Şimdi Ara

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar.Benim de mod işine heveslenip girişmem için 1-2 gün bu bölümde dolanmam yetti Bir bilgisayarcı abimden 2.el hurda markasız kulplu bir kasa aldım.Başladım kesip biçmeye.Her ne kadar burada bazı gördüğüm kasalar kadar mükemmel olmasa da uğraşıyorum.İlk fotoğraflar aşağıda.Aşama aşama paylaşacağım.(cep telefonu kamerası ile çektiğim için çok kaliteli olmayabilirler affola)

Kasa bu fotoğraftakinin aynısıydı

Alet edevat hazır

Kasanın ön alt panelinde power tuşları ledler vb. herşeyi panç yardımıyla doğradım.O keski tarzı alet gerçekten çok faydalı bu arada rotuşlar için

Kasanın üst plastik kapağının altındaki metal paneli zımparaladım.

Plexi ile kapatacağım yan kapağı kestim zımparaladım.

Bunlar da ön panel için kullanacağım polyester macun ve spray boyalar. (parlak siyah & UV turuncu)

Dediğim gibi fırsat buldukça ekleyeceğim yeni aşamaları.

• Hayırlı olsun.istediğin sonucu alırsan ne mutlu
  • teşekkür ederim inşallah uğraşıyorum bakalım
  • Yeni fotoğrafları ekliyorum.

Ön panele açtığım daireye 12 cm lik pvc boru ile üst tarafına da 7 lik pvc boru ile iki yuva yaparak kenarlarını macunla kapattım.

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

Yan kapakların zımparasını tamamlayıp ilk kat astar boyalarını attım.

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

devam edecek...

• Evet arkadaşlar devam ediyorum.

Macun kuruduktan sonra zımpara işine giriştim.

Yan kapakları 2 defa (600 ve 1200 kumluk) zımparalayıp astarladım.

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

5 dk mola

Üst kapağı kendimce kesip biçerek değişik bi ambiyans oluşturdum.

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

Ön panelin ıslak zımparası da bittikten sonra astarını attım.

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

çalışmlara sürüyor.Saygılarımla

• macun olayı sanki olmamış gibi ne dersin resimden mi yoksa?
    Birde kapağı o şekilde kesmek emek ister bolca girinti çıkıntı var. helal olsun
  • Baya uğraştırıyo sanırım...

Devamını bekliyoruz... kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • devam devam devam takipteyim panpa !
  • Hepinize teşekkür ederim beyler yorumlarınız için.Macun başta biraz uğraştırdı ama zımpara yapınca oldu gibi.Bir de malum telefonun kamerası çok kaliteli değil.Kapakların ön panelin boyasını da yaptım birkaç resim ekliyorum.

Kestiğim kapağı boyadan sonra kaldırınca korkunç bir görüntü oluştu

Ön panelin ilk kat boyasını hallettim.

Üst kapağın da ıslak zımpara sonrası ikinci kat astarını attım.

herkese tekrar teşekkürler.Devamı gelecek...

• çalışmaların süper gidiyo
    birde bu yan kapaga sadece plexi mi yapacaksın yoksa fan da eklemeyi düşünüyor musun ?
  • Valla plexiyi kestirdim ama üzerine resim işlemeyi düşünüyorum ışıklandırma ile destekleyince umarım güzel bir görsellik elde edeceğim.Ancak plexi müsait belki de ani bir kararla fan yuvaları açabilirim
  • Güzel oluyor valla :) Eğer pc modifikasyonuna heveslenmek istiyorsanız forumda dolaşın yeter :)
  • Teşekkür ederim bende öylelikle heveslenip giriştim zaten
  • Kasanın tabanına 12 lik fan yuvası açtım.

Ön yan ve üst panellerin boyalarını tamamladım.

Kapakların iç taraflarını UV turuncuya boyadım.

İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)  İlk mod (markasız kulplu hurda kasayla)

Ön panelin yanlarındaki ve alt kısmındaki usb lerin üzerindeki kapağa astar attım.Onlar da turuncuya boyanacak.

• güzel olacağa benziyo mesajım bulunsun =) başarılar..
  • bende de aynı kasa var.Takipdeyim

Maksat kafamda fikir oluşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smt96 -- 28 Aralık 2010; 21:45:44 >
  • Sağolun çok teşekkürler.Uğraşıyorum bakalım zaman buldukça.
  • Kasanın yan kapağıyla uğraşıcak mısın daha? Sanki birşeyler eksik gibi onda?
  • Tabiki kestiğim yere arkadan plexi koyup plexinin üzerine resim işlemeyi düşünüyorum.Ardından da ışıklandırmaya geçeceğim.
  • hadi bakalım bir hızla gidiyorsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.