Şimdi Ara

İlker Başbuğ'un Açıklamaları Erdoğan'ı Korkuttu | 2009'da FETÖ'nun Önü Açıldı (Akp'den Dava) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
12.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunlar olurken hangi siyasi aktörler suçluysa hâlâ aynı aktörler mi oynuyor? Sizin gündeminizde zaman akışı mı kesildi? İnsanları suçlu gösterince suçsuzca öldükleri, görev zayiatı oldukları, ne güzel olur şehit olsalar diyip bununla övünecek alçaklıkta olduğunuz görmezden mi geliniyor? Eski suçlarla yüzleşmek midir bu, yoksa başkasına suç atmak mıdır? İsterseniz bu dönemde dönen dolaplara da aynı dikkati sergileyin; çünkü bu milletin en şereflisi şehit olup sizin şehitten saymadıklarınız. Size karşı savaşanlar bu milletin şerefini kurtaracak, askerini düştüğü yerden ayağa kaldırıp bir hiç için yok olmaktan kurtaracak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Olaylari hicbir sekilde dogru tahlil edemedigin o kadar belli ki demokrasi hezeyaniymis. Bu olay Almanya'da Singapur da Amerika'da olur muydu tabiki olmazdi. Cunku demokrasi var. Liyakat var. Adam kayirmacilik ideoloji okuzlugu yok. Ama bu olay Türkiye'de olur iran da olur irak da olur. Hatta Rusya'da bile olabilir ve oluyor da koca ulkeyi gaz satarak birkac oligarkla birlikte tek adam yonetiyor. Karsi cikabilen muhalefet edebilen oluyor mu. Fetode, gunumuzdeki yonetim de antidemokratik yapidan cikmistir. Serbestlikten degil. Ne kadar sikarsan o kadar cikar. Analiz sifir. Adalet ideoloji olur mu. Adalet senin dusturundur, liyakat gibi. Gayet acik anti demokrat liyakatsiz olursan memleketi batirirsin. En buyuk dusmanligi yaparsın kendi memleketine. Kusura bakma ama karşı çıktığın tarafiin aynısının yansımasından farkı yok düşüncelerinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 11 Şubat 2020; 0:7:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Evet, demokrasi hezeyanı tabii. Benim için demokrasi diyenlerin hepsi istisnasız cumhuriyet düşmanı. Görevini yapan insanları harcamak çok kolaydı da siz daha yerine koymayı düşünmediğiniz için, bir insan kolay mı yetişiyor? Memleketi bu mu batırıyor, görevini yapan insanları rahat bırakınca mı laçkalaştılar, yoksa siz görevini yapanlara el çektirdiğinizi mi unutturmaya gayret ediyorsun... Göstere göstere hezeyanlara gire gire, cinnet geçirte geçirte ağzınızdan köpükler saça saça milleti havaleye soktunuz. Şuurunu kapattınız. Hayat senin dediğin gibi işlemiyor. Bu ülkenin askerine engel olanlar düşmana askerlik etmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Şubat 2020; 0:20:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Evet, demokrasi hezeyanı tabii. Benim için demokrasi diyenlerin hepsi istisnasız cumhuriyet düşmanı. Görevini yapan insanları harcamak çok kolaydı da siz daha yerine koymayı düşünmediğiniz için, bir insan kolay mı yetişiyor? Memleketi bu mu batırıyor, görevini yapan insanları rahat bırakınca mı laçkalaştılar, yoksa siz görevini yapanlara el çektirdiğinizi mi unutturmaya gayret ediyorsun... Göstere göstere hezeyanlara gire gire, cinnet geçirte geçirte ağzınızdan köpükler saça saça milleti havaleye soktunuz. Şuurunu kapattınız. Hayat senin dediğin gibi işlemiyor. Bu ülkenin askerine engel olanlar düşmana askerlik etmiş oluyor.
    cumhuriyet dediğin şey demokrasidir demokrasiyle var olur kafaya bak ...istemediklerin başa geliyor diye darbeci zihniyeti övmek başlı başına cumhuriyet düşmanlığı asıl...bu cumhuriyet ne Atatürkün tapulu malı nede Rte nin tek sahibi türk milleti hadi naş naş..çok memnun değilsen yallah başka kapıya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2020; 0:26:2 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bu dediğin beynine sokulmuş bir ajan. Demokrasinin yazarı plato, cumhuriyetin yazarıysa sokrat. Bu ikisi birbiriyle zıt kutuplu. Aşağılıklığı bırakın da sözünüzü doğrulayın. Cumhuriyet gibi bir vazifeyi, demokrasi gibi toplum mühendisliği ile sizin kültürü yoz, özbenliğini kaybetmiş dejenereleriniz denk tutar.
    Siz Atatürk'e dil uzattığınıza göre meseleyi daha yeni farkettiniz: evet, Atatürk'ün koyduğu istiklal mahkemeleri yasalarıyla yaptığınız ihtilalin yargılanacağını doğru bir şekilde bildiniz. Bir yere gidenleri de gördük, fazlaca erken konuşmayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Şubat 2020; 0:29:1 >
  • quote:

istemediklerin başa geliyor diye darbeci zihniyeti övmek

Bu suç değil, aksine cumhuriyetin bizzat vazifesi. İsteseniz de bundan kaçamazsınız, kendi kendinize suç tanımı yaptığınızı zaten fetöcülerle fetöyle savaşanları aynı cümlede değiştirip değiştirip kullanmanızdan biliyoruz. Her söylediğinizi tersine kopyalayıp okumayı bir sizin kopyacı zihniniz akıl etmiyor ne yazık ki.
    Not: başımıza 'siz' demokratik saçmalıklarınızla geldiniz diye değil, 'başımıza gelenlere' siz cumhuriyet yasalarına göre sebep oldunuz diye yargılanacaksanız, eğer hâlâ karşınıza suçlama isnât edebilecek kadar diliniz uzadıysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Şubat 2020; 2:7:27 >
  • quote:

Anlaşıldı. Bir aşırıyla konuşuyorum. Demokrasisiz cumhuriyet hiçbirşeydir. Atatürk sağ iken geçiş yapmayı denedi ama ortam uygun olmayınca vazgeçti nasip İsmet paşaya kaldı. Burada sorun; hem cumhuriyetin hem demokrasinin işlememesi. Demokrasi işlemeyen bir memleket satacak bol gazı, petrolü yoksa günümüzde batar. Sonuç da İran da, Kuzey Kore de Cumhuriyet dimi... Çözüm basit; açıklık, demokrasi, denetlenebilir olmak. Denetlenen ve güçler ayrılığı sağlam işleyen memlekette cemaatlar mezhepler ülkeyi ele geçiremez. Mezhebin, tarikatın daniskası ABD'de, Almanya'da... Neden oralarda bu tür şeyler olmuyor. Adalet gerektiğinde kimseyi ayırmadan topuzunu indiriyor. Liyakatsiz bir yere gelemiyorsun çünkü... Yok onu öldürelim bunu keselim. Bu hain. En son patates tüccarları hain olmuştu sen kimleri hain ilan ediyorsun şimdi.

Hayat aynen benim dediğim gibi işliyor. Adaleti, liyakatı, etiği, saygıyı baş ucuna koyan ülkeler gelişiyor diğerleri . Yağ, petrol satarak, yada çin gibi kendi işgücünü köle gibi çalıştırarak ayakta durabiliyor... Ben Türkiye'nin de günü birinde Atatürk'ün dediği gibi muassır memleketler seviyesine geleceğine inanmak istiyorum. Ama bu sadece çalışarak ve hürriyetle olur. Ne adam kayırarak, ne cemaatleri, mezhebi ne de inançları öne sürerek ne de her hangi bir konuda aşırı olarak olur... Bu arada güzel bir sözüyle bitireyim Atatürk'ün : · Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.

Ayrıca benim Askerle İlgili bir sorunum yok bunu nerden çıkardın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 11 Şubat 2020; 9:46:13 >

Sen boş laf satıyorsun. Bir kere adalet erken tecelli etti diye hiç kimsenin kılına zarar gelmez. Tersine siz demokrasi diye, hiçbir vazifedeki usulsüzlüğü haklı çıkaramazsın. Ya gereği yapılmamıştır, ya vazifeden kaçınılmıştır. Bu ikisinin de ağırlığı bir.
    Sen sadece bunun demokratik yollarla ağza alınıp cumhuriyetin yasalarını çiğnetmeyi kabullendirmeye çalışıyorsun.
    İşini layıkıyla yapan adama "demokrasi elden gidiyeah" diye cumhuriyetin vazifelerine farklı kılıflar, iftiralar, yakışıksız suç tanımları uydurmayı, olayları sadece sözle savuşturmayı harekete geçmekten kaçınmayı amaç bellemiş senin gibi geçersiz bireyler savunur sadece. Zamanı geldiğinde dur bir düşün, tereddüt et demiyor. Zarurete yetiş diyor. Ne güzel valla, sözle kınayalım memleket cennet mekan olsun. Pembe rüya sizinkisi. Basit hilelerle kandırılmışsınız siz. İdareyi laf oyunlarıyla bir tutuyorsunuz. Bir kere demokrasi kim sesi çok çıkıyorsa ona elverişlidir. Hâlimiz, ortada. Tercümeye gerek yok. Sizin gibi vatan hainleri, ülkenin dertlerinin basit bir algı probleminden kaynaklandığını düşleyebiliyor. Yürürlüğü askıya alalım, biz kendi aramızda sözlü uzlaşıya gidelim diyorsunuz. Kabile devletleri de böyle işliyor. Yasalarla değil, onun bunun sözüyle. Şimdi kabileciler mi senden daha demokratmış? Milletin hakkını hiç ederken hiç ruhunuz kımıldamıyor. Geçmiş hak hukuk telakkisi yapıyorsunuz gerçeklerden soyut şekilde. Soğukkanlı caniler sizi.

Tamamdır cevabımı aldım. Fazla söze gerek yok...
    Nazlı Ilıcak'ın demokrasi çığırtkanlığı aklıma geliyor sana bakınca. Bir özürle yırtacaksın sanki, böyle eşkiyalık yapınca. Az bekle, arsızlıktan aldığınız cesaret nasıl da yüzünüze vuruyor. Kendi kendinize itiraf edeceksiniz.

• quote:

Türk askerinin başına kaç çuval geçirdiniz, kaç cana kıydınız bile bile ateşle oynamaktan farkında mısın? Darbe çığırtkanlığıymış, hâlâ lades olan başkasıymış gibi konuşabiliyorsunuz. Yahu, bizden başkasının umurunda mı? Araplar da ağlaşıp duruyor, bizi ibadet ettirmiyorlar diye, gözünün yaşına bakan oluyor mu? Hep bu zehirlenmiş bakış açısının sorumsuzluğuyla kendi suçunu bir başkasınkiyle örtbas etmek, mazur göstermek art niyetinden, bulunduğu çukuru kendi kazanların başına geliyor bu etme bulma dünyasında. Mazeret, bahane, suç bulma ne derse densin, hepimizde. Biraz sorumlu davransanız iyi olur, yoksa bunca zaman seçimlerde oy verme hakkınız töhmet altında kalmış olur eğer bilinçlice davranmayıp kör nefretinizin görmediği, görev yolunda hayatlarını verenlerin sorumluluğunu almak, sizin kör dünya görüşünüze fazla kaçtıysa.
    Ben askerlik yaparken akşamdan sabaha kadar nöbette içki içip sabahtan akşama kadar askere küfür eden astsubaylar vardı. Askerleri kölesi gibi gören subaylar vardı. Kendisini bu milletin efendisi gibi gören generaller vardı. Boşa edebiyat parçalama. Millet yediğini içtiğini bilir. Bu milletin bağrından kopmuş hiç bir genral gidipte ağlama duvarlarında boy boy poz vermez.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Prim yapmıyoruz, hesap soruyoruz. Sen de askerlik anılarını içkiyle savunma. İçki dostun değildir.
    Sana ses yükseltilmesinden şikayet ediyorsun. Amma da sorunu üstlendin, hayatını askerdeki emir komutanın doğru işletilmemesinden kaybetmiş insanların acısına nazır. Sen heralde ordunun güçlü komuta kademesinin olmasının, unsurlarının hayatını kurtaran caydırıcılığı olduğunu unutuyorsun, hatırlatayım sana. Farketmediysen, yerdeki kanın hesabını soruyor İlker Başbuğ. Kelle deyip geçiştirdiklerinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Şubat 2020; 16:46:30 >
  • quote:

Prim yapmıyoruz, hesap soruyoruz. Sen de askerlik anılarını içkiyle savunma. İçki dostun değildir.
    Sana ses yükseltilmesinden şikayet ediyorsun. Amma da sorunu üstlendin, hayatını askerdeki emir komutanın doğru işletilmemesinden kaybetmiş insanların acısına nazır. Sen heralde ordunun güçlü komuta kademesinin olmasının, unsurlarının hayatını kurtaran caydırıcılığı olduğunu unutuyorsun, hatırlatayım sana. Farketmediysen, yerdeki kanın hesabını soruyor İlker Başbuğ. Kelle deyip geçiştirdiklerinizi.
    15 temmuz olayından sonra değişen 2. kolordu (hudutinin yerine gelmişti) komutanı dediki çukurcada 50 yıldır girilmeyen yerlere giriyoruz. Suriye veya ırak değil bak çukurca diyor. Çukurcada girilmeyen bölgeler var diyor!

Bu ordudan bir cacık olmaz sen kafanı yorma. Ancak içmeyi biliyorlar!

2006 yılında bir denizaldı subayı ile tanışmıştım. Adam 80 lerde emekli olmuştu albaylıktan. Dediki taa 1960 larda mason olmayanı general yapmıyorlardı şimdi daha fenadır. General olamamış ve emekli olmuştu.

Senin vatan millet sevgin çok yüce olabilir ama bu sevgiyi yönelttiğin kişilerden ne yazık ki bir cacık olmaz.

Ben bu yazdıklarımla mevcut siyasileri savunmuyorum ancak şu anda bu ülkeyi bu hale getirenlerin hepsi bu yükün altında ezilecekler. Genel Kurmay başkanı bu ülkede az bir adam değil ki şimdi ağlıyor.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Yahu sana karargahta ölen, yok yere şerefi lekelenenlerle savaş yapanlara ne oldu, bu insanların onuru ayağa kaldırıldı mı diyorum, sesi çukurcadan duyuluyor. Neyse sen de böylesin. Ölen öldüğüyle kalsın diye siyaset yapıyorsun.

Öncelikle hakaret etmeden güzelce konuşalım.Akp li sanmışsınız beni galiba,değilim. Akp yi zerre kadar sempati duyan adama da şüphe ile bakarım. Ama Akp yi doğuran faktörleri analiz etmeden hiç bir sonuca varamayız. Demek istediğim sadece bu. Geçmişte yaşanan gelişmeler bu milleti akp nin kucağına atmıştır. Bu ülkede kılık kıyafetinden dolayı asılmış insanlar var(iskilipli atıf hoca), fikirlerinden dolayı anarşist ilan edilen asılan insanlar(Deniz Gezmiş vb.) var. İnançları,dili, kültürü inkar edilen edilen insanlar var. Tüm bu faktörler insanları akp nin kucağına attı. Peki noldu daha mi iyi oldu... Tam tersine eskisinden bile kötü oldu. Neyse fazla uzattım galiba. Sonuç olarak bir yerden başlamamız gerek, bence geçmişimizle başlasak sorgulamaya daha iyi olur. Çünkü sadece akp suçlu dersek inanın kendimizi kandırmış oluruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burak Yaşlak B kullanıcısına yanıt
    Bu demokratik derebeyliğinin yalanları, senin vazifenin önüne geçtiyse, insanların fikir muhafızlığına soyunmana kendileri cumhuriyet değerleriyle aynı saygıda cevap vermedikleri zaman kendini tuzağa düştüğünle kalırsın. Eşkiyalara sempati besliyorsun haberin yok, saf.

Insanları yaftalamak ne kadar kolay değil mi? Beni ne kadar tanıyorsun ki. Ben onlarca insanın dağa çıkmasını engellemiş,vatani için ciddi bedeller ödemiş ve ödemeye devam eden birisiyim. Fikirlerim üzerinde uzlaşması zor konular değil sanıyordum. Yanılmışım. Sana tavsiyem biraz daha çözüm odaklı ol. Bu yaklaşımla hiç bir yere varamazsın. Sadece sen akıllı değilsin. Insanlar ve topluluklar zaman zaman yanlış yapabilirler. Yanlışları ile yüzleşebilme cesaretini gösterenler hayatta başarılı olurlar. En güzel örnek Almanya. Adamlar "biz zamanında soykırım yaptık"deyip bedelini ödemişler ve boş tartışmaları rafa çoktan kaldırmışlar. Biz sen ve senin gibilerin yaklaşımı ile inanki hiç bir yere varamayız

• Burak Yaşlak B kullanıcısına yanıt
    Uzlaşı farklıdır, çözüm farklıdır. Bir kere bunun vazifelerden kapsamı büsbütün ayrı tutulmazsa kişi senin gibi nedensiz alınganlıklar üzerine alınır.
    Sokaktaki demokratik çetelerle sen uzlaştıkça yerine yenileri ekleniyor. Vazifenden uzaklaşıp eşkiyalığa sessiz kaldıkça daha çok yolunu kaybediyorsun. Neyin ne olduğunu bilmeyip ipe un serenlerle yol aldıkça yolun elbette daha çok ödün, fidye vermekten geçiyor. Daha ötesi var mı? Onurun çiğnendi, şerefin ayaklar altına alındı. Kurşun atmadan teslim olmanın sebebi, akılsız başının ucuzluğundan. Daha vazifenden haberdar değilsin, komuta kademesini cumhuriyetin niteliğini müzakere etmeye hevesleniyorsun birilerinin aklına devşirdiği şekilde. Demokrasi eşkiyalarının niyeti de böylesi zaten, aşağıdan yukarıya herkesi bir ihanete kışkırtıp ne olduğunu ne bittiğini anlamadan kendi cumhuriyetini kendin terhis etmen.
    Demokrasi kahramanı olmanın karşılığının tam olarak cumhuriyet karşıtı hainlerin kullanışlı ahmaklığına soyunmak olduğuna yeni kimliğinde alışmak, seni vatansever yapmaktan ziyade kendine düşman kimliksiz kalabalıklardan biri daha yapıyor.

Çok şey söylüyor gibisin ama hiç bir şey söylemiyorsun. Yaptığın tek şey sadece ben haklıyım,sadece ben doğru düşünüyorum,herkes ahmak... Ben bir gün bir "terörist" e neden böyle olduğunu sordum. "Senin baban hiç gözlerinin önünde traktör arkasına bağlanıp sürünerek öldürüldü mü?" dedi. Bak dostum ben bu toplumda sadece insan olma ortak paydasında birleşime inanan bi insandım,ama açıkçası bu kafa ümidimi bitirdi. Bu toplumun düzeleceğine olan inancım neredeyse sıfıra yakın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.