Şimdi Ara

CIA uygulaması hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde en çok konuşulan uygulamalardan birisi olan CIA (Caller Identification APP)belki de siz farkında olmadan telefon rehberinizdeki kişileri çalıyor.

    Bir çok kişi uygulamayı yüklediğinde karşısına gelen şeyleri hiç okumadan tamam diyerek devam ediyor.

    Ancak artık uygulamalar tahmin ettiğimizden daha sinsi bir hale gelmiş durumda.

    CIA (Caller Identification APP)uyuglamasıda bunlardan biri.

    Belki siz kimliğinizi saklıyorsunuz ancak başka biri sizi rehberine kaydettiyse bu Son günlerde en çok konuşulan uygulamalardan birisi olan CIA (Caller Identification APP) uygulamsı ile bulunabiliyor.

    Hatta ben bir kaç deneme yatım hiç tahmin edilmicek kişiler bile mevcut.

    Biraz daha ileri gittim ve 11880-11818 gibi aranan numara bulma şirketlerinin mevcut sistemlerin de bazı sorgulamalar yaptım. Olumsuz olan kayıtları Son günlerde en çok konuşulan uygulamalardan birisi olan CIA (Caller Identification APP) programı ile sorguladığımda kişinin bilgilerine ulaşabildim.

    Bazı sorgularda şahsın resimleri bile karşıma çok basit bir şekilde geldi.

     CIA uygulaması hk.


    Bu program Avusturya kökenli Adaffix şirketinin geliştirdiği CIA isimli uygulama rehberinizde kayıtlı olmayan numaraların kime ait olduğu bilgisini veriyor. Uygulama hakkında en çok merak edilen ise bu telefon bilgilerinin nereden temin edildiği konusu. Adaffix şirketinin Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), telekom şirketleri ve bilinmeyen numaralar servisleri ile bir bağlantısı yok.
    Uygulama yüklendiği telefonun telefon rehberini kullanıcıdan aldığı izinle kendi veri tabanına kopyalıyor. Uygulamayı yükleyen her kullanıcı sayesinde bu veri tabanı katlanarak büyüyor. Kullanıcıların rehberlerini kopyalamak için "Numara Paylaşım Kulübü Üyesi" adıyla afili bir isim de bulunmuş, uygulamanın kurulumu sırasında veya sonrasında bu kulübe tek tık ile üye olup rehberinizin kopyalanmasına izin vermiş oluyorsunuz.

    **

    Sıradan bir vatandaşım rehberimde gizlim saklım yok diyorsanız bu uygulamayı işkillenmeden kullanabilirsiniz. Ancak rehberinizde telefon numarası dışında şifre vb. bilgileri de saklama alışkanlığınız varsa büyük risk alabilirsiniz.
    Rehberler izin alınarak kopyalanıyor olsa da kişisel bilgilerin bu şekilde kullanılması olayın hukuki boyutunu Adaffix aleyhine çevirebilir. Geçtiğimiz yıl kullanıcıların konum bilgisini izinsiz olarak kopyalayan Apple, bu yüzden ceza almış. iPhone adres defterini izinsiz kopyalayan uygulamalar ise kullanıcılardan özür dilemek zorunda kalmıştı.
    Numaranızı CIA listesinden silin
    Adaffix, hukuki olarak yaşayabileceği sıkıntıların önüne geçmek için web sitesinde numaranızı CIA listesinden silmenize izin veriyor. CIA numara havuzundan numaranızhttp://www.cia-app.com/delist-turkey adresinden silebilirsiniz.

    Birçok ödül aldığını web sitesinde duyuran Adaffix’in CIA uygulaması Google Play ve App Store’da ücretsiz olarak yüklenebiliyor. Uygulamayı yükleyip yüklememek kararı size kalmış.

    Güvenliğiniz ve yasal olarak korunmak için tüm karar sizdedir.



  • çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.Bizim insanımızda okuma alışkanlığı olmaması firmaların ekmeğine yağ sürüyor,farkında olmadan öyle maddeleri kabul ediyoruz ki tekrar okuyunca insan ben ne yapmışım diye kendine şaşıyor.eskiden faceb... ingilizce iken insanlar hem okumuyor hemde ingilizce bilmediğinden outlook adres defterini paylaşıyordu şimdi bunlar çıktı.geçen birşey öğrendim yeni tip fotoğraf makineleri gps özelliği ile fotoğrafa konum bilgisi ekliyorlarmış.faydasını gören kullansın ama bilmeyen acemilerin dikkat etmesi gerek
  • yeni degil o bayadır var.

    hatta bir suclu internete kendi fotosunu atıyor sonra o fotodan kordinatlardan ulaşıyorlar kendisine.

    sag tıklayıp özellikler derseniz fotoların cekildigi kordinatları görürsnüüz.

    telfon ile çekilenler özellikle
  • güzel bir program bende kullanıyorum. benim numaramı kimin rehberinden aldığını, çıkan sonuçlarda kimin beni hangi isimle kaydettiğini görebilme şansımız varmı?
  • Kendini arat
  • Rehberimizi kaptırmadan kullanmanın bir yolu var mıdır?
  • En basta soruyor. Onu onaylamazsan rehberin gitmez. Ama kimse rehberini vermezse oetalikta hic telefon numarasi olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adresten numaranızı silebilirsiniz.http://cia-app.com/self-service/numarami-sil/
  • Arkadaşlar bu cia caller in veri tabanına ulaşılabilir mi veya bu uygulama üzerinden toplu sorgu yapılabilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.