Şimdi Ara

Immobilizer Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Aracim ilk defa 5 hafta önce birkac kez immobilizer arizasi verdi ve arac calismadi. Anahtari birkac kere cikar tak yapinca duzeldi. Ben de anahtardandir deyip yedek anahari kullanmaya basladim. O gunden dune kadar hic sorun olmadi. Ancak dun yedek anahtarla da ariza vermeye basladi. Ayrica bana hep yagmurlu, nemli havalarda ariza veriyor gibi geldi, alakasi var mi bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor arkadaslar, cok masrafli olur mu? Bir elektriciye gotursem rahatca yapabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bizim araçta anahtarı sokunca direksiyon kilidi otomatik açılıyordu. Bir ara araç anahtara tepki vermemeye başladı ama dediğin gibi bir kaç defa takıp çıkarınca düzeliyordu.Akünün zayıf olduğunu düşündüm ve aküyü değiştirdim sorunum düzeldi.

Diğer bir araçta sanayide farlar işlem gördüğü için akü bitmişti. Akü zayıftı ve araç şanzıman hatası verdi, akü dolunca bu hatayı bir daha vermedi.

Bazı elektronik hataların sorunu akü olabiliyor. İlk olarak akünü ölçtür, akü değerlerin normalse kontağı gösterebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Josepth

Araç nedir ona göre yardımcı olmaya çalışayım
    Araç Citroen Xsara 1.4 Hdi 2005 hocam. Bu son 2 gündür yapmadı arızayı bu arada.

Sebastian Vettel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AİRBAG ARIZASI
    12 yıl önce açıldı
    Garaj kapı kumandası arızası
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce bir anahtarcıya(oto anahtarı yapabilen) götür o halledemezse seni elektronikçiye(oto elektrik-elektronik-beyin) yönlendirir.

• Aynı şekilde nemli ve yağmurlu havalarda çalışmamaya başlayan bir araç da bende var.Hatta bayramdan önce artık marş basmasına rağmen çalışmamaya başladı.Bobinler ateşleme yapmıyor. Aracım elektrikçide.Bilgisayarla aracın beynine bağlantı kurulamıyor.Bu sorunu çözersek yazarım burada.Siz de çözüm bulursanız yazın.

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Psa grubu biraz sıkıntılı arızanın nereden çıkacağı hiç belli olmuyor.Yedek anahtarla da aynısını yapıyorsa ya karşı tarafta sıkıntı vardır anahtarı okuyan yada beyine-immo kutusuna kalıyor iş.
    Hocam kontakta sıkıntı varsa masraf ne kadar, beyinde sıkıntı varsa ne kadar olur tahmini? Bir de olur olmaz yerde yapıyor ya, geçenlerde yetişmem gereken bir yer vardı. Dakikalarca uğraştım tak çıkar tak çıkar.

Orijinalden alıntı: oguz298

hocam çok naif bir yaklaşım olucak ama kumanda pilli ise onu değiştirmeyi deneyebilir misiniz?
    Tavsiye için teşekkür ederim hocam. Denerim tabii. Evet kumanda pilli. Anahtarın içindeki çiple kumanda pilinin alakası nedir? Önceden pilim bittiğinde yapmamıştı bu arızayı.

Orijinalden alıntı: Oh Long Johnson

Tavsiye için teşekkür ederim hocam. Denerim tabii. Evet kumanda pilli. Anahtarın içindeki çiple kumanda pilinin alakası nedir? Önceden pilim bittiğinde yapmamıştı bu arızayı.

Alıntıları Göster
    kendi aracımda olduğu için yazmıştım. kumanda pili bittiği için immo çalışmıyordu bir şekilde

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

kendi aracımda olduğu için yazmıştım. kumanda pili bittiği için immo çalışmıyordu bir şekilde

Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam sağolun. Basit bir şey zaten onu da değiştiririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar benimde 2004 citroen xsara 1.4 hdi aracım var araç öncelikle arada bir yolda giderken falan anahtar işareti çıkarak stop etmeye başladı sonralari arada bir sabahlari anahtar işareti çikarak çalişmiyordu birkaç marştan sonra çalişiyordu daha sonra araci biryere birakip geri geldigimde anahtar işareti çıkarak hiç çalişmamaya yolda birakmaya başladi arakadaşinda dedigi gibi soğuk ve yagmurlu havalarda bu olayi daha sık yapiyor elektirikçi çözemedi beyinciye yolladi beyinci iç kabin immobolezer beyninde arıza oldugunu bu beynin sadece imboyu degil başka bağlantilarida kontrolettigini yenisinin üretiminin olmaddigini çıkma olarak bulunacagini ama karaborsa oldugunu söyledi ve öyleydi urfada parçayı bulduk adam çay bardagindan küçük parçaya 25 bin tl istedi bugün 2024 sıfır aracin ayni parçası 5 bin tl almadik bizde imbo beyninden pas geçip imboyu direk beyine bağladilar aracin beynine imbonun yazilimini xsara nın ilk çıkan kasasinin beyninin yazilimini attilar eski tadi vermiyo tabi anahtarı takinca anhtar işareti yanip imbo arizasi veriyo ama marşa basinca çalışıyor ve arıza ışıkları sönüyor şimdi siz diyeceksinizki degiştirseydin adam o parçayi alsaydi kendi masrafiyla 50 bin e yakin para alacakti hurda bir araba için degmez bence arızaniz bundan ibaret hiç boşuna ugraşmayin yani haberiniz olsun bunu böyle yapincada araç bazi tepkiler veriyor eskisi gibi ivmelenmiyor sabahları geç çalişiyor haberiniz ola

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.