Şimdi Ara

iman ve inkar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mhmt042

akılsızlığın cahilliğn canlı kanıtı o sözü iki kişiye yazdım notta da sizin anlayışınızda olanlar dedim malesef ilkokul mesabesindeki aklını (senin) hesaba katamadım pardon

quote:

ayrıca kuran senin gibi düşünenler için iman etmezler dediği için sen de ben de değerli vaktimizi harcamayalım

aynen gençler gördüğünüz gibi mhmt abimiz bu cümlesiyle o dediğini sadece iki kişi için demiş genelleme kullanmamış.ben hata yaptım bu cümle gerçektende 2 kişi için söylenmiş bir cümle gibi duruyor.nolur beni affet yüce insan mhmt.

lütfen devam et.bu arada hatırlatmamızı yapalım sayın arkadaşlar konunun başında 5. mesajta yazdıklarımı okuyun ve ondan sonra mhmt in yazdığı tüm mesajları okuyun yazdıklarımın canlı örneğini taze taze tecrübe edin ve görün.kendi aklınızı kullanarak yazdıklarımı teyit edebilirsiniz.

evet mhmt sendeyiz devam yazdıklarımı kanıtlama yönünde canlı örnekliğin taktire şayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaycibasi -- 24 Şubat 2018; 17:7:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebnem Ferah

Önce günümüz teknolojisi bunu yapamaz buda tanrının kanıtıdır diyosunuz sonra ilerleyen zamanda gelişen teknoloji ile yapılırsa buda tanrının kanıtıdır diyosunuz. Ben böyle saçmalık görmedim.

Hayatta en cok guldugum sey ateistler :)

Yarativinin yarattigi yarattik bi teknoloji gelistiriyor ve tanriyi taklit etmeye calisiyor. Ama sadece tanriyi taklit edebilmek icin yillarini omrunu veriyor. Bu bahsettigim seyleri tanri yoklugun var oldugu zamanda yaratti. Yoktan var etti. Neyse ya bosverin. Evet tanri yok hersey tesaduf eseri tabiat ananin isi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

insanlar inanır diye niye korkuyorsun anlamadım imzanı dinle ya ciddi yaz ya da faydalanmayı düşünmediğin yerde durma yoksa buraya yazmaya muhtaç mısın

tam tersine burada bulunarak insanların benim yazdıklarıma inanmaları için gereken yönlendirmeleri yapıyorum. sondaki sorunu ben sana soruyorum sen buraya muhtaç mısın?

evet arkadaşlar bidaha hatırlatalım konunun başında 5. mesajı okuduktan sonra yazdıklarımı teyit etmek için en güzel canlı örneği teşkil eden mhmt kardeşimizin tüm yazdıklarını okuyabilirsiniz.

bu arada hocam birşey soracağım karga fasık mıdır?

inkar neslinin en büyük dayanak noktası alay etmek

Cahillerin de egoları.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: halaycibasi

quote:

ilk önce anlamlandırma denen şeyi çözelim sonrakiler sonra çözümsüz sorular insan aklını sadece bulandırır herşeye anlam vermeye başlamadan önce bana insan olarak nasıl geldiğini açıklar mısın?

ne sormaya çalıştığını anlamadım.soru sormanada gerek yok zaten çünkü sende kanıtlanmış bir şekilde her olaya islam penceresinden bakan birisin.yazdıklarımdan biriside yanlışsa yanlış de yoksa boş muhabbet yapma.

Şimdi dostum seni alıntıladım ancak genel olarak söylüyorum. Bu tarz konularda genellikle ateist olanlar benzer yaklaşımlar sergiliyorlar. Çok güzel üşenmemişsin yarım sayfa ileti yazmışsın. Ama dindar olanları sorgulamamakla suçlarken kendinizde hiç bir şeyi sorgulamıyorsunuz. Sürekli insanların neden tanrı inancına sahip olduğuyla alakalı ya da dini kavramların nasıl ortaya çıktığıyla alakalı bir takım şeyler yazıyorsunuz. Bunların hepsi de sadece tahmin ve teorilerden ibaret. Mesela insan ölümden sonra hiçlik olduğundan endişelenerek ahiret hayatı kavramını uydurmuş. Böylelikle akıl sağlığını korumuş ve yaşamına devam etmiş gibi. Böyle bir sürü sav var. Hepsi de Tanrının olamayacağı düşüncesi üzerinden temellendirilmiş. Bu kavramların böylece ortaya çıktığıyla alakalı ise hiç bir yazılı kaynak ya da elle tutulur somut şeyler yok. Tamamen geçmiştekilerin yaşayış biçimlerine ve efsanelerine bakarak akıl okumak bu. Örneğin Asgard hakkında Cermen efsanelerinden başka bir şey yok elimizde belki de çok başka bir kökeni var Asgardın. Buradan tutup da yaaa hepsi aynı mantıkla ortaya çıkmış demek doğru değil. Ya da semavi dinlerden gidelim. Bu dinleri Sümer efsanelerine dayandırmak çok popülerdir. Çünkü dünya tarihindeki en eski yazılı kaynaklar bu adamlara ait. Gerçekten de üç kitapta anlatılan şeylere benzer hikayeleri var.Ya öncesi de varsa peki? Biliyorsunuz İslam'ın bu konudaki durumu açık ve net. Biz tek ve doğru bir din gönderdik ama insanlar onları değiştirdi vs. Ya durum böyleyse? Bütün dinler gerçekten ortak bir noktadan çıktıysa ve sonradan değiştiyse. Herhangi bir dine mensup değilim. Araştırma evresindeyim diyebilirim. Ama bakıyorum aşağı yukarı her konuda aynı kısır cevaplar var. Her iki taraf da aynı ön kabuller doğrultusunda hareket ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

quote:

ilk önce anlamlandırma denen şeyi çözelim sonrakiler sonra çözümsüz sorular insan aklını sadece bulandırır herşeye anlam vermeye başlamadan önce bana insan olarak nasıl geldiğini açıklar mısın?

ne sormaya çalıştığını anlamadım.soru sormanada gerek yok zaten çünkü sende kanıtlanmış bir şekilde her olaya islam penceresinden bakan birisin.yazdıklarımdan biriside yanlışsa yanlış de yoksa boş muhabbet yapma.

Şimdi dostum seni alıntıladım ancak genel olarak söylüyorum. Bu tarz konularda genellikle ateist olanlar benzer yaklaşımlar sergiliyorlar. Çok güzel üşenmemişsin yarım sayfa ileti yazmışsın. Ama dindar olanları sorgulamamakla suçlarken kendinizde hiç bir şeyi sorgulamıyorsunuz. Sürekli insanların neden tanrı inancına sahip olduğuyla alakalı ya da dini kavramların nasıl ortaya çıktığıyla alakalı bir takım şeyler yazıyorsunuz. Bunların hepsi de sadece tahmin ve teorilerden ibaret. Mesela insan ölümden sonra hiçlik olduğundan endişelenerek ahiret hayatı kavramını uydurmuş. Böylelikle akıl sağlığını korumuş ve yaşamına devam etmiş gibi. Böyle bir sürü sav var. Hepsi de Tanrının olamayacağı düşüncesi üzerinden temellendirilmiş. Bu kavramların böylece ortaya çıktığıyla alakalı ise hiç bir yazılı kaynak ya da elle tutulur somut şeyler yok. Tamamen geçmiştekilerin yaşayış biçimlerine ve efsanelerine bakarak akıl okumak bu. Örneğin Asgard hakkında Cermen efsanelerinden başka bir şey yok elimizde belki de çok başka bir kökeni var Asgardın. Buradan tutup da yaaa hepsi aynı mantıkla ortaya çıkmış demek doğru değil. Ya da semavi dinlerden gidelim. Bu dinleri Sümer efsanelerine dayandırmak çok popülerdir. Çünkü dünya tarihindeki en eski yazılı kaynaklar bu adamlara ait. Gerçekten de üç kitapta anlatılan şeylere benzer hikayeleri var.Ya öncesi de varsa peki? Biliyorsunuz İslam'ın bu konudaki durumu açık ve net. Biz tek ve doğru bir din gönderdik ama insanlar onları değiştirdi vs. Ya durum böyleyse? Bütün dinler gerçekten ortak bir noktadan çıktıysa ve sonradan değiştiyse. Herhangi bir dine mensup değilim. Araştırma evresindeyim diyebilirim. Ama bakıyorum aşağı yukarı her konuda aynı kısır cevaplar var. Her iki taraf da aynı ön kabuller doğrultusunda hareket ediyor.

dini kavramların nasıl ortaya çıktığıyla alakalı yazdıklarım bir varsayım değil psikoloji biliminin alanına giren ve gerçektende insanın böyle bir özelliğinin olduğu saptanan bir gerekçedir.insanların anlamlandıramadığı şeylere anlamlar yüklemesini anlamak için elde matematikvari verilerin olmasına gerek yoktur.şimşeğe bakarak tanrının kızdığını anlamlandıranlardan vs bunlar hepsi insan psikolojisi gereği ortaya çıkmış yorumlamalardır.bu özellik insanların davranışlarında yer ettiği kanıtlanmış bir gerçektir.kendinde farklı kabilelerde,farklı kültürlerde birçok farklı olaya birçok farklı şekilde anlamlar yüklendiğini görebilirsin.bu bir varsayım değil kanıtlanmış bir insan davranışıdır.

insanların bu davranışlarını araştırıp baz alırsan göreceksin ki tüm inançlar insanların bu davranışlarından ortaya çıkmıştır.bu mantıkla ortaya çıkmıştır demek yanlış bir tabirdi sanırım en doğrusu insanların bu kanıtlanmış davranışları sonucu ortaya çıkmıştır demek hem daha bilimsel hemde daha akla yatkın olur.

farkedersen bu inançlarla ilgili yapılan tanımlamaların hepsi insanların anlamlandıramadığı konular üzerinedir.ve hepsi insanlar tarafından yapılmış tanımlamalardır.ayrıca aynı coğrafyada ortaya çıkmış inançların birbirine benzerliği de tesadüf değildir.hepsi öncekilerden kopya çekerek üzerine eklemeler yaparak bu geleneği sürdürmüştür.buda bir varsayım değildir misal ortadoğudaki dinlere bakınca aralarındaki ortak özellikleri görebilirsin.aynı şekil avrupa bölgesindeki inançlara bakarsan yine aynı şekilde aralarındaki benzerlikleri görebilirsin (odin,thor/zeus herakles)

hocam ya durum böyleyse dersek bu soruyu dünyadaki tüm inançlar için sormamız gerekir.ozamanda dünyadaki tüm inançları araştırmak gerekir.islam için 10 kez araştırıyorsan çinlilerin eski inançları içinde 10 kez araştıracaksın.bunu yapmayada ömür yetmez.

benim dinler hakkındaki düşüncem ise insanlar tarafından tanımlanmış herşey özellikle eski devir insanları tarafından tanımlanmış herşey uydurmadır.insanların bu davranışları gereği ortaya çıkmış mitlerden ibarettir.

hocam aynı kısır cevaplar diyorsunuz da bu durumun tek açıklaması bu.insanlar anlamlandıramadığı şeylere anlamlar yükleyip bir inanç sistemi haline getirirler tüm mesele bu.bunu daha iyi anlamak için isterseniz biraz psikoloji kitapları okuyun yada dünyadaki tüm dini kavramlara bakarak hepsininde anlamlandırılamayan şeyler üzerine tanımlandığını kendinde görerek tecrübe edebilirsin.

• k2fg9 kullanıcısına yanıt
    ispat dedin altında kaldın alay ederek kurtulmak istedin. olmadı hakaret alay ve hakaret hangi peygamber uğramamış ki sizin bu düştüğünüz durum bile imanınma iman katmakta doğru yolda olduğumun ispatı
    geçmişin masalları düşüncesi yeni bir kavram değil yani tam rakam veremesem de aynı ifadelerin kuranda geçmesi en az 1500 yıllık bir anlayış yani inkarcılar bunu bunca zaman demiş. böyle söyleyenlere Kuranın cevabı kıyamet gününü bekleyin ben de sizinle bekliyorum de şeklinde yani seninle öbür tarafta hesaplaşacağız demektir. sen imanla uzlaşamazsın ben de inkarla senin dinin sana benim dinim bana
  • zaten günümüzde islamı tesil edenlerin yanlışlıkları olmasa inkar bu kadar yayılmazdı. hiç bir peygamber karşısındakine hakaret etmezken tüm peygamberler alay ve hakarete maruz kalmıştır. bu gayet açık

Kendi yazdığınla çelişiyosun ben tanrı var/yok bile demedim sana çelişkini gösterdim sadece. Bide bu yaptılı ettili lafların kaynağı nedir gözünüzle görmüş gibi konuşuyosunuz?

geçmişin masalları düşüncesi yeni bir kavram değil yani tam rakam veremesem de aynı ifadelerin kuranda geçmesi en az 1500 yıllık bir anlayış yani inkarcılar bunu bunca zaman demiş. böyle söyleyenlere Kuranın cevabı kıyamet gününü bekleyin ben de sizinle bekliyorum de şeklinde yani seninle öbür tarafta hesaplaşacağız demektir. sen imanla uzlaşamazsın ben de inkarla senin dinin sana benim dinim bana

ahahahahhaha inkarcılar bunu bunca zaman demişmiş kardeşim bu tarz düşünce sistemi psikolojinin kendini gösterdiği günümüz yüzyılında ortaya çıkmıştır.bunca zaman demişmiş palavralarınızı az sıkın da fazla rezil olmayın.

görüyorsunuz arkadaşlar adam diyemiyor 'hayır sen yanlışsın insanların böyle kanıtlanmış bir davranışı yok' ama yinede altta kalmamak için hala kendi inancının bakış açısıyla beni küçümsüyor.

diyorumya gençler ilk sayfalardaki 5. mesaj olan açıklamalarımı iyi okuyup bu mhmt arkadaşımızın yazdıklarıyla açıklamalarımı teyit edin ve kendiniz kanıtlayın.alın size canlı örnek sizin için daha ne yapiyim .d

hep böyle yaparlar köşeye sıkışınca açıklayabilecek birşeyleri kalmayınca 'sen kıyamet gününü bekle ozaman görüşecez seninle' resmen 5 yaşındaki çocuk gibi 'akşamı bekle babam gelince görüşücez seninle' .d sizde olmasanız kime gülecez biz

neyse ben yukarıda bir soru sormuştum sizin zat-ı muhtereminizin ilminden faydalanmak istiyorum.hocam karga fasık mıdır?

• Kardeş eskiden teknolojik bir forumdu şimdiyse ergen forumu oldu.Konulara bakarsan yok hangi denemeyi çözüyorsunuz,yok kıza şunu dedim şu tepkiyi verdi,yok sınava şu kadar ay kaldı gibi anlarsın zaten.Yani ciddi bir kısmı ergen veya ergenliği yeni atlatmış ama o kimlik bunalımını tam atlatamamış olanlar.Milenyum nesli hayatları monitör ve bilgisayar karşısında geçti.Gerçek bilgiyle çarpıtılmış bilgilerin harmanlandığı ve maddi bilginin kutsallığına inandırılarak bir şeyin bir olgunun çalışma prensibini anlamanın herşeye yettiğine ve yüce bir Yaratıcının varlığına inanmamın saflık olarak gösterildiği bir sanal dünyada büyüdüler bunlar.O yüzden ateist fikirlerden etkilenmeleri ve öyle olmaları gayet normal.Halbuki herbiri bir yudum suya muhtaç bir lokma gıdaya muhtaç,kuru topraktan çeşit çeşit renk renk farklı lezeetlerde çıkan gıdalara muhtaç,insan yaşamına uygun oranlarda gazlardan oluşan nefes aldığımız atmosfere muhtaç,1 dk nefes alamasalar 2. dakikada nalları dikerler.Vücutları hasta olsa hayat zevkleri kaçar.Basit bir iğneyi bile tasarlayıp yapanı akleder ama ne kainattaki ne dünyadaki ne çevresindeki ne kendi vücutlarındaki kutsal mühendisliği göremezler.Halbuki Allah Yüce kitabında uyarır bizleri.'2 damla sıvı meniden bu hale geldiğinizi hiç düşünmüyor musunuz der?Onlarca farklı konuda örnek verip Ey insan bunları bunları hiç düşünmez misin akletmez misin diye bizi düşünmeye çağırır.Ama insan işte Kuranda da denildiği gibi sehpanın üstüne el sürdüğünde elindeki gözle zor seçilen toz tanesi kadar kainatta yer kaplayan galaksimiz içindeki milyarlarca devasa kütleli yıldız ve gezegen arasındaki minicik bir dünyadaki ortalama 1,75 boy ve 73 kilodaki insan aldığı saniyelik nefesine bile hükmedemezken sahip olduğu bilgiyle herşeyi anladığını ve Yaratana inanmanın gereksiz olduğu kanaatine beyin organıyla varmıştır.Halbuki o kendisini ve etrafını anlamasını sağlayan o beyni de bir Yaratanın tasarlayıp oraya yerleştirdiğini unutmuştur.Haddimi aşmaktan gönül kırmaktan korkarım ama Allah ayette Nankörlük konusunda uyardığı gibi bizleri ''Kalbleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.)'' olanlardan eylemesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 24 Şubat 2018; 22:46:21 >

• quote:

ispat dedin altında kaldın alay ederek kurtulmak istedin. olmadı hakaret alay ve hakaret hangi peygamber uğramamış ki sizin bu düştüğünüz durum bile imanınma iman katmakta doğru yolda olduğumun ispatı

İspat mı ettin.

Peki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    kuranın tarihi belli mutaffifin suresi ayet 13 yaz gogleye cevabı alırsın geri kalan yazına cevabı sonra düşünürüz
  • daha muhtaç olduğunun bile farkında olmamak nasıl birşey düşünemiyorum bile. cebindeki telefona kendini mahkum eden insan muhtaç değilim diyor. havayı suyu yemeği bile saymıyorum günümüz insanı kendi yaptığına kenini mahkum ediyor ve bunu inkar ediyor. ben de daha göremedikleri bir varlığa muhtaç olduklarını anlatmaya çalışıyorum. kolay değil. eh inancıma göre zaten cennet ucuz değil, cehennem de luzumsuz değil
  • yapmak ve yaratmak ayrı şeyler birincisi olan şeylerden değiştirerek birleştirerek sonuca ulaşır. ikincisinde hammadde yoktur işte yaratmayı yapan tanrıdır. diğer arkadaşın dediği gibi düşünmezsen bir yere kadar rahatlarsın. en son mezara kadar

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.