Şimdi Ara

İlk Defa Uçağa Binmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haftaya cuma ya da cumartesi ilk defa uçağa bineceğim. Bileti yarın alacağım fakat fiyatlar çok değişiyor. Dün baktığımda 940 olan bilet şimdi 1010 olmuş (hava yolu şirketinin sitesinde). Uygun uçak bileti satan siteler de var ama bir sorun çıkar mı diye kuşkulanıyorum. Sizce bineceğim uçak firmasının sitesinden mi alayım yoksa uygun uçak bileti satan sitelerden alsam da olur mu? Ek olarak hava limanında dikkat etmem gereken şeyler var mı? Bir de ilk defa bineceğim için epey heyecan olur bunu aşağı çekmenin bir yolu var mı?

• Bekledikce pahalanir.

Ayrica ucuzabilet, expedia gibi sitelerden bilet alabilirsin. Kafani kullanirsan fake bir site olup olmadigini cok kolay anlarsin bakarak. Ucak biletlerinin cogu o 3.parti siteler uzerinden satiliyor cunku 3.parti sirketler cok onceden ucuza biletleri toplu aliyorlar, sirketlerin isine geliyor aylar oncesinden satip parayi almak. Time value of money - turkce'ye cevirebilecek finanscilar cevirsin.

Havalimaninda dikkat etmen gereken falan bir sey yok, ama ucagin kalmasindan 24 saat once online check-in acilir. Havayolunun sitesinden yap onu, koltugunu falan secer rahat edersin - havalimaninda check-in beklemezsin kabine alinmayacak bagajin yoksa, varsa bile online check-in'e ayri hizla sira oluyor valiz vermek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkKhan -- 25 Ocak 2020; 3:38:49 >
  • ben 1 kere bindim. havaalanında beklerken birsürü uçak videosu izlemiştim. uçağa binince koltuğumu bulamadım birileri gösterdi. numaralar nerde yazıyor hala bilmiyorum neyse oturdum bu sefer kemeri takmakta zorlandım

uçak havalanmadan önce pistte hızlanıyor için çekiliyor. hele havalanmaya başladıktan sonra.. ilk kalkışı atlattıktan sonra gerisi kolay. benim nabız 200 ü vurmuştur heralde kalkış anında koltuğu aşırı sıkı tutuyordum. üstüne bide çok türbülanslı bir uçuşa denk geldim. koridora bakıyorum sürekli cam tarafına bakmıyorum. sanki tümsekli yolda giden otobüsmüş gibi hissetmiştim. havada olduğunu çok anlamıyorsun. inişde güzel oluyor. küt diye vuruyor lastikler yere.

kalkışı çok enteresan gelecek. korkma. ilk 5 10 dk dan sonra alışıyorsun. heycanlanma çok. benim yükseklik korkum var ona rağmen bidaha binerim uçağa. ilk kalkış eğlenceli..

• Hocam ben de İstanbul'a askere giderken ilk defa binmiştim hem de tek başıma. Uçağın normal arabadan çok çok daha güvenli olduğunu unutmayın. Havaalanına giderken kaza yapma ihtimalinizin uçağın düşme ihtimalinden daha yüksek olduğunu bilin.

Koltuk seçimi yaparken orta koridor kısmından alırsanız daha iyi olur. Cam kenarı yükseklik korkusunu tetikleyebilir.

Heyecanınızı bastırmak için telefona film dizi vs atıp zamanın hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz.

Havadayken camlar tv ekranı gibi geliyor. Yani beyniniz normal bir odadaymışsınız gibi algılıyor ortamı.

Uçak çok muazzam bir teknoloji. 30 bin feet yükseklikte olmak değişik bir duygu. O heyecanı herkes yaşamalı bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk uçuşun uluslararası bir uçuş ise o an yaşadığın aptallık hissinden dolayı heyecan falan olmuyor %100 test edildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.