Şimdi Ara

İmmergas Victrix 26 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
13.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Econcept Tech seramik kaplı alüminyum döküm eşanjörü ile pek ilgimi çekmedi.Bluehelix titanyum çelik alaşımlı eşanjör ile daha sağlam göründü gözüme.
    Teşekkürler bu arada :)

econcept te seramik yüzeyli paslanmaz çelik brülör ile patentli olarak ta özel alaşımlı dökme alüminyum eşanjör var,ferroli'nin argesi iyi çalışır ve patentli eşanjörler üretir titanyum alaşımlı eşanjör de en son patent,sağlamlığını birkaç yıl içinde görürüz,
    6-7 yıldır econcept kullanan tanıdıklarımın cihazlarda sıkıntı yok
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Aklımda eşanjör seramik kaplı diye kalmış :)
    Dediğim gibi Çelik titanyum alaşımı bana dökme alüminyumdan daha kaliteli göründü.O yüzden Bluehelix düşünmüştüm.
    İmmergas'da brulör ve eşanjör her ikisi de çelik.Pompası da Grundfoss.
    Şahsen benim için immergas daha cazip her yönden ama Ferroli ve ya başka marka seçenlerin de uzun yıllar mennuniyetle kullanmalarını dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sorum daha olacak, Immergas (İngiltere pazarında kullandıkları isim Alpha imiş) üretimi olan bir cihaz daha var Alpha Eco 28. Ek bir bedel ödemeden koşulsuz 7 yıl garantisi olması ilginç, linkte detaylarını bulabilirsiniz Alpha Eco 28. Victrix 26 ile benzer özelliklere sahip, sadece kalorifer nominal ısı yük değeri daha düşük geldi. Victrix den biraz daha pahalı ama Victrixte 7 yıl ek garanti için ekstra ücret ödemek gerekiyor.

Bu cihaz için ne düşünürsünüz?
  • bilicim B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kapasitesi daha düşük ve genleşme tankı yanlış görmediysem 5.8 litre.
    Bu değer düşük.Küçük evler için uygun.Daha büyük evlerde yetersiz kalabilir.Victrix genleşme tankı 8 litre ve ısı kapasitesi 24 kw.

alpha eco 28, victrix'in değişik bir versiyonu genel özellikleri benzıyor,farklılıkları da var 20kW kapasitede bir cihaz

aynı şekilde yoğuşmasız kombi ALPHA CB 24 TF ise immergas eolo star ile aynı kombidir

victrix minimum/maximum çalışma aralığı 3kW / 23.6kW.....>modülasyon aralığı %13 - %100
    alpha eco 28 minimum/maximum çalışma aralığı 3.5kW / 20kW....>modülasyon aralığı %17,5 - %100
    sıcak su kapasitesi birbirine yakın "D" 30c litre/dakika 13.7, victrix 13.54
    alpha eco 28 net 32kilo,victrix 42.4kilo
  • İşin içine girdikçe iyice karıştı, yani Immergas almaya karar verdim ama bu sefer kendi ürünleri içinde farklı alternatifler çıkmaya başladı. Türkiye pazarında Victrix TT modelini sunacaklarmış ama ürün ile ilgili bilgiyi sadece italya web sistesinde bulabildim. (Yani ürünler ile ilgili yeterli bilgileri web sitesinde sunmak bu kadar zor mu anlamıyorum.) Victrix 24 TT

Son durumda; Victrix 24 TT, Victrix 26 ve Alpha Eco 28 arasında kaldım. (Bu arada 110-120m2, 2.5 m tavan yüksekliği ile 16500Kcal/h gibi bir hesap yaparsam, 9-10m petek ve 20W bir kombi de yeterli gelir gibi düşünüyorum)

Yerinizde olsam piyasada daha yaygın ve kendini ispat etmiş bir model olan Victrix 26 2i modelini alırdım.10 metre peteğe 20 kw sınırda yeter.24 kw daha iyidir, zaten piyasada Bosch classic condense (22 kw) hariç çoğu kombi 24 kw'dir.24 kw 12 metre peteğe kadar uygundur.
    Ayrıca Victrix 26 2i genleşme tankı 8 litre ile daha ideal.7 litre genleşme tankı 160 litre tesisat suyu için yeterlidir.5.8 litre genleşme tankı bence düşündürücü bir rakam.Muhakkak yeter ama daha iyisi varken ben olsam almazdım.Ayrıca Victrix 26 2i minimum ısıl güç 3 kw değeri ile 1.5 metre peteklik enerjiye kadar iner.Kimse evinde 1.5 metre petekle idare etmez zaten.

• Merhaba;

Doğalgazla henüz 1 ay önce tanıştık, dolayısıyla bu konuda oldukça tecrübesizim. Donanım Haberde doğalgazla alakalı konu ve başlıkları karıştırarak kafamda oluşan onlarca sorunun cevaplarını bulmaya çalışmaktayım (Doğru ve Ekonomik kullanımla ilgili.)
    Bu anlamda ilk etapta aşağıda soracağım sorunun cevabını çok merak etmekteyim. Yardımcı olup cevaplayan olursa minnettar kalırım.

Ev Mersinde.
    Kombim; ''Eolo Star 24 3E''
    Kombinin kendi üzerindeki sıcaklık ayarını EN DÜŞÜK 35 ve EN YÜKSEK 80 dereceye ayarlayabiliyosun..
    Toplamda 4 Petek açık ve hepsinde Termostatik Vana var.
    Oda Termostatım yok.

Bu Forumlardan okuyup öğrendiğim şekliyle Petekler sırasıyla Kombiye en yakın olanı en düşüğe ve en uzaktakine doğru sırayla 1 er Derece artırarak ayarlı durumda...
    (Bu arada Kombi Balkonda..
    Ve Kombiye EN YAKINDAN sırasıyla EN UZAĞA doğru Oda sıralaması ve Peteklerin Termostatik Vana Sıcaklık ayarları şu şekilde:
    1-Yatak Odası (3 e yani 20 Dereceye ayarlı)
    2-Çocuk Odası (21 Dereceye ayarlı)
    3-Oturma Odası (22 Dereceye ayarlı)
    4-Mutfak (23 Dereceye ayarlı)

Ve;

KOMBİNİN kalorifer sıcaklık ayarını da Gündüzleri 41 Dereceye/Akşam yatarken 37 Dereceye ayarlıyorum...

Bugün itibariyle Kombiyi kullanmaya başlayalı tam 30. Gündeyim. Ve bu 1 ay içinde Kombiyi 24 Saat hiç ama hiç kapatmadım! Ve hep yukarda yazdığım ayarlarda kullandım..Şu an bu satırları yazarken SAYAÇ: 161 i gösteriyor! Yani 1 ayda 161 TL lik Gaz harcamışım (Bu arada henüz daha hiç Fatura gelmedi)

Şimdi değerli Tecrübeli arkadaşlarıma Sorum şu olacak;

----- 1- Kombinin kendi üzerinden Kalorifer sıcaklık ayarını benim yaptığım şeklilde mümkün mertebe en DÜŞÜK ayarlarda (Gündüzleri Max:41/Akşam yatarken 37 Derece) çalıştırmak mı daha az YAKAR? Yoksa Benim yaptığımın tam tersine (Atıyorum Gündüzleri 60/Akşam 50 Derece Vb.) bir ayarla mı daha az YAKAR?...Yani ben Kombiyi düşük değerlerde kullanarak Ekonomi adına az yakayım derken hakkaten doğru mu yapmaktayım? Yoksa yanlış mı yapıyorum? (Umarım anlatmak istediğim şeyi anlatabilmişimdir.. Bunun mantığını bilen varsa lütfen Benim anlayabileceğim şekliyle (Çok fazla Teknik Terim ya da detaylara girmeden yalın ve sade bir şekilde) cevap verebilir mi?

-----2- Petek Temostatik Vana ayarlarım yukarda yazdığım sıralama ve sıcaklık değerleriyle doğru mudur? (Bu şekilde kullanmaya devam mı edeyim? Yoksa farklı bir ayar mı yapmalıyım?)

Daha sorulacak bir çok sorum var ama daha ilk günden Sizleri bıktırmakta istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

arkadaşlar kombimi bugün devreye aldırdım..ilk izlenimlerim : kombi yeterince sessiz , çok kısa süre denedim bayağı bir yoğuşma suyu aktı....44 derecede çalıştırdım 49 dereceye çıkıp alevi kapatıyor 39 da açıyor. sanırım 5 derecelik bir aralık bırakılmış...çok uzun süre denemedim çünkü hava zaten iyi kombiye şimdilik gerek yok :)...bir de bu kombiyi alırken en alt kademede çok az gaz harcadığını biliyordum gözlemleme fırsatım oldu...4 kademeli alev göstergesi var , dediğim gibi hava iyi olduğundan sanırım alev 1. kademeden yukarı çıkmadı zaten orda da dönsem mi dönmesem mi diyordu saat....umarım hep böyle olur....

bir de tecrübeli arkadaşlara birşey danışacam...bilindiği gibi sıcak su kullanımı için enerji vanasının kapatılması gerekiyor..bir arkadaş şöyle birşey yapmış mantıklı geldi...yukarıdan enerjinin eve sıcak su gelen borusuna çekvalf taktırmış böylece evden vanayı kapatmaya gerek olmadan istediği zaman kombiden istediğinde enerjiden sıcak su alabiliyormuş...siz ne dersiniz?

Merhaba hemşerim enerjiden daireye dönüş borusuna çekvalf taktırmıştım vana kaçırıyordu kombide sürekli suyu güneş enerjisine basıyordu bu dediğini akşam eve gidince deneyeceğim sonucunu yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibocan_

quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

arkadaşlar kombimi bugün devreye aldırdım..ilk izlenimlerim : kombi yeterince sessiz , çok kısa süre denedim bayağı bir yoğuşma suyu aktı....44 derecede çalıştırdım 49 dereceye çıkıp alevi kapatıyor 39 da açıyor. sanırım 5 derecelik bir aralık bırakılmış...çok uzun süre denemedim çünkü hava zaten iyi kombiye şimdilik gerek yok :)...bir de bu kombiyi alırken en alt kademede çok az gaz harcadığını biliyordum gözlemleme fırsatım oldu...4 kademeli alev göstergesi var , dediğim gibi hava iyi olduğundan sanırım alev 1. kademeden yukarı çıkmadı zaten orda da dönsem mi dönmesem mi diyordu saat....umarım hep böyle olur....

bir de tecrübeli arkadaşlara birşey danışacam...bilindiği gibi sıcak su kullanımı için enerji vanasının kapatılması gerekiyor..bir arkadaş şöyle birşey yapmış mantıklı geldi...yukarıdan enerjinin eve sıcak su gelen borusuna çekvalf taktırmış böylece evden vanayı kapatmaya gerek olmadan istediği zaman kombiden istediğinde enerjiden sıcak su alabiliyormuş...siz ne dersiniz?

Merhaba hemşerim enerjiden daireye dönüş borusuna çekvalf taktırmıştım vana kaçırıyordu kombide sürekli suyu güneş enerjisine basıyordu bu dediğini akşam eve gidince deneyeceğim sonucunu yazarım.

Sizin dairelerinizde (Banyonuzda) Güneş Enerjisini açık kapayan Vana yok mu arkadaşlar?

Benim Evin Banyosunda Vana var.. Güneşli günlerde Kombinin altındaki Vanayı kapatıp Banyodaki G.Enerjisinin Vanasını açıp sıcak suyu (Dama çıkmadan) G.Enerjisinden kullanıyorum..

Güneş yoksa sıcak suyu Kombiden kullanacaksam da tam tersi Banyodan Enerjinin Vanasını kapatıp Kombinin altındaki Vanayı açıp suyu Kombiden kullanıyorum..

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle termostatik vana konusunda bir yanlış anlama veya yanlış bilgilendirme ile karşı karşıyasınız.Böyle bir ayar mecburiyeti yok.Odalarınızı hangi sıcaklıkta istiyorsanız o sıcaklığa ayarlayın.
    Size anlatılmaya çalışılan şey bence reglaj ayarı.Ve reglaj ayarı alt vanalardan yapılır.İlk peteği çeyrek tur, ikinciyi yarım tur, şeklinde ilerleyerek son peteği tam açarsınız, bütün peteklerde eşit ısınma sağlarsınız.

Kombiniz anladığım kadarıyla yoğuşmalı değil, o yüzden birgün 55 ertesi gün 60 derecede denemenizi ve sonucu bildirmenizi tavsiye edeceğim.Mesela bu gece 22'de sayaca bakıp not alın 50 derece yapın, yarın tam 22'de tekrar not alıp 1 günde ne kadar yaktığına bakın ve 55 yapıp tekrar 1 gün sonra sayacı okuyun, son gün 60 yapıp tekrar not edin.Bu şekilde 3 günlük takip size bir fikir verecektir.

• quote:

Hocam öncelikle termostatik vana konusunda bir yanlış anlama veya yanlış bilgilendirme ile karşı karşıyasınız.Böyle bir ayar mecburiyeti yok.Odalarınızı hangi sıcaklıkta istiyorsanız o sıcaklığa ayarlayın.
    Size anlatılmaya çalışılan şey bence reglaj ayarı.Ve reglaj ayarı alt vanalardan yapılır.İlk peteği çeyrek tur, ikinciyi yarım tur, şeklinde ilerleyerek son peteği tam açarsınız, bütün peteklerde eşit ısınma sağlarsınız.

Kombiniz anladığım kadarıyla yoğuşmalı değil, o yüzden birgün 55 ertesi gün 60 derecede denemenizi ve sonucu bildirmenizi tavsiye edeceğim.Mesela bu gece 22'de sayaca bakıp not alın 50 derece yapın, yarın tam 22'de tekrar not alıp 1 günde ne kadar yaktığına bakın ve 55 yapıp tekrar 1 gün sonra sayacı okuyun, son gün 60 yapıp tekrar not edin.Bu şekilde 3 günlük takip size bir fikir verecektir.

Şu an resmen Şoktayım desem abartmış olmam herhalde..

Dediğiniz gibi Reglaj olayını ya ben tamamen yanlış anlamışım ya da Dairemin Projesini çizen Mühendis bana tamamen yanlış anlatmış (Zira kaç defa sordum kendisine..Ve adım gibi eminim bana her defasında Tüm Peteklerin alt vanalarını kesinlikle oynamamamızı sürekli en sonda acık olmasını söyledi hep..Apartmanda kaç kişiyiz hatta ve hepimizde bu sekilde alt vanalar sonuna dek acık halde kullanıyoruz..)

Sn.THEATTRE35 Peki Sizin dediğiniz gibi yapsam;

Örn: Çocuk Odasının alt vanasını YARIM TUR açsam ve Termostatik Vanayıda 4 e yani 24 e ayarlasam...
    Vana yarım tur açıkken Kombi Peteği 24 dereceye getirmek için daha da fazla zorlanmaz mı mantıken? Yani daha cok yakmış olmaz mı? Ben mi yanlış düşünüyorum? Lütfen yanlış anlaşılmasın ilk msj ımda da dediğim gibi Kombiyle tanısıklığım henüz 30 gün ve neredeyse hiçbirşey bilmiyorum...

Kombiyi yazdıgınız sekilde deneyeceğim...

Ama sunu sormak isterim;

Sizce ilk msj da sordugum gibi kombiyi 37/38/40/ Maximum 41 lerde kullanıyorum...Şu 1 ayda inanın hiç 41 den yukarı almadım..(Yani kombi henuz 41 dereceyi görmedi)

Bu ayar sizce nasıl? Yani Kombi yi 37 de kullanarak odaları 24 dereceye getirmek mi daha az yakar?
    Yoksa tam tersi 50/51/55 vb. ayarda mı petegi 24 e daha ekonomik getirir?

Benim asıl cvb nı aradığım ve mantıgını merak ettiğim soru işte bu?

Tşk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayamaschocuk -- 24 Aralık 2014; 12:54:02 >

Mühendis bir noktada haklı, termostatik vana takılı peteklerde reglaj yapmaya gerek yok.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Kafam zaten karışıktı, şimdi iyce karıstı

Bu reglaj konusunda herkesin tam ve kesin mutakabata vardığı tek ve kesin bir yol yordam yok mu yahu?

Kimisi çeyrek tur dan başla+yarım+bir+bir bucuk.... Şeklinde yap demiş;

Kimisi hayır ceyrek olmaz Yarım turdan başla+......Yaparak git derken;

Kimisi bir bilek boyu hareketi çevirerek basla+2 bilek olarak devam et derken;

Kimisi altlara dokunma tüm bunları üst vanalardan yap demiş;

Bir diğeri hayır kesinlikle üst olmaz reglaj alttan yapılır demiş vs vs.... ??????

Şimdi de sizin Mühendis haklı; Termo Vanalar varsa REGLAJA gerek yok msj nızı görünce iyice ikilemde kaldım..

Peki bu net ve kesin bilgi mi Hocam? Yani Termo Vana varsa kesinlikle reglaj yapılmamalı mıdır? (Yani sisteme zarar falan mı verir yapılırsa?)

Yoksa hani yapılsa da olur yapılmasa da (Yapılırsa da herhangi bir zararı falan olmaz) MI?

Çünkü biraz önce Tüm peteklere reglaj yaptım... Şayet termo vanalarım oldugundan dolayı yapmamam gerekiyorsa hemen düzeltip alttaki tüm vanaları eskisi gibi sonuna dek acacğım...?

Tşk..

Zebza hocam haklı, termostatik vana olan petrklerde reglaj ayarına gerek yoktur ve genelde alt vanalar tam açık kullanılır.
    Reglaj ayarı aslında tüm peteklerin kombiden eşit faydalanması için yapılır, ilk petekler tüm enerjiyi alıp fazla ısınıp son peteklerin ısısını çalmasın diye.Son petekler de güzel ısınsın diye yapılır.Ama ilk peteklerde Termostatik vana varsa zaten fazla ısınmanın önüne geçmiş olursunuz, istenilen sıcaklığa gelince termostatik vana peteği tamamen kapatır.O yüzden alt vanalar tam açık kullanabilirsiniz.
    Termostatik vana olmayan vanalarda reglaj yaparsınız.
    Ama çok sorun etmeyin, kombi ve peteklerde bi sıkıntı yaratmaz bu durum.
    Aslında yanlış anladığınız şeyi düzeltmek için size bilgi verirken, reglajı anlatırken sizi de bi anlamda yönlendirmiş oldum, dikkat etmedim hata bende.
    Aslında anlatmak istediğim, üstteki termostatik vanalarla birer derece arttırarak yapılan bir ayar olmadığıydı.O konuyu reglaj ile karıştırıp yanlış yönlendirmişler sizi.

Sonuç: Termostatik vana olan peteklerin alt vanalarını tam açın, üst vanaları yani Termostatik olanları istediğiniz derecede kullanabilirsiniz.
    Termostatik vanalı olmayan peteklerin alt vanalarına reglaj yapabilirsiniz.

Kombi derecesi konusunda dediğim gibi, yoğuşmalı olmayan kombilerde yüksek ayarlar daha verimli olabiliyor.En garantili olan hergün 5 derece arttırarak akşam aynı saatte sayaçları okuyarak tüketimi takip etmek.45-50-55-60 derecelerde 1'er günlük tüketim denemeleri yapabilirseniz verimli sıcaklığı bulabilirsiniz.

• quote:

Zebza hocam haklı, termostatik vana olan petrklerde reglaj ayarına gerek yoktur ve genelde alt vanalar tam açık kullanılır.
    Reglaj ayarı aslında tüm peteklerin kombiden eşit faydalanması için yapılır, ilk petekler tüm enerjiyi alıp fazla ısınıp son peteklerin ısısını çalmasın diye.Son petekler de güzel ısınsın diye yapılır.Ama ilk peteklerde Termostatik vana varsa zaten fazla ısınmanın önüne geçmiş olursunuz, istenilen sıcaklığa gelince termostatik vana peteği tamamen kapatır.O yüzden alt vanalar tam açık kullanabilirsiniz.
    Aslında yanlış anladığınız şeyi düzeltmek için size bilgi verirken, reglajı anlatırken sizi de bi anlamda yönlendirmiş oldum, dikkat etmedim hata bende.
    Aslında anlatmak istediğim, üstteki termostatik vanalarla birer derece arttırarak yapılan bir ayar olmadığıydı.O konuyu reglaj ile karıştırıp yanlış yönlendirmişler sizi.

Sonuç: Termostatik vana olan peteklerin alt vanalarını tam açın, üst vanaları yani Termostatik olanları istediğiniz derecede kullanabilirsiniz.

Kombi derecesi konusunda dediğim gibi, yoğuşmalı olmayan kombilerde yüksek ayarlar daha verimli olabiliyor.En garantili olan hergün 5 derece arttırarak akşam aynı saatte sayaçları okuyarak tüketimi takip etmek.45-50-55-60 derecelerde 1'er günlük tüketim denemeleri yapabilirseniz verimli sıcaklığı bulabilirsiniz.

quote:

Değerli Kardeşim;

Öncelikle estagfirullah ortada sizden kaynaklı herhangi bir yönlendirme ve dolayısıylada hata falan yok.. Tam tersi hata bende (Merakımla ilgili konu ve başlıkları daha çok arastırıp daha çok okumam gerek demek ki..)

Muhendis alt vanalar surekli açık olsun deyince kendi kendimce demek ki Reglaj olayını Termo vanalardan yakından uzağa 1 er derece artırma olarak kanıksamısım.. Ve şimdi sayenizde işin doğrsunu ögrenince 1 aydır boş yere Mutfagı en yuksek derecede tutmus oldugumu hatırladıkça kendi kendime hem kızıyor hem gülüyor hem de utanıyorum

Neyse öncelikle size tekrar tekrar tşk ederim.. Verdiğiniz doğru ve aydınlatıcı bilgiler için..Ve hemen alt vanaları sonuna kadar açıyorum tekrar...(Bu arada kafasında bu soru olan ve bu baslığı okuyan diğer kişilerede bilgilendirme yapmış olayım, ne de olsa bizzat yasadım ..(Termo vanalı 4 petege sırayla yarım tur-1 tur-1.5 tur ve 2 turla yapmıs oldugum REGLAJ denemem sonucunda (NOT: Üstteki termo derece ayarlarıyla oynamadım onlar aynıydı) Peteklerin kısa süre içinde eskilerine nazaran buz gibi olduklarını bizzat yasadım öğrenmiş oldum!) demek ki neymiş;

Termosatatik Vana varsa alt vanalardan ayrıyeten bir reglaj yapmaya da gerek yokmuş...

Tekrar tşk ediyorum..

Rica ederim :)
    Forumun iletişim şekli yazıdan ibaret olunca yanlış anlamalar normal, kendinize boş yere haksızlık etmeyin :)

Kombi derecesi konusundaki denemelerin sonuçlarını bekliyoruz :)
    Termostatik vana olmasa daha çok yakma ihtimali artabilirdi.Ama termostatik vana ile daha az yakma ihtimaliniz var yüksek derecelerde.Çünkü daha sıcak su odayı daha çabuk ısıtacak ve petek daha çabuk kapanacak bu da kombinin daha geç devreye girip, daha az suyu ısıtmak zorunda kalması sonucu tasarruflu olabilir.
    Yoğuşmalı kombilerin en verimli olduğu sıcaklıklar 30-55 derece olduğu için yoğuşmalılar için geçerli değil tabiki.

Yalnız aklıma takılan birşey var.Şimdi sizin 4 peteğiniz açık ve hepsinde de termostatik vana mı var?
    Bu durumda hepsi bi anda kapandığında kombi boşuna yanmış olacak ve suyun dolaşabileceği bir yer olmayacak.
    Genel olarak tavsiye 1-2 peteğin termostatik vana olmadan kullanılması şeklinde.
    Hatta kombinin minimum ısıl gücü kadar miktar peteğin devamlı açık tutulması gerekiyor.Yoksa kombi yine yanmaya devam ettiği halde enerji boşa gidecek.
    Minimum ısıl gücü 6 kw olan bir kombi için, en az 3 m petek devamlı açık bırakılmalı mesela.
    Kombiyi oda sıcaklığına göre açıp kapatacak, hassasiyet derecesi yüksek bir oda termostatı da tüketim ve konfor için faydalı olabilir.

• quote:

Rica ederim :)
    Forumun iletişim şekli yazıdan ibaret olunca yanlış anlamalar normal, kendinize boş yere haksızlık etmeyin :)

Kombi derecesi konusundaki denemelerin sonuçlarını bekliyoruz :)
    Termostatik vana olmasa daha çok yakma ihtimali artabilirdi.Ama termostatik vana ile daha az yakma ihtimaliniz var yüksek derecelerde.Çünkü daha sıcak su odayı daha çabuk ısıtacak ve petek daha çabuk kapanacak bu da kombinin daha geç devreye girip, daha az suyu ısıtmak zorunda kalması sonucu tasarruflu olabilir.
    Yoğuşmalı kombilerin en verimli olduğu sıcaklıklar 30-55 derece olduğu için yoğuşmalılar için geçerli değil tabiki.

Yalnız aklıma takılan birşey var.Şimdi sizin 4 peteğiniz açık ve hepsinde de termostatik vanamı var?
    Bu durumda hepsi bi anda kapandığında kombi boşuna yanmış olacak ve suyun dolaşabileceği bir yer olmayacak.
    Genel olarak tavsiye 1-2 peteğin termostatik vana olmadan kullanılması şeklinde.
    Hatta kombinin minimum ısıl gücü kadar miktar peteğin devamlı açık tutulması gerekiyor.Yoksa kombi yine yanmaya devam ettiği halde enerji boşa gidecek.
    Minimum ısıl gücü 6 kw olan bir kombi için, en az 3 m petek devamlı açık bırakılmalı mesela.
    Kombiyi oda sıcaklığına göre açıp kapatacak, hassasiyet derecesi yüksek bir oda termostatı da tüketim ve konfor için faydalı olabilir.

Deneme işini ilk faturam bi gelsin öyle yapacağım yazacaktım ki 2 dk önce Kapı çaldı ve İLK Fatura geldi.. (Vatana Millete hayırlı olsun)

Şu an fatura elimde ve bir nebze moral bozukluğu yasıyorum..

Sayacta yazan kullanım miktarı 162 M3 (Nitekim Faturada yazan son endekste 162 M3) Ama fatura tutarı her ne hikmetse 169.61 TL!

Bu demek oluyorkı 1 M3= 1.0469 TL ye denk geliyor!!!

Mersin gibi bir memleket için 169 TL bence çok...

Neyse gelelim benim konuya :)

Evde toplamda 5 adet petek var aslında... Ama Kombiye en uzak olan Petek SALON da (Bunda Termostatik değil normal vana takılı) Ama Salonu kullanmadıgımızdan bu Petek hep kapalı.. (Kaplaı derken alt vanası sonuna dek yine acık, sadece üst vanası komple kapalı konumda..Niye böyle demeyin zira bende bilmiyorum.. Mühendis öyle ayarladı ve böyle kalsın dedi..Öyle duruyor..Belki bu da yanlıştır! Yanlış sa yada sacmaysa lütfen uyarın beni)

Diğer 4 petek tamamı termo vana takılı bunların tamamı 24 saat acık..(Yanı kısaca termo vana takılı olmayan tek petek var o da salonda ve o kapalı)

4 petek aynı anda istenilen seviyeye ulaştıgında demissiniz ama her bir petegin termo sıcaklık ayarı 24 saat hep ayrı ayrı değerlerde..(Y.Odası 20-Ç.odası 24-Mutfak 21-Oturma odası 21 vb.)

Dolayısıyla aynı anda istenilen sıcaklığa 4 petek birden gelip kombi kapanırmı bilemiyorum..

Aslına bakarsanız bu sorunuzla şimdi kafam daha da karıstı :)

Salonu kullanmıyorsanız kapatmak tasarruf sağlayabilir.
    Aslında 4'ü birden aynı anda kapanır mı bilemem evin durumuna göre değişir :)
    Ama kapanırsa ne olur açıkçası onu düşünüyorum.Banyoda havlupan var mı?Koridorda petek var mı?
    Kombiniz kazan suyu dönüş sıcaklığına göre çalışır, mesela siz 45 dereceye ayarladınız ise, markasına göre değişmekle birlikte 34-40 gibi bir değerde kombi tekrar yanmaya başlar ve kazan suyunu 50 dereceye getirip durur.Petekler kapalı iken bu 50 derece su ne olur?Pompa nereye su basar ve ya basar mı, boş yere zorlanır mı?Bunlar soru işareti.
    İkincisi kombi kendini ne kadar kısarsa kıssın bir minimum ısıl gücü vardır.Bu kadarlık enerjiyi muhakkak verir.Dolayısıyla bu kadarlık enerji kadar peteği açmazsak bu enerji nereye gider, israf mı olur, kombi aynı yakıtı yaktığı halde boşuna bu enerjiden mahrum mu kalmış oluruz?
    Bütün bunları düşündüğümde gerek sirkülasyon sıkıntısı gerekse enerji israfı olmaması için benim fikrime göre kombinin minimum ısıl gücüne denk gelecek kadar petek sürekli açık kalmalıdır.Muhtemelen kombi aynı yakıtı yakacak ama bizi daha fazla ısıtacaktır.Ve pompa arızası ihtimali düşecektir.

• quote:

Salonu kullanmıyorsanız kapatmak tasarruf sağlayabilir.
    Aslında 4'ü birden aynı anda kapanır mı bilemem evin durumuna göre değişir :)
    Ama kapanırsa ne olur açıkçası onu düşünüyorum.Banyoda havlupan var mı?Koridorda petek var mı?
    Kombiniz kazan suyu dönüş sıcaklığına göre çalışır, mesela siz 45 dereceye ayarladınız ise, markasına göre değişmekle birlikte 34-40 gibi bir değerde kombi tekrar yanmaya başlar ve kazan suyunu 50 dereceye getirip durur.Petekler kapalı iken bu 50 derece su ne olur?Pompa nereye su basar ve ya basar mı, boş yere zorlanır mı?Bunlar soru işareti.
    İkincisi kombi kendini ne kadar kısarsa kıssın bir minimum ısıl gücü vardır.Bu kadarlık enerjiyi muhakkak verir.Dolayısıyla bu kadarlık enerji kadar peteği açmazsak bu enerji nereye gider, israf mı olur, kombi aynı yakıtı yaktığı halde boşuna bu enerjiden mahrum mu kalmış oluruz?
    Bütün bunları düşündüğümde gerek sirkülasyon sıkıntısı gerekse enerji israfı olmaması için benim fikrime göre kombinin minimum ısıl gücüne denk gelecek kadar petek sürekli açık kalmalıdır.Muhtemelen kombi aynı yakıtı yakacak ama bizi daha fazla ısıtacaktır.Ve pompa arızası ihtimali düşecektir.

Sn.THEATTRE35;
    Tüm bu soruların cevabını siz bil-e-miyosanız benim bilmem hayal otesi birşey inanın :)
    Ben henüz Termo Vanaları 20-23 derece aralığındayken, Odalarımı Kombiyi kaç dereceye ayarlarsam (40 dereceylemi daha az tüketim olur? Yoksa 45 ya da 50 derecede mi?) ısıtabilirim sorusunun cevabını aramaktayım düşünün yani o derece :)

Çok çok ayrıntılı bir izleme yapmamıs olmamla birlikte benim İmmergas Kombi gördüğüm kadarıyla (Kombi kaç dereceye ayarlanmıssa) önce +5 derece artıyor, sonra hemen akabinde -9 derece düşüyor... (Örn: Kombi 40 dereceye ayarlandıysa önce 45 dereceye çıkıp sonra 31 dereceye düşüyor)

Bu arada az önce saat: 12.00 itibariyle Sizin önerdiğiniz denemeye başladım...
    12.00 itibariyle kombiyi 40 dereceye ayarladım, sayacı bi yere not ettim...Yarın saat: 12.00 de tekrar bakacağım..

Sonra 45 ve 50 derecelerde de deneyeceğim bakalım ne olacak?

Ya Mersin öyle bir Memleketki (Havası açısından söylüyorum) İnsanın Doğalgaza verdiği para zoruna gitmiyor değil desem yeridir hani :)
    Şu an mesela kısa kollu gömlekle gezenler var dışarıda düşünün...
    Böyle bir ortamda dahi 169 TL fatura ödemek İnsana dokunuyor :)

Bu arada şu Kablolu, düz bir oda termostatı var (hiç bi özelliği olmayanından) buna servis 150 TL dedi... Taktırsam verim alınırmı ki? Diğerleri daha pahalı mini crd ve crd olanlar? Benim kombiye (Eolostar 24 3E) başka marka OT olmuyormus bu doğrumu ki?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.