Şimdi Ara

İlk motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar b ehliyetim var a2 ehliyeti almak için sürücü kurslarını geziyordum zaten mersinde çok yokmuş a2 veren. Bana motor sürmeyi bilip bilmediğimi soruyorlar bilmiyorum diyorum. Biz öğretemeyiz diyorlar. 2 saat ders veriyorlarmış. E dedim nasıl olacak sen öğren gel diyorlar. Hepsi öğren gel diyor. Çevremde motor süren yok sürücü kursu bu eğitimi vermiyorsa ben nasıl öğrenebilirim? Saçmalığa bakın. Kendi çabamla öğrenmeye karar verdim. 100-125cc motor alıp boş arazide pratik yapacağım. Hangi motoru tavsiye edersiniz? 2. El alacağım. Bws100 düşünüyorum ama çok yakıyormuş. Ybr 125 fena durmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Onlara sürücü kursundaki kurs kelimesinin ne anlama geldiğini sor.
    Ben bisiklete binmeyi bile bilmiyodum motosiklet sürmeyi sürücü kursunda öğrendim. O yüzden herkese ehliyet almasını öneriyordum ama onlarda böyle yapmaya başladıysa vah halimize.
    Soruna gelecek olursak ybr ve cbf her daim iş yapar ama bws.den uzak dur dostum. İki zamanlı motorlar şimdilik sana gelmez. İlerde zevk için bir tane alırsın çok zevkli motor ama şimdilik uzak dur ondan.
    Ben yerinde olsam madem b ehliyetin var kaçak kuçak gezmene gerek yok. Al bi 50cc rahat rahat yollarda pratik yap. Ben olsa. Kuba Xboss alırdım hem 50cc hemde vitesli.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Valla inan anlamadım hocam bu kadar saçmalık olmaz. Devletin bu işe el atması gerek. Halk eğitim merkezi gibi güvenli sürüş kursları aç 1 ay eğitim sonunda sınavı geçerse ehliyeti ver. Hem iş kolu olur istihdam açısından hem de daha güvenli olur yollar.

Ben motoru sürerek öğrenebilirim e ehliyet yok yani suç işleyeceğim bunu dayatan ise MEB den sertifika ve izin alan sürücü kursu. Birkaç motor satan tamir eden yere sordum öğretebilir misiniz diye onlar da kabul etmedi ki haklılar da bir düşsem motora kaç bin liralık zarar gelir.

50 cc benim de aklımda ama bir yandan da korkuyorum hocam Allah korusun bir araca vursam ne sigorta olacak ne kasko.

• Küba rx9 da güzel duruyor ama çabuk dağılıyormuş sanırım

• Jimmy Vulmer kullanıcısına yanıt

Hocam bu çin motorlarının hiçbirisi , diğerinden daha iyi değil. Hepsinin malzeme kalitesi rezalet. Ama önemli olanda o değil zaten. Sana ucuz ,idarelik motor lazım çünkü illa ya düşecen yada düşürecen orası kesin. Önemli olan motorun başına bişey geldiğinde için yanmasın. Bazen o motoru o kadar seversin ki bozulsada tamir ettirmek bile insana zevkli gelir. O yüzden sen beğendiysen bence sorun yok.

Bu tip motorları uzun süre kullanmış birisi olarak rx9 alacaklar için nacizane üç beş tavsiye verebilirim. Alınacak motorun 49cc olması çok önemli. Kesinlikle 80cc'ye yükseltilmemiş olsun. Bunlar yüksek gücü kaldıramıyor dağılıyorlar. Motoru sökülmemiş , tekrar toplanmamış ve 3 bin km'yi devirmemiş olması yine çok önemli. Ayrıca kapalı garajda tutulmuş olmasıda önemli çünkü nikelajları çabuk paslanıyor.

• Arkadaş şu konuyu açtım o hafta pazar günü motoru alacaktım. Ama cumartesi günü trafik kazası geçirdim ve 4 gün yoğun bakımda kaldım ameliyatlar falan berbat günlerdi. İnsanın başına 1 saat sonra geleceği bile belli değil konuyu açtım motoru almaya biriyle anlaştım ama alışverişten 1 gün önce Azraile göz kırptık.

• Büyük geçmiş olsun, kazayı motosikletle mi yaptın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK MOTOR ÖNERİSİ ?
    3 hafta önce açıldı
    İLK ARABAM
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.