aynı görüşte üst tarafa implant koymadan sadece kaplama, alt çenedeyse sol arkaya 2 implant sağ arkaya 2 implant şeklinde .

Şimdi hiç implant yaptırmama durumu belki ileriki zamanlar için bana avantaj mı sağlar yoksa o bölgede implant olmayacağı için kemik erimesi mi olur hangisi yaptırmalıyım hangi hekimi seçmeliyim ona karar vermeliyim.

İmplant koymak isteyen hekim daha yaşlı dolayısıyla daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum. İmplant koymak istemeyen hekim görece daha genç ve özellikle kendisi implant yapmayacağını, yaptırmak istiyorsam başka birine yaptırabileceğimi söyledi. Aynı klinik içinde hekim seçmeye çalışıyorum şuan sadece işi bu duruma kadar getirdim artık bitirme aşamasındayız :)

Sadece genç olanda estetik olarakta sanki daha güzel istediğim gibi olacağını düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, dentcon nasıl bir implant iyi midir? Oxy ile dentcon arasında kaldım aralarında 7 bin lira fiyat farkı var.

Dentcon yerliler arasında iyi bir implanttır, biçok sözde yabancı implanttan da daha iyidir, zaten gerçekten yabancı bir implantı üst yapı hariç 20bin'den aşağı da yaptıramazsın zaten. Kimse 400 euro'a aldığı bir ürünü gidip de size 200 euro'ya yapmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece röntgene göre benim doğru olduğunu düşündüğüm planlama bence şöyle;

Üst çenede full kaplama. Ön tarafta zirkonyum/zirkonya
    Sizin sol tarafınızda arkada ise uzun gövde olacağı için metal porselen.
    Sağ arka zirkonyum da olabilir metal porselen de.

Alt çenede ise molar dişler(çok köklü) dişler kanat olarak da bırakılabilir. Bu durumda 1 adet molar/azı dişi olmuş olur.
    Ben daha çok 2 implant sağa 2 implant sola üzerine 2 molar diş planlaması yapardım.
    Sol tarafınızda karşılığı olmadığı için yukarıya sürmüş bir diş var. Duruma göre o diş kanal ya da yerine implant planlaması olabilir.

2 hafta oldu tedaviye başlayalı, ilk hafta sol bölgeden toplam 6 diş çekildi. 2. Hafta da sağ bölgeden 2 diş olmak üzere toplam 8 diş çekimiyle çekimleri bitirdik. Üst çene full zirkonyum kaplama olacak implant yok. Alt çenede de sol atta 2 implant sağ altta 2 implant toplam 4 implant(Bego) , alt çene de full zirkonyum olarak planladık. Şuan çekimler bitti, diş eti tedavisine başlayacağız cumartesi günü, kuron boyu uzatma işlemi yapılacak. (gummy smile) daha sonra kaplamalar yapılacak, kaplamalar da bittikten sonra çene kemiğimin durumuna göre implantlar yapılacak.

Ama bu süreçte bana 8 implant 10 implant önerileri hep havada uçmuştu. Hepsinden öte, implant yapacaksak ağzındaki tüm dişleri çekip öyle yaparım diyen hekim bile oldu. Hekim demeye dilim varmasa da.

Bence en önemli kriteriniz ulaşılabilirlik olsun. Gerek işlem sürecinde, gerek işlem sonrası illa ki ufak tefek şikayetleriniz olacak. Gelin bakalım diyecekler. Eve yakın dişçi seçin. Hele hele altlı üstlü onlarca diş takılıyorsa eve yürüme mesafesi olsun. Vuracak, sürtecek belki düşecek.

Otopark sıkıntısı ciddi dert oluyor. Tavsiye ile Kurtköy'den Maltepe ve Kaynarca'da ki dişçilere gittim ilk. Araba çekecek yer yok. 3 sokak ötede yer aradım. Bir daha da gitmedim.

En büyük kriterleriniz bunlar olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Planlama ve tedavi süreci şimdilik içime siniyor. Bego iyi implanttır ama bir lotunda Bursa’da sıkıntı oldu hemen düzelttiler. Uzun ömürlü ve güzel bir planlama olduğunu düşünüyorum şimdiden çok geçmiş olsun.

Çok pahalı 3bin dolar gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam 3M markasında

Geçtiğimiz cumartesi günü hem küretaj hemde kuron boyu uzatma işlemi yapıldı. Hepsini tek seferde yaptırdım yaklaşık 2 saat sürdü, ön 9 diş için yeniden şekillendirdiler diş etlerimi.(Normal kesmeli biçmeli lazersiz) gidişat iyi gün geçtikçe diş etlerim düzeliyor. Ömrüm boyunca diş olan ve güldüğümde aşırı görünen diş etlerimin görünüşü epey azalacak gibi duruyor :) bu cumartesiden itibaren de kanal tedavilerine başlayacağız. Tedavi olmak, yaptırmak isteyen arkadaşlara da tavsiye, bir an önce yaptırın ! Herkes gibi gülmek sizin de hakkınız

• Arkadaşlar boğazıma bişey takılıp ani öksürüp tıksrınca iyileşme başlığım çıktı, hemen yerine oturttum ama çok hafif oynuyor. Acil dişçiye gitmem gerekir mi Pazartesiye kadar beklese olur mu sizce?

Bende de çıkmıştı geri yerine takıp sıkıladım elimle sorun olmamıştı dişçiye gitsen de anahtarla sıkılayacak o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alovera01 -- 19 Ekim 2025; 4:44:59 >

Allahın verdiği dişte ömür boyu garanti var mı ki implantta olsun garanti vermeleri yalan dolan inanmayın Struman Nobel Megagen güzel markadır diş etinde sorun kemik erimen olmazsa en az 15/20 sene gider düzenli bakıcaksın normal dişden daha kolay enfeksiyon kapar implant.

• Bugün dis hekimine gittim kanal tedavisi yapılan dışin tam ortadan kırılmış, çekilmesi lazim ve implant veya köprü yaptirman gerekiyor dedi. Röntgen çekmeden nasil bu kadar hızlı anladı bilmiyorum. Disin kökü durmuyor mu? Kaplama neden yapılamıyor? Yerli implant istersen 15k dedi bide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 23 Ekim 2025; 23:11:19 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.