Cahilliğime verin ilk arabam acaba immobilizer devreye nasıl giriyor? kimisi ses duymalısın diyor kimisi sen park et anahtarı cıkar devreye girer diyor?
3. sorum 1.4 benzinliler ıcın devir 2000 3000 mi 3bin4 bin arasımı olmalı*?
anahtarınızı kontaktan çektiğiniz andan itibaren immobilizer devreye girer. taktığınız an devreden çıkar. yeni nesil immobilizerlı araçlar özellikle 2009 ve sonrası üretilenler hemen hemen çalınması imkansız araçlar. anahtar olmadan bazı lüks araçları çalıştıramazlar. ancak bazı elektronik cihazlarla bunu da hırsızların aştığını duymuştum ancak tam olarak bu teknoloji harikasını nasıl aştıklarını bilemiyorum. bunu yapabilecek kişinin de sıradan bir suçlu olmayacağı kesin. yani bildiğim kadarıyla aşılması neredeyse imkansız bir sistem.
Benim aracımda(2001 Astra) immobilizer devreye girdiği an teybin üstünde kırmızı bir lamba yanıp sönüyor, bir göz atabilirsiniz. Hiçbirşey bulamazsanız da anahtarınızı çipsiz olarak kopyalatın, kopya anahtar aracı çalıştırmazsa immobilizer var demektir.
Anahtarı çıkardıktan sonra direksiyonu herhangi bir yöne doğru biraz çevirin kilitlendiğini göreceksiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Perikard
Benim aracımda(2001 Astra) immobilizer devreye girdiği an teybin üstünde kırmızı bir lamba yanıp sönüyor, bir göz atabilirsiniz. Hiçbirşey bulamazsanız da anahtarınızı çipsiz olarak kopyalatın, kopya anahtar aracı çalıştırmazsa immobilizer var demektir.
Araçla beraber gelen yedek anahtarım aracımı çalıştırıyor ve kullanabiliyorum.İmmobilizer yok mu şimdi ? 2003 toyo yaris.
yedek anahtarda da immobilizer chipi var
zaten 97 den sonra üretilen araçlarda standart bir donanım
quote:
Orijinalden alıntı: fezalii
yedek anahtarda da immobilizer chipi var
zaten 97 den sonra üretilen araçlarda standart bir donanım
Anahtarı çıkardıktan sonra direksiyonu herhangi bir yöne doğru biraz çevirin kilitlendiğini göreceksiniz.
Bu immobilizer'ın özelliği değil malesef, ikisi farklı
Evet yedek anahtarda da çip var, o yüzden çipsiz olarak kopyalayın demiştim Fakat firmanın sitesinden donanım tablosuna bakın orada yazar bence, uğraşmaya gerek yok kopyalama falan, son çare olarak önerdim sadece.
quote:
Orijinalden alıntı: dekorasyonankara
anahtarınızı kontaktan çektiğiniz andan itibaren immobilizer devreye girer. taktığınız an devreden çıkar. yeni nesil immobilizerlı araçlar özellikle 2009 ve sonrası üretilenler hemen hemen çalınması imkansız araçlar. anahtar olmadan bazı lüks araçları çalıştıramazlar. ancak bazı elektronik cihazlarla bunu da hırsızların aştığını duymuştum ancak tam olarak bu teknoloji harikasını nasıl aştıklarını bilemiyorum. bunu yapabilecek kişinin de sıradan bir suçlu olmayacağı kesin. yani bildiğim kadarıyla aşılması neredeyse imkansız bir sistem.
Günümüzde zor yoktur rahatlıkla aynı şekil çaLınabilir (:
O yüzden alabilecegimiz tüm önlemleri aldıktan sonra dua edip yatıyoruz geceleri aman dikkat
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme