İLK 5K DA MÜHENDİSLİĞİN SONRASINDA TIPIN MANTIKLI OLMASI HK
-
-
sayısalı tam bilemiyorum ama eşit ağırlıkta da benzer bir mantık işliyor, ilk 3k iibf sonrası hukuk bana kalırsa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk 1k diyebiliriz
Aynen dediğin gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tıp her türlü tokatlar.
-
Yok olm
Odtü ee mezunuyla çapa tıp mezunu denk değil
ODTÜ Bilkent ee her türlü daha iyi yurtdışında da yurtiçinde de
Sağlık her türlü daha fazla para kazandırıyor
-
Yav hocam KOÜ elehobda düşük olabilir maaşlar ancak ODTÜ de falan senin düşündüğün gibi 15k ya çalışmıyor yeni mezunlar. adama zaten 15 teklif etseler bitirir orda mülakatı
Zaten yd oranı falan da baya yüksek
?
10k da yazılacak bişey yok ki
Yatkinlik meselesi, kararsiz olan bence mühendislikte daha mutlu olur. Ama 5kda da abuk subuk muhendislikler var zaten su an (ie istesen yildiza ucuyorsun şaka gibi)
İTÜ ehm falan kurtarmaz mı
Türkçesi gorece iyi siradan aliyormus yaw o yazilir bence
sadece para değil itibar ve saygınlık da var tıpta. çoğu yetişkin için tıp hâlâ 1 numara
şimdi olayı şiddete falan getirmeyin sakın. mühendisler de şiddete uğruyor. patronunuz olacak başınızda ve işi yapamazsanız en azından sözlü şiddete uğrayacaksınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 12 Haziran 2023; 22:10:14 >
KOÜ ne alaka allahın loseri seni
-
KOÜ de okumuyor mu
Başka nereden fikir sahibisin bu konularda anlatta bilelim
Olm adam bana sırf hakaret etti diye 10 saniyede bir beğeni gelmiş hemen
Tam bir losersın ya
-
Sıralama ile bölüm seçmeyin pişman olursunuz. Mühendislik isteyen adam mühendisliğe gitsin, 30-40k'lık üni'de de okusa iş yapar her türlü. 4. sınıfta tıpı bırakıp mühendisliğe geçen arkadaşım var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kesinlikle, meslek tercihi ilk sırada olmalı bölüm değil. tıp ile mühendislik çok farklı meslekler nasıl arada kalıyorlar hayret ediyorum valla
KOÜ ne alaka allahın loseri seni |
Olm hala anlayamadınız mı şu meseleyi mühendis ve doktor maaşı karşılaştırıyonuz aw. Doktor dediğin adam 6 sene hayvan gibi çalışıyoe bölümünde sabah akşam intörnlük hapıyor sonra asistanlık yapıyor çok uzun bir sürecin sonucunda o paraları kazanıyo. Tıbbın alt limiti yüksek, yani en vasat doktor da çok kazanır. Mühendislik tam tersi alt limiti çok az ama kafası çalışan ilgisi olan adam çok daha rahat şekilde daha az amelelik yaparak yükselir. İkisinin curveü farklı aw neyi karşılaştırıyonuz
|
Sağlık her türlü daha fazla para kazandırıyor |
Sıralama ile bölüm seçmeyin pişman olursunuz. Mühendislik isteyen adam mühendisliğe gitsin, 30-40k'lık üni'de de okusa iş yapar her türlü. 4. sınıfta tıpı bırakıp mühendisliğe geçen arkadaşım var.
|
Yine networkü olmayan biri sallamış bakın bu benim yazıcağım benim görüşüm değil dünyanın genel piyasası;
1-doktor prestiji > mühendis prestiji 2-doktor maaşı > mühendis maaşı Yani bunun sencesi bencesi yok gir dünyadaki ya da türkiyedeki yapılan araştırmalara bak hangi meslek daha fazla itibar görüyor.Sonra da gir dünyadaki ya da türkiyedeki maaşlara bak kim daha fazla kazanıyor yani bu araştırmalara bakan biri nasıl böyle bir konu açıyor aklım almıyor. İyi potansiyellli bir trakya tıp öğrencisi , iyi potansiyelli bir odtü elektronik öğrencisini tokatlar itibar olarak da maddi olarak da . Sadece tıp zor bir branş eğitimleri cidden ağır özellikle cerrahi branşlarda, yurt dışına gidiyorsun seni çok ağır eğitmelere vs sokuyolar cerrahi seçersem vs yani çalışma şartları yoğun . Bu yüzden fiyat performans üzerinden değerlendirirsek mühendislik belki öne çıkabilir belli açılardan ama itibar , total maaş , para kazanma potansiyeli olarak tıpla yarışacak herhangi bir mühendlslik dalı dünyada yok tr de nasıl olsun . Bunların hepsini kendi işini yapan insanları ayrı tutarak konuştum onu da belirteyim sonuçta moda şirketin olur , yazılım şirketin olur işte illegal iş yaparsın vs böyle gider yani |
istanbul üni eee okumakla 200k'lık bölüm okumak arasında bir fark göremiyorum.
senin yerinde olsam tur rehberliği için yabancı dilimi geliştirmeye başlardım. (rusca iyi bir secenek) |
Abi ciddi misin sen Ben enflasyon zammından bahsetmiyorum kıdem zammından bahsediyorum Diğer maddeye gelirsek yüzde 10 bile çok iyi bir rakam zaten bu dediğim kişiler genelde ortalama üstü yerden mezun olanlar Yoksa Anadolu'dan bir yerden mühendisin alacağaı para taş çatlasın 20 25k 10 15 sene sonunda |
1M almiyorlar zaten. Bu aveller burada hekim olma surecini kolay bir sey zannediyorlar. 18 yasinda biri once 4 yillik bir fakulte okuyacak, sonra 4 yil daha tip okuyacak ve dandik de olsa bir tez yazip/savunup mezun olacak (dolayisiyla MD derecesi aliniyor, Turkiye'de verilen MD derecesi degil). Akabinde 7 yila kadar residency yapacak. Residency yapmadan calisamazsin, aile hekimi bile yapmak zorunda. Adam 18 yasinda baslayip, hic geciktirmeden ve hic fire vermeden bu surecleri gecse zaten 33 yasina geliyor. Gercekci olursak 35 yasina geliyor. Tip okurken girdigi yarim milyon dolar borc var daha. 7 yila kadar suren residency surecinde ise sadece 50-55K aliyorlar, karin tokluguna yasiyorlar. 3 yil da borclarini odemekle gecerse, bu adam 38 yasinda falan para kazanmaya basliyor. O da yillik 200K ile basliyor, oyle 500K ile falan degil haha Muhendislik mezunu 23 yasinda bir cocuk ise, Silikon Vadisi'nde 130-150K ile basliyor temiz. Kisa surede de 200K uzerine cikabiliyor. En guzel yillarini karni tok refah icinde yasiyor. ABD'de tip cazip bir alan degil. Benim Turkiye'de uzman hekim arkadaslarim, ABD'de denklik alabilecek olsalar bile gelmek istemiyorlar, cunku uzmanliklari taninmiyor. Sifirdan residency yapmak zorundalar ve bu uzun surecte karin tokluguna yasaniyor. |
Dayı sen sanırım mühendislikte yatarak ortalama kasılfığını sonrasında da Gine yatarak top ünide master kazanıldığını sanıyor Maalesef senin düşündüğün gibi değil veya ben senin düşündüğün kişilerden bahsetmiyorum |
Benzer içerikler
- sigortalı olunca yeşil pasaport iptal olur mu 2024
- 90 tyt 70 ayt kaç bin
- derece için tyt ne zaman bitmeli
- plastik cerrahi maaş
- telegram tyt-ayt pdf grupları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X