Şimdi Ara

İlk motor tercihi 250SR-PCX-RS200-NMAX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Direkt konuya giriyorum. 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Pek bir motor tecrübem yok. İlk motorum olacak. Beni 1 veya 1.5 yıl sorunsuz götürecek sonra da elimden hızlıca çıkarabileceğim bir motorsiklet arıyorum.


    -Bütçe = elimde 130-175k nakit para var, taksit vesaire olmadan

    -En az 125CC en çok 250CC

    -Tercihen sıfır ve piyasası hareketli olan (kolay elden çıkarılabilecek)

    -Çoğunlukla şehir içi ulaşım ve kesin olmamakla birlikte çok nadiren 1 saatlik uzun yol için

    -Scooter veya Supersport (Lütfen naked önermeyin)

    -Az yakan çok kaçan (2-3.5-4 lt)

    -Yaz-kış bana sorun çıkartmayacak

    -Yeni başladığım için yedek parça ve çok kronik sorunu olmayan

    -Yakışıklı ve ilgi çeken(Yaşımdan ötürü malum kafe önüne rahat koyabileceğim)

    -Manuel-Otomatik farketmez

    -Eskişehir gibi küçük bir şehirde rahat kullanılabilecek (Otobansız)


    bir başlangıç motoru arıyorum. Araştırmalarım beni 250SR-RS200-PCX125-NMAX125'e yöneltti.


    Araştırma sonucu ulaştığım bilgiler:


    250SR yedek parça yüzünden sakıncalı gibi geliyor(malum ekran bile 40k diyorlar) ama çok yakışıklı ve ikinci eli konusunda bilgim yok. RS200 motor bloğu sağlam ve yedek parçası var ama daha tipsiz ve grenaj sıkıntısı var, ha bir de o iğrenç gösterge (vites göstergesi yok) ikinci eli normal diye biliyorum ve bayi sorunu yaşamadan sitesinden alabiliyoruz. PCX sağlam çok rahat ve çok az yakıyor gösterge güzel ama kurye motoru gibi pek yakışıklı değil ve sadece ön ABS'si var arka kampana ikinci eli hızlı, NMAX sağlam araç ve PCX'e göre daha dinamik ve yakışıklı(ön-arka disk ve abs, daha sert süspansiyon) piyasası aktif ama göstergesi çok kötü. Sonuç olarak PCX ve NMAX Japon kaiitesine sahipler o yüzden aklen tercih etmek daha mantıklı geliyor ancak kalbim racing bir modelde ve RS200 Hint malı olması nedeniyle pek hoşuma gitmiyor, 250SR çok yakışıklı ama Çin malı olduğu için şüphelerim var.


    Şuan da yurtdışındayım, en kötü planım gelince ilk olarak Honda ve Yamaha bayilerine uğramak olacak. Eğer ellerinde yoksa veya 1-3 ay bekleme/kapora isterlerse CF veya RS200'e yönelmek.


    Sizin bu motorlar dışında bir öneriniz veya ne yapmam gerektiği ile ilgili bir fikriniz varsa çok minnettar olurum. Teşekkür ederim









  • Vites göstergesi bir motorda bakacağın son şey olsun benden tavsiye, motoru hangi viteste olduğunu bilerek sürmüyorsun, sesine ve gaz tepkisinden aldığın hisse dayanarak uygun vitese getiriyorsun. Kimse kaçıncı viteste olduğuna dikkat ederek oraya bakarak ona göre vites atmaz veya düşürmez. Rks newlight 125 pro scooter'ım 12 binde motor yedi Çin adeta çöplük bulaşma. Ben senin yerinde olsam honda cb 250r alırdım, tipi on numara japon motor. Naked oturuş pozisyonu ve rahatlığı da racing'den çok daha mantıklı racing'in özenilecek bir yanı yok asıl motor naked'dır.
    Kendi bütçem daha fazla olsaydı Honda'yı alırdım onun yerine temiz dominar 250 alabildim, rs 200'den çok daha mantıklı bir motor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.