Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.632
Cevap
208
Favori
1.803.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zackum

bugün annem bir özel muayeneden fiyat almış (özel hastane değil). doktor sadece diş hekimi. prof falan değil

alt ve üst toplam 28 üye porselen için 8400 TL ve 2 implant için de 6000 TL. toplam 14400 TL fiyat vermiş. bunlar 1. kalite için.

2. kalite de pek farketmiyor 13.000 TL'ye düşüyor.

bana kalsa protez yaptır dedim (7000 TL).

parası bir yana implant ağır bir tedavi. ağzında 1 saat matkapla uğraşıp duruyorlar. ama sağlam inat vardır. illa da implant diyor. protez taktıran pişman oluyormuş diyor. vs vs.

ne diyorsunuz fiyata?

çene röntgeni çekmişler. diş dipleri sağlam demiş doktor.

profesor bile 2 dişe 6000 tl implant uygulamıyor. alt ve üst çeneye 4000 tl porselen kron uygulayan teknisyen var. evvel zaman içinde ufak cerrahi müdale gereken bir durum için özel hastane 3000 tl para istedi devlet hastanesindeki bir doktor bunlar ne yapıyorlar arabamı alıyorlar demişti. diş doktorları cebinde çok parası olana hizmet ediyor. eskiden doktor diye bir şey yoktu o zamanlar diş çekimini berber yaparmış.

implantı 700 türk lirasına uygulayan doktor duymuştum. iyi araştırmak gerekiyor. cebinde çok parası olan fabrikatör bile yüksek rakkamlı bu paraya yaptırmaz. yüksek rakkam, hak edilmeyen ücret.

zirkonyumdan yapılmış implan var.
    http://www.ceraroot.com/

• unknown115 U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, ben bilgi vermeye çalışıyorum. Öztürkçeden bahsederken yazdıklarının çok anlaşılamamış olması da düşündürücü.

Öncelikle paylaşımlardan konuyla ilgilenen ama pek te bilgisi olmayan biri olduğun açık. Ben sana "osseointegrasyon" tanımı yaptım. Biz, implantlardan sonra hastalarda osseointegrasyonu ölçmeyiz zaten o yüzden o koyduğun resimdeki aleti hasta ağzına sokmamıza gerek yok çok şükür. Osseointegrasyonun gerçekleştiğine dair kriterleri ağız içinde ve röntgenlerde izleriz, gerekirse volumetrik tomografi çektiririz, daha sonrasında protez yaparız.

Mesleğini bilmiyorum ama bence insanların mesleğine saygı duyman ve paylaşıma açık olman gerekir.

Onun dışında, zirkonyum implantlar bir ara üretildi fakat çok sorunlu ve çok fazla boyun kırıkları oluştuğundan dolayı tercih edilmiyor. Ama bazı firmalar pazarlama tekniği olarak kullanmakta.

• zackum Z kullanıcısına yanıt
    Annen doktoruna güveniyorsa ve inanıyorsa, ödeyebileceği bir rakam için doktoruyla anlaşabilir. Kemik seviyesi ve genişliği yeterliyse implant gerçekten ağır bir tedavi değil, çoğu diş çekiminden daha bile rahat bir operasyondur.

Burada karar vermesi gereken önemli bir nokta 28 dişini kaplatması illaki gerekli mi? Tabii ki annenin ağzını görmeden bu yorumu yapıyorum.

Sadece eksik diş bölgeleri için konuşursam; implant, porselen köprüye göre daha geçerli ve sağlıklı bir tedavidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zackum

bugün annem bir özel muayeneden fiyat almış (özel hastane değil). doktor sadece diş hekimi. prof falan değil

alt ve üst toplam 28 üye porselen için 8400 TL ve 2 implant için de 6000 TL. toplam 14400 TL fiyat vermiş. bunlar 1. kalite için.

2. kalite de pek farketmiyor 13.000 TL'ye düşüyor.

bana kalsa protez yaptır dedim (7000 TL).

parası bir yana implant ağır bir tedavi. ağzında 1 saat matkapla uğraşıp duruyorlar. ama sağlam inat vardır. illa da implant diyor. protez taktıran pişman oluyormuş diyor. vs vs.

ne diyorsunuz fiyata?

çene röntgeni çekmişler. diş dipleri sağlam demiş doktor.

Fiyatları gayet makul geldi bana... özel hastahane olsa özel muayenehane kadar menun kalmanıza imkan yok zaten ama zaten prof fiyatları da bundan kat ve kat fazla eder...

Şöyle düşünebilirsin, protezi belki 5 sene kullanmayacak ama implantı belki ömür boyu kullanacak, 2 protez parasına yaptıracaksınız topu topu...

şu iki mesajı atanlar bambaşka kişilermiş gibi, sanki ilk mesajı atan doğruları söylemiş de ikinci mesajda atanda kesin bir sıkıntı var gibi... Tamam haklısın hastanede başımıza bir sürü ikötü iş çıkabilir, haklısın da ama hekim yerine teknisyene gidip sağlığımızla oynatmak bayağı bir komik olmuş...

http://forum.donanimhaber.com/m_28582064/mpage_31/tm.htm#msglink_87310020

http://forum.donanimhaber.com/m_28582064/mpage_31/tm.htm#msglink_87316835

• selamlar ..yaklaşık 6 ay önce 6 adet implant 1 ad kaplama 1 ad köprü diş(kaplama implant arası)toplam 8 diş ..beykozda levent beye yatırdım 1,5 saat sürdü ağrı sızı yok 2 gün sonra zıpkınla balık dalışları bile yaptım..4 ay sonra dişler takıldı...en zor üst ön dişler olmasına rağmen 3 ayıdır dişleri sorunsuz kullanıyorum..korkulacak hiç bir şey yok..levent bey dişleri yaparken özel bir hastanede çalışıyordu şimdi beykozda kendi yerini açtı ..özel hastane olmasıyla o zaman 9.500 tl ye yaptırdım ..en pahalı olan implantı uygulamışlardı..şimdi daha ucuza olacağı kanısındayım...herkese sağlıklı yaşam dileğiyle..
  • Merhabalar
    Değerli forum üyeleri
    Alt ve üst olmak üzere komple implat yaptirmak istiyorum. Benim durumumda olup implat yaptiranlar tedavi sonrasında herhangi bir sorun yaşıyorlar mı? Tavsiye ediyorlar mı? Kaçar adet implant yapıldi ? Markasi? Fiyati? Sizlerden ricam; Ankara da implat konusunda uzmanlaş hekim tavsiye edermisin
    Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altan38 A kullanıcısına yanıt
    sanırım hiç dişiniz kalmamış. sabit protez yaptırtmak isterseniz 6 alta 6 üste olmak üzere 12 tane yaptırtmanız, hareketli istersenizde 6 veya 8 tane yaptırtmanız gerekebilir. Ankarada tanıdığım diş hekmi yok fakat implant firması yetkilileri var. eğer arzu ederseniz numaralarını verebilirim. kaç implant yapılcağı ve ekstra nelerin çıkabileceğini öğrenmek için bir hekime gözükün. vaka planlamanız yapılsın daha net fiyat çıkar. istanbulda olsanız tanıdık bi kliniğe yönlendirebilirdim fakat Ankara için söyleyebileceklerim bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altan38

Merhabalar
    Değerli forum üyeleri
    Alt ve üst olmak üzere komple implat yaptirmak istiyorum. Benim durumumda olup implat yaptiranlar tedavi sonrasında herhangi bir sorun yaşıyorlar mı? Tavsiye ediyorlar mı? Kaçar adet implant yapıldi ? Markasi? Fiyati? Sizlerden ricam; Ankara da implat konusunda uzmanlaş hekim tavsiye edermisin
    Teşekkürler

Altan Bey merhaba,

Şu anda total protez ya da parsiyel protez mi kullanıyorsunuz? Yoksa dişleriniz ağzınızda ama çekilmesi mi gerekiyor? Köprüleriniz var mı?

Öncelikle ağzınızın durumu hakkında biraz daha bilgi vermeniz gerekiyor. Onun dışında yapılması gereken implant sayısı ve fiyatları hakkında bilgi verebilmek için kemik seviyenizin bilinmesi gerekiyor. Tabii bunlar buradan yazarak olacak işler değil. O yüzden Ankaradaysanız önce hekiminizi seçmeye çalışın.

Onun dışında genel bir bilgi verirsem, kemik tipine göre üst çenede 6-8 implant, alt çenede de 6 adet implant genelde yeterli olmaktadır. Fakat bazı özel durumlarda üst ve alt çeneye 4'er implant yerleştirilerek 12+12 toplam 24 diş yapılabilmektedir. Buna "all-on-four" protokolü deniliyor. Bu tarz vakalarım oldu ve başarılı ama öncelikle kemik seviyesi ve tipinin bilinmesi gerekiyor.

Geçmiş olsun

Saygılarımla

• Burada bilgili hekimler var diye soruyorum. Sag alt kopek disimin yaninda bulunan disi sadece kokleri duruyor dis olarak birsey yok dumduz diyebiliriz. hekime gittigimde onu cekip ayni gun implant yapabiliriz dedi. Sizce bu saglikli bir durum mu? Birde internette implant uygulamasi ile ilgili videolar izledim oldukca urperdim. Disciden cok korkan birisine ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeLLoRd_85 H kullanıcısına yanıt
    çok rutin gördüğüm bir durum sevgili hellord

kökün etrafında kalan kemik çok ince olmadığı zaman alt 1. küçük azı dişi aynı seansta implant koyulması için gayet uygun oluyor korkmana da gerek yok diş çekiminden kat kat kolay bişey youtube da izlediklerin komplike cerrahi tedavilerdir ayrıyeten izlediklerinin rutinde alışık olmadığın için sana korkunç gelmesi de gayet normal :)
  • Merhabalar

3 adet dişim hariç diğer dişlerim yerlerinde fakat durumları iyi değil ve çekilmesi gerekli olduğumu görüştüğüm iki diş hekim söyledi.Birtanesi 20 yaş dişleri ve iki adet diş bırakaçağım diğerlerini çekip akabinde implat takılabileceğini
    Diğer hekim ise 20 yaş dişlerin ( 20 yaş dişleri dördüde tam gerçek diş gibi çıkmamış ama yerlerinde ) ağız hijyenini bozar ileride sorun olur diyor ve tüm dişlerin çıkartıldıktan sonra 3 ay çıkan diş yerlerini iyileşmesini bekleyip daha sonra implat yapılacağını 7+ 6 adet. ve 20 bin tl
    Lütfen benim durumumda olup da implant yaptıranlar Şuan herhangi bir sorun yaşıyorlarmı ? tavsiye ediyorlarmı?
    Şu an araştırdıkça aklım karışıyor bunalıyorum . Hangi yolu izlemeliyim yani dişlerin çıkmasından sonra iyileşmesini beklemek daha mı garanti bir yol ?
    Ankarada hangi hekim tavsiye edersiniz . İmplat tadevisi yaptırmış olan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum

Saygılarımla

• Merhaba Altan bey
    Ağızda kalması planlanan dişlerin Röntgen filmini görmeden ve dişleri Ağız içi Muayene etmeden mesaj yoluyla tedavi planlaması yapılması doğru olmaz. Çürüğü olmayan, Kemik erimesi, Diş eti enfeksiyonu olmayan bir dişi çekmeden implant tedavisi yapılabilir.. Dişler çekildikten sonra bir süre bekleyerek implant yapılması cerrahinin başarısı açısından daha öngörülebilir bir yoldur. Dişin çevresindeki enfekte alan implant tedavisini riske atabilir.. İmplantın kemikle kaynaşmasında sorun olabilir.. Çoğu kez dişler çekildikten sonra hemen yapılan implantlarda İlave olarak Greft (kemik Tozu) uygulaması gerekmektedir.. Bu sizin için İlave masraf ve risk oluşturacaktır..
  • Eskişehir'de imlpant konusunda tavsiye edeceğiniz doktor varmı? PM atabilirsiniz. Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.
  • Izmir icin implant yaptirabilecegim yer onerisi?

• İtalya'da, İsviçre'de ve Rusya'da ve İstanbul'da bildiğim iyi hekimler var, yurt dışından gelmek isteyen olursa oralarda yaptırabilirler... İtalya'da yönlendirebileceklerim 2bin euro civarına, İsviçre'de 6bin frank civarına, Rusya'da yönlendirebileceklerim 40bin ruble ile 80bin ruble arasına, İstanbul'da ise 1000 liradan 3000 liraya kadar fiyatları değişen hekimler biliyorum, bulunduğunuz yere, ile hatta ülkeye göre birine yönlendirebilirim.
  • komple dişler çekildiğinde implant takılana kadar geçici damak falanmı yapılıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

komple dişler çekildiğinde implant takılana kadar geçici damak falanmı yapılıyor ?

İmplant yapıldıktan sonra Total protez (damak) ya da implantların çapına, boyuna, ve karşıt çene ile olan ilişkisi değerlendirilerek cerrahiden kısa süre sonra Sabit akrilik diş yapılabilir..
  • aslanturki kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

sizinle nasıl iletisime gecebilirim benim de implant yaptirmam gerekiyor yazilarda sizi tavsiye ettiler @aslanturki

• gorefest_nl kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

siz sanirim dis hekimisiniz bana da yardimci olabilirmisiniz implant yaptirma konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: marmarali300

Merhaba,

siz sanirim dis hekimisiniz bana da yardimci olabilirmisiniz implant yaptirma konusunda.

Yardımcı olmaya çalışırım ayrıntılı bir şekilde sorununuzu anlatabilirseniz.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.