Şimdi Ara

ilk defa muayeneye gideceğim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilk defa muayeneye gideceğim.

1- muayeneden geri dönmemek için yani şurası kaçak burası şöyle vsss. dememeleri için arabayı tamamen nereye göstermeliyim.
    2- egzoz hafif ses var. şöyle anlatıyım mesela 100 tam gaz giderken ayağımı gazdan çekince ses yapıyor... bir kaç kişiye gösterdim. hafif kaçak var diyorlar kimisi içinde ki susturucu parçasını atmış vss. diyor bu iki ihtimali veya başka ihtimali göze alacak olursak MUAYENEDEN GEÇER Mİ????

• google ye araç muayenesıne gıtmeden once yapılması ve bulundurulması gerekenler yazın detaylı bılgıler çıkar
  • sanalla gerçek arasında çok fark var???
  • fabrika çıkışından eksik veya fazla bir şey olmasın. ön tampona ekleme, spoiler gibi gibi. sonradan takılan ses sistemi, park sensörü, jantlar gibi elemanlar için sorun olmaz. jant tabi çok abartı değilse. şahine 20-22 takmaya çalışan dengesizler var.

Özellikle ilk yardım seti ve stepne bulundur. Stepne tam yerinde olsun. ilk yardım seti takım halinde olur. almanızı tavsiye ederim acil durumda lazım olur.
    önemli noktalarda Çürük çarık yeri olmasın. Çiziklere bi şey demezler.
    Rot - balans firmasına git. Muayene öncesi kontrol de onlar anlar. ama adam gibi bir yere git. rot - balansta far ayarına bakarlar. far ayarlarını kontrol ettir.
    Bütün emniyet kemerleri normal ve takılabilir olsun arka orta kemer de dahil varsa eğer.
    ön panelde yanan arıza/ikaz ışığı bulunmasın.
    Lastikleriniz iyi olmalı.
    Egzostta görünürde bir şey yok ise sorun olmaz o kadar detaylı bakmıyorlar.
    Bazı muayene yerleri motor numarasına bakar. okunabilir olmalı yeter.
    LPG varsa onunla ilgili işlemleri bilmiyorum. bilen anlatır..

Elemanların araca yaptıklarına göz yum. Hayvan oğlu hayvanlar hor kullanıyorlar. Test için filan değil resmen çekememezlik. orada çalışanların çoğu araç sahibi değil.
    muayenede kalkışlarda pati çektirir araca. içeride frenlerle ani kayar. kapıları ahır kapısı gibi kapatır. dengesizce kullanırlar. tartışma sakın sana takarlar muayeneden geçirmezler.

• eyw. tşk. ederim

bnm arka lastikler iyi sayılmaz :(:(:(

el freninde problm var gibi

egzoz hafif pörüldeme var

ayrıca aracı yeni aldım 1 sene muayenesi geçmiş :((:(:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: jurnal57

eyw. tşk. ederim

Arka lastik sorunu bende de var..

Muayeneden once lastikleri degistirecem, zaten normal sartlar altinda da degistirmem gerekiyor. Ancak yaz aylarinin bitmesini bekliyorum. Lastikleri degistirirken oradaki ustaya rica ederim bir rot balans ayarina baksin, vs..

Ben BIMden 25TLye trafik seti almistim, icinde hersey var. Migros'ta gormustum, orada da satiliyor ama 40-50TL gibi bir fiyati vardi. Bence bu set sadece muayene icin degil, normalde de her arabada olmasi gerekiyor.
  • muayene yeri yolumun üstü sayılır geçerken ugrayıp sorsam bu araç bu şekild muayenden geçermi vsss die net cvp alabilirmiyim

egzoz ses var arka lastikler :( kötü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2tane ön lastik alıp öndekileri arkaya taktırın. Araç binerken sizin arabaya pek aşina olmayan birine sorun, Egsoz sesinden rahatsız oluyor mu diye. Fark etmediyse sorun olmaz. Gözle görülür çatlak kırık yoksa egzosta bir şey olmaz. zira ben de aracımın sesini bilirim en küçük değişiklikte fark ederim. şu anda hafif farklı geliyor ama annem de kullanır fark etmemiş. fazla takılmayın. muayene yerine gidip sormayın. yardımcı olacaklarını sanmam.
    Ayrıca egzosta bir şey olursa hafif kusur geçer. Hafif kusurlarda muayeneden geçmiş olursun. misal benim far ayarları bozuk, egzos PASLI, aksamlar üzerinde korozyon var şeklinde 3hafif kusur vardı muayeneden geçtim. egzos kopuk değilse agır kusur filan vermezler.

ekleme: Far ayarı bozuk değildi, elemanların hayvanlığı, işi boşa almaları. 2yere de kontrol ettirdim gayet normal dediler ayarlara. Hatta bi usta böyle işte bu tuvtürk allahın belaları sıfır araçta bile far ayarı bozuk diyorlar ama ayarlar düpdüzgün. ben de yaparlarken gördüm, tuvtürk elemanı aleti öne tutuyor direkt fara dayıyor. ustalar ise açısını dogrultusunu filan kontrol ediyor öyle tutuyor aleti.

El frenini ayarlatmak zor olmaz. fazla da tutmaz. 20-30tl'ye balata temizleme spreyi dahil yaptırabilirsiniz.
    Aracı alınca borç sorgulamadınız mı ? veya zorunlu trafik sigortasını detaylı incelemediniz mi? orada muayene filan hepsi gözükür.
    Ayrıca vergi dairesinden araç üzerindeki cezaları kontrol edin. Vergi-ceza borcu olan araç muayeneye alınmıyor. Egzos pulu 2yıllıktır. büyük ihtimal o da geçmiştir. onu da yaptırın. egzos pulu muayene yerinde ama farklı bir noktada yapılıyor.

ben egzos + muayene 180tl ödedim. haziranda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 23 Eylül 2011; 21:04:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jurnal57

eyw. tşk. ederim

Lastiklerde diş derinliğine bakıyorlar, aynı zamanda frenleme testinide gerçekleştiriyorlar. Lastik diş derinliği uygun değil ( 3 mm 'den az olmaması lazım) yada frenleme eksikse / sapma fazla ise ağır kusur veriliyor.

Aracın altı kanaldan kontrol ediliyor taşıyıcı karasörde / egzoz sisteminde çuruk varsa ağır kusur veriliyor.

Muayene gecikme cezası her ay için % 5 'dir ona göre hesaplayıp gidin kredi kartı vs geçmiyor.

• quote:

Bu söylediğinize takıldım açıkçası. Muayenesi geçen bir aracın satışı yapılmaz diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Bu söylediğinize takıldım açıkçası. Muayenesi geçen bir aracın satışı yapılmaz diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?

Doğru biliyorsun, muayenesi geçmiş aracın satışı yapılamıyor.

Ben puntoyu sattığım zaman ( temmuz ayı ) satıcı ile anlaştık vergisinide o ödeyecekti. Vergiyi ödemeden gittik ama notere, satış yapmadılar vergi ödenmediğinden dolayı. Bir daha gittik alıcı vergiyi ödedi, sonra gidip satışı yaptık..
  • quote:

quote:

Yanlış biliyorsunuz hocam vergi borcu olan aracın satışı yapılamaz, muayenesi geçen aracın noter satışı yapılır....

Trafik Tescil ruhsatı hazırlamıyor o ayrı konu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oiven

quote:

quote:

Yanlış biliyorsunuz hocam vergi borcu olan aracın satışı yapılamaz, muayenesi geçen aracın noter satışı yapılır....

Trafik Tescil ruhsatı hazırlamıyor o ayrı konu...

Vergi borcunu biliyordum ama muayenesi olmayan aracı önce muayeneye sokup sonra satış yapılıyor diye biliyordum. Doğrusunu öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

• Muayene ile vergiyi karıştırmışım bende ya şimdi okudumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

fabrika çıkışından eksik veya fazla bir şey olmasın. ön tampona ekleme, spoiler gibi gibi. sonradan takılan ses sistemi, park sensörü, jantlar gibi elemanlar için sorun olmaz. jant tabi çok abartı değilse. şahine 20-22 takmaya çalışan dengesizler var.

Özellikle ilk yardım seti ve stepne bulundur. Stepne tam yerinde olsun. ilk yardım seti takım halinde olur. almanızı tavsiye ederim acil durumda lazım olur.
    önemli noktalarda Çürük çarık yeri olmasın. Çiziklere bi şey demezler.
    Rot - balans firmasına git. Muayene öncesi kontrol de onlar anlar. ama adam gibi bir yere git. rot - balansta far ayarına bakarlar. far ayarlarını kontrol ettir.
    Bütün emniyet kemerleri normal ve takılabilir olsun arka orta kemer de dahil varsa eğer.
    ön panelde yanan arıza/ikaz ışığı bulunmasın.
    Lastikleriniz iyi olmalı.
    Egzostta görünürde bir şey yok ise sorun olmaz o kadar detaylı bakmıyorlar.
    Bazı muayene yerleri motor numarasına bakar. okunabilir olmalı yeter.
    LPG varsa onunla ilgili işlemleri bilmiyorum. bilen anlatır..

Elemanların araca yaptıklarına göz yum. Hayvan oğlu hayvanlar hor kullanıyorlar. Test için filan değil resmen çekememezlik. orada çalışanların çoğu araç sahibi değil.
    muayenede kalkışlarda pati çektirir araca. içeride frenlerle ani kayar. kapıları ahır kapısı gibi kapatır. dengesizce kullanırlar. tartışma sakın sana takarlar muayeneden geçirmezler.

Daha önce hiç muayeneye gidecek kadar araba kullanmadım ama yakında yeni bir araç alacam hayırlısıyla. Şahsen oradaki elemanlar aracıma böyle muamele etsin canlarını okurum, analarından emdikleri sütü burunlarından getiririm. Ne mi yaparım?

Bu uyarılarınızı aklımda tutucam ve yanımda gizli kamerayla gidicem. Yaptıkları her boku kayıt altına alıcam. Sonra tartışıcam ondan sonra mahkemeye. Sonuç önemli değil ama çok uğraştırırım ve rezil ederim. Harbiden ürktüm, ben gidip 60 bin sayacam araca adam böyle davranacak demek

teşekkürler bilgiler içi.

• Ben lastikleri değiştirip direkt muayeneye gittim. Benden önce şahin almışlardı muayeneye. Öyle bir pati çekerek girdi ki araç yarıştasınız sanki. Sonra freni içerde kökleyerek bir durdu baya kaydı araç. Bunlar muayenede kontrol filan değil. çünkü araç ilk girişte ön ve arka tekerler sırayla silindire giriyor. kapıları beleş demirden yapmışlar gibi kapatıyorlar. kaput, bagaj kapakları da öyle. silindirlere aracı sokarken narince girmiyor bodoslama dalıyorlar.

Benim lastikler yeni olunca pati çekemedi zaten çok güçlü değil aracım 1100kg 80bg zor pati çekiyor
    ama ani frenle kaydırmayı başardı.
    Kaputu bana açtırdı üşengeçliğinden ama bana açtırması çok iyi oldu narince kapattım. bagaj kapagını da bana açtırdı. yoksa onları sökercesine kapatıyorlar.

Bu her muayene yeri için aynı değildir. ama Denizli'deki böyle. Muayane sonrası evrak beklerken de Vw golf4 cabrio'nun arka kemerlerini bulamamış eleman sahibine sizi bekliyorum koltuk altında mı nerdeyse bulun kemerleri ve takılı vaziyette bekleyin. Yoksa muayeneden geçirmem gibi bir havada söyledi. adam ben evrak beklerken yaklaşık 20dk kemer aradı bagajı açtı arka koltukları söktüler ve sonunda buldular.

• arkadaşlar öyle bir anlattınız ki aracı muayene değil pert hale sokuyor bunlar

oldu olacak duvarada vursunlar açıklama kısmına da Frnler tutmuyor yazsınlar barii
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Ben lastikleri değiştirip direkt muayeneye gittim. Benden önce şahin almışlardı muayeneye. Öyle bir pati çekerek girdi ki araç yarıştasınız sanki. Sonra freni içerde kökleyerek bir durdu baya kaydı araç. Bunlar muayenede kontrol filan değil. çünkü araç ilk girişte ön ve arka tekerler sırayla silindire giriyor. kapıları beleş demirden yapmışlar gibi kapatıyorlar. kaput, bagaj kapakları da öyle. silindirlere aracı sokarken narince girmiyor bodoslama dalıyorlar.

Benim lastikler yeni olunca pati çekemedi zaten çok güçlü değil aracım 1100kg 80bg zor pati çekiyor
    ama ani frenle kaydırmayı başardı.
    Kaputu bana açtırdı üşengeçliğinden ama bana açtırması çok iyi oldu narince kapattım. bagaj kapagını da bana açtırdı. yoksa onları sökercesine kapatıyorlar.

Bu her muayene yeri için aynı değildir. ama Denizli'deki böyle. Muayane sonrası evrak beklerken de Vw golf4 cabrio'nun arka kemerlerini bulamamış eleman sahibine sizi bekliyorum koltuk altında mı nerdeyse bulun kemerleri ve takılı vaziyette bekleyin. Yoksa muayeneden geçirmem gibi bir havada söyledi. adam ben evrak beklerken yaklaşık 20dk kemer aradı bagajı açtı arka koltukları söktüler ve sonunda buldular.

konu hort gibi olacak ama bu uygulamalar gerçek mi ?

ben de ilk defa muayeneye gireceğim, gerçi daha var ama araştırıyorum şimdiden
    yok mu bunun denetimi orada müdürü falan ?
    elimde video kamera işim bitene kadar kayıtta olacağım

• Benim de muayene gecti. Bununla birlikte muayene yazan belgede bos yer kalmadi. onu da alicam artik neredwn alacaksam. acaba yeni muayeneye giren var mi İstanbul da kaca mal oluyor. bende dolan muayene sonucunun yazdigi belge kaca mal olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEN cumartesi günü yaptırım muayeneyi. lpg beyin üzerindeki yazılara bakıyorlar sonra lpg tankını kontrol ediyor beyni kontrol ediyor kaçak varmı ona bakıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.