Arkadaşlar ben Kırklareli M.Y.O maliye 1. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıfı bitirince DGS ile 4 yıllık bir üniversiteye geçiş yapabilir miyim? Yoksa burada 2 senemide bitirdikten sonra mı yapabiliyorum?
quote:
Orijinalden alıntı: logosta66
Arkadaşlar ben Kırklareli M.Y.O maliye 1. sınıf öğrencisiyim. 1. sınıfı bitirince DGS ile 4 yıllık bir üniversiteye geçiş yapabilir miyim? Yoksa burada 2 senemide bitirdikten sonra mı yapabiliyorum?
önlisans mezunu olmadan dikey geçiş yapamazsın. önce bölüm bitecek sonra dgs ye gireceksin kazanırsan 4 yıllık bölümün 3, sınıfından başlayacaksın myo da aldığın dersleri fakültede görmeyeceksin ama fakültenin 1. ve 2. sınıfında olup senin görmediğin dersler varsa onlar da ders programına dahil olacak kısacası myo da derslerini vermeden dgs den full çeksende olmuyor
quote:
Orijinalden alıntı: sfr+10
quote:
önlisans mezunu olmadan dikey geçiş yapamazsın. önce bölüm bitecek sonra dgs ye gireceksin kazanırsan 4 yıllık bölümün 3, sınıfından başlayacaksın myo da aldığın dersleri fakültede görmeyeceksin ama fakültenin 1. ve 2. sınıfında olup senin görmediğin dersler varsa onlar da ders programına dahil olacak kısacası myo da derslerini vermeden dgs den full çeksende olmuyor
bazı üniversiteler aldığın dersleri saymaz ve 1. sınıftan başlarsın, eğer hazırlık varsa hazırlıktan( muafiyeti geçemezsen ) bazı üniversiteler derslerini sayar ama hazırlık varsa yine hazırlıktan başlar sonra üçüncü sınıfa geçersin. muafiyeti geçersen veya gittiğin üniversitede hazırlık mecburi değilse hazırlık okumazsın.
arkadaşın da dediği gibi dikey geçiş yapabilmen için ön lisans MEZUNu olman gerekli.
Yorumlar için teşekkürler. Desenize allahın köyünde iki sene tıkılı kaldım
quote:
Yorumlar için teşekkürler. Desenize allahın köyünde iki sene tıkılı kaldım
ilk dönem derslerini sıkı tutup ortalamayı da yükseltirsen yatay geçiş yapabilirsin. bu arada allahın köyü dediğin yer senin seçimin yoksa ösym seni allahın köyüne atmaz