Şimdi Ara

Dell S2725QC kullanan var mı? Ekran görüntüsü lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut monitörüm eski PC'de kullandığım ViewSonic 2k ve bunda programların başlıkları, web tarayıcıların tab'larındaki site ve sayfa isimleri çok küçük görünüyor 2560x1440 doğal çözünürlüğünde.

Dell S2725QC gibi bir monitörde 4K'de herşey okunaklı görünür mü acaba? Eğer Dell S2725QC sahibi birisi var ise web browser'da birkaç tab açıkken, işte ne bileyim programda araç ikonlarının falan göründüğü şekilde bir ekran görüntüsü paylaşabilir mi rica etsem?

• 4K da daha küçük görünür. Windows olceklendirmesini ayarlayacaksiniz. 2K da 24" da herhalde %150-%175, 27" de %150- 125, 32" 125-100 gibi ayarlanmali bu kisiye gore değişir. Ne kadar uzaksiniz ekrana gözünüz nasil rahat ediyorsa öyle ayarlayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkür edrim cevapladığınız için.

Vay be ! Bu durumda Mac Mini M4'ü kullanamayacağım. Ben ne akla hizmet 2K ya da ileride 4K monitör alsam bunu daha düşük çözünürlükte kullanayım ki? Hal bu ki Windows'ta bu monitörü hiçbir okuma-görüntüleme sorunu yaşamadan kullanabiliyorum. Görüyorum ki bu Mac'leri iyi göstermek için inanılmaz bir reklam kampanyası yapılmış. Youtube'de falan o kadar çok Mac övgüsü olan videolar var ki... Hatta ilginçtir Grok, co-pilot vb. birkaç yapay zekaya da sordum onlar bile çok fazla övüyorlar Mac'leri.

Bu arada da Mac OS 26.2 güncellemesi yaptım. Önceki kurulu geleni hiç denememiştim. Bu işletim sistemi resmen olmamış. Fare imleci sayfalarda, uygulamalarda resmen takılıyor ve ekranda başka yerlerde sıçrayıp beliriyor. Akıcı hareket etmiyor. Böyle bir şeyin bu kadar övülen Mac'de görülebileceğini hayal bile etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Şubat 2026; 16:28:22 >

• Dell S2725QC kullanan var mı? Ekran görüntüsü lazım...

Bu Mac OS (26.2) kullanıyorum... Nedir bu! Her yerinde sorun var. Kullandırtmıyor resmen bilgisayarı işletim sistemi. Bir şey yapmak için sürekli yapayzekaya soruyorum, ne nerede nasıl diye o da bana her bir olay için bir sayfa bir sürü açıklama veriyor, yap yapabilirsen :) Bu neymiş yahu böyle ! ! ! Ne sorsam 'Evet, kullanıcılar bu sorundan şikayet ediyorlar' da diyor. Haha, Apple ne yapıyor öyle ise? Baktım da 26.2'den önce çıkan işletim sistemi de 1 seneden eski. Ayvayı yemiş Mac OS kullanan 1 sene falan bekleyecek ise bu sorunların düzeltilmesini.

• jiddi kullanıcısına yanıt

MacOS hiç kullanmadim bilmiyorum ama çözünürlük ve ekran boyutunuza gore dediğim gibi windows ta olceklendirme kullanmak zorundasiniz. 2k da herhalde 34" de filan %100 kullanabilirsiniz. 40", 42" te 4k da %100 kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Benim mesela 32" te 4K da windows olcendirmem %150. %125 de denedim web siteleri düzgün okunmuyor ve imgeler doğru düzgün görünmüyor. %125 icin daha büyük ekrana ihtiyaç var ki bence 32" karsinda oturup kullanabileceğiniz maksimum 4k monitör boyutu. Daha büyük ekranlari masanizi koyup 100 cm eni olan masada bile kafanizi cevirmeden kullanamazsiniz. Aslinda 27" en ideali ama 4k da ekranin çözünürlük avantajı olceklendirme baya kısıtlıyor. 27" 4k kullanan arkadaşlar herhalde %175 te kullaniyorlardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de sizi Mac kullanıcısı zannettim. Teşekkürler ilginiz için.

Windows'a da çok alışmışım tabi. Şimdi bir yandan da eski alışkanlık diye bünye inat ediyor. Ben de aslında 'ne olabilir ki, öğrenirim' diye düşündüm. Fakat bu klavye, monitör uyumsuzluğu fazladan keyif kaçıran bir etken oldu. Bir de bunlar için ayrıca masraf etmek istemiyorum. Evet, dediğiniz gibi konforlu bir izleme için ölçeklendirme yapmak lazım. Şimdi biraz daha rahat bir çözünürlük ayarladım.

Güzel yönleri de var muhakkak. Fakat işletim sisteminde bazı bug'lar olduğu gerçek. İşletim sisteminin dosyalama sistemi de benim için yeni olduğundan oluşturduğum dosyaların nerede olduklarını da kaybediyorum bazen. Windows'taki 'everything' isimli dosya arama programına alışmışım, bunda da benzer bir şey var ve onun kadar hızlı. Biraz daha uğraşayım bakayım, neler yapabileceğim. Bugün biraz daha öğrendim.

GarageBand isimli bir müzik programı geliyor Mac OS'da o çok kullanışlı ve eğlenceli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.