Şimdi Ara

İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bizzat yaşamasam inanmazdım. 65 kilodan 84 e çıktı (2 yıl içinde) saçımı da genelde kel veya 3 numara yaparım. genelde biriyle yolda çarpışsak veya sıra beklesek kardeşim derlerdi. artık abi diyorlar :)

• Var böyle tipler. Ben kasket taktığım zaman herkesin davranışın farklı olduğunu görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: physFx

Haklısın hocam. Var böyle şeyler. Bir defa yakın (çok yakın değil) bir arkadaşıma hiç kullanmadığım ve sevmediğim bir hitap olan "kanka" dedim. Kendisi hep kullanır. Bana "kanka deme lazım olur" dedi. Sinirlendim ama neyse işte. Boşuna böyle şeylere gerek yoktu.

Aynı şeyi bazen kardeşim diyenlere de yaşıyorum ama sıklığından ötürü alıştım artık. İlk başlarda kardeşim diye hitap edenlere, hele yaşı aynı veya benden küçük gözükenlere sinir oluyordum.

Gereksiz hitap etme şekillerine hiç ihtiyacımız yok. Anlam veremiyorum. İnsanların çoğu o kadar amaçsız ve öylesine bu lafları kullanıyor ki... (canısı, abisi, kardeşim, yavrum, aslanım, koçum...)

Kullanmayın işte, çok basit. Hem daha ekonomik bir diliniz olur, daha az nefes almanıza sebep olur. Kullanınca elinize ne geçiyor sanki?
    lazım olur diyen karşı cins mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sia ajanı onlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır abi yerine yanlışlıkla abisi diye ağzından çıkmış olma ihtimali de var. Ama her neyse bu gördüğün insan profili hiçbir şey. Bundan bin kat beter ne profiller göreceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

Yok hemcins.

• Hani eğitim şart diyor ya Cem Yılmaz, yani bu konuda gerçekten eğitim gerekiyor.

• tolgabbb T kullanıcısına yanıt

• Her şeye atarlanma abisi

• cemsinan kullanıcısına yanıt

Seni kırdıysam özür dilerim abi.

• kafamda canlandırdım gülme geldi siparişin hazır abisi hadi afiyet olsun yanına capri sun da vereyim mi  

• En iyi protesto orada ki ürünü tüketmemektir. Ben hiçbir zaman müşteri daima haklıdır muamelesi yapmadım. Lakin burada ki durum daha bir başka senin küçük gösterip göstermemenden tamamen bağımsız bir şey elbette uyarman daha iyi olucaktı. Artık iş işten geçmiş bir daha oraya gitmemelisin.

• Adama bir dahaki sefere asgari üçret ile gecinmek çok zor değilmi de, bir daha abisi yapamaz yanınada uğramaz.  

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgabbb

Yaşını göstermiyosun heralde. Zayıfsan kilo al. Benzer muamelelere çok maruz kaldım zamanında biraz kilo almaya başlayınca beklemediğim adamlar abi çekmeye başladı.

Türk milleti böyle malesef zayıf gördü mü hemen ezmeye kalkar.

60 kilodan 70 e çıktım boyum 174cm 18 yaşında kasiyerler abi demeye başladı.

• Büyütülecek bir mesele değil. Derdiniz bu olsun. İnsanlar parmağınızı şıklatınca düzelmez. O size istemediğiniz bir şekilde hitap ettiyse siz ona her zaman isteyeceği bir şekilde hitap edip durumu güzel bir üslubla dile getirseydiniz.

Mesela beyefendi bakar mısınız. İsminiz nedir deyip ismini öğrenip. Örneğin Ahmet bey benim adımda Mehmet bana mehmet bey diye hitap ederseniz sevinirim. Deyip teşekkür edersiniz olur biter.

O arkadaş kendini geliştirememiş demek ki. Ama sizde bu söylenene hemen sinirlendiyseniz sizde tam olarak olgunlaşmamışsınız demektir

Herşeyi kafamıza takacak olsak sinirlensek gün sonunu getirebileceğimizi sanmıyorum. İnsanlardan anlayış bekliyorsak biz daha fazla anlayış sahibi olmalıyız

Not : eskiden çok sinirli ve sert ani cevaplar veren tersleyen biriydim. Pek faydasını göremedim. Bıraktım.

İyi forumlar. 👋🏼

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • niye kızıyorsunki, o garsonun densizliği, normalde abi de dememesi lazım

• yani öyle bir muameleden sonra kalkabilirsin masadan. yemekler vs geldiyse hesap sırasında bu olay yaşanıyorsa müdürünü çağırırmısın de. gelen adama anlat durumu. çok zor birşey değil. içerlemek daha zor.

• Konuda spor yapanlar kilo aldığını söylüyor. Bu nasıl oldu? Aynı sorun bende de var. 55 kilo filanım, yaşımı göstermiyorum.

• Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım tüm mesajları kontrol etmediniz. Yaklaşık on mesaj öncesinde, gerçekten çok da takılacak mevzu değilmiş gibisinden bir cümle kurdum. Yani konuyu açtıktan 4-5 saat sonrasında ve cümle şöyleydi (konunun ilk sayfasındaki on ikinci mesaj):

''Bugün üzerimde bir ölü toprağı var gibi. Belkide onun etkisiyle bunu çok içerledim o an. Patlamak üzereydim. Bir şeyler beni daha çok irite etmiş. Aradan geçen beş-altı saat içinde, amma takılmayacak şeymiş diyor insan.''

Şöyle bir cümle kurdum. Aslında olgunlaşmak değil de, konuyu açarken biraz sinirliydim. O da tuz biber oldu. Aslında bunu takmadım. Bu insanların tavırlarına hayret ettim sadece.

Kesinlikle katılıyorum, her şeyi takmamak lazım bu hayatta. Ne gerek var üzülmeye. O arkadaş dediğiniz gibi kendini geliştirememiş. Ama çevremde gördüğüm çoğu insan böyle. Yani, her birini mi uyaralım bunların. Nereye kadar!

@bullx O an sinir oldum. Nasıl böyle konuşabilir dedim yani. Hayret ettim. Aradan geçen 3-4 saat içinde artık umursamadım.

@SAY10 Yanımdaki arkadaşım duymadı bunu. Sesi de zaten cılızdı. Kalkıp gitmek aklıma gelmedi ve zaten karşı taraf ne oluyor diyecek :)

@Vega Umarım size yardımcı olurlar ama şunu söyleyeyim. Boy-kilo oranıyla bu davranışın bağıntısı yok. Boyun-kilon, görünüşün, rengin vs. ne olursa olsun, herkes sana ve başkasına saygılı olmak zorunda.

@Anormal zirve Sizin adınıza çok sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 27 Temmuz 2020; 0:16:10 >

• Ben sadece sizin mesajınızı okuyup cevap yazdım. Okumamıştım pardon. Valla hocam bir şey birden bire bozulmadığı gibi düzelmede birden olmuyor maalesef. Gerekirse tek tek uyarmak lazım. Ama toplum olarak çok çabuk vaz geçiyoruz.

İş hayatında çalışma şartlarında ve genel toplumsal davranışlara baktığım zaman hiçbir şeyin düzeldiğini iyiye gittiğini görmedim. İnsanlar bireysel davranıyor ve bencilleşiyor. Başkalarının ne hissettiğini ya da düşüncelerini umursamıyor.

Bende kendimi olabildiğince bu bozulmanın dışında tutmaya çalışıyorum. Yapabilirsem elimle, yapamazsam dilimle düzeltmeye çalışıyorum. Düzelmiyorsa da uzak dururum.

Mekan, insan, iş, eş, aş farketmez.

👋🏼

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.