Şimdi Ara

İlk Kez Yurta Kalacak Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
10
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese kolay gelsin.Bu sene ilk defa üniversite dolayısıyla başka bir şehirde yurtta kalacağım.Hiç yurt deneyimi olmayan birilerine deneyimini tecrübelerini aktaracak arkadaşlar vardır diye böyle bir konu açayım dedim.Hem bana hemde benim gibi bu deneyimi ilk kez yaşayacak olan arkadaşlar için konunun faydalı olacağı düşüncesindeyim.Yurtta ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?Ev yaşamından ayrılınca en çok hangi konuda zorlanırız?Örneğin ben bilgisayardan hiç kopamayan biriyim yurda bilgisayar götüremeyeceğim belki sadece telefon.Bunun gibi başka hangi sorunlarla karşılaşabiliriz.Yurda ilk gittiğimizde neler yapmalı yada yapmamalıyız?Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.

Edit : Konuyu okuyan arkadaşlardan ufak bir ricam lütfen konunun güncel tutulması için yardım edin.Bir deyişle up yada güzel türkçemizle takip yazarak konuyu güncel tutarsanız çok minnettar kalırım.

Edit 2 : Konuyu böyle renkli açmamın sebebi bir çok konuda paragraf şeklinde yazıları okumaktan sıkılan yada okuma gereği duymayan arkadaşlar için görsel bir görüntü oluşturmak istedim.Çoğu kişiye saçma gelebilir ama bu konu gerçekten benim için önemli.

• up
  • Kardes ben tercih vermedim henüz üniversite öğrencisi değilim fakat yurtda kalan, başka sehirde okuyan arkadaşım var.

Laptop, telefon vs. istediğini götürebiliyormuşsun. O konuda sıkıntı yok fakat anladığım kadarıyla yüzüne gülüp arkandan iş çeviren çok insan oluyormuş. Kimseye güvenilmiyormuş, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyormuş falan iste.

Tabi yurttan yurda değişir bu durum belki senin gideceğin ortamda daha düzgün tipler olacak ama sen daima uyanık ol ve kendini ezdirmemeye bak bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • horlayan olursa kavga çıkarırım. osuran olursa sabah suyla uyandırırım. daha bilinmeyen her türlü pisliğe büyük tepkiler veririm. Uyku ve rahatlık çok önemli benim için. Kendim gibi adamlarla kalmak isterim. Bu yüzden İtü İmalat Vadi'de kalacak bu şekilde adamlar haberleşek,itü yurt başvuru formunda böyle bir yer var. Birbirimizin adını yazarız. rahat bir yıl geçiririz...

(up)
  • Yurda ilk gittiğinde moonwalk yapmayı ihmal etmezsen bi sorun olacağını sanmıyorum. Teklifler de kızlardanmış artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osurmayıp napsın ayıptır söylemesi? Yurtta kalmadım, kalmayacağım da; ama aynı ortamda uzun süre kalacağın insanlarla belli bir samimiyet düzeyini aşmak gerekir diye düşünüyorum.
  • 480mrt 4 kullanıcısına yanıt
    aga ben uyanıkken küçücük odayı deli gibi kokutursa sabah karşılığını alır. Kısasa kısas. Aynısını bana da yapabilirler ama benim şimdiye kadar öyle bir problemim olmadı. Ne kardeşimden(ranza vardı) ne de kuzenlerden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci mezun ve son günler
    2 ay önce açıldı
    2. KEZ MEZUN VE AİLE BASKISI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesajım bulunsun benim de

bence oda arkadaşında bitiyor olay oda arkadaşları iyi olursa pek sorun yaşamayız gibi ama 4-6-8 kişiden birbirine uyumsuz birileri mutlaka çıkacaktır herkesin her konuda uyumlu olması çok büyük şans.

ben temizlikte takıntılıyım adam elini yıkamıyorsa ya da yıkamadığından emin olduysam tek sefer bile olsa dokunduğu her şeyi oda içinde ıslak mendille silerim :D el yıkama konusunda takıntım var günde defalarca elimi yıkayan biriyim muhtemelen bu konuda çok sıkıntı çekeceğim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

aga ben uyanıkken küçücük odayı deli gibi kokutursa sabah karşılığını alır. Kısasa kısas. Aynısını bana da yapabilirler ama benim şimdiye kadar öyle bir problemim olmadı. Ne kardeşimden(ranza vardı) ne de kuzenlerden.

Sen bu kafayla gidersen çok dayak yersin.
  • Benim gibi adam bulurum ben. Saol düşündüğün için...

• tek kişilik oda da kalın. Maddi durum el vermiyorsa 2 kişilik oda da kalın. Eğer ona da bütçeniz yeterli değilse okumayın kardeşim.

nerde çokluk orda mokluk.

fazla kişi olunca problemlerde artıyor , birinin problemini çözüyorsun , diğeri çıkıyor vs vs.

tek kişilik oda da kaldığını düşünsene bi.

evindeki odan gibi olacak aynı. osursan sorun değil , ayakların koksa sorun değil , 3-4 gün temizlik yapmasan sorun değil , her sey koyduğun yerde kalacak , odaya tanımadığın insanlar girip çıkmayacak , oda da gruplaşma vs olmayacak , ders çalışmak istediğinde oda da gürültü yapan olmayacak , gece sen yatarken ışık açık olmayacak vs vs vs çok daha uzatırım da anlamışsınız umarım rahatlığı ve bazı problemleri.

mümkünse kalacağınız yurtta ortak alanları çok az kişi kullansın. Yani mutfak , tuvalet , banyo vs 20-30 kişi olmasın. max 8 kişiye kadar ortak alan olan yurtları ya da apartları tercih edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Osurmayıp napsın ayıptır söylemesi? Yurtta kalmadım, kalmayacağım da; ama aynı ortamda uzun süre kalacağın insanlarla belli bir samimiyet düzeyini aşmak gerekir diye düşünüyorum.

mert yine yorumun bitirdi beni
  • Devlet yurtları kötü ya özel ise sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

tek kişilik oda da kalın. Maddi durum el vermiyorsa 2 kişilik oda da kalın. Eğer ona da bütçeniz yeterli değilse okumayın kardeşim.

fazla kişi olunca problemlerde artıyor , birinin problemini çözüyorsun , diğeri çıkıyor vs vs.

evindeki odan gibi olacak aynı. osursan sorun değil , ayakların koksa sorun değil , 3-4 gün temizlik yapmasan sorun değil , her sey koyduğun yerde kalacak , odaya tanımadığın insanlar girip çıkmayacak , oda da gruplaşma vs olmayacak , ders çalışmak istediğinde oda da gürültü yapan olmayacak , gece sen yatarken ışık açık olmayacak vs vs vs çok daha uzatırım da anlamışsınız umarım rahatlığı ve bazı problemleri.

mümkünse kalacağınız yurtta ortak alanları çok az kişi kullansın. Yani mutfak , tuvalet , banyo vs 20-30 kişi olmasın. max 8 kişiye kadar ortak alan olan yurtları ya da apartları tercih edin.

Okumaya gidiyoruz hocam tatile değil.
    Dediğin gibi bir odaya sahip olmak isteyen adam sormaz zaten burda yurtlarin durumu vs. nasil diye basar parayi kalir.

• quote:

Orijinalden alıntı: YanukÇotanakk

quote:

tek kişilik oda da kalın. Maddi durum el vermiyorsa 2 kişilik oda da kalın. Eğer ona da bütçeniz yeterli değilse okumayın kardeşim.

Okumaya gidiyoruz hocam tatile değil.
    Dediğin gibi bir odaya sahip olmak isteyen adam sormaz zaten burda yurtlarin durumu vs. nasil diye basar parayi kalir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: YanukÇotanakk

quote:

Orijinalden alynty: jizzy quatily

tek ki?ilik oda da kalyn. Maddi durum el vermiyorsa 2 ki?ilik oda da kalyn. E?er ona da bütçeniz yeterli de?ilse okumayyn karde?im.

fazla ki?i olunca problemlerde artyyor , birinin problemini çözüyorsun , di?eri çykyyor vs vs.

tek ki?ilik oda da kaldy?yny dü?ünsene bi.

evindeki odan gibi olacak ayny. osursan sorun de?il , ayaklaryn koksa sorun de?il , 3-4 gün temizlik yapmasan sorun de?il , her sey koydu?un yerde kalacak , odaya tanymady?yn insanlar girip çykmayacak , oda da grupla?ma vs olmayacak , ders çaly?mak istedi?inde oda da gürültü yapan olmayacak , gece sen yatarken y?yk açyk olmayacak vs vs vs çok daha uzatyrym da anlamy?synyz umarym rahatly?y ve bazy problemleri.

mümkünse kalaca?ynyz yurtta ortak alanlary çok az ki?i kullansyn. Yani mutfak , tuvalet , banyo vs 20-30 ki?i olmasyn. max 8 ki?iye kadar ortak alan olan yurtlary ya da apartlary tercih edin.

Okumaya gidiyoruz hocam tatile de?il.
    Dedi?in gibi bir odaya sahip olmak isteyen adam sormaz zaten burda yurtlarin durumu vs. nasil diye basar parayi kalir.

kusura bakma 8-10 ki?i kalacaksan ahyrdan farky yok yani , bil istedim. Paran yoksa okuma karde?im herkes okuyacak diye bir ?ey yok. Ya da ilindeki üniyi kazan.

• Yurda kaç gün önceden yerleşebiliyoruz arkadaşlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alynty: YanukÇotanakk

quote:

Orijinalden alynty: jizzy quatily

tek ki?ilik oda da kalyn. Maddi durum el vermiyorsa 2 ki?ilik oda da kalyn. E?er ona da bütçeniz yeterli de?ilse okumayyn karde?im.

fazla ki?i olunca problemlerde artyyor , birinin problemini çözüyorsun , di?eri çykyyor vs vs.

tek ki?ilik oda da kaldy?yny dü?ünsene bi.

evindeki odan gibi olacak ayny. osursan sorun de?il , ayaklaryn koksa sorun de?il , 3-4 gün temizlik yapmasan sorun de?il , her sey koydu?un yerde kalacak , odaya tanymady?yn insanlar girip çykmayacak , oda da grupla?ma vs olmayacak , ders çaly?mak istedi?inde oda da gürültü yapan olmayacak , gece sen yatarken y?yk açyk olmayacak vs vs vs çok daha uzatyrym da anlamy?synyz umarym rahatly?y ve bazy problemleri.

mümkünse kalaca?ynyz yurtta ortak alanlary çok az ki?i kullansyn. Yani mutfak , tuvalet , banyo vs 20-30 ki?i olmasyn. max 8 ki?iye kadar ortak alan olan yurtlary ya da apartlary tercih edin.

Okumaya gidiyoruz hocam tatile de?il.
    Dedi?in gibi bir odaya sahip olmak isteyen adam sormaz zaten burda yurtlarin durumu vs. nasil diye basar parayi kalir.

kusura bakma 8-10 ki?i kalacaksan ahyrdan farky yok yani , bil istedim. Paran yoksa okuma karde?im herkes okuyacak diye bir ?ey yok. Ya da ilindeki üniyi kazan.

3 kişi idealmi hocam özel yurtta

• Off ya her gün saç yıkayan biriyim yurtda ne yapacağım hiç bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Osurmayıp napsın ayıptır söylemesi? Yurtta kalmadım, kalmayacağım da; ama aynı ortamda uzun süre kalacağın insanlarla belli bir samimiyet düzeyini aşmak gerekir diye düşünüyorum.

Tuvalet denen bir şey var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokenim

Devlet yurtları kötü ya özel ise sıkıntı olmaz

Hocam sen özel yurttamı kalacan ben özelde kalacam ama bazen sıkıntı basıyor içimi gideceğim yurt üniversteme çok yakın o avantajı var istanbulda otobüse falan binmeyecem o süper bi avantaj ama bi ev ortamı gibide olmayacak Gerçi tek sıkıntımız o olsun ama inş cins adamlar çıkmaz yaf odamda Paran olsa ev tutsan tek olsan ondada sıkılırsın,sen ne düşünüyosun hocam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.