Şimdi Ara

İlk yerli otomobil Fluence ZE'nin üretimi durdu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Aylık 80 Euro pil kirası alırsan ve yılda 10.000km limiti koyarsan kimse dizel varken gidip bu arabayı almaz. Bu kadar basit...

Sene sonunda KM düşürülüp 10.000km altına çekilir ve adamlar da bunu YERSE :) ancak o şekilde karlı olur bu araç...

Orijinalden alıntı: mr.big

Kuru kuruya savunmayın şöyle şeyleri, cidden itici. Devletin vergilendirme politikalarına, vergi oranlarına bakın önce. Elektrikli otomobili vatandaşın alması için nasıl bir teşvik var? Teşviği ben mi sağlayacağım?

Sanırsın adamlar her türlü kolaylığı sağladılar da ben engelledim.

Kamu spotlarında kaç defa elektrikli aracın faydalarından bahsedildi, en basit haliyle soruyorum. Kaç defa bununla ilgili kurslarda eğitim verildi, kaç defa insanları elektrikli araçlarla tanıştıracak organizasyonlar düzenlendi, kaç defa ilgili kurum ve kuruluşlar bununla ilgili televizyonda bilgilendirici ve özendirici açıklamalar yaptılar?

Laf olsun diye yazıyorsunuz.
  • Burada kaç kişi hatırlar bilmem ama 1990 ların başında haberlerde ha bire "Soğuk Füsyon Gerçekleşti" manşetleri olurdu. TV' de soğuk füsyon gerçekleşen 2 litre hacimde, kavanoz şeklinde bir kap ve bu kabın üzerinde boşlukta asılı duran ve kendi ekseni etrafında delicesine dönen bir seramik parçası gösterilirdi.
    Bir anda hepsi unutuldu gitti.
    Belki de zamanın 100 yıl ilerisinde bir icat tüm enerji problemlerini çözecekti ama bu aynı zamanda büyük petrol kartellerinin sonu demek olacaktı. O yüzden jet mobile havayolu şirketleri nasıl izin vermedilerse petrol kartelleri de bu icadın kullanılmasına izin vermediler.
    Hesaplarsak;
    Elektrikli: 12 ay x 80 avro :960 avro x 3.20 TL : 3.072 TL (sadece pil kirası) + Şarz maliyeti. :)
    Dizel: 10.000 km x 0,30 TL : 3.000 TL toplam gider.

Basit olarak hesaplama bu şekilde yanılmış olduğum bir durum varsa lütfen düzeltin. Hayırlı forumlar...
  • Petrol firmalarının izin vereceğinimi sanmıştınız arkadaşlar? Ne zaman petrol firmaları elektrik şirketlerini satın alırsa elektrikli otoya o zaman bineriz. Tabi bir şartla Ucuz olmamak kaydıyla..

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Kuru kuruya savunmayın şöyle şeyleri, cidden itici. Devletin vergilendirme politikalarına, vergi oranlarına bakın önce. Elektrikli otomobili vatandaşın alması için nasıl bir teşvik var? Teşviği ben mi sağlayacağım?

Sanırsın adamlar her türlü kolaylığı sağladılar da ben engelledim.

Kamu spotlarında kaç defa elektrikli aracın faydalarından bahsedildi, en basit haliyle soruyorum. Kaç defa bununla ilgili kurslarda eğitim verildi, kaç defa insanları elektrikli araçlarla tanıştıracak organizasyonlar düzenlendi, kaç defa ilgili kurum ve kuruluşlar bununla ilgili televizyonda bilgilendirici ve özendirici açıklamalar yaptılar?

Laf olsun diye yazıyorsunuz.

kuru kuru ne savunayım hayret ? bunu suçlama olarak algılıyorum, "kaynak göstererek" bazı şeyleri izah ediyorum. bunun nesi "kuru" ?

Renault devlet kurumu mu ? buna bir cevap verin. -ki araç satsın diye devlet "kamu spotu" koyacak. Haberi bile okumadan yorum yazıyorsunuz şuraya.Eminim verdiğim linki bile okumadınız. Bariz "beklenen satışlar olmadı" diyor adamlar.İsrailden siparişler gelmedi diyorlar... Sen dandik- menzili olmayan araç yaparsan satılmaz tabi. Bunun devletle ne alakası var ? hadi oldu da Fransız firması renault 'un ZE modeli için devlet kamu spotu yaptı ( piyasada parayla satın alabileceğin tek seri üretim "elektrikli" araç ZE olduğu için Kamu spotu ZE için olmuş oluyor) sonra insanlar gidip X liraya bu araçları aldı. araçlar bir bir arıza yapmaya başladı ,şarjları bitti, yolun ortasında kaldılar vs. olumsuz bişey oldu, dur tahmin edeyim hemen şu yorum gelecek : Hiçbir konuda insan odaklı yaklaşım sunamayan devlet, bu konuda da çuvalladı ve binbir türlü destekle adam olabilme ihtimali olan bir şeyi, öldürdü bıraktı. ( bknz : Her şeyi devletten beklemek. )

Organizasyon vs demişsiniz ama bunlar zaten Fuar dediğimiz etkinliklerle oluyor. bilgiye erişimin bu derece hızlı olduğu yerde gerek internet medyasında gerek TV de yayınlanıyor. İLgili kurum ve kuruluşların özendici açıklamalarda bulunup ,reklam vs. verip vermemesi firmanın sorunudur. Kaç kez Renault tarafından cüzi bedeller ödenerek yapılabilen İnternet üzerinde ilan gördünüz ?

Laf olsun diye...

neyse

Okuyun yeter...

• quote:

kuru kuru ne savunayım hayret ? bunu suçlama olarak algılıyorum, "kaynak göstererek" bazı şeyleri izah ediyorum. bunun nesi "kuru" ?

Renault devlet kurumu mu ? buna bir cevap verin. -ki araç satsın diye devlet "kamu spotu" koyacak. Haberi bile okumadan yorum yazıyorsunuz şuraya.Eminim verdiğim linki bile okumadınız. Bariz "beklenen satışlar olmadı" diyor adamlar.İsrailden siparişler gelmedi diyorlar... Sen dandik- menzili olmayan araç yaparsan satılmaz tabi. Bunun devletle ne alakası var ? hadi oldu da Fransız firması renault 'un ZE modeli için devlet kamu spotu yaptı ( piyasada parayla satın alabileceğin tek seri üretim "elektrikli" araç ZE olduğu için Kamu spotu ZE için olmuş oluyor) sonra insanlar gidip X liraya bu araçları aldı. araçlar bir bir arıza yapmaya başladı ,şarjları bitti, yolun ortasında kaldılar vs. olumsuz bişey oldu, dur tahmin edeyim hemen şu yorum gelecek : Hiçbir konuda insan odaklı yaklaşım sunamayan devlet, bu konuda da çuvalladı ve binbir türlü destekle adam olabilme ihtimali olan bir şeyi, öldürdü bıraktı. ( bknz : Her şeyi devletten beklemek. )

Organizasyon vs demişsiniz ama bunlar zaten Fuar dediğimiz etkinliklerle oluyor. bilgiye erişimin bu derece hızlı olduğu yerde gerek internet medyasında gerek TV de yayınlanıyor. İLgili kurum ve kuruluşların özendici açıklamalarda bulunup ,reklam vs. verip vermemesi firmanın sorunudur. Kaç kez Renault tarafından cüzi bedeller ödenerek yapılabilen İnternet üzerinde ilan gördünüz ?

Laf olsun diye...

neyse

Okuyun yeter...

İşte buna güldüm. :) Renault devlet kurumudur, Fluence ZE'nin tanıtımı kamu spotunda yapılmalıdır gibi bir şey yazmış mıyım? Elektrikli araçlarla ilgili kamu spotlar var mı dedim, tabi kelimeleri yuvarlayarak yırtacağınızı zannettiniz. Çünkü öyle bir şey yok.

Saçmalamanın da bu kadarı. Devlet elektrikli araç için elini taşın altına bir kez olsun koymayacak, ben de her şeyi devletten beklemiş olacağım öyle mi? Şu kapitalist zırvalarını artık bir kenara bırakın. Her şeyi değil, olması gerekeni devletten bekliyorum. Elektrikli aracı aldıktan sonra devlete ödeyeceğim matrahı yazın bakalım, ben de okuyayım.

Fluence ZE'nin menzili 500 kilometre olsa ne yazar? Ben her ay devlete soyulacağım, sırf çevreci diye (ki bu kısmı komple komedi) aracı alacağım, yaşasın elektrikli araçlar olacak değil mi?

Devlet Renault'nun reklaımını yapsın demişim sanki, ezbere yazıyorsun diyen adamın yazdığı zırvalara bakın. Olur, devlet kamu spotunda H kasa Astra'yı da tanıtsın F/P aracı olarak.

• Kayseri'de 1 adet gördüm. Kayserililer bile almıyorsa araç tutmaz demektir
    Güvenlik testlerinde ilk feci sonuçlar alıyordu
    Daha sonra biraz toparladılar ama hala arkasındaki o batarya ağırlığı olduğu müddetçe çok sağlam olmayacaktır.
    Menzili az
    Hadi menzili az performansı nasıl desen o da pek yok 100 BG civarı bir motor.
    Ucuz değil
    Pilleri pahalı

.
    ..
    ....
    ......

eee kardeşim neden bu arabayı alalım?
    Ford Focus HB 1.6 TDCI Collection
    GENÇLERBİRLİĞİ

• o reno ceosu acaba kendi alıp kullanıyormuydu evinden işine giderken ben onu düşünüyorum şuan hiç şarj ettimi acaba yada 8 saat bekledimi vs

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Burada kaç kişi hatırlar bilmem ama 1990 ların başında haberlerde ha bire "Soğuk Füsyon Gerçekleşti" manşetleri olurdu. TV' de soğuk füsyon gerçekleşen 2 litre hacimde, kavanoz şeklinde bir kap ve bu kabın üzerinde boşlukta asılı duran ve kendi ekseni etrafında delicesine dönen bir seramik parçası gösterilirdi.
    Bir anda hepsi unutuldu gitti.
    Belki de zamanın 100 yıl ilerisinde bir icat tüm enerji problemlerini çözecekti ama bu aynı zamanda büyük petrol kartellerinin sonu demek olacaktı. O yüzden jet mobile havayolu şirketleri nasıl izin vermedilerse petrol kartelleri de bu icadın kullanılmasına izin vermediler.

O dönem 2 adam çıkmıştı yaptık diye ama sonra anlaşıldı ki palavraymış.

Yoksa karteller niye önünü kessin ki aksine öyle bir enerji sağlansa hepsi ona yatırım yaparlar.

Hala araştırılıyor ama öyle büyük boyutta arge ve bütçe yok.

Zor işler bunlar.

• Benim anlamadığım neden A sınıfından başlamadıkları. Hatta belki de smart gibi daha küçük 2 kişilik otolarda kullanılsaydı öncelikle. Bir ucundan öteki ucuna 10 kilometreyi geçmeyen o kadar çok şehir var ki oralarda mutlaka tercih edilecekti.

Daha önce burada da yazılmıştı. Pil firmasından ötürü yattı bu proje. Zaten 500 bin satacak maliyetlerde değildi.
    Tekrarlıyorum: Ayağınızı denk alın!.. Gafletin yeri, vakti, zamânı değil! Burası muhârebe meydanıdır. [...] Gıybet, arabozuculuk, yalan, iki yüzlülük ve gaflette bulunmayın. Her yerde Hakk’ı seyredin. Hâsılı kimseyi incitmeyin, kimseden incinmeyin. Size dâima nasîhatim budur!.." (Hz. Ken'an Rifâî)
  • menzilde sebepler arasında olsada en büyük sebep ''akü kirası''. 150 km mesafe yetersiz sayılabilir ama günlük bu kadar yol yapmayan bir çok kişi iş yerine gidip gelmede kullanmak için bu aracı çok düşük elektrik mağliyeti ile alıp kullanabilirdi ama akü kirası devreye girince hiç bir anlamı kalmıyordu.

• bundaki zararı clio dan çıkarıyorlar
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Aslında şarj sorunu bir nebze çözülebilir.
    Örneğin ticari taksi olarak çalıştığını kabul edelim. Ya da ne bileyim, ev sistemi de olur.
    Bir akü aracın üzerinde deşarj olmaktayken, bir akü sabit platformda şarj olacak.
    Diyelim ki taksimizin akü seviyesi %15'in altına düştü mü, taksimiz en kısa yoldan durağa dönüp aküsünü dolu olan ile değiştirip boş aküyü şarja koyup yoluna devam edecek.
    Bu menzil sorununu bir nebze çözer. Akünün çıkarılıp takılması zor bir olay olabilir ancak üstesinden gelinemeyecek bir şey de değil tabii ki.
    Ancak böylelikle taksiciler için cazip olabilir. Ev kullanıcısı için ise, bugünümüzde bir çoğu yerde park sorunu var biliyorsunuz. Ancak müstakil evde bir de garaj varsa kullanışlı olacaktır.

Ancak akü kirası ve KM sınırlaması pek tabii cazip gelmeyebilir ancak ticari takside bu sınırlama kaldırılırsa müthiş bir tercih sebebi olabilir.
    Ortalama hızı 40 kilometre kabul edersek, taksinin de 10 saat hareket halinde kaldığını kabul edersek 400 kilometreye tekabul eder.
    Her 100 KM'de bir akü değiştirmeye gitse, 4 kez akü değişimi yapar. Bir araç 2 yedek aküye sahip olsa (Mesela durakta 3 tane Z.E var, 9 tane de akü olacak)
    Böyle bir durumda işe yarar ancak günlük hususi kullanımda maalsef.

Bu aklıma gelen sadece basit bir yöntem.

quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

menzilde sebepler arasında olsada en büyük sebep ''akü kirası''. 150 km mesafe yetersiz sayılabilir ama günlük bu kadar yol yapmayan bir çok kişi iş yerine gidip gelmede kullanmak için bu aracı çok düşük elektrik mağliyeti ile alıp kullanabilirdi ama akü kirası devreye girince hiç bir anlamı kalmıyordu.

Eskişehir gibi bir ilde 26 günde 180 KM yol yaptım. Eğer durduğu yerde deşarja kaçmıyorsa benim için mesela ideal bir araba olabilir-di ki park yeri sorunum var. Aracı şarj edebileceğim bir yere park etmem gerekiyor. Evim 4. kat.
    Yani anlıyoruz ki, aracı şarj edebilecek uygun bir ortam da şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 27 Ocak 2014; 21:32:38 >
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• Yilda 10 bin km nedir. Ben haftada bin km yapiyorum neredeyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.