Şimdi Ara

İllere göre Kurtuluş Savaşı şehitleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adana (365), Adıyaman (20), Afyon (425), Ağrı (1), Aksaray (133), Amasya (261), Ankara (913), Antalya (339), Ardahan (22), Artvin (26), Aydın (204), Balıkesir (40), Bartın (143), Bilecik (192), Bayburt (18), Bingöl (3), Bitlis (10), Bolu (541), Burdur (157), Bursa (351), Çanakkale (28), Çankırı (334), Çorum (526), Denizli (541), Diyarbakır (44), Edirne (11), Elazığ (55), Erzincan (40), Erzurum (108), Eskişehir (289), Gaziantep (412), Giresun (324), Gümüşhane (40), Hakkâri (0), Hatay (3), Isparta (293), İçel-Mersin (405), İstanbul (179), İzmir (59), Kahramanmaraş (150), Karaman (182), Kars (13), Kastamonu (758), Kayseri (264), Kırıkkale (114), Kırklareli (8), Kırşehir (171), Kocaeli (203), Konya (780), Kütahya (228), Malatya (33), Manisa (51), Mardin (13), Muğla (208), Muş (5), Nevşehir (216), Niğde (201), Ordu (434), Rize (48), Sakarya (295), Samsun (405), Siirt (3), Sinop (399), Sivas (307), Şanlıurfa (51), Tekirdağ (6), Tokat (340), Trabzon (251), Uşak (25), Van (10), Yozgat (351), Zonguldak (358).

* * *

Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında kalan yerlerde doğan şehitler:

Bingazi (8), Mısır (1), Trablus (5), Azerbaycan (1), Batum (1), Karakilise (1), Tebriz (1), Bosna (1), Bulgaristan (3), Debre (2), Drama (6), Girit (5), Görüce (1), İşkodra (3), Kosova (12), Manastır (13), Romanya (1), Selanik (13), Serfice (4), Yanya (2), Bağdat (6), Halep (5), Hicaz (1), Kerkük (9), Kıbrıs (1), Musul (1), Süleymaniye (1), Suriye (6), Trablusşam (37), Yemen (24), ili belli olmayan (114).

TOPLAM: 15.055 (On beş bin elli beş) şehit!

Evet beyler gördüğünüz gibi bu ülkeyi Türk,kürt beraber kazandı(!)

Siyaset yapmadığımı belirtmek istiyorum bunlar gerçekler.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12363678.asp

• şimdiki pkk nın yoğun oldukları bölgelerde ki şehit sayısı az demek ki o zamanda bir çoğunda varmış birde 15 bin den fazla
  • Kürtlere asla laf etmem. Çok tanıdığım, sevdiğim arkadaşlarımda vardır. Ama Hakkari ve Şırnak şuanda tamamen pkk sempatizanı bunu sağır sultan dahi duydu.
  • Şanlıurfa ve Kahramanmaraş daha fazladır diye tahmin ediyorum.Çünkü isimlerinin başına o ünvanları o dönemlerde aldıklarına göre halkı topluca düşmanlarla mücadele etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

En Çetin Çarpışmaların Olduğu Çanakkale İlinde , Çanakkaleli Şehit Sayısının 28 Olmasının Açıklaması Nedir?

En çetin çarpışmanın Çanakkalede olduğunu nerden çıkardınki
  • En çok şehit veren illerden birisi hatta en çok şehit veren il Konya heralde: 780.
  • quote:

En Çetin Çarpışmaların Olduğu Çanakkale İlinde , Çanakkaleli Şehit Sayısının 28 Olmasının Açıklaması Nedir?

Çanakkale'de kurtuluş savaşı yapılmadı ondan olabilir belki...

bir de yazının altında şu notlar var, doğudaki çarpışmalar düzenli ordu öncesinde kaldığı için de şehit sayıları az gözükmekte olabilir...

Yukarıdaki liste Kurtuluş Savaşı’nda düzenli ordunun Batı cephesinde verdiği kayıpları içeriyor. Çukurova, Gaziantep, Maraş, Şanlıurfa ve öteki yerlerde yerel direnişçilerin (çetelerin, milislerin) verdiği şehitler bu listeye dahil değil.

Yerel çeteler olsun, düzenli ordunun subay ve erleri olsun, hiçbir askeri etnik kimlik dürtüsüyle savaşa katılıp gazi ya da şehit olmadı. Vatansız kalma tehlikesini ortadan kaldırmak, Sevres Antlaşması’nın zorladığı onursuzluktan kurtulmak için savaştı bu insanlar. Bağımsızlık ve özgürlük için savaşırken hep birlikte bir ulus olmanın bilincini de yarattılar.

Daha önce de yazdım: Türkiye Cumhuriyeti bir kolektif şirket ya da yapı kooperatifi olarak kurulmadı. Zaten hiçbir devletin kuruluşu böyle süfli bir gerekçeye dayanmaz!

Bu nedenle yüce Kurtuluş Savaşı’nı en bayağı ticari ortaklık düzeyine indirgeyen iddialardan kurtulmak gerek. Özellikle de özel mitoslar, menkıbeler yaratmak için tarihe aykırı iddialarda bulunmak ve yorumlar yapmak son derece tehlikeli ve ayıp!

Unutmamak gerekir ki Kurtuluş Savaşı bir vatan yaratmak, bir millet (ulus) inşa etmek için yapıldı; ulusu cemaatlere, etnisitelere ayırmak için değil!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şunuda göz önünde bulundurun doğu ermeniler güney fransız ve italyanlar tarafından işgaldeydi erzurumdaki asker orayı bırakıp çanakkaleyemi gitsin.
  • quote:

boğazlar ve çevresi ingilizlerin elindeydi katılımı etkilemiştir
    ayrıca listede şırnak,hakkari yok diğer malum yerlerinde 5-10 tane ama lafa gelince bu vatanı hep beraber kurtardık
  • Kurtuluş savaşının kazanılmasında en önemli faktörlerden biri Atatürk'e ve Milli Mücadeleye verdiği destekten ötürü Ankara'dır.Zaten arkadaşın verdiği rakamlarda bunu doğruluyor.
  • Ayıdan post, Kürtten dost..
  • Hakkari'nin zarardan başka bir şey olmayan, Türkiye'ye yük bir il olduğunun bir sürü delilinden biri.
  • PKK harbiden bu ülkeye ciddi zarar veriyor.
    Konuya bakarsanız, ırkçılık bölücülük adına herşey var.
    Hakkari 0 şehit vermiş diye Hakkari'yi dışlayalım mı?
    O zamanlar İstanbul kalabalık değil miydi, nüfusuna göre şehit sayısı az gibime geldi.
    Ayrıca bir Konya'lı olarak vatan için en çok şehidi vermiş olmakla gurur duydum. Hakettiğimiz topraklarda dedelerimizin mirasına sahip çıktığımız gibi, Hakkari gibi yerlerde hala vatan millet için savaşıp kan döküyoruz.
  • nasıl yorumlarsınız bilemem ama ben artık kürtleri kardeşim gibi gör(e)miyorum
  • boludakilerden akrabalarım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

En çok şehit veren illerden birisi hatta en çok şehit veren il Konya heralde: 780.

En çok Ankara 913 sonra Konya sonra Kastamonu

Ayrıca belirtmek isterim siirt+van+diyarbakır+hakkari+şırnak ın verdiği şehitlerin toplamı kastamonunun verdiği şehitlerinin 10 da 1 i bile değil.Karadenizimin iç anadolumun insanı canını verirken bu adamlar nerdeydi acaba gerçekten düşündürücü.Hadi desteği geçtim köstek oldular(bkz.dersim).Bu ülkeye Atatürk gibi önderler lazım.Tek hareketiyle dersim nasıl yerle bir edildiyse hakkari gibi illerde edilmelidir.Biliyorum çok faşist bir tavır sergiledim ama ne yazıkki durum böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netten^ -- 8 Eylül 2012; 23:56:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

PKK harbiden bu ülkeye ciddi zarar veriyor.
    Konuya bakarsanız, ırkçılık bölücülük adına herşey var.
    Hakkari 0 şehit vermiş diye Hakkari'yi dışlayalım mı?
    O zamanlar İstanbul kalabalık değil miydi, nüfusuna göre şehit sayısı az gibime geldi.
    Ayrıca bir Konya'lı olarak vatan için en çok şehidi vermiş olmakla gurur duydum. Hakettiğimiz topraklarda dedelerimizin mirasına sahip çıktığımız gibi, Hakkari gibi yerlerde hala vatan millet için savaşıp kan döküyoruz.

ben bölücüyüm ırkçıyım ama kürdistan isteyen kürtler ve pkklılar hakkını arayan masum insanlar(!)
  • bi ara bu forumda 1. dünya savaşında Çanakkale cephesinde Kürtlerin daha çok şehit verdiğini iddaa eden bir üye vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

bi ara bu forumda 1. dünya savaşında Çanakkale cephesinde Kürtlerin daha çok şehit verdiğini iddaa eden bir üye vardı...

bu bilgilerin genel kurmay başkanlığından alındığı yazıyor linkte o arkadaşa benden bir YAV HE HE
  • Ardahan (22),
    Artvin (26),
    Batman ?
    Bayburt (18),
    Bingöl (3)
    Bitlis (10)
    Diyarbakır (44),
    Hakkâri (0)
    Mardin (13),
    Muş (5),
    Siirt (3),
    Şırnak ?
    Van (10).

Soru işareti olanlar sonradan il oldu gerçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 8 Eylül 2012; 23:58:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.