Şimdi Ara

ilk iş hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2 tane iş hakkında müzakere etmek istiyorum.

şuan yazılım alanı içeren meslek lisesinden mezun olmuş bir genç olarak iş arıyordum tanıdık vasıtısıyla 2 tane işyerinin kapısı fırsatı açıldı ama kararsızım bu sebebten bu yaşlarda işe başlamış ağabeylerimden tavsiye almak isterim.

ilk iş gebze osb'de transpalet ile yük çekip depolara taşıyıp faturalandırmak ve dizmek.

ikincisi ise bir plaza gibi yerde mühendislerin ve master yapmış kişilerin arasında ofis destek elemanı gibi rollerde bulunmak.

ilk işe servisle bırakıp getirip götürecekler 8-5 gibi çalısacaksın 3 vardiya da zorunlu izin alma durumlarında tek sıkıntı dönüşler evime 2 saat fılan oluyor acıl durumlarda işten ızın alıp cıksam eve gelmem bu saat aralıgına tekabul edıyor ıkıncı işte ise avrupa yakasında ama anadolu yakasında kadıkoy gıbı yere tasıncak 9-6 sekılde masabaşı bir iş olarak ve ızın durumlarında evıme marmarayla ve dolmus yaparak 35-40 dakıka da olabılıyorum. birazcık da panıge kapılan bır kısılıge sahıp oldugum ıcın karar veremedım sızce ne yapsam daha dogru olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D6ADC009 -- 17 Ekim 2025; 0:14:57 >

• İkinci işi seçmemek için bir neden göremedim, kaçırdığım bir şey mi var?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Birde maaş ve gelecek beklentin ne?

Bir de yaşın genç muhtemelen bilmediğin için ben sana anlatayım: Türkiyede özel sektör çoğu zaman seni işe alırken 2 iş söyler sonra sana 5 iş yaptırmaya başlar. Hadi bunuda yapıver der. İşe başlamadan mutlaka işe giriş çıkış saatlerini tatil günlerini ve maaşı konuş. Konuşmaktan çekinebilirsin ben çekiniyordum mesela ama bunları başta konuşursan senin yararına. Yarın ters sana yaramayan bir netice olursa biz böyle konuşmadık diyerek üste çıkabilirsin.

Ofis destek elemanı dediği kahve getir götürü evrak taışma işi falan mı?

Eğer ekonomik olarak çok darboğazda değilsen ve bu işler sana +50k üstü para teklif etmediyse bir agabeyin olarak 2026 ortaöğretim kpssye hazırlanmanı tavsiye ederim. Tabi bölümün önemli neyden mezun olduğun

• İlk iş meslek edindirir,

İkincisi geçici eleman...

İki işte de haftasonu tatil bunda ziyade de firmadaki kişiler elektrik muhendısı sanırsam oradaki açık muhasebe olur vs seyler olur alt kademede calısmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D6ADC009 -- 17 Ekim 2025; 10:21:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım kardeşim maşallah ne güzel.

Bu işler ne kadar para ödeyecek günlük kaç saat çalıştıracak, haftada kaç gün izin veriyorlar? Bide plaza ortamını gördün mü orda takılırken ne diyosun yazılım işinde bişeyler kaparım öğrenirim ilerlerim diyor musun?

Bir de hayattan beklentin ne? Ne olmak ne yapmak nasıl yaşamak nerde yaşamak istiyorsun? Bunları düşünerek hareket edersen ulaşmak istediğin yere daha kolay varırsın. Keşke bizede bunları soran anlatan akıl veren olsaydı biz yıllarca ordan oraya savrulduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 17 Ekim 2025; 10:22:51 >
    Yazılım alanında biraz sektör bitti tabi abide orda yinede geliştirme durumum olur kendimi 9-6 çalıştırıyorlar maaş da direkt 30'u veya 1'de direkt olarak gecıktirmesız yatıyormuş bir kere görme fırsatım oldu çoğu kişi yabancı dil biliyor baya uzman kadro var içeride.

Hayattan çok beklentim yok abi ya böyle kafamın rahat olacağı işlerde kendi kendime kavrulmak başka birşey istemiyorum bir yerden başlamak lazım hayata herşey zor bu devirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D6ADC009 -- 17 Ekim 2025; 10:25:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılım alanında dünyanın farklı ülkelerinde çalışan arkadaşlarım var. Bır kısmı da trde kendini geliştirip feelance çalışıyorlar. Teknoloji çağında kendini yetiştiren eğitimler alan birinin aç kalması teknik olarak pek mümkün değil. Sadece ekmek masadaysa aslanın dişlerinin arasında artık. Yani çalışıp emek verene ekmek var.

Yazdıklarından istanbulda yaşadığını varsayıyorum. Şuan yaşın genç olduğu için kirada vermediğin için 30k sana güzel para gibi gelebilir. İyi de yaşatır seni. Eğer yükselirim maaşım artar diyorsan yaşında genç çok güzel olur. Ama aynı yerde kalırsan büyükler ömür boyu başında sağ olmayacak. 30k ya bireysel olarak istanbulda hayatta kalamazsın ilerleyen yıllarda.

Elbette bir yerden başlamalı. Bende çalışmaya başladığımda senden birkaç yaş kücüktüm bir çok işte çalıştım. İş hayatı insanları hayatı parayı ve ilişkileri öğrenmeni sağlıyor.

Sana tavsiyem bu işlerden birini seçerken şuna dikkat et: bu işte yükselebilir miyim? Bir yıl geçtiğinde bu iş bana ne katar? Bu işten öğrendiklerim ile başka yerde daha iyi bir maaş ile başlayabilir miyim?

Çünkü iş hayatına girince daha önce duymadığın görmediğin iş seçeneklerini görmeye duymaya başlayacaksın. Ve seni ileriye taşıyacak işleri tercih etmek senin geleceğini inşa etmen açısından kıymetli olur.

Diğer dediğime gelirsek hem işte çalış ki haftasonu tatil olmasıda çok iyi. hemde kpssye çalış diyorum sana. Atanırsın aylık 50k falan alırsın ki ocakta zaten 60 falan olacak. Bir sonraki sene bi bedelli yaparsın askerlikte aradan çıkar rahatına bakarsın

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi abi öyle yapıcağım bir yerden de sınavlara hazırlanırım hiç yoktan şansımı denemiş olurum. Yks ve kpss gireceğim seneye ama on planımda kpss olucak

Yolun bahtın açık olsun kardeşim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.