Şimdi Ara

IMDb Top Rated Dizilerin Bölüm Kalitesi/Ortalamasına Göre Durumu (İlginç Top 10)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yanlış hatırlamıyorsam Reddit'in istatistik sayfasında denk geldiğim listeyi paylaşmak istedim. Imdb kullanıcılarının dizi bölümlerine verdikleri puanlarla ortaya çıkan ortalamalara göre "Top Rated Series". Aslında sistemi biraz deşersek normal sıralamadan daha gerçekçi ve adil sıralama ortaya konabileceğini düşünüyorum. Dizilerin kalitesi zamanla değişebiliyor, sezon kalitesine göre daha yüksek veya düşük oy verebiliyorsun. Forumun top 10 listesi buna yakın olur zannediyorum.

    IMDb Top Rated Dizilerin Bölüm Kalitesi/Ortalamasına Göre Durumu (İlginç Top 10)


    Tamamen şahsi değerlendirmem;
    - Attack on Titan beni şaşırtmadı, genel olarak tam puanı hak eden bir yapım ancak animelerin farklı kategori edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Imdb nasıl Hint filmlerine ayrı kategori açtıysa animeler için de benzer uygulamaya gidebilirdi. Kendini geliştirmek yerine myanimelist benzeri sitelere ilginin kaymasına izin verdi.

    - Game of Thrones'un final sonrası bu listeden çıkacağını zannediyorum. (liste yaklaşık 2 hafta önce hazırlanmış) Ancak ilk 5 sezonu dikkate alırsak herhalde zirvede dururdu. One Punch Man de çok tartışılan yeni sezonuyla listeden düşer.

    - Breaking Bad ve Daredevil genel olarak beğenilen ve listede olması şaşırtmayan diziler. Özellikle BB çoğunluğun aksine her yeni sezonda kalitesini bariz yükseltiyordu.

    - True detective eğer tek sezon olsaydı (üşenmedim hesapladım) 9.3 puan ortalamasıyla listede zirvede olurdu. Zaten 8 bölüm ve yüksek puan alan bölümleri ara bölümleri. Mesela tek kamerayla çekilen meşhur aksiyon sekansının olduğu 4. bölüm 9.7 puanla sezonun zirvesi. Kaldı ki dizinin hayranlık uyandıran noktası kurgusu.

    - Dexter'ın ilk 3 sezonu veya Lost'un ilk birkaç sezonu gibi bazı eserler bu listede olmayı hak ediyor. Ancak yapımcıların kendi elleriyle kendi emeklerini/şaheserlerini nasıl mahvettiklerine de örnek teşkil ediyor.

    - Mr.Robot ve Hannibal'ı izlemediğim için yorum yapamayacağım, tamamını izleyen dostlar düşüncelerini söyleyebilirler. Ancak bu açıdan gördükten sonra özellikle Hannibal'ı merak etmeye başladım.


    Resim görünmüyor olabilir diye ekleme:
    https://i.redd.it/te50liuru6y21.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Riddle -- 26 Mayıs 2019; 0:30:36 >







  • bence boşver bi hannibal izle :D
  • Bu tarz siteler tam olarak gerçeği yansıtmaz. Ergenler ve fanlar işin içine girince puanlar dengesiz oluyor. Belli bir yaşa gelince bunların önemi kalmıyor. En iyisi izledikten sonra karar verin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.