Şimdi Ara

İlker Başbuğ'un Açıklamaları Erdoğan'ı Korkuttu | 2009'da FETÖ'nun Önü Açıldı (Akp'den Dava) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
12.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İyi, sen demokrasi gelince(sokak ayaklanması çıkınca) çoğunluğun taleplerine göre yönetime el konulunca egemenliği devralanlara katılırsın. Senin ufkun bu kadar. Bu ülkenin mensubu olmakla sen bunu bir tutabiliyorsan, ne yapabilirim? Adaletle, cumhuriyetle bunun ne alakası var?  
    Ben diyorum ki, çoğunluk diktası altında herşey gerçekleşebilir. Bu, insan haklarını temin etmez. Her dağa çıkan eşkiyaya mikrofon uzatacaksak, derebeyliğini ilan eden neden köylülere zulmediyor diye ağlamayacaksın. Ülkenin haklarını hudutlarını siliyorsun, ardından hakkım yendi diyorsun. Arkadaş, bu aydından çok cahile lazım. Dört elle sarılacağın cumhuriyete darılırsan devlet baba seni kurtaramaz ki? Bu gibi şeyler için ne diyoruz? İnsan hakları, adalet diyoruz. Demokrasisini ilan edenlerin elinde de bunları bulamıyorsun; çünkü yürürlük, değişmez saiklerden değil, %50'lik dilimin yürütmeye yargıya yasamaya el koyması sonucu askıya alınıyor. Romantik süslü hayallerinin sonucu hakların elinden bedelsiz tahsil edildiği için kimliksizliğine yan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Senin söylediklerimle,benim söylediklerin çelişmiyor ki dediklerime katılıyorum. Ben çoğunluğu eline almış dikta yüzünden yargılanmış bi insanım. Diktatörlüğün ne demek olduğunu düşünmek için epey vaktim oldu. Demek istediğim iğneyi kendimize çuvaldızı diğer fikir sahiplerine batırmadan bi yol alınmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burak Yaşlak B kullanıcısına yanıt
    Yok, öyle yağma.
    Kanun hükmü kalktıysa, demokrasi demeye devam etmenizin sonucundan olmuştur. Siz milletimizi aşağıladınız, andımızı kaldırdınız, meclisimizi kaldırdınız, darbe yaptınız kuvvetler ayrılığını kaldırdınız şimdi melun melun inliyorsunuz. Daha da çok inleyeceksiniz. Ya istiklal ya ölüm lafı başka koşullar için söylenmedi. Siz o kadar hain ve de sinsisiniz ki, bunun bir adım sonrası 'beni sokmayan yılan bin yaşasın' diye diye ülkeye irticacıları sokan darbe şakşakçılarının yoluna girmek oluyor. Alkışlarla o hâle geldi yönetime el konacak darbe, siz ne diyorsunuz! O raddeye gelene kadar yardım ve yataklık, olduktan sonra ise hoş bir tesadüf, öyle mi? Şimdilik aman ayranım ekşimesin hem rahatım kaçmasın diyerek kendinizi biraz daha gizlemeyi umuyorsunuz. Karar anı geldi çattı. Siz biraz daha yerlerde sürünün, belki kafanızı kaldırmazsanız gelen felaketten kendi kendinize gizlenirsiniz.

Sen ülken için ölmeye ve öldürmeye devam et o zman. Ben yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyor olacağım.

Cumhuriyet elde silahla savunulmaz ki, hakla hukukla savunulur. Elde silah ayaklananlar hep demokratik haklarını kullanır, çünkü onlara göre baskın basanındır.
    Zirâ buna sen nasıl karar vereceksin? Tek sonlu varsayımları konuşmuyoruz ki. Her milletten insan var. Hepsi demokrasiye inanıyor, hakkının evrensel(!) hukuk nezdinde korunduğunu düşünüyor. Senin gibi onlar da hak iddia edebilir. Uzlaşıyla çözersiniz %50 metoduyla senin aklına göre. Sen vatanına ihanet edersin, onlar da senin güvenine. Yaşatmak hayalini onlarla paylaşsana, gelip burada bize ayar veriyorsun. Cumhuriyetten uzaklaştıkça sen daha sık umduğunu bulacaksın hep bunlarla karşılaşacaksın.
    Dua et yozlaştırdığın cumhuriyetinin kolluk kuvvetleri ve güvenlik güçleri senin haklarını müdafaa etmek için o zaman da ölmeye devam etsinler, zirâ senin ülkeni askeri vesayetten kurtarmanın bedelini onurları çiğnenerek ödemekti onların layıkı.
    Cumhuriyetinin kazanımlarını demokratik yolla oylamaya açan akıllı, elbette kaybetmeye de çok tepki vermez. Sen de ülkende kimliğini yitirmenin ne demek olduğunu, yaşattığın başkaları senle aynı değerleri paylaşacağına üstüne basıp çiğnediğinde belki anlarsın. İnsanı insan yaşatır ne de olsa, haklarının hukuğunun üstünlüğü değil.

Kardeşim ingiltere de anayasa bile yok adamlar bir arada yaşamayı öğrenmişler diğer Avrupa ülkeleride farklı değil.. bize gelince olmuyor bu. Kendimize benzemeyenlerin hakları umrumuzda değil. Tek derdimiz kendi kutsal ilan ettiklerimizi korumak ve o uğurda ölmek. Benim inancimda en kutsal şey insan. Devlet sadece insanların bir arada yaşayabilmesi için oluşturulmuş kurallar bütünününden başka birşey değildir.

Bak, ne güzel sen orasına örnek verebiliyorsun. Şu ana kadar söylediklerimizi bir kalemde yok sayabiliyorsun. Bu çok güzel bir akıl ferahlığı, hiçbir şartı şurtu yok - 'onu istiyorum' diyorsun, önüne servis geliyor. Hiçbir egemenlik kaygısı yok, açık büfe servis.
    Demokrasi ya, olmak zorunda senin isteğin. Önceliksin sen, müşteri her dem haklıdır prensibiyle. Hiç sıkılma böyle konuşmaktan. Insanın akıl süzgeci olmak zorunda değil. Demokrasi var sonuçta. Bu, ayakların baş olması gibi birşey. Sen nereye gidersen oraya taşınıyoruz topluca. Hiç bir başka teminat taşımıyoruz senin heves ve hevâlarına su taşımaktan başka.

Benim söylediklerimden bunu nasıl anlıyorsun hayret ediyorum. Kardeşim her devletin egemenlik hakkı tabi ki vardır. Egemenliğini nasıl koruyacağı da bellidir. Yeri geldiğinde gerekirse savaşa da girilir gerekirse ölünürde. Ama konuyu ciddi şekilde saptırıyorsun. Ben normal bir ülke olmaktan bahsediyorum. Her bireyin gelişimi ayrı ayrı tamamlanmadan da maalesef normallesemeyecegiz. Daha önce de yazmıştım benim çok bi umudum yok bu milletten. Biz sadece kendimiz gibi olmayanları öteki olarak görmüş bir topluluk olarak uzun bir süre daha yaşamaya devam edeceğiz gibi.

Bilmem sen niye tartışmaya açtığın egemenlikten sonra hâlâ tabii bir hakmış gibi bunların lakırdısını edebiliyorsun. Senin canın kıymetli, ömrü hayatında muassır medeniyetlere erişeceksin de vatanın asli unsurları senden ayrı mı yaşayacak? O zaman bir cumhuriyet egemenliğinde eşit ve denk vatandaşlar olarak değil, üst kesime mensup olmaya özeniyorsundur sen.
    Hâni desen, saygı duyuyorum, onun için savunuyorum - öyle birşey de yok. Normal bir ülkede kanunların yürürlüğü üstün olur. Darbenin komuta kademesi parti ile darbenin yürütmesini üstlenen fetö, ülkenin cumhuriyet egemenliğini, monarşik demokrasiye çevirmek için sahte ihtilal kurgulamaz. Askerine, arap özel kuvvetlerinin canice işkenceleriyle can verdirmez. Cumhuriyet yönetiminin askeri okullarını tasfiye etmekten, askerlerini yargısız infaz etmekten yargı önünde hesap verir, vatana ihanetten asılır, bu iş de böyle kapanır.
    Genelkurmay başkanını hâlâ konuşturmak zorunda bırakmak yargının geç kalmışlığıdır, hâlâ yargıdaki iradenin birilerinin emrine bağlı kaldığını gösterir.

Bak kardeşim seni anlıyorum. Biraz heyecanlısın. Aynı şeyleri söylüyoruz söylediklerimiz arasında sadece ince bi çizgi var. Darbenin kurgu olduğunu hukukun bittiğini yaşayarak görmüş biriyim. Mevcut sistemde zaten kimseyi savunmuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.