Arkadaşlar 14 yaşındayım babam kamyon şoförü yani ISUZU 2012 NPR 10 LONG kullanıyo bende dün onla beraber çanakkaleye gittim izmir - çanakkale dönüş yolunda aliağa da dedim baba sen arabayı çiftliğe koyunca sen arabayı kapa bende arabayı çalıştırayım 10m ilerleteyim dedim düşündü bakarız dedi eve geldik akşam 9 gibiydi karanlıktı zaten geçtim direksiyona heycandan ölcektim :D dedim zaten araba çalışıktı el freni de inikti ayağım fren deydi hadi dedi bende tamam dedim ama ilk arabayı kapayım dedim hadi bırak kapamayı zaten yorgunum dedi bende iyi dedim debriyaja bastım vitesi 2 ye aldım kamyon ya boş olduğundan babam 2 ye alıyodu 1 e almıyordu 6 vites zaten araba bastım debriyaja 2 ye aldım sonra ayağını yavaş yavaş çek dedi gaza bas yavaş yavaş dedi bende heycanlıyım zaten ayağımı birden çektim araba bi kere ileri geri gitti afalladı bende gaza birden bastım zannetim meğer ki debriyajdan ayağımı hızlı çektiğim içinmiş sonra babam kızdı napıyorsun şirketin arabası dedi bende indim bıraktım arabayı yanaştırdı eve geldik dedi benle denize gelirsin bayram geçtikten sonra çanakkale dedi tamam dedim orada tekrar denesem mi acaba diye düşünüyorum ve ilk sürüşüm için stop ettirmek normalmidir arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum...
Herkes yaşar bunu merak etme. Klasik baba
Ben 5-6 sene önce arabayı kaldırıma çıkarttım, şanzıman yağ deposu falan aşağıya indi, 2500 lira masraf çıktı o zamanın parasıyla, babam yine de kızmadı bana. Yani klasik baba diye bir terim yok.
İlk kaldırışta stop ettirmen çok normal. Bayan şoförlerin %70'i hala stop ettiriyor, üstelik ehliyetleri bile var. Debriyajdan ayağını komple kaldırmana gerek yok, yarısına kadar çek debriyajdan ayağını yeter, sonra gaz ver, büyük araç az devirde kalkar zaten, torku yüksektir, araba az hızlanınca bir daha da stop etmez. Hadi kolay gelsin.