Şimdi Ara

İMEİ KAYDI YURTDIŞI PASAPORT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
53.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiyede yaşıyorum, Bulgaristan ve Türkiye çifte vatandaşım.

Sadece Bulgaristan pasaportum var, onun üzerinden imei kaydı yaptırabilir miyim?

Yaptıran arkadaşlar var mı? Ne gibi belgeler isteniyor ?

Birde 1 pasaport üzerinden kaç telefon kaydı yapılabilir? (giriş çıkış süresi ne kadar olmalı?)

Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtdışı Pasaportuyla IMEI Kaydı

Çifte vatandaşlar veya yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları, pasaportlarını kullanarak Türkiye'de IMEI kaydı yaptırabilirler. Bu işlem, kaçak telefon kullanımının önlenmesi ve telefonların yasal yollarla kullanılmasının sağlanması amacıyla uygulanmaktadır.

Bulgaristan Pasaportuyla IMEI Kaydı

Bulgaristan pasaportu sahibi olan kişiler de Türkiye'de IMEI kaydı yaptırabilirler. Bunun için gerekli belgeler şunlardır:

• Bulgaristan pasaportu
    • Nüfus cüzdanı
    • Adres belgesi
    • İthal edilen telefonun faturası veya kutu içeriği

Bulgaristan Pasaportuna Telefon Kaydı

IMEI kaydı, Bulgaristan pasaportuna bağlı olarak yapılan bir işlemdir. Yani, telefonun Bulgaristan pasaportuna kayıtlı olması gerekir. Kayıt işlemi, Türkiye'deki herhangi bir GSM operatörünün bayisinde yapılabilir.

Bulgaristan Pasaportu ile IMEI Kaydı

Bulgaristan pasaportu ile IMEI kaydı yaptırmak için, pasaportunuzun geçerli olması ve Türkiye'de ikamet ettiğinizi gösteren bir adres belgesi sunmanız gerekmektedir.

Bulgaristan Pasaportuna IMEI Kaydı İşletme

Bulgaristan pasaportuna IMEI kaydı işlemi, yetkili GSM operatörleri tarafından yürütülmektedir. Kayıt işlemi için herhangi bir işletme veya aracıya gerek yoktur.

Türkiye'de IMEI kaydı yaptırmak, kaçak telefon kullanımının önlenmesine ve telefonların yasal yollarla kullanılmasının sağlanmasına yardımcı olur. Bu işlem, Bulgaristan pasaportu sahibi kişiler için de geçerlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yurda giriş yaptıktan sonra 30 gün içerisinde kayıt hakkınız var.

2 yılda bir kez, sadece 1 adet cihaz kaydı yaptırabiliyorsunuz.

Giriş yapılan pasaport baz alındığından, Giriş tarihi basılı olan pasaportunuz ile birlikte Türk Vatandaşı olduğunuzu kanıtlamak amacı ile Nüfus Cüzdanı ve ilaveten İkametgah Belgesi ibraz etmeniz gereklidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

Yurda giriş yaptıktan sonra 30 gün içerisinde kayıt hakkınız var.

Giriş yapılan pasaport baz alındığından, Giriş tarihi basılı olan pasaportunuz ile birlikte Türk Vatandaşı olduğunuzu kanıtlamak amacı ile Nüfus Cüzdanı ve ilaveten İkametgah Belgesi ibraz etmeniz gereklidir.

Teşekkürler, 2 yılda 1 kez az değil mi?

Sadece yabancı pasaportlara mı böyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraxes

quote:

Teşekkürler, 2 yılda 1 kez az değil mi?

Sadece yabancı pasaportlara mı böyle?

Alıntıları Göster
    Yerli yabancı pasaport ayrımı olmaksızın, kayıt hakkı sadece 2 yılda 1 malesef. Az gibi ama sonuç itibari ile, çocuğunuzun vs. pasaportu var ve onlarda geldi iseler, onların pasaportuna cihaz kayıt hakkı da size ait oluyor 18 yaşından küçük oldukları için.

• quote:

Yerli yabancı pasaport ayrımı olmaksızın, kayıt hakkı sadece 2 yılda 1 malesef. Az gibi ama sonuç itibari ile, çocuğunuzun vs. pasaportu var ve onlarda geldi iseler, onların pasaportuna cihaz kayıt hakkı da size ait oluyor 18 yaşından küçük oldukları için.

Alıntıları Göster
    Anladım, ilginiz için teşekkürler. Hayırlı akşamlar.
  • quote:

Türk pasaportu olmayana 6 ay gibi bir süre veriliyor yazmışlardı. bu yanlış bi bilgi o zaman ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

Türk pasaportu olmayana 6 ay gibi bir süre veriliyor yazmışlardı. bu yanlış bi bilgi o zaman ?

Yabancı uyruklu kişilerin yabancı pasaportları (çifte vatandaş olmayanların, kendi ülkelerine ait pasaportları) ile TEK NUMARAYA eşleştirme hakları var. Herhangi bir operatör ve kendi adlarına bir hat satın alarak cihazın SADECE o numara ile çalışması şeklinde TURİST BERABERİNDE olarak geçen bir kayıt yöntemi daha var. Bunun için 30 günlük süreye bakılmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam, girişten sonra 1 yıl içerisinde kişi kayıt yaptırabiliyor.

Ancak çifte vatandaş ya da yabancı uyruklu kişi tüm operatör ve tüm numaralarla kullanmak istiyorsa, T.C. pasaportu ile giriş yapmışsa sadece pasaport ile, yabancı uyruklu pasaport ile girmiş ise de pasaport yanısıra T.C. vatandaşı olduğunu belgeler evraklar ile 30 gün içerisinde kayıt yaptırmak zorundadır.

Detaylı bilgi ve sorularınız için BTK ile görüşebilirsiniz: 0312 232 2323.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetten İmei Kaydı
    12 yıl önce açıldı
    Yurt Dışından Telefon Kaydı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Yabancı uyruklu kişilerin yabancı pasaportları (çifte vatandaş olmayanların, kendi ülkelerine ait pasaportları) ile TEK NUMARAYA eşleştirme hakları var. Herhangi bir operatör ve kendi adlarına bir hat satın alarak cihazın SADECE o numara ile çalışması şeklinde TURİST BERABERİNDE olarak geçen bir kayıt yöntemi daha var. Bunun için 30 günlük süreye bakılmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam, girişten sonra 1 yıl içerisinde kişi kayıt yaptırabiliyor.

Ancak çifte vatandaş ya da yabancı uyruklu kişi tüm operatör ve tüm numaralarla kullanmak istiyorsa, T.C. pasaportu ile giriş yapmışsa sadece pasaport ile, yabancı uyruklu pasaport ile girmiş ise de pasaport yanısıra T.C. vatandaşı olduğunu belgeler evraklar ile 30 gün içerisinde kayıt yaptırmak zorundadır.

Bilgilendirme için teşekkürler, bende de çift vatndaşlık var, TR pasaportumla bir imei kaydım var, BG pasaportumla bir kayıt daha yapabilir miyim peki ? (detaylı bilgi için telefon vermişsin ama, henüz böyle bir ihtimal olmadığı için arayamadım :) )

• quote:

Bilgilendirme için teşekkürler, bende de çift vatndaşlık var, TR pasaportumla bir imei kaydım var, BG pasaportumla bir kayıt daha yapabilir miyim peki ? (detaylı bilgi için telefon vermişsin ama, henüz böyle bir ihtimal olmadığı için arayamadım :) )

Çifte vatandaş olduğun için TC Kimlik numarandan kayıtlar çakışır ve kayıt olmaz diye düşünüyorum dostum. Eğer BG pasaportun ile yurda girişi ayrı yaptı isen (Tarih mühürü basılı olmak zorunda ya) ki aynı gün 2 pasaportunla da giriş yapamayacağına göre farklı günlerde olacaktır, kayıtların çakışıp çakışmayacağını denemek lazım sistemler üzerinden. Bu konuyla ilgili bir durum oluşursa BTK yerine bana ulaşırsan, sistem kaydını denerim, oluyorsa iptal ederim ve gider herhangi bir yerden evraklarınla yaptırırsın :))

• quote:

quote:

Çifte vatandaş olduğun için TC Kimlik numarandan kayıtlar çakışır ve kayıt olmaz diye düşünüyorum dostum. Eğer BG pasaportun ile yurda girişi ayrı yaptı isen (Tarih mühürü basılı olmak zorunda ya) ki aynı gün 2 pasaportunla da giriş yapamayacağına göre farklı günlerde olacaktır, kayıtların çakışıp çakışmayacağını denemek lazım sistemler üzerinden. Bu konuyla ilgili bir durum oluşursa BTK yerine bana ulaşırsan, sistem kaydını denerim, oluyorsa iptal ederim ve gider herhangi bir yerden evraklarınla yaptırırsın :))

Alıntıları Göster
    @basturkemin

Ben 12 gün önce Abd'den bir arkadaşıma aldırdığım telefonu forumdan bir arkadaşın pasaportuna işlettim,fakat tel hala açılmadı Tim'e gittiğimde ise sorunun telefondan kaynaklandığını ve cihazımın simlock olmuş oabileceğini söylediler kendilerinde telefonumun görüşmeye açık gözüktüğünü söylediler fakat ben çok iyi biliyorum ki telefon Unlock ve görüşmeye kapanmadan önce 18 gün cihazı sorunsuz kullandım.BTK'nın sitesine baktığımda ise sistemde cihazın kaydı var fakat "Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz" olarak gözüküyor.Cihazı kaydettiren arkadaş Bulgar pasaportluydu zannedersem ve Turkcell'e kendi numarsını verdi.Bundan dolayımı benim cihazım kullanılamıyor.Valla bu sorunu çözmeme yardımcı olursan Avea'ya transfer olabilirim bende Bursa'dayım

• quote:

Orijinalden alıntı: xbr

@basturkemin

Ben 12 gün önce Abd'den bir arkadaşıma aldırdığım telefonu forumdan bir arkadaşın pasaportuna işlettim,fakat tel hala açılmadı Tim'e gittiğimde ise sorunun telefondan kaynaklandığını ve cihazımın simlock olmuş oabileceğini söylediler kendilerinde telefonumun görüşmeye açık gözüktüğünü söylediler fakat ben çok iyi biliyorum ki telefon Unlock ve görüşmeye kapanmadan önce 18 gün cihazı sorunsuz kullandım.BTK'nın sitesine baktığımda ise sistemde cihazın kaydı var fakat "Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz" olarak gözüküyor.Cihazı kaydettiren arkadaş Bulgar pasaportluydu zannedersem ve Turkcell'e kendi numarsını verdi.Bundan dolayımı benim cihazım kullanılamıyor.Valla bu sorunu çözmeme yardımcı olursan Avea'ya transfer olabilirim bende Bursa'dayım

Alıntıları Göster
    tr pasaportu yoksa sadece yapancı uyruklu ıse tek oparator ıcın acıyolar telefonu baska oparatorlerle kullanamıyorsun dıye bılıyorum ben.Cıftte vatandas ıse TR vatansaslıgını ıspat etmesı gerekıyor( ıkametgah vs) goturmesı gerekıyor anca oyle oluyor dıye bılıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba

Bende htc xe almayı düşünüyorum. Kayıtsız olarak. Ama aklımda şüpheler var kayıt konusunda. sitelerde yazmışlar imei pasaport kaydı diye. Sitedeki adam siz bize e-mail ile imei numarasını gönderin biz kayıt yapalım diyorlar. Aklıma imei kopyalama vs işi geliyor. İmei nasıl kopyalıyorlar acaba? Veya forumdan bi arkadasla yapsam bu işi hangisi daha güvenilirdir acaba?

Aklım karıştı ben aldığım telefonun imei sini bu kişiye versem klonlama yapma imkanı oluyor mu? Yani bu tarz bi işlemde benim mağdur olma durumum var mı acaba? Yoksa benim imei numaramı bilmelerinin hiç sakıncası yok mu?

• Arkadaşlar merhabalar;Pasaport kaydı ile ilgili bir konu danısmak istiyorum izninizle...

Kiracım bulgaristan göçmeni türkiyede yaşıyor ve türk nüfus cüzdanına sahip,pasaport kırmızı bir pasaport.Ben cihazımı kalıcı kayıt edebilmek adına hangi belgeleri hazırlamalıyım?

Kiracımın pasaportu bende ve pasaport giriş tarihi 05.04.2013 ve e-devlet üzerinden kayıt yapmak istiyorum.Sanıyorum nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgah da gerekecek?Vergi dairesine gittigimde ve devamında nasıl bir yol izlemem gerektigini belirtirseniz cok memnun olacagım Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoDuR

Arkadaşlar merhabalar;Pasaport kaydı ile ilgili bir konu danısmak istiyorum izninizle...

Kiracım bulgaristan göçmeni türkiyede yaşıyor ve türk nüfus cüzdanına sahip,pasaport kırmızı bir pasaport.Ben cihazımı kalıcı kayıt edebilmek adına hangi belgeleri hazırlamalıyım?

Kiracımın pasaportu bende ve pasaport giriş tarihi 05.04.2013 ve e-devlet üzerinden kayıt yapmak istiyorum.Sanıyorum nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgah da gerekecek?Vergi dairesine gittigimde ve devamında nasıl bir yol izlemem gerektigini belirtirseniz cok memnun olacagım Tesekkurler
    kendi ülkelerine ait pasaportları) ile TEK NUMARAYA eşleştirme hakları var. Herhangi bir operatör ve kendi adlarına bir hat satın alarak cihazın SADECE o numara ile çalışması şeklinde

sırbistan vatandaşlıgı var bende mesela sole bişi sozkonusumu? arkadasim hattini benim üstüme geçirse ben o hatta kayit yaptirip sonra hatti onun üzerine geçirsem kayitdan sonra?

• Oğlum çifte vatandaş ve yabancı pasaportu ile giriş çıkış yapıyor. Yukarda anlatılana göre kayıt yaptırabiliyoruz da kendisi 3 yaşında. Kayıt için yaş sınırı varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pritt

Oğlum çifte vatandaş ve yabancı pasaportu ile giriş çıkış yapıyor. Yukarda anlatılana göre kayıt yaptırabiliyoruz da kendisi 3 yaşında. Kayıt için yaş sınırı varmı

Yaş sınırı yok,bütün işlemleri onun yerine siz yapıyorsunuz,
    18 yaş altı olduğu için Edevlet olayı yok,bayilerden halledeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

quote:

Orijinalden alıntı: pritt

Oğlum çifte vatandaş ve yabancı pasaportu ile giriş çıkış yapıyor. Yukarda anlatılana göre kayıt yaptırabiliyoruz da kendisi 3 yaşında. Kayıt için yaş sınırı varmı

Yaş sınırı yok,bütün işlemleri onun yerine siz yapıyorsunuz,
    18 yaş altı olduğu için Edevlet olayı yok,bayilerden halledeceksiniz.

Alıntıları Göster
    almanya -Türkiye çifte vatandaşı olan bir tanıdığım için e devlet den kayıt yaptıracam ançak belge veren ülke olarak almanya seciyorum devamında pasaport numarasını kabul etmiyor.ilk harf sonrası rakam olacakmış ancak almanya pasaportu öyle değil ne yapmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: didim

almanya -Türkiye çifte vatandaşı olan bir tanıdığım için e devlet den kayıt yaptıracam ançak belge veren ülke olarak almanya seciyorum devamında pasaport numarasını kabul etmiyor.ilk harf sonrası rakam olacakmış ancak almanya pasaportu öyle değil ne yapmak lazım

Alman pasaportuyla giriş yapmışsa,edevlet kaydında hata verecektir,
    Bayilerden yapmalısınız
    Türk pasaportuyla giriş yapmışsa sorunsuz edevlet kaydı yapılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

quote:

Orijinalden alıntı: didim

Alman pasaportuyla giriş yapmışsa,edevlet kaydında hata verecektir,
    Bayilerden yapmalısınız
    Türk pasaportuyla giriş yapmışsa sorunsuz edevlet kaydı yapılacaktır.

tşk. bidahaki sefere elden yapacaz artık,

çifte vatandaşların almanya pasaportu ile cep tel tek numara eşleştirme için de bayiler üçret talep ediyorlar mı ?

• Kazakistan Dan iphone5s geldi getiren kisi sadece Kazakistan vatandasi, 1 ay dolmadi henuz geleli , oturum izni de yok , butun operatorlere Acik bi sekilde pasaportuna isletebilirmiyim ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.