merhaba arkadaşlar; yukarıda bu konu hakkında bir topic var ancak herkesin gorebilmesi açısından buraya yazma gereği duydum. onceden sms yolu ile kayıt ettiğim ve yakın tarihe kadar imei.tk.gov.tr adresinde kayıtlı olarak görünen telefonlarım su an siteden kontrol ettiğimde kaıt bulunamadı diyor. faturalı yani orjinalinde zaten kayıtlı olanlarda sorun yok "kayıtlı" gorunyor. ancak sms ile kayıt ettirdiğim telefonlar daha 1 ay oncesine kadar kayıtlı gorunuyorkren simdi kayıt bulunamadı diyor. acaba herkesde mi boyle yoksa benden kaynaklanan bi problem mi ? TESEKKURLER
arkadaşlar cihazı spot olupta kayıt ettirenler bir deneyip bana haber verirseler sevinirim
bende de ilkte öyle diyordu daha sonra kayıt buluamadı dedi daha sonra kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz dedi ve en sonunda kapandı ben de sattım sen de kapanmadan satsan iyi olur
hocam naptığını anlamadım. kapandıktan sonra mı sattın yoksa kapanmadan önce mi
quote:
Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905
bende de ilkte öyle diyordu daha sonra kayıt buluamadı dedi daha sonra kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz dedi ve en sonunda kapandı ben de sattım sen de kapanmadan satsan iyi olur
oyle bişey varsa kapanmadan satayım deyip insanların hakkını yemek olmaz ama neden boyle bişey oldu anlamış değilim sms ile herkes gib bende kaydettim 13 aralıktan once ama evdeki telefonların hepsinde su an kayıt bulunamadı diyor evde mi bişey var acaba:)
türkiyede hangi iş doğru dürüst yapılıyoki.
quote:
Orjinalden alıntı: georgia
oyle bişey varsa kapanmadan satayım deyip insanların hakkını yemek olmaz ama neden boyle bişey oldu anlamış değilim sms ile herkes gib bende kaydettim 13 aralıktan once ama evdeki telefonların hepsinde su an kayıt bulunamadı diyor evde mi bişey var acaba:)
aslında başına bu olaylar gelenler şikyetçi olmalı.çünkü saçma birşey.sen devlet olarak kayıt için vatandaşı operatörlere gönder,herkes bir sürü para bayılsın(toplamda iyi para) ondan sonra senin cihazın yurt dışı deyip kapat.
Aynı dert benim başımda da var. Benim telefon ücreti ödenerek kayıtlı hale gelmişti vehttp://imei.tk.gov.tr 'da "ÜCRET TAHSİL EDİLEN KAYIT DIŞI CİHAZ" yazıyordu. Şimdi ise "KAYIT BULUNAMADI" yazıyor.
Şimdi ben telefonu satmak istesem veya takas yapmak istesem adam bana haklı olarak senin telefonun kayıtlı görünmüyor diyecek. Ben de bu sıralar değiştirmek istiyordum. Gel de çık işin içinden...
Biz kendimizi hırsıza, üçkağıtçıya, dolandırıcıya karşı korumak için çabalarken şimdi de devlete karşı korumaya uğraşıyoruz. Kaçağı önleyeceğine, kayıtlı yapacağız diye bizden ücret kesmesini biliyorlar da şu işi neden doğru dürüst yapmıyorlar? Vatandaştan kaz gibi para yolmak daha tatlı oluyor di mi...
bu arada haziran ayında 2.el bir 6270 almıştım.2 ay kullandıktan sonra sattım.20 gün önce sattığım kişi kapandığı için telefonu geri getirdi ben de mağdur olmaması için geri aldım.satın aldığım kişiyle irtibata geçtim.bana telsim bölge müdürlüğünde kayıt yapıldığına dair bir belge iletti.telsim müşteri hizmetlerini aradım,olayın ancak başvuru yapıldığı yerden halledileceğini söylediler.satın kişiye durumu bildirdim.sağolsun telsim bölge müdürlüğüne başvurmuş ve 3 gün içinde telefonum açıldı.bu arada imei.tk.gov.tr adresinde kontrol ettim.kayıtlı yazıyor.devletin bizi düşürdüğü duruma güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum.
Kullandığım 2.telefon olan 8310 un iMEİ nosunu yazınca KAYIT BULUNAMADI diyo. Sizce kapanırmı bu cihaz aramaya?
yav bende bi kjam alayım diyorum adamdan imei no yu aldım baktım kayıtlı cihaz diyor şimdi 3 ay sonra aynı duruma düşmek de istemiyorum acaba bunu nasıl belgeleyebiliriz ne olur durum. bu işin resmi prosedürü nedir. iki arada bi derede kaldık.
ALIN AYNI SORUN BENİM DE BASIMDA HEM FATURALI HEM DE KAYIT PARASI ODEDİM HEM DE KAPANACAKMIS!!!
Aynı dert benim başımda da var. Benim telefon ücreti ödenerek kayıtlı hale gelmişti vehttp://imei.tk.gov.tr 'da "ÜCRET TAHSİL EDİLEN KAYIT DIŞI CİHAZ" yazıyordu. Şimdi ise "KAYIT BULUNAMADI" yazıyor.
Şimdi ben telefonu satmak istesem veya takas yapmak istesem adam bana haklı olarak senin telefonun kayıtlı görünmüyor diyecek. Ben de bu sıralar değiştirmek istiyordum. Gel de çık işin içinden...
Biz kendimizi hırsıza, üçkağıtçıya, dolandırıcıya karşı korumak için çabalarken şimdi de devlete karşı korumaya uğraşıyoruz. Kaçağı önleyeceğine, kayıtlı yapacağız diye bizden ücret kesmesini biliyorlar da şu işi neden doğru dürüst yapmıyorlar? Vatandaştan kaz gibi para yolmak daha tatlı oluyor di mi...
Turkcell Online İşlem merkezinde de sorugulama yapılabildiğini farkettim. Buradan sorgulattığımda: Bilgi Sorgulama -> Kayıt Dışı Telefon Sorgulama xxxxxxxxxx IMEI no.'lu cihaz kayıt altına alınmıştır. Cihazı Turkcell hattınızla kullanabilirsiniz. Yazıyor. Bi şey olmaz herhalde. Bu durumda olan arkadaşlar bir de Turkcell sayfalarından sorgulatmalarını tavsiye ederim.http://imei.tk.gov.tr 'de niye kayıtlı gözükmüyor anlamadım.
yaa beyler gsm operatörlerinden telefonumuzun calınması vb.durumlarda imeı no muzu öğrenebiliyormuyuz bilen varsa lütfen cevaplasın yardımcı oln!!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme