Şimdi Ara

IMDB TOP 500 Listesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
21.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Manero

250 dışında kalmış filmleri oyun ve puan araması yaparak bulabilirsin.

yok, bulamazsın. liste puan sıralamasına göre değil çünkü. kullanıcı sayısı ve aldığı oy ortalaması arasında oran var

atıyorumhttp://www.imdb.com/title/tt0116231/ eşkiya filminin notu 8.2 10.412 kişi oy vermiş. ama ilk 500 listesinde değil.

198. 8.0 Nights of Cabiria (1957) 10,939

aynı sayıda oyu almış bir film notu 8.0 olmasına rağmen top 250 listesinde...

burda ince hesaplar var.. tahminim düzenli kullanıcıların oyları kabul ediliyor sadece. yada bu tarz elemeler...

• quote:

Orijinalden alıntı: bsarsilmaz
    quote:

yok, bulamazsın. liste puan sıralamasına göre değil çünkü. kullanıcı sayısı ve aldığı oy ortalaması arasında oran var
    atıyorumhttp://www.imdb.com/title/tt0116231/ eşkiya filminin notu 8.2 10.412 kişi oy vermiş. ama ilk 500 listesinde değil.
    burda ince hesaplar var.. tahminim düzenli kullanıcıların oyları kabul ediliyor sadece. yada bu tarz elemeler...

Dostum bahsettiğin şeyi anladım ama o fark top 1000 ve imdb staff oy kullandığı zaman ortaya çıkıyor.Yoksa mesela eşkiya o listede olması lazım derim sana ama yetkili izleyeni olmamış.

Verdiğin örnek yetkili oy sayısı
     IMDB TOP 500 Listesi

Eşkiya
     IMDB TOP 500 Listesi

Bu yüzden imdb top listelerinin sağlıklı olmadığını söyleyebilirim.Çünkü yetkili oyları büyük fark yaratıyor.

• quote:

quote:

quote:

Dostum bahsettiğin şeyi anladım ama o fark top 1000 ve imdb staff oy kullandığı zaman ortaya çıkıyor.Yoksa mesela eşkiya o listede olması lazım derim sana ama yetkili izleyeni olmamış.

Verdiğin örnek yetkili oy sayısı
     IMDB TOP 500 Listesi

Eşkiya
     IMDB TOP 500 Listesi

Bu yüzden imdb top listelerinin sağlıklı olmadığını söyleyebilirim.Çünkü yetkili oyları büyük fark yaratıyor.

aynen kardeş aynı şeyden bahsediyoruz ama fark şu ki ben imdb top 1000 voters ın senin aksine yararlı olduğunu düşünüyorum. adam top 1000 voter ise film manyağı gibi birşey olmalı. elbette hayatı boyunca 100 film izlemiş ve izlediği en iyi filmin shawshank redemption olduğunu düşünen adamla bir tutulmamalı. top 1000 voter etkisi olmasa top 250 listesinde tahminim kurosawa filmleri yada bergman filmleri olmazdı... rotten tomatoes listesi gibi flixter film listesi gibi olurdu. zaten bu yüzden top 500 listesinin güncel halini merak ediyorum yoksa. genre a göre düzenlenen listelerde yüksek oy almış filmleri izlerim.

• Dikkatimi çeken şey 500 film arasında sadece 1 tane Türk filmi var.O da Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: érdem*

Dikkatimi çeken şey 500 film arasında sadece 1 tane Türk filmi var.O da Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı.

2009 un listesinde nefes vatan sağolsun da var.
  • Yelpaze genişledikçe listenin değeri düşüyor ve anlamsızlaşıyor. 250 bile fazla gelirken 500 gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yelpaze genişledikçe listenin değeri düşüyor ve anlamsızlaşıyor. 250 bile fazla gelirken 500 gereksiz.

az film izleyen biri için haklısın. ama benim gibi imdb top 250 yi izlemiş biri için bu listenin devamı nerde yaa diye bi soru yerinde bir soru ve tek olmadığımı biliyorum. zira bu platformda başaramadıysam da bile birçok diğer forum ve benzeri portallarda bu liste paylaşılıyor. ama sanırım imdbnin sinema zevki üzerindeki etkisini yitirmesinden olacak güncel listeyi bir türlü bulamadım. evet imdb sinema izleyicisini yönlendirme gücünü büyük oranda yitirdi çünkü. bu forumda godfather abartı bir filmdir diyen bile nekadar çok bebe var... yada star wars da film mi kukla gösterisi diyen... bunlar bilmiyorlar sinema tarihi açısından bu filmlerin yeri ve önemini bu yüzden amaan imdb top 250deki filmlerin sadece 5 te biri güzel gibi laflar ediyorlar. 12angry men i abartıyorlar diyen birini gördüm az önce. sinirlerime zor hakim oldum. siyah beyaz bir film tek odada. 12 adam. sürekli konuşuyorlar. ve bu film klasik oluyor. tipin biri çıkıyor abartı diyor alnını karışlarım ben onun

• quote:

Orijinalden alıntı: spike3001

http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegross?region=world-wide

bunu diyorsun sen.

alakan yok
  • download listesinde yer açmak lazım top 500 bekleniyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yelpaze genişledikçe listenin değeri düşüyor ve anlamsızlaşıyor. 250 bile fazla gelirken 500 gereksiz.

az film izleyen biri için haklısın. ama benim gibi imdb top 250 yi izlemiş biri için bu listenin devamı nerde yaa diye bi soru yerinde bir soru ve tek olmadığımı biliyorum. zira bu platformda başaramadıysam da bile birçok diğer forum ve benzeri portallarda bu liste paylaşılıyor. ama sanırım imdbnin sinema zevki üzerindeki etkisini yitirmesinden olacak güncel listeyi bir türlü bulamadım. evet imdb sinema izleyicisini yönlendirme gücünü büyük oranda yitirdi çünkü. bu forumda godfather abartı bir filmdir diyen bile nekadar çok bebe var... yada star wars da film mi kukla gösterisi diyen... bunlar bilmiyorlar sinema tarihi açısından bu filmlerin yeri ve önemini bu yüzden amaan imdb top 250deki filmlerin sadece 5 te biri güzel gibi laflar ediyorlar. 12angry men i abartıyorlar diyen birini gördüm az önce. sinirlerime zor hakim oldum. siyah beyaz bir film tek odada. 12 adam. sürekli konuşuyorlar. ve bu film klasik oluyor. tipin biri çıkıyor abartı diyor alnını karışlarım ben onun

kesinlikle arkadaşa katılıyorum ımdb deki filmler herkeze hitap etmeyebiliyor ama 12 Adam gibi bir film düşünün tek oda ve nasıl sürüklüyor sizi eski ve siyah beyaz olduğundan herkez izleyemiyor bende eskiden syah beyaz itici geliyordu ama zaman geçtikçe alışınca o filmlerin tadı bir başka oluyor ımdb de iyi puan alan bir filmin daha beğenmediğim çıkmadı.

• top 250 hepsi bitti,bir bu kaldı.
  • Paylaşım için teşekkürler.Bende böyle bir liste olduğunu bilmiyordum.251 den devam edelim artık
  • genre kısmındadan aynı hesap oluyor , bir genre seçip listeye alttan "show more" dediğinizde sıralamaların hepsi gözüküyor ... Vote , Raitng veya Box Office e görede sıralayabilirsinz
  • üyelik çok zor değil arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

genre kısmındadan aynı hesap oluyor , bir genre seçip listeye alttan "show more" dediğinizde sıralamaların hepsi gözüküyor ... Vote , Raitng veya Box Office e görede sıralayabilirsinz

okumadın mı arkadaşım. aynı liste değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamez

http://www.filimadami.com/top500.php

bu site güncel

site güzele benziyo sık kullanınlara kaydettim bi ara inceleyim bari
  • hababam sınıfı scarface den daha önde.. 360. mı ne ?

çok fazla takılmamka lazım sıralamaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

hababam sınıfı scarface den daha önde.. 360. mı ne ?

tvde bi kanal scarface versediğer kanal hababam sınıfı verse hababam sınıfını izlemeyi tercih ederim. genel izleyici de böyle düşünüyordur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

hababam sınıfı scarface den daha önde.. 360. mı ne ?

tvde bi kanal scarface versediğer kanal hababam sınıfı verse hababam sınıfını izlemeyi tercih ederim. genel izleyici de böyle düşünüyordur.

imbd türk sitesi değil ya..türkler senin gibi düşünür..ya dünyanın geri kalanı... aslında sıralama yaparken oyların nerden geldiğinede bakılmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 26 Kasım 2010; 17:00:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.