Şimdi Ara

İmei yasası hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sa arkadaşlar imei yasası değişme durumu varmıdır ? farklı forumlarda da gördüm imei süreleri 4 ay yerine 2 aya düşme gibi duyumlar var. Bende yd iphone alma arefsinde olduğumdan forma da yazmak istedim yılbaşından sonra olaylar nasıl olur diye şuanda aktif kullanan var mı yd cihazı herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı ?

• şu ana kadar sadece 2 youtuber'dan duydum başka bir yerde de bir şey açıklanmadı ya da kaynak gösterilmedi.

ben yurtd ışu iphone aldım ve Aralık ayı sonuna kadar bekleyeceğim durumu gözlemek için, kayıt konusunda.

• Her imei için 120 gün kullanım hakkı yurtdışı telefon alanlar için yapılan bir düzenleme değil. Ülkeye gelen yabancı iş adamları ve turistler için verilen bir hak. Bu süre kesinlikle kaldırılmaz ama kısaltılabilir 60 gün gibi olabilir. Ben pek mümkün görmüyorum ama burası Türkiye her şey olabilir.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle bende alma arefesinde olduğum için tam emin değilim bir diyorum yılbaşı beklim bir diyorum alayım almasam döviz ve fiyat artacak alsam elimde patlayacak yasa ile

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mimofdm kullanıcısına yanıt
    Kaç aldınız? Ve kaça

Öyle olsa bile sonuçta ortalama 120 gün kalmıyorlar yapabilirler

• Recpkt R kullanıcısına yanıt

120 gün kalması gerekmiyor. Martta geldi, Eylülde tekrar gelince telefonu kullanamıyor. 1 defa gelene sorun yok ama birden fazla gelince sorun yaşanıyor. İş dünyasında ciddi problem oluyor bize soruyorlar ikinci sim karta takın diyoruz bu şekilde kullanıyorlar. Eğer süre kısalırsa veya tamamen engellenirse en iyi çözüm ülke girişinde misafir imei numarası verir sisteme kaydedilir çıkana kadar aktif kullanır.

Ne yaparlarsa yapsınla bunu engelleyemeyeceklerini biliyorlar. S23, s24 ultra gibi telefonlarda server kaydı peynir ekmek gibi yapılıyor. Xiaomi tarafında birçok modelde direnç kaydı var. Engel gelirse imei değişen modellere talep artar, değişen bir şey olmaz. Kayıt dışı telefonların çoğu zaten xiaomi, samsung

Bu işlemler Apple içinde olsa güzel olur aslında

Apple bunu yapacak son firma. Apple beni çok ilgilendirmiyor aslında. 8 ay kullanıyorum sonra yeni modeli alıyorum her yıl yurtdışı olarak yine Türkiye fiyatından uyguna geliyor. Süre 60 güne düşse yine aynısını yaparım. Bugün 15 pro yurtdışı 30.000 lira. 3 tane farklı renk alırım 90.000 liraya. Yine 1 yıl kullanırım 3 telefonu değişe değişe :)

ben iphone 16 pro max 256 gb aldım münih'den, 1.449 euro, tax refund sonrası 1.217 euroya geldi o da yaklaşık 45.000 TL.

en kötü durumda kayıt yaptırsam bile bana maliyeti toplamda 76.000 TL'ye gelmiş olacak.

ben de buna benzer bir uygulama düşünüyorum, her yıl 12 ay kullanıp sonra yurtdısından yenisi ile takas etmek gibi. telefon hiç eskimemiş olacak bu durumda ama şu 120 gün kullanma durumunu düşürürlerse yaparlarsa bu çok mantıklı olmaz.

Yılbaşından önce tabi 76k 😁

Süre işi biterse iphone şart değil hocam. 40.000 liraya s24 ultra server kaydı yapar sorunsuz kullanırım. 40.000 liralık telefona gidip 100.000 verecek kafada değilim. Macbook olmasa iphone bana ekstra hiçbir şey kazandırmıyor. NFC ödeme bile yapamadığım yapay zeka özürlüsü bir telefon 16 pro.

ee yani kayıt ettirecek olursam 2025 i beklemem tabi ki ! yılın son haftası halletmiş olurum.

ama bence imai kullanım süresini kısaltmaları büyük problemler doğurur özellikle turistler ve yarı zamanlı TR de yaşayan yabancılar için.

Banada öyle geliyor ama bakalım

16 pro nfc ödemiyor mu harbiden şaka gibi 😁

Hiçbir iphone ülkemizde nfc ödeme yapamıyor. Alışan biri çok zorlanır. Nereye gitsem cüzdan aramadan temassız ödeme yapıyordum. QR ile idare ediyoruz ama her yerde qr yok.

Kimlik okuma özelliği oluyor mu peki?

Onda sıkıntı yok banka ödemesi yapılamıyor sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.