Şimdi Ara

iMac Ram Upgrade öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ram işlerinden pek anlamıyorum, 4GB ram'e sahip late 2009 iMac'im var, ve bunu 2 tane 8GB takarak 20GB'a yükseltmek istiyorum.nasıl yapacağımı anladım fakat hangi rami satın almalıyım öneriniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felix Felicis -- 8 Şubat 2013; 13:33:56 >

• Normal bir notebook RAMi isinizi gorur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Normal bir notebook RAMi isinizi gorur.

Anladım, peki markalar arasında fark var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Normal bir notebook RAMi isinizi gorur.

Anladım, peki markalar arasında fark var mıdır ?

Yoktur. ancak Corsair tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felix Felicis kullanıcısına yanıt
    İmac'in late 2009 modelinde ancak 16 GB a kadar Ram yükseltebilirsin. 4 GB ram olması Mac'i alırken standart optimizasyonla aldığın anlamına geliyor.Senin Mac te bulunan dört slotun ikisinde ikişer gb lık ram mevcut, kalan iki slotu ihtiyaçların doğrultusunda mevcut Ramleri dahil ederek yükseltebilirsin yada tüm slotlar için yeni ramler alabilirsin.İlk önce ihtiyacını belirle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viss -- 3 Mart 2014; 22:49:07 >
  • Felix Felicis kullanıcısına yanıt
    2009 27'' i5 ve i7 li iMaclerde 32 GB a kadar upgrade edebilirsin. Fakat diğer 4 modelden biriyse en fazla 16GB a kadar yükseltmen mümkün iMacini.

Her RAM olur diyen arkadaşlar için üzgünüm. Fakat her RAM olmaz. Aşağıdaki yazacağım model herhangi bir marka RAM'i alırsan 0 sıkıntı ile kullanırsın.

204 Pin PC3-8500 1066MHZ bir RAM alman gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Choline

2009 27'' i5 ve i7 li iMaclerde 32 GB a kadar upgrade edebilirsin. Fakat diğer 4 modelden biriyse en fazla 16GB a kadar yükseltmen mümkün iMacini.

Her RAM olur diyen arkadaşlar için üzgünüm. Fakat her RAM olmaz. Aşağıdaki yazacağım model herhangi bir marka RAM'i alırsan 0 sıkıntı ile kullanırsın.

204 Pin PC3-8500 1066MHZ bir RAM alman gerekli.

Peki late 2011 model 21,5" mac için de aynısı geçerli midir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    İmac ram yükseltme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • godzilla87 kullanıcısına yanıt
    Late 2011 için 204pin CL9 1333 Mhz olması gerekiyor.

Detaylı bilgi için ;

http://support.apple.com/kb/ht3011
  • bana kalırsa 8 fazlasıyla yeterli, 16gb ram ile ne yapmayı planlıyorsunuz? fazla ram fazla hız anlamıne gelmiyor
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Fazla ram göz çıkartmaz, zararı olmaz yararı olabilir. Maddi imkan varsa tabiki alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

Fazla ram göz çıkartmaz, zararı olmaz yararı olabilir. Maddi imkan varsa tabiki alınabilir.

Ben bu görüşe katılmıyorum. Fazla ram israftan başka birşey değildir. Bilgisayarıma baktığımda 8Gb ram ile mysql+chrome da 15 tane tab+ eclipse+xcode+iphone simulator ve birkaç farklı program daha çalışıyor ve hala ramimda boş yer kalmış ise, 16gb ram almanın bir mantığı kalmıyor.

Masaüstü pc'de bile ati hd6870 ekran kartımla simcity, titanfall gibi oyunları 1080p ultra detailde oynuyorum onlar bile en fazla 4-5 gb ram kaplıyor..

16Gb Ram'in mantıklı olduğu bir senaryo ben size söyleyim, türkiye çapında büyük bir firmanın crm uygulaması ile ilgili bir projede çalışıyorum. Projede birçok kullanıcı login olduğunda ve performans arttırmak için devreye aldığım birkaç memory cache ile birlikte uygulama ortalama 4Gb-6Gb ram kullanıyor. Böyle bir iş yapıyorsanız ve kullanıcı sayınız 10 kat artacak diye bir öngörünüz varsa buyrun 16gb ram takın. ama şimdilik para israfından başka birşey değil.

İşletim sistemleri belirli bir seviyeye gelip 16gb ram'in gerekli olduğu bir zamana geldiğinizde de zaten 16gb ram takmış olduğunuz o sistem dinozordan farksız olacaktır..

Ama tercih sizin, para sizin ben sadece görüşlerimi paylaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 1 Mayıs 2014; 17:00:16 >

aynen hocam herkesin parası tercihi kendine ait. Belki arkadaş bahsettiğiniz gibi ram e ihtiyaç duyuyor. "16 ne gerekli" gibi bir açıklama yapmanıza gerek yok. Emri vaki oluyor ki size ne bana ne. Ancak olay şu 16 gb takılabiliyor mu? evet. Ben bu bilgiyi veriyorum, size göre israf olabilir bana göre olmaz. Bir başkasına göre ihtiyaçtır imkanı vardır alır. Uzun uzun açıklama yapmanıza da gerek yok. Neyin ne kadar ram istediğini kullanıcı bilir. Görüşünüze saygım var bunuda belirteyim ancak benim bahsetmek istedğim maddi imkan varsa, 8 gb ram alıp 100 mb free ram kalacağına 16 gb ram alsın boşta dursun, fazla ramın zararı yok. Anlatmak istediğim olay bu. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

aynen hocam herkesin parası tercihi kendine ait. Belki arkadaş bahsettiğiniz gibi ram e ihtiyaç duyuyor. "16 ne gerekli" gibi bir açıklama yapmanıza gerek yok. Emri vaki oluyor ki size ne bana ne. Ancak olay şu 16 gb takılabiliyor mu? evet. Ben bu bilgiyi veriyorum, size göre israf olabilir bana göre olmaz. Bir başkasına göre ihtiyaçtır imkanı vardır alır. Uzun uzun açıklama yapmanıza da gerek yok. Neyin ne kadar ram istediğini kullanıcı bilir. Görüşünüze saygım var bunuda belirteyim ancak benim bahsetmek istedğim maddi imkan varsa, 8 gb ram alıp 100 mb free ram kalacağına 16 gb ram alsın boşta dursun, fazla ramın zararı yok. Anlatmak istediğim olay bu. =)

16Gb ram'e gerçekten ihtiyacı olduğunu bilen birisi bu soruları burada sormaz hocam, gider ve alır. o yüzden uzun uzun açıklama yapıp insanları bilinçlendirmek önemli.

Tamamen gereksiz bir açıklama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey imac 27' late 2013 kullanıyorum 900 tl vererek 32 gb ram aldım 1.5 saatte tamamladığım işi 20 dkde yapıyor ramin 31.9 gb kullanılıyorken bile dinazor gibi değil canavar gibi çalışıyor hatta multiplayer cod 4 açıp oynuyorum. Tarayıcıda tab açmakla 3-5 basit program çalıştırmakla ram ihtiyacı ölçülmez.
    Konuyu detaylı bilmemesi o özelliği kullanmayacağı anlamına gelmez ihtiyacı olan bir program indirir belki adam ramin ne olduğunu bilmiyordur ama program 16 gb kullanır. Bilmeden etmeden konuşup insanların kafasını karıştırmayın...

iMac Ram Upgrade öneri iMac Ram Upgrade öneri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deshead -- 15 Mayıs 2014; 21:36:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• deshead D kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Dikkatimi çekti, bilgi edinmek amaçlı soruyorum;
    iMac'leri yapılandırırırken veya taknik özelliklerinde Ram'ler 1600 MHz olarak gözüküyor ancak sizin görsellerde 1867 MHz yazıyor, Apple'dan alırken 32 gb olarak mı yapılandırdınız yoksa siz sonradan mı yükselttiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deshead

Tamamen gereksiz bir açıklama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey imac 27' late 2013 kullanıyorum 900 tl vererek 32 gb ram aldım 1.5 saatte tamamladığım işi 20 dkde yapıyor ramin 31.9 gb kullanılıyorken bile dinazor gibi değil canavar gibi çalışıyor hatta multiplayer cod 4 açıp oynuyorum. Tarayıcıda tab açmakla 3-5 basit program çalıştırmakla ram ihtiyacı ölçülmez.
    Konuyu detaylı bilmemesi o özelliği kullanmayacağı anlamına gelmez ihtiyacı olan bir program indirir belki adam ramin ne olduğunu bilmiyordur ama program 16 gb kullanır. Bilmeden etmeden konuşup insanların kafasını karıştırmayın...

iMac Ram Upgrade öneri iMac Ram Upgrade öneri

4 gb -> 8Gb ram'e geçiş gözle görülür bir fark yaratırken 8->16gb arasındaki fark çok daha düşük..

özellikle "WHAT IS RAM?" kısmını birkaç kez okumanızı tavsiye ederim..

http://www.macworld.com/article/2034655/lab-tested-the-ramifications-of-additional-memory-on-a-mac.html

bir de activity monitör'ü okumayı bilseniz...
    http://support.apple.com/kb/HT5890

tam olarak ne ile uğraştığınızı yada "2 saatte" yapıp ram taktıktan sonra "15 dakika" ya düşen işinizin ne olduğunu bilmediğimden daha fazla yorum yapamıyorum, yapmak içinde çok uğraşmıyor olacağım, ne üslubunuz ne de tartışma şekliniz vakit harcamaya değer seviyede değil.

çok cahilim keşke ölsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 16 Mayıs 2014; 9:32:03 >

Neden ölesin estafurullah. Eğer bilgisi olmayan insana zaten bilse buraya sormazdı gibi bir tavırla yaklaşırsan üslubum sert olur. Mesajımda herhangi bir seviyesizlik yok bunu bu şekilde dile getirmeniz hatanızı anlamanızdan kaynaklı sanırım. Etkinlik monitörünüde raminde ne işe yaradığını ve okumayı biliyorum merak etmeyiniz. Her forumda gördüklerinizi doğru kabul ederseniz sizin burada yaptığınız gibi bilgi kirliliği yaratan insanlardan ötürü yanılırsınız.

Sen etkinlik mönitöründen ne anlıyorsun onu anlayamadım ama kullanılan bellek demek o anda başka bir program tarafından kullanılması mümkün olmayan olmayan miktarı gösterir. Sen 30 program açarak 4 gb dolduramazken ben tek programla 31.9 ram kullanırım Buda sistem 8 gb ı alıp okuyup boşaltıp yeni dosyayı alacağına 32 gb yapar Buda işlemi kağıt üzerinde 4 kat hızlandırır. Tabiki bilgisayarın gerekli donanıma sahipse ssd ve bu kadar yoğun işi kaldırabilecek bir işlemci
    Physical Memory: The amount of RAM installed.
    Memory Used: The amount of RAM being used and not immediately available for other apps.
    Virtual Memory: The amount of memory mapping that apps have asked for. This is not an actual consumption of RAM resources and it size is determined by the author of the app.
    Swap Used: The space on your drive being used to swap unused files to and from RAM. It is normal to see some activity and it is not a indication that you have depleted RAM resources. Seeing memory pressure in the Red state will indicate that RAM resources are depleted.
    App Memory: The amount of space being used by apps.
    Wired Memory: Memory that can’t be cached to disk, so it must stay in RAM. This memory can’t be borrowed by other apps.
    Compressed: The amount of memory in RAM that is compressed, making more RAM resources available for other apps.
    File Cache: The space in RAM marked as available for apps to use that contains recently used files.

Bu arada attığın yazıyı okudum adam senin gibi bilgi kirliliği yaratmamış.
    Adam diyor ki 2011 bilgisayarda 1tb HDD var ve %90 5000 rpm civarında bir hızı var bu hızla ram upgrade yapsanda doldur boşalt işleminde adamın HDDsi çok yavaş olduğu için süreyi geciktirir. Bilgisayar kendindeki en yavaş parçaya göre çalışır. Ha şimdi diyeceksin soruyu soran arkadaşın bilgisayarıda 2009 onunda HDDsi düşük hızda ne işine yarayacak diye ama adam şimdi gidip 8 gb alsa daha sonra hddsini ssd ye geçirse (bu arada ssdyi bildiğini varsayıyorum yoksa Google var zaten ) ve 8 gb onun için yetersiz kalsa adam senin yüzünden ekstra para vermek zorunda kalacak. Şimdi ölme ama bir daha yanlış bilgilendirme yapma cevap verip vermemek tabiki senin elinde Can'ın sağolsun :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deshead -- 16 Mayıs 2014; 11:58:05 >

• step-team kullanıcısına yanıt
    Apple 1600 mhz desede benim aldığım imac i7 haswell işlemciye sahip ve bu işlemci 1867 mhzyi destekliyor buradan yola çıkarak kendim sonradan satın aldım. 2013 imacler için önemli olan ramlerin 1.35 v de çalışması düşük voltaj olarak geçiyor piyasada eğer normal 1.5 v veya 1.65 v ram alırsanız sistem zorlandığında gerekli enerjiyi ramlere aktaramadığından donma sistemin kendini kapatması gibi problemler yaratacaktır ve tabiki bunu yapması için sadece zorlanması gerekmiyor durduk yere sistem açılırken bile yapabilir

• Agzina saglik hocam =)
  • konuya hortladım ama imac'e her türlü ram'i takabilirmiyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.