Bugün karşılaştığım muameleye çok sinirlendim: Garsonun bana karşı 'Tamamdır abisi' demesi. Ben yirmi dört yaşında üniversite mezunu bir kişiyim. Özel bir vasfım yok. O kişiyi de orada ilk defa gördüm. Bunlar bu özgüveni nereden alıyor? Müşteriyle nasıl böyle konuşabiliyorlar? Buna yaptığının hatalı olduğunu söylesen, üzerine yürür kesin. Neden herkesin uyarılmaya ihtiyacı var? Gerçekten ağzımızdan çıkanı tartabilecek seviyede, uygar, saygılı insanlar olamaz mıyız? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 26 Temmuz 2020; 16:48:18 > |
İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum

-
-
Böyle insanlarla hayatin boyunca cok karşilaşacaksin takma yaninda kiz arkadaşin veya tanidigin duymadigi sürece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısın hocam. Var böyle şeyler. Bir defa yakın (çok yakın değil) bir arkadaşıma hiç kullanmadığım ve sevmediğim bir hitap olan "kanka" dedim. Kendisi hep kullanır. Bana "kanka deme lazım olur" dedi. Sinirlendim ama neyse işte. Boşuna böyle şeylere gerek yoktu.
Aynı şeyi bazen kardeşim diyenlere de yaşıyorum ama sıklığından ötürü alıştım artık. İlk başlarda kardeşim diye hitap edenlere, hele yaşı aynı veya benden küçük gözükenlere sinir oluyordum.
Gereksiz hitap etme şekillerine hiç ihtiyacımız yok. Anlam veremiyorum. İnsanların çoğu o kadar amaçsız ve öylesine bu lafları kullanıyor ki... (canısı, abisi, kardeşim, yavrum, aslanım, koçum...)
Kullanmayın işte, çok basit. Hem daha ekonomik bir diliniz olur, daha az nefes almanıza sebep olur. Kullanınca elinize ne geçiyor sanki?
Oranın müdürü yok muydu? Niye şikayet etmedin?
-
Yaşını göstermiyosun heralde. Zayıfsan kilo al. Benzer muamelelere çok maruz kaldım zamanında biraz kilo almaya başlayınca beklemediğim adamlar abi çekmeye başladı.
Türk milleti böyle malesef zayıf gördü mü hemen ezmeye kalkar.
-
Sakal bırak hocam hem büyük gösterir hem itibarın artar test edildi onaylandı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar siz beni yanlış anladınız. Boy, kilo olarak ideal bir seviyedeyim. Sakalım zaten var. Küçük göstermiyorum. Yaşımı gösteriyorum. Sadece görünüş olarak efendi biri gibi gözüküyorum diyebilirim. Ya da naif. Mesele maruz kaldığım tavır. Bu insanların kendilerini değiştirmeleri lazım.
Konu başlığı, başka bir konudan hatırımda kalmış. Başlığı daha ağır mı açmak lazımdı, bu tepkiyi almamak için bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 24 Temmuz 2020; 3:47:24 > -
Zaten her gün karşılaşıyoruz abi. Şunu merak ediyorum, bunları uyarıp, kendimizi tehlikeye mi atmamız lazım? Yoksa bunlar insan olabilecekler mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C05AA6244Zaten her gün karşılaşıyoruz abi. Şunu merak ediyorum, bunları uyarıp, kendimizi tehlikeye mi atmamız lazım? Yoksa bunlar insan olabilecekler mi?
Fiziksel gücün varsa kendini tehlikeye atabilirsin. Garson sonuçta kötü bir olay yaşama ihtimalin (silah çıkartması gibi.) Çok çok az. Direk diklen demiyorum. Benimle konuşmana dikkat et birdaha uyarmayacağım de. Yine bir haltlar zırvalar büyük ihtimal git müdürünü çağır de. Eğer üstüne yürürse dövüşürsün. Üstüne yürümezse müdürü çağırırsa anlatırsın. Garson arkadaşları gelip onu oradan alır sana "boşver uzatma abi." Derse tatlı dille rica edersin müdürünüzü sahibini çağırın buranın diye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye = orman kanunları aga. Sen ideal olsan da git spora. Kimse durduk yere kolay kolay korktuğu adama abisi demez. Hal ve hareketlerin çok efendiyse spor testesteron arttırıyor. Sadece spora bel bağlama. Bu ülkede nezaket efendilik = saflık anlamına geliyor maalesef. Gerekirse zorla kendini değiştir. Kaba ol demiyorum tam ortasını bul. Rol yap gerekirse eve gidince yine kendin olursun.
Değer mi kısmında soru işaretlerim olduğu için, bir şey demedim. Her gün karşılaştığım bir muamele değil bu zaten. Orası önceden gittiğim bir yerdi. Herhalde yirmi kere oturmuşumdur oraya 3-4 sene içinde. İlk defa böyle bir muamele ile karşılaştım. 'Abi' demek beni eksiltmez. Ama onu kendince dayatmasındaki mantığı kavrayamadım. Dil sürçmesidir diye kendimi inandırmak istedim.
Değmez bunun gibi patavatsızlara. Karşı tarafın mesleğine saygım var. Tavrına saygım yok.
-
Sevmiyorum hocam insanlara yüksekten bakmak gibi olur o. Karşı tarafın irite olmasını istemem. Sonuçta insanız. Korku vermek gibi bir amacım yok. Nazik olmak uzun vadede kazandırır. Ama kaybetsek de, nezaketten vazgeçmemem gerektiğini düşünüyorum.
Bugün üzerimde bir ölü toprağı var gibi. Belkide onun etkisiyle bunu çok içerledim o an. Patlamak üzereydim. Bir şeyler beni daha çok irite etmiş. Aradan geçen beş-altı saat içinde, amma takılmayacak şeymiş diyor insan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 24 Temmuz 2020; 4:9:37 > -
kavgaya falan gerek yok.bu deneyim olmuş. ilerde yerinden kılını kıpırdamadan, sakinliğini bozmadan adamı lafla ve hatta bir bakışla bile itin ...ne sokacak duruma gelirsin. daha daha hatta ilerde oturuşundan duruşundan o adam sana o kelimeyi diyecek cesareti bulamaz. sizin muhtemelen vücut diliniz yanlış. Van damme in YouTube da duruş bozukluğu videosu vardı onu izleyin. ben de bu durumdan muzdarip biri olarak seneler sonra keşfettim.
LAAAN ne okudum ben az önce
Kendi classına uygun veya daha iyi yerlere gidersen bu sorunla karşılaşmazsın çünkü başka çözümü yok.
Foto atarmisiniz rica etsek?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Restoran yorumlarına saydır o garsona
Israrla kibar konuşup sizli hitap etmeye çalışın, sonra garson sizi duyabilecek mesafedeyken yanınızdaki birisine, garson için (Birine nasıl hitap etmesi gerektiğini bilmiyor) ya da (Ne kadar kaba) vs. söyleyin ama garson duysun bunu. Ben bir kaç kere yaptım işe yaradı. İlk yaptığımda bilerek yapmamıştım tesadüfen adam duydu konuşmasını düzeltti, bunu fark edince başkalarına 1-2 kere bilerek yaptım onlar da işe yaradı. Ama tabi garsonun manyak çıkıp bu laflar için bile kavga çıkarma ihtimali var orası ayrı.
-
Van Damme'ın videosunu bulamadım link verir misin
-
@Odysseus348 Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğinizi izleyeceğim mutlaka ama izlemeden önce şunu da belirtmek isterim: Her gün karşılaştığım veya yaşadığım bir şey değil. Hiç böylesi denk gelmediği için çok garipsedim. Ayda, yılda bir gelir herhalde böyle tipler. Aslında, orada onu kavga vari olmayacak şekilde, iğneliyici bir üslupla alt edebilirdim. Size katılıyorum o kısımda. Vücut dilim yanlış olsun ya da olmasın, karşımdaki kesinlikle yanlış bir kişiydi ondan eminim.
@cnnht Hocam aslında kalitesiz bir yer değildi. Ortalama bir yerdi.
@cellojn Hocam affınıza sığınarak atamayacağımı belirteyim.
@Thomas Silverstein İyi bir fikir hocam.
@Marshall-Bruce Bu tavsiye çok hoşuma gitti hocam. Deneyeceğim.
En Beğenilen Yanıtlar

Yaşını göstermiyosun heralde. Zayıfsan kilo al. Benzer muamelelere çok maruz kaldım zamanında biraz kilo almaya başlayınca beklemediğim adamlar abi çekmeye başladı. Türk milleti böyle malesef zayıf gördü mü hemen ezmeye kalkar. |
Benzer içerikler
- eminevim güvenilir mi
- bwin türkiye giriş
- kadıköyden ortaköye nasıl gidilir
- doğum günü mesajına cevap
- 2011 sigara fiyatları
- sodyum iyon batarya
- çay emojisi
- penis nakli
- izafiyet teorisi nedir
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X