Şimdi Ara

iman ve inkar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mhmt042

kuranın tarihi belli mutaffifin suresi ayet 13 yaz gogleye cevabı alırsın geri kalan yazına cevabı sonra düşünürüz

ahahh sanırım mhmt arkadaşımız bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor.kuran bile kendi kendini çürütüyor.ejderhaya dönüşen asalar yılanlar vs bir çinli veya bir avrupalı anlatınca masal,kuran anlatınca gerçek oluyor.helal olsun seni bu üstün zekandan dolayı ayakta alkışlıyorum.

geri kalan yazıma verecek cevabının yada geri kalan yazımda yalanlayacak tek bir şeyin olmadığının farkındasın tabi.

bu arada sayın hocam iki mesajdır üst üste sizin ilminizden faydalanabilmek için soru soruyorum ama cevap vermiyorsunuz.lütfen beni ilminizle aydınlatınız.karga fasık mıdır?

neyse tekrar arkadaşlara hatırlatalım sayın arkadaşlar konunun başında 5. mesajdaki açıklamalarımı okuduktan sonra anlattıklarımın canlı örneğine şahit olmak için mhmt kardeşimizin tüm yazdıklarını okuyun.yazdıklarımı kendi gözlerinizle görerek kanıtlamış olun.

evet mht yine sendeyiz buyur yazmaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaycibasi -- 25 Şubat 2018; 9:45:43 >

• her şeyin bir yaratıcısı olmak zorunda bu kadar basit bu yaratıcıya ister Allah de ister buda istersen deist ol ama ateistlik kadar saçma bir inanış yok bu insanın sorumluluk almamak için kolaya kaçması bana göre

Ameller niyetlere göredir.
    yalanın yalan olduğu ortada hadi iyi niyetle yaklaşalım haberin yoktu diyelim işte sana söyledim kurana inan veya inanma kuran 1500 yıldır var ve senin bu yuzyıl icadı dediğin düşünceyi o zamandan haber vermiş bitti daha ne laga luga yapıyorsun ki

yalanın yalan olduğu ortada hadi iyi niyetle yaklaşalım haberin yoktu diyelim işte sana söyledim kurana inan veya inanma kuran 1500 yıldır var ve senin bu yuzyıl icadı dediğin düşünceyi o zamandan haber vermiş bitti daha ne laga luga yapıyorsun ki

aahhahaahha anlattıklarımdan zerre birşey anlamamakla beraber şuan psikolojinin alanına giren bir insan davranışını reddediyorsun.çocukken belirli bir ideoloji ile biçimlenen bir zihinin diğer dinlere sadece kendi ideolojisi penceresinden bakıyor.bu insanın elinde olmayan bir durum.insanın elinde olmayan bir durumdan ötürü cehenneme gidecekse bu dinin en büyük çelişkisidir. sen git önce biraz psikoloji bilimi öğren!

evet arkadaşlar konunun başında 5. mesajdaki açıklamalarım gayet net.ve dediğimi canlı olarak tecrübe ediyorsunuz mhmt arkadaşımızın yazdıklarını okuyarak.gördüğünüz gibi mehmet arkadaşımız psikolojinin araştırdığı ve kanıtladığı bu insan davranışının en canlı örneği.kendiside tıpkı bir budist,bir hristiyan,bir yezidi gibi her olaya,uzun yıllar boyunca belirli bir din ideolojisi tarafından şekillenilmiş beyin penceresinden bakmaktadır. umulur ki bu yazdıklarımı düşünüp ibret alasınız.

evet mhmt hala sendeyiz lütfen yazdıklarımın en canlı örneği olma yolundaki çabanı bir nebzede olsa düşürme

bu arada neden hala soruma cevap vermiyorsun.senin yüce ilminden ve elinde olmayacak şekilde biçimlendirilmiş zihninden faydalanmak istiyorum.lütfen bana karganın fasık mı değil mi olduğunu söyleyebilir misin lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaycibasi -- 25 Şubat 2018; 16:9:53 >

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    işi aptallığa vurma yalan söylüyorsun geçmişin masalları diyerek inkar etmek bu yüzyılın başında psikolojiyle başladı dedin kurana ister inan ister inanma sana göre çelişkisi de olabilir ama 1500 yıllık bir kitap olduğunu inkar edemezsin o zaman diyeceksin ki tamam böyle bir düşünce varmış benim haberim yokmuş korkma arkadaş senden iman etmeni istemiyorum ki ama kelime oyunuyla demogojiyle konu saptırmayla yalanını kapatamazsın
    ayrıca ebu leheb kimdir bilir misin bana hareketlerin onu hatırlatıyor. inanmayacağı kesin birisi için bu konuya seni bağlayan nedir neyden bu kadar korkuyorsun forum olarak bir görevlendirme yapıldı da belli konular için belli kişiler trolluk mu yapıyor

işi aptallığa vurma yalan söylüyorsun geçmişin masalları diyerek inkar etmek bu yüzyılın başında psikolojiyle başladı dedin kurana ister inan ister inanma sana göre çelişkisi de olabilir ama 1500 yıllık bir kitap olduğunu inkar edemezsin o zaman diyeceksin ki tamam böyle bir düşünce varmış benim haberim yokmuş korkma arkadaş senden iman etmeni istemiyorum ki ama kelime oyunuyla demogojiyle konu saptırmayla yalanını kapatamazsın
    ayrıca ebu leheb kimdir bilir misin bana hareketlerin onu hatırlatıyor. inanmayacağı kesin birisi için bu konuya seni bağlayan nedir neyden bu kadar korkuyorsun forum olarak bir görevlendirme yapıldı da belli konular için belli kişiler trolluk mu yapıyor

öncelikle yazdıklarımı anlamama yönündeki çabanı içinde bulunduğun ve elinde olmayan şekilde biçimlendirilmiş zihin yapına veriyorum.

işi aptallığa vuran belli ama bir ayet atıyorsun ve öncekilerin masalları olduğunu söyler diyorsun.bende şimdi sana burda bir çinli inancının 'ejderhaya dönüşen yılanlar' anlatımlarını söylersem hikaye masal der geçersin.aynı şeye kuranda karşılaşınca gerçektir dersin.sonra kalkıp masallarla ilgili ayetleri atarsın. tabi canım gidip elin hadesinin köpeğini masal kabul edersin ama kendi ejderhaya dönüşen asalar yılanlar vs gerçek kabul edersin ne güzel bir mantık be.

ayrıca ebu cehil kimdir bilir misin hareketlerin bana onu anımsatıyor.oda atalarının ve toplumunun dayatması üzerine o günkü ideoloji ile bir zihin yapısına sahipti.oda atalarının dinini savunur ve HER OLAYA ATALARININ DİNİNİN PENCERESİNDEN BAKARDI.tıpkı senin gibi sende şuan atalarının ve bulunduğun toplumun sende şekillendirdiği zihnin penceresinden bakıyorsun.tek farkınız farklı şeylere inanmanız.

ayrıca sen allah mısın inanmayacağı kesin birisi tabirini kullanıyorsun? aaa tabi pardon özür dilerim allah zaten kuranda 'onlar inanmazlar' gibi bir genelleme yaparak önceden birilerinin inanmayacağını belirlemiş ve onlara seçenek sunmamış.tabi bu durumda haklısın.

bu konuya beni bağlayan şey insanların gerçeği görmesidir.sizin gibi her olaya ebu cehil gibi gendi ideolojisi penceresinden bakan insanların ne kadar saçma olduğunu göstermektir ki 5. mesajdaki açıklamalarımı okuyan ve senin mesajlarını okuyan biri bunu kendi gözleriyle görmüştür.

yazılanlara bakarsak kimin,kimin yazdıklarından korktuğu çok açık.sana birşey anlatıyorum sürekli farklı konulara geçerek ve 5. mesajdaki açıklamalarımı destekleyen kendi dininin penceresinden bakarak cevap veriyorsun ve yazdıklarımla ilgisi olmayan konulara saptırıyorsun.kimin,kimin yazdıklarından korktuğu çok belli.

ve ayrıca sana yaklasık 5 6 mesajdır üst üste sorduğum soruya cevap vermekten korkuyor musun? sayın arkadaşlar yukarı çıkın 5 6 mesajdır tekrarlıyorum ve hala cevap vermiyor demekki burda asıl korkan kişi 'şimdi ne cevap versem rezil olacam' diye düşünen kişi apaçık ortaya çıkmaz mı? neyse büyüklük bende kalsın ben yinede tekrarlıyorum; sayın bilge kişi karga fasık mıdır?

şunu tekrar tekrar söyledim yine söyleyeceğim bir soru hallolmadan diğerine zıplamak kısır döngü doğurur. buna ben girmem. gienin yolu açık olsun. geçmişin masalları sözü bu yüzyılda pskolojiylee ortaya çıktı dedin mi dedin kuran 1500 yıllık bir kitap mı evet bu kitapta bu ifade geçiyorsa sen ynlışsın doğrumu doğru bunu kabul et ve soruları birer birer sor ben diğer sorulara geçmeyeceğim bu açıklanana kadar bitti

şunu tekrar tekrar söyledim yine söyleyeceğim bir soru hallolmadan diğerine zıplamak kısır döngü doğurur. buna ben girmem. gienin yolu açık olsun. geçmişin masalları sözü bu yüzyılda pskolojiylee ortaya çıktı dedin mi dedin kuran 1500 yıllık bir kitap mı evet bu kitapta bu ifade geçiyorsa sen ynlışsın doğrumu doğru bunu kabul et ve soruları birer birer sor ben diğer sorulara geçmeyeceğim bu açıklanana kadar bitti

aaaa bunun derdi farklıymış bir dakika dostum 'geçmişin masalları sözü bu yülzyılda psikolojiyle ortaya çıktı' dediğim mesajımı alıntılamanı istiyorum.hadi beklyorum.

evet arkadaşlar izleyin bakalım lafı nerden anladığını ve yazdıklarımın canlı örnekliğini yine göreceksiniz.

soruları birer birer sor diyorsunda ben ilk önce konunun başında 5. mesajda anlatacaklarımı anlattım ve sen bu kadar sayfa boyunca hiçbir şekilde anlattıklarım hakkında bir açıklama yapmadın buna rağmen sonlarda ortaya attığın bu şeyi söyleyerek sıraya riayet ettiğini söylüyorsun. evet arkadaşlar inanmayanlar kendi bakabilir bu arkadaş sırayla gidelim diyor ama daha konunun 5. mesajı olan açıklama hakkında birşey söylemiyor bu nasıl bir çelişkidir.

hadi sen aynen benim öyle dediğim mesajıda alıntıla arkadaşlar görün bu tarz beyni yıkanmış insanlar nasıl çelişkiler içerisinde.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    iman belki yaşadığın dünya için bir şey kamıyor gibi görülebilir. peki dünyada herşey adalet üzerine mi yaşanıyor. hiç haksız yere öldürülen yok mu her suçlu elinde sonunda dünyada cezasını çekiyor mu? cevap hayır olmalı peki düşünen bir varlık olarak insan buna nasıl tahammül eder. bir kötülükten rahatsız olmak onu düzeltmeye çalışmak için o musibetin kendi başına gelmesi mi gerekiyor. işte islamın iman tanımından birisi der ki: bir kötülük gördüğün zaman elinle düzelt. yapamıyorsan dilinle düzelt. ona da gücün yetmiyorsa en azından kalbinle buğz et (kınamak) bu ise imanın en aşağı derecesidir. bu tarif üzerinden düşündüğünde ne kadar kötülüğe kaarşı çıkabilen olursa o kadar dünya güzelleşir. ayrıca zulme maruz kalıp hakkını alamayan savunamayan için de gün gelir hesaplaşırız der kendine teselli verir. aksi durumda ya zalimi öldürür veya intihar eder.
    ameller niyetlere göre değerlenir iman eden amelini ölümden sonraki hayatta da faydası dokunsun derse ahiret yurdunda kazanır. sadece dünya için çalışansa dünya nimetiyle yetinmekle kalır. zira istemeiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

quote:

geçmişin masalları düşüncesi yeni bir kavram değil yani tam rakam veremesem de aynı ifadelerin kuranda geçmesi en az 1500 yıllık bir anlayış yani inkarcılar bunu bunca zaman demiş. böyle söyleyenlere Kuranın cevabı kıyamet gününü bekleyin ben de sizinle bekliyorum de şeklinde yani seninle öbür tarafta hesaplaşacağız demektir. sen imanla uzlaşamazsın ben de inkarla senin dinin sana benim dinim bana

ahahahahhaha inkarcılar bunu bunca zaman demişmiş kardeşim bu tarz düşünce sistemi psikolojinin kendini gösterdiği günümüz yüzyılında ortaya çıkmıştır.bunca zaman demişmiş palavralarınızı az sıkın da fazla rezil olmayın.

görüyorsunuz arkadaşlar adam diyemiyor 'hayır sen yanlışsın insanların böyle kanıtlanmış bir davranışı yok' ama yinede altta kalmamak için hala kendi inancının bakış açısıyla beni küçümsüyor.

diyorumya gençler ilk sayfalardaki 5. mesaj olan açıklamalarımı iyi okuyup bu mhmt arkadaşımızın yazdıklarıyla açıklamalarımı teyit edin ve kendiniz kanıtlayın.alın size canlı örnek sizin için daha ne yapiyim .d

hep böyle yaparlar köşeye sıkışınca açıklayabilecek birşeyleri kalmayınca 'sen kıyamet gününü bekle ozaman görüşecez seninle' resmen 5 yaşındaki çocuk gibi 'akşamı bekle babam gelince görüşücez seninle' .d sizde olmasanız kime gülecez biz

neyse ben yukarıda bir soru sormuştum sizin zat-ı muhtereminizin ilminden faydalanmak istiyorum.hocam karga fasık mıdır?

işte

• quote:

quote:

quote:

geçmişin masalları düşüncesi yeni bir kavram değil yani tam rakam veremesem de aynı ifadelerin kuranda geçmesi en az 1500 yıllık bir anlayış yani inkarcılar bunu bunca zaman demiş. böyle söyleyenlere Kuranın cevabı kıyamet gününü bekleyin ben de sizinle bekliyorum de şeklinde yani seninle öbür tarafta hesaplaşacağız demektir. sen imanla uzlaşamazsın ben de inkarla senin dinin sana benim dinim bana

ahahahahhaha inkarcılar bunu bunca zaman demişmiş kardeşim bu tarz düşünce sistemi psikolojinin kendini gösterdiği günümüz yüzyılında ortaya çıkmıştır.bunca zaman demişmiş palavralarınızı az sıkın da fazla rezil olmayın.

görüyorsunuz arkadaşlar adam diyemiyor 'hayır sen yanlışsın insanların böyle kanıtlanmış bir davranışı yok' ama yinede altta kalmamak için hala kendi inancının bakış açısıyla beni küçümsüyor.

diyorumya gençler ilk sayfalardaki 5. mesaj olan açıklamalarımı iyi okuyup bu mhmt arkadaşımızın yazdıklarıyla açıklamalarımı teyit edin ve kendiniz kanıtlayın.alın size canlı örnek sizin için daha ne yapiyim .d

hep böyle yaparlar köşeye sıkışınca açıklayabilecek birşeyleri kalmayınca 'sen kıyamet gününü bekle ozaman görüşecez seninle' resmen 5 yaşındaki çocuk gibi 'akşamı bekle babam gelince görüşücez seninle' .d sizde olmasanız kime gülecez biz

neyse ben yukarıda bir soru sormuştum sizin zat-ı muhtereminizin ilminden faydalanmak istiyorum.hocam karga fasık mıdır?

işte

evet arkadaşlar bu yazıda 'geçmişin masalları sözü bu yülzyılda psikolojiyle ortaya çıktı' gibi bir cümle var mı? evet arkadaşlar gözlerinizle görüyorsunuz geçmişin masalı tabirini tamamen kaç mesajdır kendi kullanmaktadır.o bunu kullanınca biz yeni konuya girmiş olduk ama işte zihni bu tarz odaklarca yapılandırılmış biri bunu bile görmekten aciz. varsa bu paragrafta geçmişin masallarına işaret eden bir cümle biri çıksın söylesin işi tdk ya taşılayım .d

evet bu sayede sizin ne kadar yalancı ve kendi düşüncenizi haklı çıkarabilmek için her türlü oyunu yapabilecek kişilikte biri olduğunuzuda ortaya çıkarmış olduk.

ayrıca bir yanlışını daha ortaya çıkarmadan edemiyeceğim hemen geçmiş mesajında bu arkadaşımız önce bir konu bitsin sonra bir konuya atlayalım diyor.ama benim konunun başında 5. mesajımdan sonraki tüm konuşmalara bakın 5. mesajımla ilgili tek bir açıklama yapmayıp sürekli olarak konuyu değiştiren kendisidir.

neyse anladım sen yaklasık 140 mesajdır benim yazdıklarıma bir açıklama getiremedin bari sana kendi dininden bir soru soruyorum bari onu cevapla.

karga fasık mıdır?

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    işte
    quote:

quote:

bir de kopyala yapıştır yapayım

quote:

quote:

bir de kopyala yapıştır yapayım

dikkatli bakın beyler ben kuranın söyleyip söylemediğine birşey dememişim inkarcıların şimdiye kadar bunu söylediklerinin palavra olduğunu söylüyorum çünkü inkarcı kesimi daha çok muhammed döneminde vardı ve o dönem inkarcı kesimi masal olarak değil bu tarz söylemleri deli düşüncesi olarak nitelendiriyorlardı. daha kendi dinini bilmeyen adamlar gelip burda islamı savunmuyor mu o beni bitiriyor.

ve dediklerim doğru bu tarz düşünce sistemi yani 5. mesajıma bakın o düşünce sistemi günümüz yüzyılında psikolojinin geliştiği dönemlerde ortaya çıkmıştır yani çelişkili bir durumun ortada olmadığını görmek için 5. mesajıma bakın.

evet yine başaramadın mhmt adlı arkadaşım ama üzülme yazdıklarımın en canlı örneği olma yönünde büyük başarı elde ediyorsun böyle devam

bu arada bir laf söyledin barı altında kalma ve daha konunun başlarında yazdığım açıklama hakkında bir açıklama yap yazdıklarım yanlışmı değil mi psikolojide böyle bir insan davranışı kanıtlanmış mı değil mi hadi laflarının altında kalıp dahada rezil olma.

konuyu çarpıtma kurana laf söyledin diyen mi var tarih verdin verdiğin tarihten önce indirilen kuran da bu var dedim sure ve ayet verdim tezini çürüttüm daha sonraki mesajlar anlaşılıyor ki yalan atıyorsun
    malesef cehalet zor zanaat hz muhammede en çok karşı çıkanlar o devir için inkarcılar değil müşrklerdi tanrı dedikleri putları vardı. kabeye koydukları putları ziyarete gelenlerden nemalanıyorlardı islama karşı çıkmanın en büyük sebebi de bu idi

konuyu çarpıtma kurana laf söyledin diyen mi var tarih verdin verdiğin tarihten önce indirilen kuran da bu var dedim sure ve ayet verdim tezini çürüttüm daha sonraki mesajlar anlaşılıyor ki yalan atıyorsun

yahu kardeşim bu tarz düşüncelerin günümüz yüzyılında ortaya çıktığını söyledim sen ise kalkıp bana uydurma bir kitaptan açıklama yapıyorsun.ben diyorum ya 5. yazımı okuyun bu adamlar sürekli kendi inançlarının penceresinden bakıyorlar ve doğru olarak kendi inançları penceresinden biliyorlar.ben 5. mesajdada yaptım sen gelip burda tamamen islam penceresinden bakarak cevap verirsen afedersin sinek kadar değerin olmaz.

neyse devam ediyorsun hatırlatmayı yapalım gördüğünz gibi hala çarpıtıyor ve 5. mesajdaki açıklamalarımı destekleyecek şekilde cevap veriyor.verdiği cevapların hepsi islam penceresinden yani kendi zihniyetinden bakılmış cevaplar.devam böyle açıklama felanda yapmıyorsun belli laflarının altında böyle kalırsın işte

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.