Şimdi Ara

İllalah ettiren bir donma sorunu. :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir bir sorun ile uğraşıyorum.

1.5 yıl önce aldığım Compaq CQ61 model lap top'ım bayramdan beri donma sorunu yaşıyor Ama donmadan kastım şu. Google Chrome'da scroll ile aşşağı yukarı yapabiliyorum fakat yeni bağlantıya tıkladığımda açmıyor, daha sonra msn'e geçebiliyorum ama çift tıkladığım kişiyi açmıyor ve mimarım, archicad isimli programı kullanıyorum. Donma süresince bu program da yanıt vermiyor. Ama msnde yazabiliyorum, arkadaşlarımdan ileti alabiliyorum.

Bu donma bazen 10 saniye, bazen 1 dakika içinde geçip normal haline dönüyor. Çok nadir de olsa dönmediği de oluyor ve reset atıyorum. Reset attığımda eskisi gibi çalışmaya devam ediyor yine donana kadar.

Şimdi çok kötü değildir pc konusunda bilgi durumum. Ben de bazı çözümler aradım tabi. Sırasıyla yazayım dilerseniz.

1- Başta internette gezinirken oluyormuş gibi geldi bana. Flash Player'a yükledim suçu. Kaldırdım flash player'ı yine dondu.

2- Tarayıcı mı dedim. Chrome, opera, firefox, explorer... tümünde takıldı. Bir denemediğim safari kaldı.

3-Acaba internette mi sorun dedim açmadım neti. Bu sefer programımda dondu. Program kapalıyken de donuyordu.

4- Format attım. Düzelmedi. Win 7 Ultimate-64 bit kullanıyorum.

5- Nod 32, Malware antibytes, advanced system care gibi bir çok programla tarattım, değişiklik yok.

6- Ramler yerinden oynamış, hdd gevşemiş olabilir dedim. Çıkardım taktım. Yine aynı sorun devam etti.

Şimdi gelmek istediğim nokta şu. Ağustos ayında su kaçması sonucu 250 gb'lık hdd arızalandı. İdareten eski bir lap top'tan 80 gb lık bir hdd taktım. Bu hdd uzun süre sorunsuz idare etti ama cidden yetmemeye başlamıştı. Kız arkadaşımın Asus'unu satacaktık, onda 100 gb lık bir hard disk vardı. Onu aldım benim pc'ye taktım. 20 gb 20gb'dır sonuçta

Bu takılma sırasında hdd ışığı sürekli yanıyor, takılma geçince ışık da yanıp sönmeye başlıyor. Ama bu hdd'yi ben bir hafta kullandım ve hiç sorun çıkarmadı. Acep baya sağlam bir virüsle mi karşı karşıyayım? Sality gibi bazı trojanların formatla bile gitmediğini duymuştum. Bios ayarlarında bir sorunum olabilir mi?

Kısacası sorunum Donanımsal mı, yazılımsal mı bilemedim. Eğer HDD kaynaklı ise Aralık'ın sonuna doğru SSD alıcam 120 gb o zamana kadar idare edebilirim sağlam 80'lik ile. Ama pc mühendisi bir dostum ram'lerden de kaynaklı olabilir demişti.

Şimdi top sizde. Pek karşılaşılan bir sorun değil, umarım burada bu konuda bilgisi olan vardır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,

Siz denemeniz gereken herşeyi denemişsiniz. Yalnız harddisk'i test'e tabii tutmamışsınız. Bilgisayarınıza "Hd tune" adlı programı indirip kurun. Programda "Error scan" sekmesine gelin ve bad sectör taraması yapın. Sonuçları buraya aktarırken yine programda "Healt" sekmesindeki tabloyuda aktarırsanız daha kapsamlı bilgi verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Siz denemeniz gereken herşeyi denemişsiniz. Yalnız harddisk'i test'e tabii tutmamışsınız. Bilgisayarınıza "Hd tune" adlı programı indirip kurun. Programda "Error scan" sekmesine gelin ve bad sectör taraması yapın. Sonuçları buraya aktarırken yine programda "Healt" sekmesindeki tabloyuda aktarırsanız daha kapsamlı bilgi verebilirim.

Daha önce bir program ile bad sector taraması yaptım sağlam çıktı. Hemen şimdi dediğiniz program ile deniyorum.
  • quote:

Merhaba,

Hiç bir sorun görünmüyor. Ayrıca çok ilginç bir şekilde bu tarama sırasında bilgisayar hiç takılmadı.

• Programdaki benchmark test'i uygularmısınız ? Yazma ve okuma hızını görebilirsiniz. Birde "Healt" sekmesindeki tabloyu koyarmısın ?
  • quote:

Programdaki benchmark test'i uygularmısınız ? Yazma ve okuma hızını görebilirsiniz. Birde "Healt" sekmesindeki tabloyu koyarmısın ?

Buyrun Health sekmesi.

• quote:

Programdaki benchmark test'i uygularmısınız ? Yazma ve okuma hızını görebilirsiniz. Birde "Healt" sekmesindeki tabloyu koyarmısın ?

Bu da benchmark test. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, harddisk sağlam görünüyor. Gerçi kullanmış olduğunuz harddisk sata 5400 RPM. Harddisk sağlam olsa bile, belli bir yavaşlığı elbet olacaktır. Tabii bunu artık deneyerek bulmanız gerekecek. Farklı bir harddisk ile deneyerek akılda kalan bu soru işaretini kaldırabilirsiniz.

RAM leri memtest programı ile test ederek, akılda kalabilecek olan soru işaretini kaldırabilirsiniz.

Deneyerek ve test ederek sorunun nereden kaynaklandığını bulabilirsiniz..
  • quote:

Evet, harddisk sağlam görünüyor. Gerçi kullanmış olduğunuz harddisk sata 5400 RPM. Harddisk sağlam olsa bile, belli bir yavaşlığı elbet olacaktır. Tabii bunu artık deneyerek bulmanız gerekecek. Farklı bir harddisk ile deneyerek akılda kalan bu soru işaretini kaldırabilirsiniz.

RAM leri memtest programı ile test ederek, akılda kalabilecek olan soru işaretini kaldırabilirsiniz.

Yarın eski 80 gb'lık hard diski deneyeceğim. Kenarda duruyor hala. Olduğu gibi çıkardığım için format atmadan kullanabilirim sanırım. Olmadı tek seçenek Ram kalıyor sanırım, işlemci olsa msn'in çalışma olanağı olmaz gibi geliyor bana.
  • Benchmark test sonucunu şimdi gördüm, bir önceki mesajımda yazdığım gibi sectörlerde sıkıntı yok. Ama bu yinede harddisk'in sağlam olduğunu kanıtlamaz. Görüyorsunuz ki benchmark test de dengesizlik var. En güzeli farklı bir harddisk ile deneme yapmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cugurel

quote:

Evet, harddisk sağlam görünüyor. Gerçi kullanmış olduğunuz harddisk sata 5400 RPM. Harddisk sağlam olsa bile, belli bir yavaşlığı elbet olacaktır. Tabii bunu artık deneyerek bulmanız gerekecek. Farklı bir harddisk ile deneyerek akılda kalan bu soru işaretini kaldırabilirsiniz.

Yarın eski 80 gb'lık hard diski deneyeceğim. Kenarda duruyor hala. Olduğu gibi çıkardığım için format atmadan kullanabilirim sanırım. Olmadı tek seçenek Ram kalıyor sanırım, işlemci olsa msn'in çalışma olanağı olmaz gibi geliyor bana.

İşlemci ile bir alakası yok. Sorun harddisk de yüksek muhtemelen. Elinizdeki diğer harddisk de bir sıkıntı yoksa deneyin ve tekrar dan sonuçları burada paylaşın.

• Peki teşekkür ederim yardımlarınız için. Ben yarın test edip sonuçları burada paylaşırım. Umarım başkasının işine yarar.
  • Rica ederim, görüşmek ümidiyle.
  • Benzer bir sorun benimde başımda vardı anakarttan kaynaklıyormuş chipset değişdirdik düzeldi fiziksel bir sorun olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede17

Benzer bir sorun benimde başımda vardı anakarttan kaynaklıyormuş chipset değişdirdik düzeldi fiziksel bir sorun olabilir

Masraf durumu nedir böyle bir arızada? Değiştirmeye değmez bir konum olursa yenisini almak daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.