Şimdi Ara

iman ve inkar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
4.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu siteye adı donanım olunca teknik bilgi edinme amaçlı takılmaya başladım. diğer konulara bakarken üyelerin kendi tabiriyle çoğunluğun ateist olduğu kanati oluştu. bir kaç konuya cevaplar yazdım. ama anladım ki yetişilebilecek gibi değil. en iyisi bir başlık açıp iman ve küfrü irdelemek.hangisi insana ne katar. katılım olursa anlarız.
    ilk olarak yaşlanmış olan insanlık ilk gününden itibaren kendinden daha güçlü olan bir varlığa dayanmak zorunda tarih bunun kanıtı. tarihsel açıdan bakıldığında tamamen inkar yok gibi birşey daha çok şirk söz konusu.
    burada ilk çözülmesi gereken bir yaratıcıya neden muhtacız sorusunun cevaplarını aramalıyız. cevabı yukarıda verdim. ama itiraz eden çok olacaktır. onun için devam etmeden o sorunu ortadan kaldırmak istiyorum ve bekliyorum.
    toplum olarak pek okuma meraklısı değiliz. mesajlar çoğaldıkça okuma zorlaşacak ve mesajların tamamı okunmayacak onun için burada özet geçmeye çalışacağım
    gelen mesajlarla anladım ki genel olarak muhtaç bir varlık olduğumuz bile bilinmiyor. belki bilmediğini bile bilmiyor. sadece tartışıyor. art niyet aramak istemiyorum ama bende oluşan kanaat inkarlarını inkar etmek zorunda kalmamak için insanın muhtaç bir canlı olduğunu inkar ediyorlar. muhtaç olduklarını kabul etseler kendi fikirleriyle çelişecekler. ehhh görmek istemeyen kadar kör başka varlık yok ne yapalım muhtacız deyip devam edeceğim artık
    konuya iman ve inkar dedim tanrı var yok mevzusuna girmeden iman insana ne katar inkar ne kaybettirir sorusuna bakalım
    iman (hakiki iman) düşünen bir canlı için haytını asli şekliyle devam ettirebilme şartıdır esasında düşünen sorgulayan bir canlı olarak anlamlandıramadığınız şeylere bir dayanak noktası bulamazsan ya aklını kaybedersin ya intihar edersin. demek ki her müşkülü çözen bir zat var dersin rahatlarsın demezsen (inkar yoluna giresen) bütün müşkülleri sen çözmek zorunda kalırsın çözemeyince tepen atar. örnek darvin gözü düşündükçe tepem atıyor demiş
    iman hayattaki nizamın devamının şartıdır kanıt olarak düşünme nimetiyle doğru yolu bulması ve cüzi iradesiyle bulduğu doğruyu yaşaması beklenilen insanın aksi istikamete yöneldikçe süregelen hayatta meydana getirdiği bozulmalardır. insanın el atmasına kadar bir düzen içinde giden yaşam şartları insanın menfi hareketleri sonucunda bozulmuştur. dünyanın sonu da insanın içinde imanı hatırlatan insanların kalmaması üzerine gelecektir.
    Gözümüz önünde görüyoruz ki, bütün eşya, hususan hayat sahibi olanların pekçok muhtelif ihtiyacı ve pek çok çeşit çeşit istekleri vardır. O istekleri, ve o ihtiyaçları, ummadığı ve bilmediği ve eli yetişmediği yerden, münasip ve layık bir vakitte onlara veriliyor, imdada yetiştiriliyor. Halbuki o hadsiz ihtiyaçların en küçüğüne, o muhtaçların kudreti yetişmez, elleri ulaşmaz. Sen kendine bak: Maddi ve manevi ihtiyaçların gibi elin yetişmediği ne kadar eşyaya muhtaçsın. Bütün hayat sahiplerini kendine kıyas et.

    İşte bütün onlar birer birer, güneşin Işıklarının güneşi gösterdiği gibi, gayb perdesi arkasında varlığı kendinden, Bir sanat ker ve ustaya gösterir.

    Şimdi ey inkarcı! Bu gayeli, görerek ve bilerek, merhametle yapılan faaliyetleri ne ile izah edilebilirsin? Sağır tabiatla mı, kör kuvvetle mi, sersem tesadüflerimi, aciz cansız sebeplerle mi, izah edebilirsin?...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 27 Şubat 2018; 22:52:54 >







  • Ben sana 3 tane soru sordum. Asagida yeniden alintiliyorum.


    Sen 1. soruya, neden guclu bir varliga dayanmak zorunda oldugumuza cevap vermeye calismissin, diger 2 soruyu gozardi ederek.

    1. soruya cevap olarak da "gercekten yalniz kalirsan gorursun" demissin de, bu cevap degil ki. Onu soruyorum ben de zaten, neymis o gercekten yalniz kalinca farkina vardigin sey. Ayrica bir insan gercekten yalniz kalinca bir dayanak ariyorsa, insanlik olarak topyekun bir dayanak ihtiyaci oldugumuz sonucuna ulasilmaz buradan.

    X olursa anlarsin, Y ye bakarsan gorursun gibi bulanik cevaplarla gelmezsen daha guzel tartisabiliriz.
  • Neden kendinden daha guclu bir varliga dayanmak zorunda insan? Tarih buna nasil bir kanit olusturuyor? Ayrica kendimizden daha guclu bir varliga ihtiyacimiz var ise, ki bence yok; bu o varligin varligina neden kanit olsun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası, gerekli bilgi ve donanımlara sahip olmadan bu konulara girenlerin dinden çıktığı bir bölüm. Kendine güveniyorsan devam et, yoksa hiç bulaşma bence. Sonra pişman olursun.

    Buradaki üyelerin çoğu böyle. Vaktiyle seni uyardığımız gibi onlarida uyardık ama dinlemediler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kardeşim ben son zamanlarda ateist olmuştum ama konunu okur okumaz bir tarih kitabı açayım dedim. başımdan resmen kaynar sular döküldü şirke düşmüşüm bunu gördüm ALLAH senden razı olsun ben artık ALLAH'A dayanıyorum peki ya siz?

    ALLAH'A dayananlar artılayabilirmi

    sevgili turkish kardeşim için düzenleme: ateis dostlarım dinle alakalı donanımımız yok diye dinden çıkıyoruz power kardeşim gerçekten haklı. lütfen dinden çıkmadan önce biraz okuyup sorgulayın çıkıcaksanız da öyle çıkın ciddiyim. ama çıkamazsınız çünkü din GERÇEKTİR. neden gerçektir konu sahibi arkadaşımız çok güzel açıklamış. tabi tek sebep bu değil hiç şüphe yok ki daha pek çok sayısız sebebler var. misal veriyorum, eğer ki çıktıysanız muhakkak bi yerleri yanlış anlamışsınızdır tekrar sorgulayın derim şahsi görüşüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 23 Şubat 2018; 13:16:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kendimizden daha güçlü olan bir varlığa dayanacaksak o zaman insanlığın dayandığı güçlü olan varlığın da kendisinden daha güçlü olan bir varlığa dayanması gerekmiyor mu?. Senin mantığına göre. Neden etrafına bakıp bunun nedeni olarak bir yaratıcı tarafından yaratıldığını düşünüyorsun. Hadi bir yaratıcı tarafından yaratılmış olsun onun senin yaratın olduğunu nereden biliyorsun?

    Bir yaratıcıya neden muhtacız? Sen ne zaman bir şeye, bir kişiye vb. muhtaç oluyorsun? Eksik kaldığında, yetmediğinde, beceremediğinde. İşte insanoğlu da böyle eksikliğini önce etrafından tamamlamaya çalışmış, etrafında da olmayınca, yaratıcıdan istemeye başlamış. Ölmek istememiş, ölümlerden dolayı hissettiği acıyı hafifletmek istemiş öbür dünyayı yaratmış.
  • cevabı kendinde vermişsin.anlamanda kolay olacak.insanlar sürekli birşeylere anlam yüklemeye çalıştılar.doğuma ölüme yaşama herşeye anlam yüklemeye çalıştılar.hayattaki bilinçli zamanları o kadar değerliydi ki ölünce bilinçsiz olup hiçbir şey olmamak insanı çileden çıkarıyordu.bu sayede insanlar kendilerini tatmin edebilmek için olmayan şeylere yöneldiler.


    ölümden sonra yok olma düşüncesiyle delirmemek için ölüm sonrası bir mekan yaratmaları gerekiyordu.kimisi bu mekana asgard dedi,kimisi bu mekana cennet dedi.tanımlamalar farklı ama amaç hala aynı.mantıklı düşünen her insan asgardın,hadesin yeraldı dünyasının,semavi dinlerde cennetin aralarındaki benzerliği görüp muhakeme edebilir.yani burda senin oluşturduğun cennet ile iskandinavın oluşturduğu asgard aynı mantıkla oluşturulmuştur.yani insanların ölüm sonrası birşeylere anlam yüklemesi her toplumda istisnasız bakın istisnasız diyorum her toplumda görülmektedir.

    dinler kendi içinde büyük çelişkiler doğurur.islama inanmayanların cehenneme gideceği kuranda birçok kere belirtilir.ama burda insanların inançlarını kendi özgür iradeleriyle seçmedikleri gerçeği bilinmemektedir.bir çocuk doğup büyüdüğü toplumun ona verdiği değerlerce kişiliğini oluşturur.bu tür sosyolojik araştırmalar yapılmıştır.çocuklar küçükken onlara ne öğretildiyse ne verildiyse hayatlarının merkezine o değerleri koyarlar ve her düşünüş biçimini o değerlerece yaparlar.hindistanda budist bir ailede doğan bir çocuk budist öğretileri ile büyüyecektir.bu çocuk bu öğretiler ile büyüyünce bir dönemden sonra bu çocukta budist merkezli bir düşünce sistemi oluşacaktır.çocuk yaklaşacağı her olay ve olguya bu düşünce sistemiyle yaklaşacaktır.aynı şekilde iranda doğan bir çocukda islami öğretiler ile büyüyecektir.bu çocuk bu öğretiler ile büyüyünce bir dönemden sonra bu çocukta islam merkezli bir düşünce sistemi oluşacaktır.ve bu çocukda budist çocuk gibi yaklaşacağı her olay ve olguya islam merkezli düşünce sistemiyle yaklaşacaktır.

    şimdi burda iranlı yetişkinin(artık büyüdü) önüne budist bir öğreti geldiğinde islam merkezli düşünce sistemiyle düşünecektir.yani bu öğretilere bakarken tamamen islam çerçevesinden bakacaktır.bunun için tarafsız gözle bakma eyleminden söz edilemeyeceği için doğal olarak budist öğretileri saçma bulacaktır.

    budist yetişkinin(buda büyüdü) önüne islami öğretiler getirilince bu çocuk ise budist merkezli düşünce sistemiyle yaklaşacaktır ve düşünecektir.bu öğretilere bakarken ona öğretilen ve öğrenmiş olduğu değerler çerçevesinde düşünecektir ve müslüman çocuk gibi haklı olarak islami öğretileri saçma bulacaktır.

    insanlardaki bu durum gözlemlenebilen ve kanıtlanabilen bir durumdur.çocuklar küçüklükten itibaren ne öğrenirlerse bir süre sonra yetişkin bir birey olduğunda bu çocuk düşünce merkezine öğrendiği bu öğretileri yerleştirecektir ve bakacağı her olayda bu öğretilerin penceresinden bakacaktır.bu durumu gözlemleyebilmek için kendinizinde bilimsel bir araştırma yapmanıza gerek yoktur.nasıl ki hristiyan bir ailede dünyaya gelen bir çocuk yetişkin olunca önüne gelen islami öğretileri saçma buluyorsa,hindu ailede dünyaya gelen bir çocuk yetişkin olunca hristiyan öğretilerini saçma buluyorsa,müslüman bir ailede dünyaya gelen bir çocuk hindu ve budist öğretilerini saçma bulması hiçte tesadüf değildir.

    yani burda sizinde gördüğünüz gibi çocuklar kendi dinlerine hiçbir şekilde karar veremiyorlar.çünkü çocuklar yaşadıkları büyüdükleri ortamda aile ve toplum tarafından onlara ne öğretildiyse yetişkin olunca karşılaşacağı tüm olaylara o pencereden bakacaktır.ve baktığı pencereden kendi öğretisi dışındaki tüm öğretileri saçma ve mantıksız bulacaktır.

    bundan dolayı budist ailede yetişen bir çocuk yetişkin olunca ona getirilen islam.hristiyan,yahudi vs tarzı öğretileri saçma buluyorsa bu onun suçu değildir.çünkü bu çocuk eğer müslüman bir ailede ve toplumda dünyaya gelseydi yukarda anlattığım gibi islamı bir düşünce sistemiyle büyütülecekti ve bakacağı her olaya islam çerçevesinden bakacaktı.ama çocuk sırf budist ailede büyüdü diye,ailesi ve çevresi tarafından budist öğretilerce zihin yapısı oluşturuldu diye,müslümanın çocuğun yaptığı gibi müslüman çocuk kendi öğrendiği din penceresinden bakıyor,buda kendi budist öğretiler penceresinden baktı diye CEHENNEME GİDECEK.

    bu durumu kendinizde gözlemleyebilirsiniz.sizce hristiyan bir ailede büyüyen bir çocuğun diğer herşeyi reddedip kendi dinini tek gerçek görmesi ile,müslüman bir ailede dünyaya gelen bir çocuğun diğer herşeyi reddedip kendi dinini tek gerçek görmesi bir tesadüf müdür?

    şimdi kim gelip burda budist çocuk ile müslüman çocuğun inanç yönünden eşit olduğunu savunabilir?

    işte bu yüzden çoğu din kendi içerisinde çelişkilidir.özellikle bu tarz '.....'ya inanmayan herkes cehenneme gidecektir,azap çekecektir' gibi genellemeler yapmış her din insanların bu özelliğini hesaba katmadıkları için çelişkileri gözler önüne sermektedir.




  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    neden dayanmak zorunda en basitinden 1 hafta yalnız kalmayı dene ama gerçekten yalnız hiçkimseyi görme duyma konuşma o zaman anlarsın bir insana dayanman gerektiğini ki ben hiç çözemeyeceğin problemler için bir çözüm merciine daha girmedim
  • 112600 1 kullanıcısına yanıt
    evet dayanılacak güç kendinden başkasına muhtaç olmamalı yoksa tanrı olmaz. benim senin onun diye birşey yok tanrı tek ve kendinden başkasına muhtaç değil. insan zamanla ne kadar Allaha muhtaç olduğunu unutup kendince bir yol çizmeye başlayınca sözde tanrılar peydahlandı zira gerçek ilahın istekleri uyduranların nefsine zor geliyordu. kuranda Allah ilk önce insana geldiği yeri soruyor. doğumdan ölüme tüm safhalar anlatılıyor. sperm ve yumurtanın birleşmesiyle ortaya çıktığını inkar etmeyeceğini umuyorum. o kadarcık bilgi sahibisindir. bakacak olsanız iğreneceğiniz bir halden sizi insan eyleyen Zata hürmet etmek niye zor geliyor ki?
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    ilk önce anlamlandırma denen şeyi çözelim sonrakiler sonra çözümsüz sorular insan aklını sadece bulandırır herşeye anlam vermeye başlamadan önce bana insan olarak nasıl geldiğini açıklar mısın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    neden dayanmak zorunda en basitinden 1 hafta yalnız kalmayı dene ama gerçekten yalnız hiçkimseyi görme duyma konuşma o zaman anlarsın bir insana dayanman gerektiğini ki ben hiç çözemeyeceğin problemler için bir çözüm merciine daha girmedim

    Ben sana 3 tane soru sordum. Asagida yeniden alintiliyorum.

    quote:

    Neden kendinden daha guclu bir varliga dayanmak zorunda insan? Tarih buna nasil bir kanit olusturuyor? Ayrica kendimizden daha guclu bir varliga ihtiyacimiz var ise, ki bence yok; bu o varligin varligina neden kanit olsun?


    Sen 1. soruya, neden guclu bir varliga dayanmak zorunda oldugumuza cevap vermeye calismissin, diger 2 soruyu gozardi ederek.

    1. soruya cevap olarak da "gercekten yalniz kalirsan gorursun" demissin de, bu cevap degil ki. Onu soruyorum ben de zaten, neymis o gercekten yalniz kalinca farkina vardigin sey. Ayrica bir insan gercekten yalniz kalinca bir dayanak ariyorsa, insanlik olarak topyekun bir dayanak ihtiyaci oldugumuz sonucuna ulasilmaz buradan.

    X olursa anlarsin, Y ye bakarsan gorursun gibi bulanik cevaplarla gelmezsen daha guzel tartisabiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    soruları ard arda sıralamaktansa birer birer tatmin olunca geçelim diye 1 den başladım. niye daynmak zorundayım diyorsun ya dayanmak muhtaç olmanın sonucu değil mi muhtaçsın ve dayanmak zorundasın
  • İnançsız insan inanmadığı yaratıcıya nasıl muhtaç olabilir ? Saçmalamanın sınırı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    ilk önce anlamlandırma denen şeyi çözelim sonrakiler sonra çözümsüz sorular insan aklını sadece bulandırır herşeye anlam vermeye başlamadan önce bana insan olarak nasıl geldiğini açıklar mısın?

    ne sormaya çalıştığını anlamadım.soru sormanada gerek yok zaten çünkü sende kanıtlanmış bir şekilde her olaya islam penceresinden bakan birisin.yazdıklarımdan biriside yanlışsa yanlış de yoksa boş muhabbet yapma.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Insanustu bir tanriya muhtac degilim. Eger muhtac isem, su anda inanmamama ragmen hala nasil varligimi surdurebiliyorum? Muhtac oldugum seyler arasinda, olmamasi durumunda hayatimi devam ettirebilecegim hic bir sey yokken, buna neden muhtac olayim.

    Kaldi ki, muhtac olmak demek muhtac oldugun seyin varligini ispatlamaz ki. Neden insanin tanriya muhtac oldugunu dusunuyorsun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    evet dayanılacak güç kendinden başkasına muhtaç olmamalı yoksa tanrı olmaz. benim senin onun diye birşey yok tanrı tek ve kendinden başkasına muhtaç değil. insan zamanla ne kadar Allaha muhtaç olduğunu unutup kendince bir yol çizmeye başlayınca sözde tanrılar peydahlandı zira gerçek ilahın istekleri uyduranların nefsine zor geliyordu. kuranda Allah ilk önce insana geldiği yeri soruyor. doğumdan ölüme tüm safhalar anlatılıyor. sperm ve yumurtanın birleşmesiyle ortaya çıktığını inkar etmeyeceğini umuyorum. o kadarcık bilgi sahibisindir. bakacak olsanız iğreneceğiniz bir halden sizi insan eyleyen Zata hürmet etmek niye zor geliyor ki?
    silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 23 Şubat 2018; 17:18:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    evet dayanılacak güç kendinden başkasına muhtaç olmamalı yoksa tanrı olmaz. benim senin onun diye birşey yok tanrı tek ve kendinden başkasına muhtaç değil. insan zamanla ne kadar Allaha muhtaç olduğunu unutup kendince bir yol çizmeye başlayınca sözde tanrılar peydahlandı zira gerçek ilahın istekleri uyduranların nefsine zor geliyordu. kuranda Allah ilk önce insana geldiği yeri soruyor. doğumdan ölüme tüm safhalar anlatılıyor. sperm ve yumurtanın birleşmesiyle ortaya çıktığını inkar etmeyeceğini umuyorum. o kadarcık bilgi sahibisindir. bakacak olsanız iğreneceğiniz bir halden sizi insan eyleyen Zata hürmet etmek niye zor geliyor ki?
    silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 23 Şubat 2018; 17:19:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    evet dayanılacak güç kendinden başkasına muhtaç olmamalı yoksa tanrı olmaz. benim senin onun diye birşey yok tanrı tek ve kendinden başkasına muhtaç değil. insan zamanla ne kadar Allaha muhtaç olduğunu unutup kendince bir yol çizmeye başlayınca sözde tanrılar peydahlandı zira gerçek ilahın istekleri uyduranların nefsine zor geliyordu. kuranda Allah ilk önce insana geldiği yeri soruyor. doğumdan ölüme tüm safhalar anlatılıyor. sperm ve yumurtanın birleşmesiyle ortaya çıktığını inkar etmeyeceğini umuyorum. o kadarcık bilgi sahibisindir. bakacak olsanız iğreneceğiniz bir halden sizi insan eyleyen Zata hürmet etmek niye zor geliyor ki?
    silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 23 Şubat 2018; 17:19:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    evet dayanılacak güç kendinden başkasına muhtaç olmamalı yoksa tanrı olmaz. benim senin onun diye birşey yok tanrı tek ve kendinden başkasına muhtaç değil. insan zamanla ne kadar Allaha muhtaç olduğunu unutup kendince bir yol çizmeye başlayınca sözde tanrılar peydahlandı zira gerçek ilahın istekleri uyduranların nefsine zor geliyordu. kuranda Allah ilk önce insana geldiği yeri soruyor. doğumdan ölüme tüm safhalar anlatılıyor. sperm ve yumurtanın birleşmesiyle ortaya çıktığını inkar etmeyeceğini umuyorum. o kadarcık bilgi sahibisindir. bakacak olsanız iğreneceğiniz bir halden sizi insan eyleyen Zata hürmet etmek niye zor geliyor ki?

    Bu bir kısır, tanrı kim yarattı, ben güçlüsü varsa ondan güçlüsü vardır. Ama o tanrı doğrulmaz, yaratılamaz demek ve bunun üzerine konuşmak beni yorar. Zira çok yapıldı bu tartışmalar.

    Sen de binlerce yıldır olduğu gibi kendince bir tanrı yaratmış ve ona inanıyorsun. İnan. Kendi inandığın tanrının tek olduğunu başkası kendi tanrısının tek olduğunu düşünüp inanıyor. Ancak bu tek tanrı kendine inanlara farklı emirler ve farklı ritüellere göre kendine tapınılmasını istiyor. Sen bana o sperm ve o yumurtalığın birleşiminden insan gibi bir canlının çıkmasını sağlayacak kadar kudretli öngörülü, mükemmel tanrının, kendine inanmıyorlar diye neden insanları öldürün diye emir veriyor, neden kadınların cariye yapılıp tecavüz edilmesine göz yumuyor, neden yarattığı ve kendine inandıramadığı kullarını inandırmak için ateşle korkutuyor. Neden İslamın direği olan namazın kaç rekat ve kaç kere kılınacağı ile ilgili kuranda bilgi yok. Neden Kurandan önce indirdiği kitapların değişmesini engelleyememiş her şeye gücü yeten tanrı. Yada neden Kuran arapça. Tanrı neden kendisine inanılması için peygambere ihtiyaç duyuyor.
    Neden amerikada doğan hristiyan, tr de doğan müslüman oluyor. Onların cehennemde yanmasının sebebi nedir.Neden sadece müslümanlar cennete gidiyor. Evet Allah bağışlayaıcı ve merhametlidir. Bence sen Kuranı bir kezde anlamak için oku. Tabi okuduysan.
    Binlerce yıl önce Zeusa yada mazdaya inanmayana da dönemim inanları senin gibi bakıyorlardı. İnancının ileride mitolojik filmlerden ibaret olmayacağını nereden biliyorsun. Geçmiştekiler de senin gibi düşünüyordu çünkü.
    Herkes inanıp inanmama özgürlüğüne sahip ve bunlar forum sayfalarında yapılacak tartışmalarla değişecek şeyler değil. Bunlara cevap verirsen ve ömrüm yeterse pazartesi görüşürüz.

    FORUMUN MÜKEMMELLİĞİNDEN DOLAYI YAZDIKLARIMIN GELMEDİĞİNİ DÜŞÜNEREK FAZLADAN GÖNDERMİŞTİM. BU YÜZDEN DİĞERLERİNİ SİLDİM. KİRLİLİK İÇİN ÖZÜR DİLERİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 23 Şubat 2018; 17:21:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Neden kendinden daha guclu bir varliga dayanmak zorunda insan? Tarih buna nasil bir kanit olusturuyor? Ayrica kendimizden daha guclu bir varliga ihtiyacimiz var ise, ki bence yok; bu o varligin varligina neden kanit olsun?

    Eğer maddesel evrenin nasıl var olduğuna dair bir tezin varsa buyur anlat. Biz de bilelim nasıl var olduğumuzu.

    Benim bir yaratıcı olduğunu düşünmemin sebebi Maddesel Evreni yaratacak ama maddesel olmayacak bir varlık olması zorunluluğu ve haliyle zamandan bağımsız olmalı.

    Edit: Muhtaçlık konusuna gelince. Eğer evreni bir tanrı yarattı ise biz insanlar yaratılanları kullanarak hayatta kalmaya çalışırız. Ha evreni bir tanrı yaratmadı ise nasıl oluştu? Maddeyi var eden nedir? Maddeyi var eden ne ise yaratılan her şey ona muhtaçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubSteq -- 23 Şubat 2018; 18:39:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamparf

    evet kardeşim ben son zamanlarda ateist olmuştum ama konunu okur okumaz bir tarih kitabı açayım dedim. başımdan resmen kaynar sular döküldü şirke düşmüşüm bunu gördüm ALLAH senden razı olsun ben artık ALLAH'A dayanıyorum peki ya siz?

    ALLAH'A dayananlar artılayabilirmi

    sevgili turkish kardeşim için düzenleme: ateis dostlarım dinle alakalı donanımımız yok diye dinden çıkıyoruz power kardeşim gerçekten haklı. lütfen dinden çıkmadan önce biraz okuyup sorgulayın çıkıcaksanız da öyle çıkın ciddiyim. ama çıkamazsınız çünkü din GERÇEKTİR. neden gerçektir konu sahibi arkadaşımız çok güzel açıklamış. tabi tek sebep bu değil hiç şüphe yok ki daha pek çok sayısız sebebler var. misal veriyorum, eğer ki çıktıysanız muhakkak bi yerleri yanlış anlamışsınızdır tekrar sorgulayın derim şahsi görüşüm

    Yavaş yavaş malum tayfaya doğru evriliyorsun. Gerçek sen sen değilsin. Snickers diyorum ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.