Şimdi Ara

İmeim Kopyalanmış cihaz çöp oldu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
13.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdi siz cihazin kaydini herhangi bir yerde paylasmadiysaniz. Ki Turkcell iletisim merkezi haricinde kimse ile paylasilmamiz. O zaman bu konuda kesinlikle Iletisim merkezinin ve Bilgi Teknoloji Kurumunun sucu var. Dava acin kazanirsiniz. Ancak davada bekleyeceginiz sure vs vs... Ayni zamanda da ebay e telefonunuzun ilaninizi da koymanizi tavsiye ederim. :(
  • Turkcell ile görüşmemden rast gele sallanarak genelde Çin den gelen telefonlar için kullanıldığı kendilerinden kesinlikle böyle bir seyin mümkün olmadıgı cevabını aldım.

Sanırım telefonu satmaktan başka bir çarem kalmadı. Avukat ile görüştüm ornek davalar araştıracak ama bir sonuc çıkacağını sanmıyorum açıkcası.
  • hocam yalnız değilsin. aynısı şu an benim de başıma geldi. samsung galaxy s aldırmıştım yurtışından. pasaporta da kaydettik. ama sana gelen mesajın aynısı geldi. BTK'yı aradım, telefon yurtdışından geldiği için yapacak bişey olmadıgını söylediler. yani telefon çöp. koydukları kanuna bak, şerefsizin biri benim telefonun imei'sini klonlamış cezasını ben çekiyorum. gel de isyan etme. bi de ben yurtdışından bi arkadaşa aldırmıştım, fatura falan da yok. yapıcak hiçbişey yok yani. doğubank'a falan gitmeyi düşünüyorum galiba illegal olarak imei yüklüyolarmış telefona. olursa ondan yaptırıcam yoksa yurtdışında satıcam ben de. ikimize de geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 31 Mart 2011; 15:20:58 >
  • Pasaporta kayıt edilirken bir belge falan veriyorlar mı?
  • Veriyorlar AMA bir ise yaramiyor belge o kadar komikki kanunlar
  • BTK imeinin kopyalandığı cihazı nasıl tespit edemez anlamıyorum..

Şerefsiz insanların yaptıgı pislik bizi etkiliyor vede devlet buna bile bile seyirci kalıyor.

Hayır kızdığım nokta son zamanlarda bu tarz vakaların cok artmiş olması...

Sanirim şu anda Tek numara ile eşleştirip kullanmaktan başka yapacak birsey yok.
  • BTK nın içinden simsarlar bu işten nemalanabilir. Cevap basit yapacak bir şey yok. Ürün yurtdışındanya... Nasıl oluyorda birileri çıkıp elimde 20 tane pasaport hakkı var diyor? Fiyat 90 tl Havalanından milleti çevirip pasaportmu topluyorlar bence hayır. Kimse bu işe yanaşmaz necisin kimsin?
  • Tuketici hakem heyeti bakmaz mi bu ise?
  • Merhaba,
    Bence ornek davalara bakmaktan cok kendiniz dava acin.
    Soyle ki ;
    Bilkom kanalı ile iPhone 4 cihazlarinin IMEI numarasinin degistirilemeyecegine, yazilimsal olarak cihaza IMEI degisikligi konusunda mudahalede bulunulamayacagina ve bu konudaki cihazin teknik ve programsal bilgilerine dair (IMEI'nin bilmemne zimbirtisinin bilmemne epromunda kayitli oldugu ve buna mudahale edilemedigine dair) bir rapor alabilirseniz, cihazinizin kutusunun uzerindeki IMEI no ile telefonunuzun IMEI'sinin tum Turkiyede satilan ithalat urunleri ile ayni sekilde oldugu uzere eslestigine dair noterden rapor alirsaniz, bu delillerle birlikte BTK'ya bir dava ya da basvuruda bulunabilirsiniz diye dusunuyorum. Basiniza gelenlere uzuldum. Zira eger benim basima gelseydi tum hukuk yollarini denerdim. Ayni zamanda dilekcenizde, bilmemne kanununun bilmemne maddesine gore Pasaport kaydi hakki taninan bu cihazlarin, pasaport kaydi yapildigina dair yetkili iletisim merkezlerinden alinan bir belge ile korunmasi gerektigine dair ekstra bir yazi da yazabilirsiniz. Pasaport kaydi islemini yapan iletisim merkezlerinden sonra kanunen yetkili tek kurum olan BTK, kayitlarina baktiginda sizin cihazinizin pasaport kaydedilme tarihi ile sonraki cihazin sisteme dusme zamani arasindaki farki gorebilir. Ayni zamanda cihazinizi aldiginiz ulkedeki faturada IMEI numarasi yazdigindan bu da yazili bir belge niteliginde bir delildir. Umarim yukarida yazdiklarim size bir fikir verebilir.
    Saygilar.

• Bu BTK'nın telefon imei'leri ile yapmış olduğu düzenleme saçmalıktan başka birşey değil.

Adamın biri imei sorgulama sayfasına giriyor. Türkiye'de kayıtlı rasgele bir imei tutturuyor. Bu bulduğu imei'yi elindeki imei'si değiştirilebilir cihaza giriyor. Adam telefonu açar açmaz aynı anda tek imei 2 baz istasyonu'na bağlanınca btk'nın kararı gereği imei klonlanmış kategorisine düşüyor. Ve cihazda tr'de çalışmaz hale geliyor.

Neymiş tek hatta özel olarak açılıyormuş. Oda sadece tr'den alınan cihazlar için. Varmı böyle bir saçmalık. BTK'nın bu olayı biran önce değiştirmesi lazım. Sonuçta benim kaç aydır bu imei'yi kullandığım belli. İmei sistemde çift gözüktüğü an o imei'yi bloklamak yerine klonlayan kişiyi tespit edilebilir. Sonuçta birisi bu klon imei'li telefona hattını takıyor. Tabi kim uğraşacak bunla deyip imei bloklamak daha kolaylarına geliyor.

İnşallah başımaza böyle bir olay gelmez. Geçmiş olsun...

• Bugün benim de başıma aynısı geldi. Elimde kullanmadığım yedek sakladığım SE K310 vardı. Bir sebeple bir hafta kadar onu kullandım ve sonra gercek telefonuma gectim. 1 gun sonra da malum mesaj geldi. Yasal uyarı, şu numaralı cihazınız klonlanmıştır, kullanıma kapatılacaktır diye. Turkcell i aradım, yurtdışından kaçak getirilen bir telefon kullanıyorsunuzdur dedi. Kaçak değil deyince de faturanızla birlikte bilmem nereye başvurun dedi. Eski tel oldugundan faturası falan yok. Garanti süresi doldu nasıl olsa diye atmıştım. Telefon yalan oldu yani.. Allahtan telefonumu satmaya kalksam ancak 20-30TL eder.

Bence uzun süredir kullanılmayan bir tel oldugu için bizzat BTK daki üçkağıtçılar tarafından kaçakçı mafyasına verildi benim imei numaram. Sizinkiler de yutdışından geldiği için nasıl olsa faturası yoktur diye anı şekilde mafyaya satıldı. Yoksa dediğiniz gibi, hangi hattın daha once kullanılmakta oldugu bilgisinden yola çıkarak sonradan klonlanmış tel gayet rahat bulunabilir. Sadece yapmak istemiyorlar sahtekarlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 2 Nisan 2011; 1:58:59 >

• Sistemden hangi telefonun gercek hangisinin sahte olduğunu anlayamazlarmis. O yüzden hepsini kapatiyorlarmis. Kanunlar yurt icinden alınan cihazları kapsiyormus. Bizim hiç bir hakkımız yokmuş. Falan filan btk bunları söylüyor. Hiç bu kadar saçma çalışan bir sistem görmedim ben.

Avukatlarla görüştüm 1 yıldan önce sonuçlanması mümkün değil diyorlar. Bende satmaya karar verdim. Bilkom ilede görüştüm iPhone konusunda yardımcı olamiyoruZ dediler.

Ben bu konudan mağdur oldum hatta elimde 2 nci iPhone um var oda olabilir diye korkmaya başladım. Umarım bir gün kanun duZelir.
  • benimde cihaz yurtdisi. korkmaya basladim simdi. bide kanadadan babam için alıcaktım. vazgecicem heralde.
  • Bir sey yapamazlar diye bir olay yok bende yurtdisinda yasiyorum 2 senede 1 telofan kayit hakki var eskiden senede 1 di 2 ye cikardilar.
    Bu uygulama Türkiye harici bir ülkede zaten yok. Ayrica baska bir cihaza sizin imei kopyalanmasi yapildiysa hatta girdigi anda yani tespit edildigi anda numarayida biliyorlar hikaye okumuslar yurda kacak giren tellere bazi imei numaralari atiyorlar sanirim bunlar.
    Elinde satin aldigin belge ve telin arka tarafindaki imei teldeki imei nosuyla ayniysa o telofonlar actirilir mahkemeye verirsen iyi yaparsin magdur edilmisiniz devlet bir hak tanimis yurt disi kayit icin bunuda kullan o telleri ebaydan satarsin o sorun degil ama davaci ol ayrica kayit yaptirdiginizda size sms gelmis olmasi lazim gelmediyse mutlaka kayit yaptirdiginiz yerin pisligi vardir.
    Bazen tel belirli süre zarfinda kapatilip tekrar aktiv ediliyor kayit islemi yapilinca bence sizin kapatilip tekrar aktive edilmesinde sorun olusmus ama hakkinizi kullanin
  • hocam üzüldüm bu imei olay can sıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: marvell

Sistemden hangi telefonun gercek hangisinin sahte olduğunu anlayamazlarmis. O yüzden hepsini kapatiyorlarmis. Kanunlar yurt icinden alınan cihazları kapsiyormus. Bizim hiç bir hakkımız yokmuş. Falan filan btk bunları söylüyor. Hiç bu kadar saçma çalışan bir sistem görmedim ben.

Avukatlarla görüştüm 1 yıldan önce sonuçlanması mümkün değil diyorlar. Bende satmaya karar verdim. Bilkom ilede görüştüm iPhone konusunda yardımcı olamiyoruZ dediler.

Ben bu konudan mağdur oldum hatta elimde 2 nci iPhone um var oda olabilir diye korkmaya başladım. Umarım bir gün kanun duZelir.

Ne oldu, sorun halloldu mu?
    Böyle bir durumda susmanız doğru değil. Neresinden baksanız 1000 TL lik telefon. Mutlaka uğraşın ve çözmeye çalışın.
    Ben sustum ama benimki dedigim gibi 20-30 TL edecek bir telefon. Uğraştığıma değmez...

• Sonuc olarak hiç birsey yapimiyorum. Avukatla görüştüm en az altı ayı gözden çıkar diyorlar. Bende bu yüzden ebaydan satacam ama ondada hala onay bekliyorum yok kredi kartı extresi yok pasaport fotokopisi ugrastiriyorlar. O kadar güzel kanunlarımız varki kendi malinizla suçlu oluyorsunuz.

Cok saçma gercekten ama yapacak birsey yok maalesef. Madem yurtdışından gelen cihazları korumayacaksin o zaman girişine hiç izin vermeyeceksin pasaporta kayıt hakkı vermeyeceksin.

Bir daha yurt disından mümkün değil böyle birsey almam. Hele söyle bir durum gelse basınıza kimi bulacaksınız. Sahibinden veya gittigidiyor üzerinden ben bu telefonu oncesinde satmış olsaydım telefonu alan adam beni bulup benden şikayetçi olmayacakmiydi? Ne kadar saçma bir durum olusurdu. Su anda o sitelerde satılan yurt disından gelmiş telefonları almak bile cok riskli.
  • .: KAPATILAN CİHAZLAR :.

» Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş Cihazlar :

Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş Cihaz

Elektronik kimlik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir.

5809 sayılı Kanunun 57. maddesinde yer alan “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler. Ancak, Kurumun MCKS’ında kayıtlı iken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar sadece eşleştirme yapılan abone numaraları ile kullanılmak üzere kullanıma açılır.” hükmü uyarınca elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmaktadır.

Ancak; elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihaz; yasal olarak ithal edilmiş ve ilgili ithalatçı firma tarafından cihazın gerçek IMEI numarası olduğunun belirtildiği hallerde kullanılan abone numarasının ve cihaza ait IMEI numarasının eşleştirilmesi sureti ile tek hatta kullanılmaya devam edilebilmektedir.

Eşleştirme işlemi yalnızca elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz için geçerlidir. Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazla eşletirme yapılmış bir hat, kayıtlı olan herhangi bir cihazda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir. Ancak, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazla birlikte sadece eşleştirilmiş olan hat kullanılabilir.

• quote:

...................... O kadar güzel kanunlarımız varki kendi malinizla suçlu oluyorsunuz.

Kanunlarımız çok güzel de şu ülkemizde bolca bulunan ve yurtdışından vergisiz ucuza getirecem diye atmadık takla bırakmayan çakalların payını bilseniz bu yaşadığınız durumda eminim böyle yazmazdınız. Ülkemiz adam gibi yasa koymuş ama uyanık geçinen vatandaşlarının çakallıkları yüzünden bir de suçluyorsunuz! Sorununuzun kaynağı direk abone merkezi gözüküyor. Belli ki orada çalışan veletlerin b.k yemesi... Yurtiçi alım için gidersiniz Genpa'ya yazılır ve beklersiniz gelir. Acele etmeye ne gerek var ? i4 kullanmadığınız zaman bir yerleriniz mi eksiliyor ? Ondan sonra böyle çıkıp veryansın ediyorsunuz. Ülkemizden 2010 yılında sadece cep telefonlarına 2.5 Milyar dolar para kaçtığından ek tedbirler düşünülüyor. Umarım en kısa sürede kaçak malların kullanımını tamamen kısıtlarlar ve yabancı teknolojik ürünlere ek vergiler getirirler. Zira araştırmad çıktığına göre elin amerikalısı bile ürün kendi ülkesinde üretildiği halde 2 yılda bir telefon değiştirirken bizim tatminsiz milletimiz 9 ayda bir telefon değiştiriyor.

• Sanırım TR ürünü almışınız , ve kazıklandıgınızı düşünerek böyle bir tepki göstermişiniz
    quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

quote:

...................... O kadar güzel kanunlarımız varki kendi malinizla suçlu oluyorsunuz.

Kanunlarımız çok güzel de şu ülkemizde bolca bulunan ve yurtdışından vergisiz ucuza getirecem diye atmadık takla bırakmayan çakalların payını bilseniz bu yaşadığınız durumda eminim böyle yazmazdınız. Ülkemiz adam gibi yasa koymuş ama uyanık geçinen vatandaşlarının çakallıkları yüzünden bir de suçluyorsunuz! Sorununuzun kaynağı direk abone merkezi gözüküyor. Belli ki orada çalışan veletlerin b.k yemesi... Yurtiçi alım için gidersiniz Genpa'ya yazılır ve beklersiniz gelir. Acele etmeye ne gerek var ? i4 kullanmadığınız zaman bir yerleriniz mi eksiliyor ? Ondan sonra böyle çıkıp veryansın ediyorsunuz. Ülkemizden 2010 yılında sadece cep telefonlarına 2.5 Milyar dolar para kaçtığından ek tedbirler düşünülüyor. Umarım en kısa sürede kaçak malların kullanımını tamamen kısıtlarlar ve yabancı teknolojik ürünlere ek vergiler getirirler. Zira araştırmad çıktığına göre elin amerikalısı bile ürün kendi ülkesinde üretildiği halde 2 yılda bir telefon değiştirirken bizim tatminsiz milletimiz 9 ayda bir telefon değiştiriyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.